Kendimi çok kötü hissediyorum, tüm duygu ve düşüncelerim birbirine karıştı :(

sevala

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
32
0
6
İstanbul
Öncelikle hepinize iyi akşamlar,
Siteyi uzun zamandır dışarıdan üye olmadan takip ediyordum; bugün bende o dertliler kervanına yakalanıp, çıkmaza düşünce sizlerin fikirlerini almak ve içimde olduğum depresif bunalımdan kurtulmak istedim.
Ben eşimle 8 Temmuz 2013 te evlendim. Nikahımız oldu ancak düğünümüz 7 Eylül 2013 tarihinde olacak. Bu nedenle şuan da hala nişanlı gibi devam ediyoruz. Ailesinin köyde olması ve nikahın aradan çıkması maksadıyla önceden yaptık. Neyse gelelim asıl meseleye. Nişanlımı bayağı zamandır tanıyorum. Bana çok sadık ve çok değer veriyor. Aynı yerde çalışıyoruz. İşe gitmediğim günler bile çıkışta bizim eve gelir, beni görür. Benim için bugüne kadar çok fazla şey yaptı. Sevgisine aşkına dair. Hatta bugün bile doğum günümde yanımda olamayacağı için bana hediye alıp eve geldi, işe de gitmemiştim, çıkar çıkmaz geldi. Onunla daha önceden geçmişe dair çok az şey konuştuk. Biriyle birlikte olup olmadığı hususunda bir soru geçtiğinde, bu soruyu ona yöneltince 1 defa olduğunu ve bunu Üniversite zamanında kısmen de olsa yaşadığını ifade etmişti. Yani ben sadece bunu biliyordum, onun dışında herhangi biriyle birlikte olup olmadığı hususunu, onun sözü üzerine hiç ama hiç düşünmedim. Geçenlerde bizde otururken facebook'una bakıyordu. Hatta bana şifresini söyledi, bakmamda bir sakınca olmadığını vs. Ben kendisine güvendiğim için hiç bir zaman bakma gereği duymayacaktım ama nedense şeytanmdır beni dürten nedir anlamadım ama şifreyi öğrendiğim günden beri hesabını açıp mesajlarına bakmaya başladım, kimle ne konuşmuş vs manasında. Gerek kuzeni, gerek arkadaşı, gerekse bir kaç bayanla benle başlamadan önce olan mesajlarına şahit oldum, Bayanlarla mesajlarında absurt birşey görmedim, ancak kuzeni ve arkadaşlarıyla olan konuşmalarında daha önce bir kaç kadınla ilişki yaşadığını öğrendim. Hani tek amaçlı, maksadı ihtiyaç gidermek olan türden ilişkiler bilirsiniz. Kuzeni ile hatta bir kaç kez gitmişler. Başka bir arkadaşı ile de olan muhabbetini okudum, bunun bir kısmı benimle olduğu tarihle alakalıydı.Benle başlamadan önce işyerinden kullandığımız sistem üzerinden bir bayanla tanışmış kendi memleketi olan şehirde. Kadın o manadaki kadınlardan biri ve bununla cinsel manada birlikte olmak istediğini falan söylemiş nişanlıma. Nişanlımla bundan sonra arkadaşlığım başladı. arkadaşlığımızın başladığı ilk zamanlarda da konuşmalar normal şekilde devam etmiş. Ancak nişanlım beni sevdiği için arkadaşına kadınla birlikte olup olmama kararının doğru olup olmadığı hususunu sormuş, aklında bir ikilem varmış sanırım, arkadaşıyla konuşmuşlar ve arkadaşıyla olan konuşmasından sonra kızı silmiş, bunu arkadaşına yazmış, işte kızı sildim, senin dediğin doğruydu, ben sevgilimi seviyorum o bana ümit besliyor ve güveniyor, ona bunu yapamam kötüyola girecekken döndürdün beni teşekkür ederim, şehvetimin kurbanı olacaktım vs türünden şeyler yazmış. Yani eski konuşmalarında tek iyi olan şey beni hiç aldatmadığı ve gerçekten sevdiği. Herkesle muhabbetinde benim adımı ve bana ne kadar çok değer verdiğini anlatmış. Henüz aramızda birşey dahi yokken ciddi bir arkadaşlığımız olduğunu ve sonunun evllilik olacağından falan bahsetmiş, buraya kadar herşey güzel ve sevindirici ama, ben bu erkek muhabbetlerini okuyunca çok üzüldüm ve elimde olmadan etkilendim. Bana bir kişi demişti, birçok kez yaşamış halbuki. Hepsi benden önce, hepsi geçmiş ancak ben bir garip oldum ve tüm düşüncelerim allak bullak oldu sanki. Nişanlım bayrama köyü ailesinin yanına gidiyor, açıkcası o kadında oradaysa görüşürmü diye bile telaşa düştüm. Bugün bana neyin var diye sordu ancak kendisine ben senin mesajlarını okudumda etkilendim diyemedim. Okumam zaten saygısızlık ve gereksizdi biliyorum ama içimdeki şeytana yenildim işte. :( Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu inanın hiç bilmiyorum. Önemsemiyor gibi yapıyorum ama içim bir tuhaf. Evet hepsi benden önce o bir erkek ama ne bileyim. Tüm sözlerinde bana ölene dek sadık olacağını, ölürsem kendisininde öleceğini vs söylüyor. BUnları söylediği gibi hissettiğini de biliyorum ama okuduklarım beni allak bullak etti :( Onları anlatamam da kendisine. :( :( boşunamı dert edip takıyorum anlamadım. Lütfen bir yol gösterin bana :(

üslubundan anlıyorum ki nişanlını aklayacak bişeyler dememizi bekliyosun
sen hamileyken falan ihtiyaç hasıl olursa ne olacak??

üslubundan anlıyorum ki nişanlını aklayacak bişeyler dememizi bekliyosun
sen hamileyken falan ihtiyaç hasıl olursa ne olacak??
Bunlar onun hayatında ben varken olan şeyler değil, benle başlamadan öncesine ait konuşmalar. Ben onları görünce etkilendim. Benimle olduğu zamanda böyle birşey yapmadı, ona dair herhangi bir birşeyde yok. Tüm konuşmalar eski tarihli kuzeni vs arasında geçen muhabbetler yani hayatında ben yokken. Beni aldatacak biri olduğuna inanmıyorum, bu yönden korkum yok. Ben sadece geçmişte yaşadıklarını okuyunca üzüldüm. Üzülmem doğrumu yanlış mı onu merak ediyorum.

Bunlar onun hayatında ben varken olan şeyler değil, benle başlamadan öncesine ait konuşmalar. Ben onları görünce etkilendim. Benimle olduğu zamanda böyle birşey yapmadı, ona dair herhangi bir birşeyde yok. Tüm konuşmalar eski tarihli kuzeni vs arasında geçen muhabbetler yani hayatında ben yokken. Beni aldatacak biri olduğuna inanmıyorum, bu yönden korkum yok. Ben sadece geçmişte yaşadıklarını okuyunca üzüldüm. Üzülmem doğrumu yanlış mı onu merak ediyorum.

doğru ya da yanlış diyememde mantıklı diyebilirim kimse sevdiği erkeği başka bi kadının kollarında düşünemez kadına ister yollu de ister aile kızı de aksiyon aynı neticede

doğru ya da yanlış diyememde mantıklı diyebilirim kimse sevdiği erkeği başka bi kadının kollarında düşünemez kadına ister yollu de ister aile kızı de aksiyon aynı neticede
Evet sinirim bozuldu, geçmiş geçmiştir diyemiyorum işte :( Keşke hiç okumasaydım mesajları falan :(

olmuşla ölmüşe çare yok ama yanlış okumadım dimi nişanlın sana bi kere oldu dedi, ama kuzeniyle bikaç kez gitmişler, bu bir yalan mesela, bunu yüzüne vurabilirsin

o erkek ihtiyaç kısmına katılmıyorum
ihtiyaç diye bişey yok iğrenç.

ama şöyle de bir şey yok ki her şey senden önce olmuş
beki bakir erkek istiyo oabilirsin ama o hiç yatmadım dememiş sayıda yalan söylemiş
belki kızar soğursun diye dememiş de olabilir.
ama okuduğunu söyle sonuçta kendisi izin vermiş.
bildiğini anlasın.

olmuşla ölmüşe çare yok ama yanlış okumadım dimi nişanlın sana bi kere oldu dedi, ama kuzeniyle bikaç kez gitmişler, bu bir yalan mesela, bunu yüzüne vurabilirsin
Evet ben bir defa olduğunu, oda okulda olduğu zaman arkadaşlarının zoruyla gittiğini anlatmıştı. Diğerlerini baştan bilsem belki tepkim farklı olurdu. Bu bir yalan evet. Bunu ona nasıl açıklayacağım ama sen şifreni verdin ben girip mesajlarını tek tek okudum, eski yazışmalarınızı gördüm mü diyeyim :( Bunu dersem ona güvenmediğimi ve kontrol ettiğimi düşünmeye başlayacak. Aramızda bir güven sorunu ortaya çıkacak yani. Rahatlama için bunu ona gerçekten anlatmalıyım yani :(

Evet ben bir defa olduğunu, oda okulda olduğu zaman arkadaşlarının zoruyla gittiğini anlatmıştı. Diğerlerini baştan bilsem belki tepkim farklı olurdu. Bu bir yalan evet. Bunu ona nasıl açıklayacağım ama sen şifreni verdin ben girip mesajlarını tek tek okudum, eski yazışmalarınızı gördüm mü diyeyim :( Bunu dersem ona güvenmediğimi ve kontrol ettiğimi düşünmeye başlayacak. Aramızda bir güven sorunu ortaya çıkacak yani. Rahatlama için bunu ona gerçekten anlatmalıyım yani :(

e güvenmemekle haksızmıymışsın be canım

o erkek ihtiyaç kısmına katılmıyorum
ihtiyaç diye bişey yok iğrenç.

ama şöyle de bir şey yok ki her şey senden önce olmuş
beki bakir erkek istiyo oabilirsin ama o hiç yatmadım dememiş sayıda yalan söylemiş
belki kızar soğursun diye dememiş de olabilir.
ama okuduğunu söyle sonuçta kendisi izin vermiş.
bildiğini anlasın.

Haklısın, sanırım en doğrusu bu konuyu ona açıkca sormak. Yoksa kafayı yiyeceğim. :(

Bir kere oldu demesi gereksiz bir yalan olmuş bunu takmanı anlıyorum.

Ama senin hayatında olmadığın zaman yaşananlar için sadakatsizlik diyemeyiz.
Sonuçta sen varken dikkat etmiş, mühim olan bu.

ben olsaydım yerinde hiç bilmezliğe gelirdim.çünkü eğer okuduğunu söylersen hem onun özeline girmiş durumuna düşersin hem de yalan söylediği için bir tepki koyman gerekir(tepki vermezsen gelecek yalanlara zemin hazırlar diye düşünüyorum).ama ortada aldatma yok.senden önceki yaşanılanları sadece gizlemiş.hani çok abartı şeyler yaşamış ve gizlemiş olsa sapıkça şeyler bulsaydın facete tamam üstüne git derdim ama bana rahatsızlık vermedi nişanlının gizlemesi.hiç aklını kalbini bulandırma derim ben ama sen bilirsin

Haklısınız, sanırım ben fazla büyüttüm bu konuyu. Aslında baştan bir kişi demeseydi sanırım onları okuduğumda da şaşırmayacaktım. Beni üzen sadece bu oldu zaten. Bunu da yukarıdaki yorumlardan birinde okudum, soğumamam için daha fazlasını diyememiş olabilir diye düşünüyorum ben böyle şeylere karşı çok ön yargılıydım çünkü en baştan beri. Muhtemelen anlatsa hemen fikrim değişir ve soğurdum. Onun beni aldatacağına inanmıyorum cidden çünkü bana çok değer veriyor. Sormamam ve konuyu kafamda bitirmem en doğrusu olacak umarım. Diğer türlü dediğiniz gibi sorarsam ileri gitmiş olacağım. O sakınca görse şifresini de hiç vermezdi. Sanırım eski konuşmaları çoktan unutmuş gitmiş ki aradan kaç yıl geçmiş unutması da doğal. Teşekkür ederim hepinize.

Haklısınız, sanırım ben fazla büyüttüm bu konuyu. Aslında baştan bir kişi demeseydi sanırım onları okuduğumda da şaşırmayacaktım. Beni üzen sadece bu oldu zaten. Bunu da yukarıdaki yorumlardan birinde okudum, soğumamam için daha fazlasını diyememiş olabilir diye düşünüyorum ben böyle şeylere karşı çok ön yargılıydım çünkü en baştan beri. Muhtemelen anlatsa hemen fikrim değişir ve soğurdum. Onun beni aldatacağına inanmıyorum cidden çünkü bana çok değer veriyor. Sormamam ve konuyu kafamda bitirmem en doğrusu olacak umarım. Diğer türlü dediğiniz gibi sorarsam ileri gitmiş olacağım. O sakınca görse şifresini de hiç vermezdi. Sanırım eski konuşmaları çoktan unutmuş gitmiş ki aradan kaç yıl geçmiş unutması da doğal. Teşekkür ederim hepinize.

en güzel kararı vermişsin canım.bugünlerin tadını çıkar.sana değer vermeseydi daha ilişkin yeniyken yapardı diye düşünüyorum.mutluluklar dilerim

İnsanoglu hata yapabilir. Gecmisinden gurur duymuyodur anlatamamistir. Ben sunu anlamiyorum, bi ciftin arasinda gecmiste kac kisiyle beraber oldun muhabbeti niye gecer? Amac neki? Bu gecmisle yasama meraki nedir anlamiyorum.. Siz her turlu konuda yaptiginiz hatalari, yanlislari sira sira anlatabiliyormusunuz?

Satirlarca methiyeler duzmussunuz nisanliniza, belliki sewiyor ve guveniyorsunuz. Huzursuzluk cikarmak niye?

Bence ciddi bi mesele cikarip kusluk, ayrilik yasatacaksaniz acin meezuyu konusun, yok zaten herhangi bir sonucu olmayacaksa dugun oncesi keyfinizi kacirmayin derim.. Mutluluklar ;)

Nişanlınızda hiç bir sorun göremedim ben. Ancak geçmişi bilmek ilişkilerde probleme neden olabiliyor. Şahsen bana hiç bir şey anlatmasalar çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü zihin anlatılan ya da öğrenilen 1 tane şeye 1000 tane ayrıntı ekleyebiliyor. Şu an bitmiş, geçmiş bir çok şey gereksi önemli hale geliyor. Düşünsenize kızlar arasında neler konuşuyoruz, ya da yaşadığımız platonik bir ilişki için bile günlerce ağlayıp sızlandığımız oluyor. Bunların çoğu anlık duygular, olaylar, hatalar olduğu halde, üzerinden çoook sular geçtiği halde sevdiğimiz adamlar bunları duysa ya da bir yerden okusa kim bilir ne sanırlar. Bu sebepten en iyisi (Çok ciddi bir durum yoksa) bilmemek, bildirmemek galiba...

Siz de takılmayın, mutluluğunuzun tadını çıkarın :)

Teşekkür ederim ikinize de arkadaşlar, bilmezliğe vurdum konuyu. Haklısınız, ben onu, oda beni çok seviyor. Bilmemek konusu gerçekten önemli. Bilmemek çok daha güzel bir şey bence, en azından kafanda tasarladığın o kalıp yıkılmıyor. İnsanın kendi kendisini huzursuz edip düzgün giden hayatını, kendi eliyle karıştırması böyle bir şey olsa gerek sanırım. Bazen gerçekten boşvermek iyi birşey. Hatalar insanoğulna aittir çok doğru. Sonuçta ben de kusursuz biri değilim ve zaman zaman geçmişte yaptığım en ufak hatamı aklıma getirir, keşke o zaman öyle demeseymişim bile derim. Kendime işkence etmekten kurtuldum en azından içim içimi kemirmesin daha iyi. Oda anlatabilse bunu anlatırdı dediğin gibi küçük düşmemek için falan anlatmamıştır. Durduk yere huzurumu bozmayacağım, bir daha da açıp facebookta mesajlarına falan bakmayacağım. Zaten bunu yapmakla bile hata etmiş oldum. :43:

Son düzenleme:
ya bu eski sevgiliyle yatma olayını bi nebze anlarım da o tarz yerlere gidip yapan erkekler bana çok iğrenç geliyor :25:

Nişanlınızda hiç bir sorun göremedim ben. Ancak geçmişi bilmek ilişkilerde probleme neden olabiliyor. Şahsen bana hiç bir şey anlatmasalar çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü zihin anlatılan ya da öğrenilen 1 tane şeye 1000 tane ayrıntı ekleyebiliyor. Şu an bitmiş, geçmiş bir çok şey gereksi önemli hale geliyor. Düşünsenize kızlar arasında neler konuşuyoruz, ya da yaşadığımız platonik bir ilişki için bile günlerce ağlayıp sızlandığımız oluyor. Bunların çoğu anlık duygular, olaylar, hatalar olduğu halde, üzerinden çoook sular geçtiği halde sevdiğimiz adamlar bunları duysa ya da bir yerden okusa kim bilir ne sanırlar. Bu sebepten en iyisi (Çok ciddi bir durum yoksa) bilmemek, bildirmemek galiba...

Siz de takılmayın, mutluluğunuzun tadını çıkarın :)

kesinlikle o bir şeye bin katma hususunda herkesi tek geçerim o kadar senaryocuyum yani :27: gerçekten hiç karıştırmamak bilmemek daha iyi.

Back
X