Sen naaptın cnm yaaa.. Öncelikle geçmiş olsun.. Ama bunlar küçücük sorunlar.. Miğdedeki bacteri için eşimde tedavi gördü hani öyle korkulacak birşey deil eğer önlemini aşırsan.. Açıkçası bu olayların hiç birisi korkulacak kötü bir hastalık deil.. Allah dermansız dett vermesin.. İzin kullanma, bırak prospectusleride.. Normal yaşa herkez gibi.. Herşey içinde hastaneye koşma kafanda iyice büyüyor herşey.. Bu arada bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim psikiatr ilaç verir gönderir psikologla konuş bir sene kadar.. Vücudunun küçük küçük alarm vermesinin altında başka nedenler vardır.. Seni bunaltan bu hale getiren şeyi araştırMerhaba Hanımlar,
Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.
Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.
Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....
Cok geçmiş olsun. Ben kendime kabul ettiremesem de ben de böyleyim.
Kolay değil ki hastalik. Insanin zoruna gidiyor dimi? Bu kadar ugrasmak. Cok şükür yine de ama insaniz sonuçta.
Allah sifa versin diyorum.
Amin teşekkür ederim
Dahiliye doktorum tanıdık, çocukluğumuzdan beri ona gideriz, çok da iyi bir doktordur, ailemin sabıkalı kanser geçmişi yüzünden her gidişimde didik ediyor beni ama ben toparlanamıyorum bir türlü, şu anda sopa yutmuş gibi dik oturup, reflümle savaşıyorum, 30 yaşıma kadar nezle bile olmadım ben, hasta olmak çok ürkütüyor beni
Coooookkk gecmıs olsun saglık gıbısı yok walla gercekten zormus durumun yanında kalacak kimsen yok mu aılen arkadasın vs... En azından kafan dağılır belkım
Benim de hem mide sorunum var hem kadinsal rahatsizliklar. Surekli gobegim şiş halde geziyorum. Surekli aci cekiyorum. Geceleri uyuyamiyorum.
Aslinda herkes bir cesit hasta. Ama yapacak bir sey yok. Cok şükür ölüm dışında her seyin tedavisi var artik.
Ama surekli de böyle yasanmaz ki. Ay bi sey oldu mu diye yasayamayiz.
Cok üstüne dusmesek aslinda daha saglikli oldugumuzu hissederiz diye düşünüyorum. .
reflü için özel yataklar var, ya da yatağınızın altına yastıkları koyarak dik pozisyonda uyumalısınız malesef. annem yıllardır bu hastalıkla yaşadığı için çok iyi biliyorum.. bir de doktorunuzdan barret sendromu kontolü yapmasını isteyin.Ah bir başarsam :)
Reflü hayatımı kararttı, uyuyamayıp, tam dalacakken sabah 6 da işe kalkmak kabus gibi
Ah bir başarsam :)
Reflü hayatımı kararttı, uyuyamayıp, tam dalacakken sabah 6 da işe kalkmak kabus gibi
Çok geçmiş olsun.Merhaba Hanımlar,
Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.
Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.
Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....
reflü için özel yataklar var, ya da yatağınızın altına yastıkları koyarak dik pozisyonda uyumalısınız malesef. annem yıllardır bu hastalıkla yaşadığı için çok iyi biliyorum.. bir de doktorunuzdan barret sendromu kontolü yapmasını isteyin.
Şu reflü ne pis bir şeydir. 5 yıl önce günde 10 tane hap alarak yaşıyordum ben. 1 ayda 15 kilo vermiştim. Çok çok geçmiş olsun.
İnsanın psikolojisi de çok etkiliyor iyileşme dönemini. Sabırlı olun ve olumlu düşünün. En kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz umarım.
tamam barret kontrolünde bir şey çıkmadıysa endişelenecek bir şey yok demek ki :)Barret kontrolü yapıldı, temiz çıktı
Mide fıtığımın buna sebep olduğunu söylüyorlar
Ancak aklım yatmıyor, bu fıtık önceden de oradaydı böyle bir rahatsızlığım yoktu
Antibiyotiklerden sonra oldu diyorum ama ciddiye almıyor doktorlar
Reflü yastığı da aldım, dünya para verip, standartmış ölçüleri, kısa kaldı bel fıtığımda var iki gecede ondan perişan oldum:)
Sadece salondaki koltukta rahat ediyorum, yatak odasında yaşamıyorum artık
İlaç boğazınızda duruyor mu yani hala çok şaşırdım ya ?
Bu olay tetikledi galiba diğer sorunları çok çok geçmiş olsun.
Merhaba Hanımlar,