Merhaba , arkadasim ilacı yutamadigin kesinleşti mi ? Aldığınız antidepresanin adını söylerseniz belki yan etkileri hakkında birseyler söyleyebiliriz....
Ayrıca her ilacin yan etkisine bakma, yan etkilere bakınca insan ilaç alamayabilir...Helicobakter ise Ülsere sebep olan bakteri, Kombine antibiyotik tedavisi var korkmayın geçer İnşaallah..Reflu için ise yastiginizi biraz yuksek tütün...muhtemelen doktorumuz size proton pompası inhibitoru vermiştir...gazlı yağlı ve eksi yiyeceklerden kaçının...Geçmiş olsun...Allah acil şifa versin....
İlac görüldü diyorsunuz, ilaç nerde görülmüş, yemek borusunda mi ?
çok geçmiş olsun canım.sana tavsiyem internette araştırma.inan en kötüsünü görürsün dahada panik yaşarsın.ilaç içmeye korkuyorsan küçük küçük bölerek iç.bende korkarım büyük ilaçlardan öyle yapıyorum
Coook gecmis olsun Allah sifa versin cok uzuldum halinize.
Ama biraz işe ara verseniz.biraz dinlenseniz gezseniz iyi gelir belki size.
sorun psikolojik değil o zaman canım.ilaç orada kalıyorsa psikiyatriyle ne alakası var.canım belki başkası sormuştur görmedim eğer tekrarlatıyorsam kusura bakma,yemek yerken sorun oluyor mu merak ettimYutakla yemek borusu arasında, gırtlak hizasında kalıyor, bir kere hortumla çıkardılar, yutma testi sırasında da doktor ağzıma bir uyuşturucu sıktı ve boğazıma soktuğu bir aletle aldı. Adamın gözleri fal taşı gibi açıldı, üzerine bir litre su içtim ama hala orada :) Olmaz dedi, yerçekimine aykırı bir kere, orada bir şey kalamaz dedi ama kalıyor işte :) Sonra da nörolojiye sevk etti, onlarda psikiyatriye ama sonuç yok, hala eritiyorum ilaçları
sorun psikolojik değil o zaman canım.ilaç orada kalıyorsa psikiyatriyle ne alakası var.canım belki başkası sormuştur görmedim eğer tekrarlatıyorsam kusura bakma,yemek yerken sorun oluyor mu merak ettim
çok değişik canım gerçekten.ilk defa böyle bişey duydum.ilaç içerken stres mi yapıyorsunda takılıyor bilemedimki.genize mi kaçıyor acaba buda olabilir.benim çok kaçar genizime.boğaza kaçmasından bin kat kötü oluyorYok yemek yerken olmuyor, doktorları çıldırtan da bu
Koca lokmaların geçtiği yerden, hap neden geçmiyor bir açıklaması yok
Nöroloji doktoru, reflüden ötürü yemek borusu ve yutak aşırı tahriş olup şişmiş olabilir, ilaç için yeterli kayyganlığı sağlayamıyor olabilir ama bu bizim alanımız değil dedi, KKB bakmalı dedi, KBB nörolojiye gönderdi :) Yakında kafamda bir huniyle dolaşıcam, oynatmaya az kaldı
çok değişik canım gerçekten.ilk defa böyle bişey duydum.ilaç içerken stres mi yapıyorsunda takılıyor bilemedimki.genize mi kaçıyor acaba buda olabilir.benim çok kaçar genizime.boğaza kaçmasından bin kat kötü oluyor
yıpratma canım kendini zamana bırak belki geçer.ama tabi kullanman gereken ilaçlar varsa ihmal etmemek için doktora gitmelisin.insan başına gelince anlıyor canım.bilmediğimiz ne rahatsızlar var Allah göstermesin.Yok hamdolsun genzime kaçmadı hiç
Bilmiyorum ki stres mi sebep, bu yaşıma kadar hiç böyle bir derdim yoktu
En kötüsü, doktora gitmeyi ihmal eden, üşenen biri değilim, onca uğraştım ama sonuç alamamak çok sinir bozucu
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin canım. Benimde başıma böyle bir olay gelmişti yakın zamanda sürekli tetikte oluyor insan seni çok yi anlıyorum uykusuz geceler kabuslar çok zor ama şunu söyleyim sana gerçekten herşey insanın kendinde bitiyor . Kendini dinledikçe hastalık çıkıyor bende böyle olmuştum baktım 40 kiloya kadar düşmüşüm tükenmiştim iyice antidepresan illetinden hiç bahsetmiyorum bi tane içtim yan etkileri ne varsa gmsterdi ve bıraktım. Kendimi kafanı dağıtacak işlere verdim daha sosyal olmaya çalıştım o zamanlarda çok iyi oluyordum. Gece yastığa başımı koyunca başlıyordu sorular. Allaha çok şükür atlattım sende kendini dinleme emin ol hiçbirşey kalmaz
Merhaba Hanımlar,
Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.
Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.
Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....
geçmiş olsun
çok üzüldüm.. Rabbim sana acil şifalar versin
Dualarımdasın güzel insan..
Allah sen den de nasip olsun..Allah razı olsun sanırım şu an tek ihtiyacım olan bu