- 30 Ağustos 2022
- 122
- 212
-
- Konu Sahibi Kimimkibennn
Dünya da çirkin kadın yoktur özgüvensiz kadın vardır.Herkes her konuyu açıyor buraya garip gelecek ama bende kendi sorunumu paylasmak istedim. Belki psikolojiden anlayan birileri bana bilinc altımda neler yattigini yorumlayabilir. Şimdi konuma gelirsem yüzümde veya vücudumda bariz kusur olarak göze çarpan hicbirsey yok ama güzel bir kadın da değilim. Mesela kendimi bazen aynada görünce yahu eşim bana nasıl katlanıyor diye düşünüyorum. Hatta bazen bosansakta bu yükten (yük olan benim) kurtulsa diyorum. Esimde dünya yakışıklısı değil kabul ama bir türlü yakıştıramıyorum kendimi yanına. Ben ortada birsey yokken çok tipsizim ayrılalım diyemem ama sanki o benden ayrilip guzel bir kadinla evlense benim uzerimden de cirkin olmanin yuku kalkacak gibi. Sacma gelebilir ,bu da dert mi de diyebilirsiniz ama yeterli olmadığım hissi cok kötü. Garip bir ruh hali içerisindeyim bilmiyorum benim gibi düşünen var mı?
Hiç içi almıyorsa onca masraf edip almazdı bacim dertsiz kalmışsın benim kaynanayi sana verem mi?
Ya aslında isim gücüm var öyle pısırık bir tipte degilim. Ama bakimla, ozguvenle falan da kendimi iyi hissetmiyorum.Dünya da çirkin kadın yoktur özgüvensiz kadın vardır.
Yani ozguvensizim diyemem dediğim gibi pısırık değilim ama eşime karşı hep güzel olmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Bunun için destek almak istesem yukarıdaki arkadaş gibi dertsiz mi kaldın diye yaftalanmakta istemiyorum.Özgüveniniz yok anlaşılacağı üzere. Destek alın değersizlik duygunuz baya fazla.
Eşimle aramda bir sorun yok seviyoruz birbirimizi yani beni çirkin bulsa illaki belli eder sorun şu ben kendimi beğenmiyorum özellikle çocuktan sonra gelişti buGüzellik göreceli bir kavramdır eğer eşiniz için çok çirkin bir kadın olsaydınız baştan sizinle evlenmezdi diye düşünüyorum. Acaba çocukken hep aşağılandınız mı? Değer görmediniz mi hiç? Ya da eşiniz size hiç güzel karım demedi mi?
Ahh çocuktan sonra aynı düşünce bende de oluştu ama bunun nedeni kendimi çok boşlamamdı. Saçımı günlerce taramadığımı aynaya bile bakmadığımı biliyorum. Bunun nedeni lohusalık depresyonu.belki sizin depresyonunuz bu duruma evrilmiştir sizde.Eşimle aramda bir sorun yok seviyoruz birbirimizi yani beni çirkin bulsa illaki belli eder sorun şu ben kendimi beğenmiyorum özellikle çocuktan sonra gelişti bu
Ya aslında benim genel bakışım da bu yönde insanı sevmek güzelleştirir bana göre eşim dünyada tek mesela bunun bana gore oldugunun da farkindayim. Veya evlilik icin soylediklerine imzami atarim ama iste gelde bunu kafamdaki " cirkinsin" diyen sese anlat .Dediğin gibi bu psikoloji ile onu kendimden uzaklastirmaktan korkuyorum iltifat ediyor mesela tabi canım öyledir guzelimdir diyorum veya hicbirsey demesem de inanasım gelmiyor. Sebep eşim değil ama ne beni böyle hissettiriyor bilmiyorum.Kocan bunu dile getiriyor mu ?
Hissettiriyor mu ?
Bu şekilde devam ederseniz,senin yanına yakismiyorum tarzında düşünüp bunu esine hissettirirseniz ; gider zaten.
Ayrıca dediğiniz gibi size iyi görünen eşinizi yolda görsek ; bize sümsük ve sünepe gelebilir.
Mühim olan güzel bir kadınla evlenmek değil ki guzellik zaten bakandan gelir.
Mühim olan hastalıkta sağlıkta,dertte tasada yanında olabilecek biriyle evlenmekte.
Ben olmaktan çıkıp,biz olabilmekte.
Guzellik olarak düşünmeyin,hayata bakış,birliktelik ve paylasim olarak ele alın evliliği.
Bence esinizin sizde gördükleri bunlar.
Bu durum hep mi vardı?mesela neyiniz size kendinizi hos buldurmuyor acabilir misiniz biraz?Mesela kendimi bazen aynada görünce yahu eşim bana nasıl katlanıyor diye düşünüyorum.
Konuda belirttiğim gibi bariz göze çarpan birsey yok bana sorsan ama toptan değiştiririm kendimi.Mesela tam olarak nerenize beğenmiyorsunuz? Burnunuz mu,göz, disleriniz saçlarınız.
Ne bileyim kilo probleminiz mi var ,öncelikle bunları belirtin ve ona göre işlem de görebilirsiniz kendinizi daha iyi hissetmek için.
Bence çirkin kadın yoktur ,bakımsız kadın vardır, her anlamda
Yani aslında yoktu tesettüre girdim, çocuk oldu derken sonuç buradayım. Hani önceden az özensem kendime gayet albenisi olan bir insandım ama şuan ozensem de kendimi paralasamda olmuyor gibi ben beğenmiyorum kendimi.Bu durum hep mi vardı?mesela neyiniz size kendinizi hos buldurmuyor acabilir misiniz biraz?
Ufak ufak kendinizi iyi hissedebilmek adına bir şeyler yapın. Manikür yaptırmak tırnakları yenilemek bile acayip iyi hissettiriyor mesela. Cilt bakımı randevusu alın, sonra güzel bir kirpik lifting yaptırın bakışlarınız canlansın. Bunlar bile ufak ama fark yaratacak şeyler. Çok daha iyi hissedersiniz garanti ediyorum.Konuda belirttiğim gibi bariz göze çarpan birsey yok bana sorsan ama toptan değiştiririm kendimi.
Bende veririm, üzerine görümcemi de veririm..Hiç içi almıyorsa onca masraf edip almazdı bacim dertsiz kalmışsın benim kaynanayi sana verem mi?