Kendimi guzel bulmuyorum.

Saçlarını değiştirerek başlayın mesela .. belki kaş şekliniz, giyim tarzınız ne bileyim .. değişiklik her zaman iyidir . 33 yaşına kadar uzun olan saçlarımı kısacık kestirdim mesela. Kendimi şu an daha iyi hissediyorum belki sizin de böyle bir şeye ihtiyacınız vardır ☘️
Vallahi denedim kazıdım da boyadım da yani ben bunun psikolojik olduğunun farkındayım ama hani psikoloğa gidecek boyutta mi ,gitsem eşim çevremdekiler ne der korkusu var

Yani aslında yoktu tesettüre girdim, çocuk oldu derken sonuç buradayım. Hani önceden az özensem kendime gayet albenisi olan bir insandım ama şuan ozensem de kendimi paralasamda olmuyor gibi ben beğenmiyorum kendimi.
Bu durum bazen herkeste oluyordur diye düsünüyorum.Ne olsaydı düzelir gibi geliyor Degisim lazimdir belki? Sac rengi ya da sac kesimi?farklı seyler de olabilir.Biraz kendinizce sımartılmanız lazim..

Salt güzellik olarak bakmayın olaya,eşinizin sizde bulduğu başka güzellikler vardır.Sohbetiniz,eğlenceli kişiliğiniz,kalbiniz vb.şeyler.Kendinizde yapacağınız ufak bir değişim bile iyi hissetmenizi sağlayacaktır diye düşünüyorum ama çok çaresiz hissediyorsanız tabi ki profesyonel yardım almayı deneyebilirsiniz.

Kendinizde belirgin bir kusur bulamiyorsunuz ama beğenmiyorsunuz hatta bu yüzden boşanmak istiyorsunuz?
İnternette estetikli kadinlara çok mu bakiyorsunuz acaba? 😬

Bende kendimi cirkin bulma durumu yok ama ona rağmen insanlarin markete gider gibi estetik olmalari. Makyajla, saç boyasi ve lensle resmen olduklarindan farkli görünmelerini göre göre panik olup sanki ben cirkin olacakmişim ve bir şeyler yapmaliymişim gibi bir his olmuşturmuştu ki ameliyat olmasi gereken yanim da yok burnum özellikle asiri duzgundur. Beni bile tribe soktularsa.. 😬

Kibirli bulabilir bazilari belki de kibirdir bilmiyorum ama doğal, doğustan sahip olduğum özelliklere insanlarin bu kadar kolay para vererek yapay da olsa ulaşabiliyor olmasi beni üzüyordu bir ara. 😂😂😂

Bu sevgi işleri tipe bakmıyor. Kocanızın yerine neden düşünüyorsunuz, karar veriyorsunuz? Boşansak da bu yükten kurtulsa diyorsunuz da kocanız sizi yük olarak mı görüyor? Fiziksel görünümle alâkası nedir yük mevzusunun?
Hayir işte ben hergune kendimle uyanmayı yük görüyorum. Yoksa eşimin bana böyle bir tavrı olsa zaten beklemem beni aşağılayan bir adamla isim olmaz aksine sever, yüceltir kendince ama kendi icimde bir saçmalık çözümünü de bulamadım. Herzaman böyle değildim sonradan oldu ama aynaya bakmak bile istemiyorum suan

Git kuaföre sacını boyat farklı kıyafetler al al tarzını değiş kiloluysan zayıflamaya calıs yürüyüş yap yani hem begwnmitprıım diyorsun neyini begenmesiğini söylemiyorsun biz nasıl yardım edelim sana anlamadım kilo mu saçın mı 🙄

Kendinizde belirgin bir kusur bulamiyorsunuz ama beğenmiyorsunuz hatta bu yüzden boşanmak istiyorsunuz?
İnternette estetikli kadinlara çok mu bakiyorsunuz acaba? 😬

Bende kendimi cirkin bulma durumu yok ama ona rağmen insanlarin markete gider gibi estetik olmalari. Makyajla, saç boyasi ve lensle resmen olduklarindan farkli görünmelerini göre göre panik olup sanki ben cirkin olacakmişim ve bir şeyler yapmaliymişim gibi bir his olmuşturmuştu ki ameliyat olmasi gereken yanim da yok burnum özellikle asiri duzgundur. Beni bile tribe soktularsa.. 😬

Kibirli bulabilir bazilari belki de kibirdir bilmiyorum ama doğal, doğustan sahip olduğum özelliklere insanlarin bu kadar kolay para vererek yapay da olsa ulaşabiliyor olmasi beni üzüyordu bir ara. 😂😂😂
Yani aslında evet instagramda vs ya ne güzel kadınlar var diyorum hep bilemiyorum kabul etmesemde acaba bu mu beni aşağıya çeken şey diye düşünmedim değil.

Git kuaföre sacını boyat farklı kıyafetler al al tarzını değiş kiloluysan zayıflamaya calıs yürüyüş yap yani hem begwnmitprıım diyorsun neyini begenmesiğini söylemiyorsun biz nasıl yardım edelim sana anlamadım kilo mu saçın mı 🙄
Sende haklısın hatta şuan iç sesim gibisin neyi beğenmediğimi bilmiyorum yani neden cok sevdiğim eşimi daha güzel bir kadının yanına yakistirmak gibi bir iğrençlikle kendime işkence ettiğimi bilmiyorum. Tepkilerden anladigim kadarıyla herkese olan genel geçer birsey de değil suanki durumum 😞

Hayir işte ben hergune kendimle uyanmayı yük görüyorum. Yoksa eşimin bana böyle bir tavrı olsa zaten beklemem beni aşağılayan bir adamla isim olmaz aksine sever, yüceltir kendince ama kendi icimde bir saçmalık çözümünü de bulamadım. Herzaman böyle değildim sonradan oldu ama aynaya bakmak bile istemiyorum suan
Zaten sizin de söylediğiniz gibi eşiniz sizi öyle görmüyor, sizinle alâkalı bu durum. Yavaş yavaş bir şeyler deneyin, bakımdır, boyadır, alışveriştir, sonrasında bir kahvedir. Eğer olmazsa psikolojik bir desteğin faydası olacaktır. Ruhumuz da hastalanıyor.

kız canın sıkılıyor galiba eşin hiç böyle bir şey düşünmüyorken zorla kendi kendini üzmeye mi çalışıyosun

Yani aslında evet instagramda vs ya ne güzel kadınlar var diyorum hep bilemiyorum kabul etmesemde acaba bu mu beni aşağıya çeken şey diye düşünmedim değil.

Bence öyle olabilir. Devamli onlara bakip gercek sanmak güzel bir kadini bile farketmeden tribe sokabilir. O gordugun kadinlarin da kendi içinde ozguvensizlikleri olabiliyor. Ya bakmamak lazim ya da gercek olmadiklarini kendinize anlatmaniz lazim.
Hani çoook guzel kadinlar tabi ki var ama şuan kameraya yansiyan estetik, fotoshop, makyaj eseri bir çoğunluk var ve sanki herkes öyle gercek disi gorunuyormuş gibi algi oluşuyor, disariya ciktiginda internetteki gibi gorunen puruzsuz gercek disi mukmmel kaç tane kadin goruyorsun? Ben goremiyorum pek.

En basit şöyle soyleyeyim kiz arkadaşlarimin çoğu instagram filtresi olmadan fotograf, video atmiyorlar bile ve bu insanlar 10 senelik tanidigim insanlar, bazen çok abartiyorlar kendilerine benzemiyorlar o videolae, fotolarda.

Benim ruh halime göre değişiyor bazen kendimi dünya güzeli bulurum bazen de hiç beğenmem incelerim her yerimi 🤣 ev halimi sevmem ama eşim o halimi tatlı bulabilir bence sizi zaten seviyorsa iltifatını eksik etmiyorsa bu durumlara takılmayın. Aynı gözle bakmıyorlar kendimize baktığımız gözle

Elbette çok güzel kadınlar var dünyada ama instagramda gördüğünüz her şey de gerçek değil. Kendinizi insanlarla kıyaslamayı bırakın ve sosyal medyadan biraz uzaklaşın bence. Şu linki de bırakıyorum şuraya.

Bence sen dışarı cık bol. Boş yürüyüş yap hareketli müzikler dinle komedi filmleri izle kafanı ve vıcıdunu yor elmişi yap mesela bahce falan varsa toprakla uğras bunlar iyi gelecektir sana

Duzenleme: Aslında öğrenmek istediğim şey herkesin veya bazılarınızın da böyle hissettiği, kendini küçümsediği bir dönem var mi? Geçici mi? Buraya fotoğraf atmadım sonuçta güzel miyim ? Çirkin miyim? Diye sormaktan ziyade bu geçici birseyse iyi yok geçmez veya sadece bana olan birseyse cidden psikiyatriste gitmeyi düşünmeli miyim? İsterse dünya sizi çok beğensin başınıza taç taksın aynaya bakınca "çirkinsin, vasifsizsin vs " diye bağıran bir iç sesiniz varsa hiçbir şeyin önemi olmuyor. Benim suanki durumum bu yoksa eşimin veya başka birinin beni asagiladigi ,kötü hissettirdiği bir durum yok.

Herkes her konuyu açıyor buraya garip gelecek ama bende kendi sorunumu paylasmak istedim. Belki psikolojiden anlayan birileri bana bilinc altımda neler yattigini yorumlayabilir. Şimdi konuma gelirsem yüzümde veya vücudumda bariz kusur olarak göze çarpan hicbirsey yok ama güzel bir kadın da değilim. Mesela kendimi bazen aynada görünce yahu eşim bana nasıl katlanıyor diye düşünüyorum. Hatta bazen bosansakta bu yükten (yük olan benim) kurtulsa diyorum. Esimde dünya yakışıklısı değil kabul ama bir türlü yakıştıramıyorum kendimi yanına. Ben ortada birsey yokken çok tipsizim ayrılalım diyemem ama sanki o benden ayrilip guzel bir kadinla evlense benim uzerimden de cirkin olmanin yuku kalkacak gibi. Sacma gelebilir ,bu da dert mi de diyebilirsiniz ama yeterli olmadığım hissi cok kötü. Garip bir ruh hali içerisindeyim bilmiyorum benim gibi düşünen var mı?
Kimsenin, çok güzel kadınların, çok yakışıklı adamların bile her an güzelim, yakışıklıyım diye gezdiğini düşünmüyorum.daha doğrusu güzellik ve yakışıklılık duygusu diye birşey olduğunu bile düşünmüyorum.ne zaman güzel hissedersin : biri sana o an iltifat ederse ya da beğendiğini belli eden bir bakış atarsa... bu yani.o da zaten birkaç dakikada gelip geçen bir duygu.bence beklentiniz gerçekçi değil bu konuda.şu güzellik kraliçeleri, hergün iltifat alan ünlüler bile böyle hissetmiyordur yani.insan kendi kendine güzel ya da yakışıklı gelmez ki.sen sensindir yani.bizi beğenen kişilerin zevklerine güveniriz ve ona çekici geldiğimizi biliriz. Ben de kendime güzel gemiyorum ama o kadar çok erkek peşimde koştu ki ben bile şaşırıyorum.öyle bir duygu bence yok yani.varsa da çok anlık.koca bulmak kolay mı ne güzel, güzelsin ki evlenmişsin :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ozguvensizim diyemem dediğim gibi pısırık değilim ama eşime karşı hep güzel olmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Bunun için destek almak istesem yukarıdaki arkadaş gibi dertsiz mi kaldın diye yaftalanmakta istemiyorum.

Koyu renkle işaretlediğim yerde bence sorun ; kadınlara hep bu empoze ediliyor, evlendin adama güzel görünmek zorundasın, bakımlı olmak zorundasın, gözü dışarıya kayar vs vs... istesekte istemesekte bu içimize işliyor. İlaveten görselliğin çok yükseltiği bir çağdayız, sosyal medya, televizyon, her türlü iletişim aracında bakımlı, güzel, abartılmış kadınlar görüyoruz bu da bir etken bence. Oysa güzel olmak zorunda değiliz, adamlar sevmiş bizimle evlenmiş, onlar bu kadar durmuyor bu görselliğin üzerinde aslında toplum şartlıyor kadınları böyle

Koyu renkle işaretlediğim yerde bence sorun ; kadınlara hep bu empoze ediliyor, evlendin adama güzel görünmek zorundasın, bakımlı olmak zorundasın, gözü dışarıya kayar vs vs... istesekte istemesekte bu içimize işliyor. İlaveten görselliğin çok yükseltiği bir çağdayız, sosyal medya, televizyon, her türlü iletişim aracında bakımlı, güzel, abartılmış kadınlar görüyoruz bu da bir etken bence. Oysa güzel olmak zorunda değiliz, adamlar sevmiş bizimle evlenmiş, onlar bu kadar durmuyor bu görselliğin üzerinde aslında toplum şartlıyor kadınları böyle
Esasında konunun ozu bu olabilir evet ama kendi kendimi aşağılamam kısmı beni çok yoruyor bu düzelecek mi insanın aynaya bakamamasi çok kötü. Burada arkadaşların verdiği önerileri deneyeceğim bakımsız değilim ama farklılık olsun diye pediküre vs gideceğim uzun zamandır kulaklığımı takıp yürüyüş yapmıyorum (çocuktan dolayi) onu yapacağım ve instagramdan uzak kalacağım. Yani başkası söyleyince mantıklı geliyor kendi içimde instagirllerden" etkilenmiyorum desemde şuan etkilendiğim için böyle olduğumu düşünüyorum. Umarım bir yol katederim.

Bence sen dışarı cık bol. Boş yürüyüş yap hareketli müzikler dinle komedi filmleri izle kafanı ve vıcıdunu yor elmişi yap mesela bahce falan varsa toprakla uğras bunlar iyi gelecektir sana
Haklısınız yani çocuk çok yordu aslında istende uzağım tüm gün evdeyim neredeyse dediğinizi yapacağım teşekkürler ❤️

X