- 6 Ocak 2022
- 66
- 25
-
- Konu Sahibi Verdadmr14
Tekrar başlayınca önerilerini dikkate alacağım doktorun teşekkürlerSadece terapi değil ilaç tedavisi ile birlikte psikoterapi de önerilebilir
Kendisi için aylarca aç kalıp vücudumun neredeyse yarısından vazgeçtim. Sağlıklı düşünmediğimin farkındayım. Uzaklaşana kadar da fark etmedim. Devam edeceğim terapiyeadamdan vazgeçeceğine terapiden vazgeçmek....
dön bu cümleyi on kere baştan oku..
ve hemen acilen tekrar terapiye başla..
başka türlü toparlanman mümkün görünmüyor..
Kendisi için aylarca aç kalıp vücudumun neredeyse yarısından vazgeçtim. Sağlıklı düşünmediğimin farkındayım. Uzaklaşana kadar da fark etmedim. Devam edeceğim terapiye
Ben eski eşimle aynı şeyleri yasadim. Şu göbeğine bak annene benziyorsun. Sen annemisin, sen kadin misin..... sen neyden anlarsin. Takdir etmeyi bilmeyen kendiyle barisik olmayan, sanirim çocuklugunda sürekli elestirilmis intikamini benden almaya calisiyordu. Çocuk oldu ben size mi bakicam dedi çekti gitti. 3 ay agladim. Sonra bi gün uyandim dedim ki göbektir sarkar toplatılır. Kilo alinir verilir. Sen güzelliklere odaklan basla bi yerden. Bundan daha dip olamaz simdi kalkma zamani. Insanlar pencereleri kirik olan bi eve bi yenisini eklemekten cekinmiyorlar. Ben önce pencerelerimi onardım şimdi sarkik göbeğim ama ışıl ışıl gözlerimle uyaniyorum her sabahaBi noktada kendimle barışmaya başlamıştım bu adama kadar. Hatta öyle birini alabildim hayatıma ama böyle biri olabileceğini tahmin etmedim hiç. Bu kadar saf kötülük dolu bir insanla ilk defa bu kadar zaman geçirdim. Çok fazla örnek verebilirim bu olaylarla ilgili hayatımda kıyas, küçümseme, dalga geçme vs. Ama bu adam çok ayrı bir boyutta geldi üstüme. Seni benden başkası sevmezdi zaten, ben hayatımda ilk defa senin gibi birine bakıyorum diyerek.
O kadar çok aynı şeyleri duydum ki en yakınımda bile aşırı normalleştirmişim bu tarz şeyleri ben. Çok geç tepki verdim malesef.Keşke en başından bu beş para etmez adam ile vaktinizi harcamasaydınız. Madem size böyle hakaretler etti böyle aşağıladı neden devam etmesine izin verdiniz ki ? Lütfen kendinize saygı duyun emin olun kendinizden başka size iyi gelecek başka bir şey yok hayatınızdaki tek değerli şey kendinizsiniz. Kimsenin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin
Hayatıma kattığı tek iyi şey belki de giden kilolarım, bir de asla hayatımda istemediğim ve yapamayacağım insan tipini tanıdım. İyi tarafından bakmaya çalışıyorum hep ama bazen aklıma geliyor işte. Silikon mu taktırsam, güzel olsaydım böyle mi olurdu vs vsbi de artık geçmişte yaşadıklarını düşünme..
o narsist şerefsiz sayesinde kilo vermişsin mesela öyle düşün bundan sonra..
insanın o günkü insan yapan her şey bugüne kadar yaşadıklarıdır.. bunu kabullenmekle başla ve yaşadıklarına acımak yerine yaşadıklarının seni daha akıllı biri haline getirdiğini düşün..
öyle bi adam o zaman olmasaydı da daha ileri yaşında olsaydı daha çok yılların gidecekti belki de..
biraz da olumlu düşünmeye çalış..
Çok sevindim sizin adınıza, böyle birinden kurtulup toparlanmışsınız. Her şey insan için bu hayatta iyi de kötü de. Yarın öbür gün başıma ne geleceğini ne duruma geleceğimi bilemem. Sivilce çıktığı için işe gitmeye korkar mı bir insan.. Çünkü kızlar maşallah şıkır şıkır. Bir servet döktüm alışverişe hala elim gidiyor çünkü sanıyorum ki kıyafetim güzel olmazsa beni sevmezlerBen eski eşimle aynı şeyleri yasadim. Şu göbeğine bak annene benziyorsun. Sen annemisin, sen kadin misin..... sen neyden anlarsin. Takdir etmeyi bilmeyen kendiyle barisik olmayan, sanirim çocuklugunda sürekli elestirilmis intikamini benden almaya calisiyordu. Çocuk oldu ben size mi bakicam dedi çekti gitti. 3 ay agladim. Sonra bi gün uyandim dedim ki göbektir sarkar toplatılır. Kilo alinir verilir. Sen güzelliklere odaklan basla bi yerden. Bundan daha dip olamaz simdi kalkma zamani. Insanlar pencereleri kirik olan bi eve bi yenisini eklemekten cekinmiyorlar. Ben önce pencerelerimi onardım şimdi sarkik göbeğim ama ışıl ışıl gözlerimle uyaniyorum her sabaha
Akla geldi ama o konuda da o kadar alay edip aşağıladı ki gitmeye ben utandım. Tekrar devam edeceğim. Tek başıma yapamıyorum farkındayım. Özellikle her gün görüyorkenMesela doktora gitmek akla niçin gelmiyor.Belli ki sorun epeyi derinde ve bu 3 seansta çözülemez yıllarca bir yol alınmalı doktor ile.Nicin ülkemizde bu durum tam oturmadı hala bunun çözümü terapi.
Kendine saygıdan ziyade alışkanlık biraz sanırım. Babaannem baktı bana bir süre annem gelene kadar yemek vermezdi okuldan dönünce, sürekli laf işitrdim beslenmemi kontrol ederdi ne yiyeceksin diye. O zamandan kalmış aklımda beni eleştirip kontrol edebilirler diyecidden bu kadar kendine saygısı olmaması insanın. terapiye git spora git söyleme kimseye yorumları bu kadar etkiliyor madem. çok kötü ya gitsin onlardan biriyle sevgili olsun o hanzo da.
Hayatıma kattığı tek iyi şey belki de giden kilolarım, bir de asla hayatımda istemediğim ve yapamayacağım insan tipini tanıdım. İyi tarafından bakmaya çalışıyorum hep ama bazen aklıma geliyor işte. Silikon mu taktırsam, güzel olsaydım böyle mi olurdu vs vs
Ben eski eşimle aynı şeyleri yasadim. Şu göbeğine bak annene benziyorsun. Sen annemisin, sen kadin misin..... sen neyden anlarsin. Takdir etmeyi bilmeyen kendiyle barisik olmayan, sanirim çocuklugunda sürekli elestirilmis intikamini benden almaya calisiyordu. Çocuk oldu ben size mi bakicam dedi çekti gitti. 3 ay agladim. Sonra bi gün uyandim dedim ki göbektir sarkar toplatılır. Kilo alinir verilir. Sen güzelliklere odaklan basla bi yerden. Bundan daha dip olamaz simdi kalkma zamani. Insanlar pencereleri kirik olan bi eve bi yenisini eklemekten cekinmiyorlar. Ben önce pencerelerimi onardım şimdi sarkik göbeğim ama ışıl ışıl gözlerimle uyaniyorum her sabaBi noktada kendimle barışmaya başlamıştım bu adama kadar. Hatta öyle birini alabildim hayatıma ama böyle biri olabileceğini tahmin etmedim hiç. Bu kadar saf kötülük dolu bir insanla ilk defa bu kadar zaman geçirdim. Çok fazla örnek verebilirim bu olaylarla ilgili hayatımda kıyas, küçümseme, dalga geçme vs. Ama bu adam çok ayrı bir boyutta geldi üstüme. Seni benden başkası sevmezdi zaten, ben hayatımda ilk defa senin gibi birine bakıyorum diyerek.
Iş kiyaslamaya gelince her zaman daha iyisi vardır. Koşullarla şartlarla sizi sevecek olan yaninizda olacak olan onlar bittiginde gidiyor zaten. Siz sivilcenizle alay edin ki onlarin elinden o müthiş firsati alip kendi lehinize çevirinÇok sevindim sizin adınıza, böyle birinden kurtulup toparlanmışsınız. Her şey insan için bu hayatta iyi de kötü de. Yarın öbür gün başıma ne geleceğini ne duruma geleceğimi bilemem. Sivilce çıktığı için işe gitmeye korkar mı bir insan.. Çünkü kızlar maşallah şıkır şıkır. Bir servet döktüm alışverişe hala elim gidiyor çünkü sanıyorum ki kıyafetim güzel olmazsa beni sevmezler
İş dışında tamamen çıkardım hayatımdan. Mecburi işler için bile arkadaş üzerinden iletişim kuruyorum. Yardım da almayı düşünüyordum zaten. Artık kesinlikle almam gerektiğini biliyorumBirincii is o salak adami hayatinizdan uzak tutun
Ikinci is Acil bir psikolok bulun sizde bisey yok erkek arkadasiniz da sorun o nasil konusmak oyle
Akla geldi ama o konuda da o kadar alay edip aşağıladı ki gitmeye ben utandım. Tekrar devam edeceğim. Tek başıma yapamıyorum farkındayım. Özellikle her gün görüyorken
4 kere gittim terapiye onda da deli misin sen, biliyordum bir tuhaflık olduğunu zaten dedi ve ben de vazgeçtim.