Cok yemek yiyor ama kilo almıyor diye birsey yok. O gördüğünüz,esinizin kuzeninin tiroid hormonlari hizli çalışıyordur ama,onu baskilamak icin her sabah ilac iciyordur. Hipertiroid o rahatsizligin ismi. Çiğköfte kalorisi düşük birseydir. Cerezler de sağlıklı besinlerdir. Ceviz,badem,fındık mesela. Bunlari yemis olabilir. Kurabiye de yemis olabilir. Belki de sabahtan beri cok bisey yememistir.
Kilo almak ta vermekte kalori ile alakali birseydir
Az yiyorum kilo alıyorum diye birseyde yok
Bende hipotiroidi var. Buna göre benim kilolu ve metobolizmamin yavas olmasi lazim. Ben 45 kgim
Aynı sekilde hipotiroidi olan baska tanıdığım insanlar 80 kg falan.
Ben de eskiden yiyip yiyip alamadığımı zannederdim ta ki,kilo alma diyeti yapana kadar. Diyeti yaptim 2 haftada 2,5 kilo aldim.Demekki cokta yemiyormusum ama cevreme sorsan ben cok yiyorumdur.
Bakin o zayif gördüğünüz insanlara,sizin onunuzde 2 tabak taze fasulye yer,1 dilim de ekmek ooo amma yedi dersiniz ama taze fasulye kalorisi düşük bir gıdadır. Ayni kisi 2 tane kebap dürüm yiyemez mesela. Anlatabildim mi?
Sekeri kesmeniz lazim. Ben sekeri sevmem. Tatliyi sevmem. Cuma aksami kaynanam sütlaç yolladi,dolapta duruyor. Muhtemelen çöpe gidicek. Canım bile cekmedi
Protein agirlikli beslenip bol su icip spor da yaparsanız kilo verirsiniz.
Cikolata nedir? Tatli ihtiyacini azicik meyveyle,ki diyetisyenler seker hastalarina bile meyve veriyor yani. Yediginiz meyveye tarcin katarak falan halledebilirsiniz ki bence normal vücut sekere ihtiyac duymamali
Surekli icki icen insanlara dikkat edin,3_4 gun icki icip arkasindan gelen 2 gun icki icmediklerinde canları tatli ceker. Nedeni alkolun vucutta sekere donmesidir. O yuzden icki icerken mesela yemek aramazlar.
Sizin uzun sure ac kalmamaniz lazım. Bazi insanlar ac kalır sonra gördüğü yiyeceklere saldirma egilimi gösterirler. Ben mesela bu hataya cok düşüyorum. Zayif olmama ragmen,beni cok yiyor zannediyorlar
Ogun kayinvalideme gittik. Masada cesitli yiyecek ler vardi. Dolma vardi ici kiymali diye yemedim. Boyun ve pilav vardi ki boyun nedir ya yemedim. Salata ve ispanak vardi. Manti corbasi vardi. Manti corbasinda koyun eti tadi aldim icmedim birakmadim. Geriye 2 secenek kaldi ispanak ve salata onlari yedim. Hatta 1 borcamdi utandigim icin bitiremedim ve sonra çöpe döktü kaynanam. Bilseydim dökeceğini o borcami yerdim yani.
Ispanak kac kalori olabilir tahmini? Arkasindan kahve ictim. Arkasindan ufak bir kasede cekirdek yedim ve kaynanam dondurma yicenmi dedi yerimmm anneee onuda yerim daha ayipsinn dedim. Gülüyor herkes senin gibi olmak ister diyor. Oysa dondurmada buzlu kalorisi düşük biseydi. Ben sabahtan beride sadece 1 doner yemistim kaynanama gitmeden. Bunlarin kalorisini hesaplasan,gunluk almam gereken kalori bile etmez belki. Ama siz cok yiyor almiyor diye görüyorsunuz o olay oyle degil iste.
Kilo verince rahatlicaksiniz,ayak numarasi,göğüsleri küçülen falan bile var. Insallah basarili olursunuz. Zaten sabah 2 yumurta yiyin. 1 yumurta 70 kaloridir ortalama. 1 tane yiyin. 1 dilimde tam bugday ekmegi yiyinn aksama kadar acıkmazsınız.
Sizin hesap yapmaniz lazim. Ve spor. Yaktiginiz yediginizden fazla olmali.
Protein doyurur. Karbonhidrat aciktirir.