- 10 Temmuz 2014
- 19.711
- 17.815
tamam barret kontrolünde bir şey çıkmadıysa endişelenecek bir şey yok demek ki :)
size en büyük tavsiyem kesinlikle tuzdan uzak durun, bu hastalığın en büyük tetikleyicisi tuz, helicobacterpylori en çok tuzla birlikte ortaya çıkıyormuş. ayrıca baharatlı, acı, asitli, kızarmış yiyeceklerden de uzak durmalısınız bu süreçte. çok geçmiş olsun
Yok kalan ilaç ortalama 5 saatte yavaş yavaş eriyor
Şu anda ilaçlarımı suyla eriterek alıyorum
Mutlaka yutulması gereken ilaçları veremiyorlar
Bu ne şanssızlık arkadaşımnazarmi değdi sana
Bu aralar öyle olduğunu düşünüyorum maalesef, aklıma bir şey gelmiyor başka, durmadan dua ediyorum
Şu an nasılsınız
Düzeldiyse yolu nedir, önerebileceğiniz bir şey var mı ?
Özellikle akşamları hiç bir şey yiyemiyorum, yemememe rağmen yine oluyor, çıldırtır insanı
Reflü kadar lanet birşey var mıdır bilmem.
Ben sigaraya çok abandığımda başlar, bir kaç gün uyutmaz aynı sizin gibi.
İlaç içmek gibi bir alışkanlığım olmadığı için genelde soda, su, kahve falan içerim. Belki psikolojik rahatlamadır bendeki aman siz denemeyin.
Çok geçmiş olsun, hastalığın büyüğü küçüğü olmaz.
Stres yapmamaya gayret edip, moralinizi yüksek tutmaya çalışın.
Ya benim gibi hastalık hastası olsaydınız? Üstelik ben doktora bile gitmem, belirtileri yazarım şak kanser çıkar 3 gün uyumam, vasiyet falan yazarım.
Geçince unuturum, böyle bir deliyim işte.
Ben reflüyken asla yağlı yemek yiyemezdim.
Yeşil elma, sade bulgur pilavı, sade makarna, yağsız çorba, tam buğday ekmek, soda, kola( asit iyi geliyor mideye), tuzlu salatalık, yeşillik, baklagiller, iyi geliyor yiyebilirsin.
Domates asla yeme. Reflü hastalarına yasak. Daha bir sürü yasak var da şuan aklıma gelmedi. Çok çok geçmiş olsun tekrar, ben moral ve olumlu düşünerek yendim. Umarım sende en kısa sürede kurtulursun.
İnternet çok tehlikeli.Çok tatlısın ya:)
Bende bir pinpirikli oldum anlatamam
Doktora gitmeyi ihmal etmiyorum ama onlara güvenemiyorum da
İlaç prospektüsleri ve internet delirtiyor beni
Coook gecmis olsun Allah sifa versin cok uzuldum halinize.Ah bir başarsam :)
Reflü hayatımı kararttı, uyuyamayıp, tam dalacakken sabah 6 da işe kalkmak kabus gibi