Yok Antep'te değilBilmem, öyle hissettim. Antep olsa arkadaş bulurdunuz çünkü.
Gerçekten bir tane arkadaşım olsa hepsine katılacağım ama böyle sap gibi dolanıyorum etrafta moralim bozuluyor gitmiyorum o yüzden.Onu bunu bilmemde iş yerindekilerle mesafeyi koruyabilmiş olmanı takdir ettim yakın arkadaş olunca b.ka sarıyor dediğin gibi. Onun dışında instagramda bulunduğun ilin gezi rehberi sayfalarını takip et sık sık yorumlar yap etkinliklere katıl çok eğlenceli oluyor ve çok güzel insanlar tanıyorsun
Dediğim etkinliklere katıl dediğim gibi orda da insanlar tanıyacak sonrasında birlikte gidecek gruplara dahil olabilirsin herşey zamanla gelişirGerçekten bir tane arkadaşım olsa hepsine katılacağım ama böyle sap gibi dolanıyorum etrafta moralim bozuluyor gitmiyorum o yüzden.
Bence Batman, yabani insanlarla dolu geri kafalı , arkadaş bulmayin zaten mümkünse ordan.Yok Antep'te değil
Ben İnstagram 'dan bile biri yazdığında direkt engelleyen biriyim tanıdık olmadığında.
En az iki yıl kadar kalmam lazım sonrasında tayin için hizmet puanım nereye yeter o da belli değil.Haklısınız. Zaten tanımadığınız kişileri (özellikle erkek) direkt engellemeniz en doğrusu. Bulunduğunuz yerde görev süreniz ne kadar ?
Benim dayım meslek lisesinde elektronik öğretmeni, yengem de ing. öğretmeni. Ardahan'a tayinleri çıktı. Biz Bursalıyız ve göçmeniz. Hiç anlaşamamışlar ve uyuşamamışlar yerli halk ile ama öğrencilerini çok seviyorlardı. Öğrenci velileri, öğretmenlere ve doktorlara çok saygı gösteriyorlarmış. İstanbul'a tayinleri çıktığında öğrencilerinin saygısız ve şımarık olduklarından sitem ediyorlardı.
Belki zaman içerisinde anlaşabileceğiniz birileri çıkar.
En az iki yıl kadar kalmam lazım sonrasında tayin için hizmet puanım nereye yeter o da belli değil.
Yani hizmet puanı hizmet yaptığın il ile alakalı. Her sene belli bir puan alıyorsun yıllar içinde birikiyor. İllerin gelişmişlik düzeyi ile alakalı. İstanbul çok düşük mesela doğu illeri daha yüksek. Aynı il içinde de merkez ve merkez dışı ilçeler aynı değil. Merkez daha düşük oluyor kırsal ilçeler daha yüksek. Benim yaşadığım ilin hizmet puanı kötü değil. Ama mesela güzel bir ile ve hastaneye gitmek istiyorsan oraları hizmet puanı çok yüksek insanlar tercih ediyor onlar gidiyor. Yani benim tayine kadar biriktireceğim hizmet puanı ile benim ile aynı il ilçede çalışmış atıyorum on senelik bir hemşirenin hizmet puanı arasında dağlar kadar fark olur. Aynı yere geçmek istesek o gider ben kalırım.Peki bu hizmet puanınızı arttırmanız için ne yapmanız gerek ? Bilmediğim için soruyorum.
Aileniz ara sıra yanınıza gelip kalamaz mı ?
Bence içten gelen birşey.. Ben bir de doğal komik insanlara bayılıyorum. Çalıştığım işyerinde öyle bir çocuk vardı, 1 sene birlikte çalıştık valla onunla 1 sene güldüğümü totalde 10 senede gülmüşümdür, öyle alem bir çocukSonradan olur mu mizah duygusu?
Başkası olsam benimle arkadaşlık kurmam nasıl bir insan olduğuma bağlı. Mesela ben yetişme tarzı olarak daha saygılı, kibar, modern, naif bir insanım. Önceden burada Hayatımda İlk Defa Sistematik Olarak Yapılan Bir Saygısızlığa Maruz Kalıyorum. Çok Üzgünüm. Yardımcı Olur Musunuz? böyle bir konu açmıştım. Konunun muhatabı dağ ayısı arkadaş ve onun gibiler beni sevmez belki böyle nazik ne bileyim seviyeli birini tuhaf ve kendine uzak bulurlar. Ben kendimle arkadaş olmak isterdim ama.Ben de ilk atandigim dönem bu tür girisimlerde bulundum online olarak da bir cok kurs/etkinlik/program vs katıldım ve guzel insanlar tanıdım fakat hic biriyle yakın arkadas olmadim yine de tabii ki farkli bakis acilari kazaniyor insan.
Belki bakis açısını değiştirmek gerekir yani illa arkadasim olsun diye değil de kafa dagitma olarak bakarsaniz olaya, zamanla farkli insanlar tanıdıkça size uyan biriyle daha yakin da olabilirsiniz.
Amaç arkadas bulmak olunca ve kafanızdaki kriterler karsilanmayinca kendinizi kötü hissetmeniz kacinilmaz.
Mesela siz bir baskasi olsaniz kendinizle arkadaşlık kurar miydiniz? Yani kendinizi baskasi yerine koyarak düşünün hangi sebepten acaba yakin iliskiler kuramiyorsunuz?
Bazen bazi insanlar hayatımıza girer ve cikarlar önemli olan almamiz gerekeni alip yola devam etmek
Adıyamanda mısınızBaşkası olsam benimle arkadaşlık kurmam nasıl bir insan olduğuma bağlı. Mesela ben yetişme tarzı olarak daha saygılı, kibar, modern, naif bir insanım. Önceden burada Hayatımda İlk Defa Sistematik Olarak Yapılan Bir Saygısızlığa Maruz Kalıyorum. Çok Üzgünüm. Yardımcı Olur Musunuz? böyle bir konu açmıştım. Konunun muhatabı dağ ayısı arkadaş ve onun gibiler beni sevmez belki böyle nazik ne bileyim seviyeli birini tuhaf ve kendine uzak bulurlar. Ben kendimle arkadaş olmak isterdim ama.
Ayy bilmiyorum bu yaşlardan sonra sanki çok daha zor oluyor.Ömürlük bir arkadaşı sen bulamazsın birbirinizi zaten bulursunuz illaki birbirinizle uyumlu olmak zorunda değilsiniz ki biriniz sakin olur diğeriniz daha atılgan daha hareketli olur ben 12 senemi okulda geçirdim 1 tane ilk okuldan arkadaşım var . 3 sene istanbulada okudum 1 sene kayseride 3 sene istanbulada okumama rağmen asla kendime göre birini bulamadım 1 sene kayseride okudum öyle bir arkadaşım var ki ben okumayı bıraktım ama onunla konuşmayı asla bırakmadım 2 tane arkadaşım var biriyle dertlerimi paylaşıyorum çok iyi bir dinleyici biriyle ise kafamı dağıtıyorum 2 side en iyi dostum. Bence sende bulacaksın ama konuşman gerekiyor çekingen olmaya devam edersen çok zor. Biriyle ortak bir noktanız illaki olur o zaman ilerletirsin zaten fark etmeden çok yakın arkadaş oluyorsunuz.
Sizin önceki konunuzu anımsadım sanırım sizinle birlikte bir erkek daha vardi o is yapmayip herseyi size pasliyordu kimse bir sey demiyorduBaşkası olsam benimle arkadaşlık kurmam nasıl bir insan olduğuma bağlı. Mesela ben yetişme tarzı olarak daha saygılı, kibar, modern, naif bir insanım. Önceden burada Hayatımda İlk Defa Sistematik Olarak Yapılan Bir Saygısızlığa Maruz Kalıyorum. Çok Üzgünüm. Yardımcı Olur Musunuz? böyle bir konu açmıştım. Konunun muhatabı dağ ayısı arkadaş ve onun gibiler beni sevmez belki böyle nazik ne bileyim seviyeli birini tuhaf ve kendine uzak bulurlar. Ben kendimle arkadaş olmak isterdim ama.
İllaki denk gelirsin o geldiğinde hissedersin zaten. Senin yanında doğal olması falan illaki anlarsınAyy bilmiyorum bu yaşlardan sonra sanki çok daha zor oluyor.
Umarım olur.İllaki denk gelirsin o geldiğinde hissedersin zaten. Senin yanında doğal olması falan illaki anlarsın
Cihat dede geldi aklıma , gömülübılHer şeyi gömüyoruz ya, ondan şey etmiş
Kendimle kaldığım zaman yalnız başıma yemek yemeye giderim, bir yerlerde oturup bir şeyler içerim, kitap okurum, film izlerim, yürüyüş yaparım... Bu liste bu şekilde uzayıp gider. Kendimle iyi vakit geçirebildiğimi düşünüyorum. Ama artık yeni insanlara ihtiyaç duyuyorum.Sizin önceki konunuzu anımsadım sanırım sizinle birlikte bir erkek daha vardi o is yapmayip herseyi size pasliyordu kimse bir sey demiyordu
Şimdi o konuda haklısınız calismayan ya da boş beleş takılan insanlara ben de gıcık oluyorum
Ve fakat yıllar içinde ortama göre tavır almayi ve hanimefendiliginizi de koruyarak daha net ve sınır çizebilen biri olabilirdiniz. Bu devirde çıtkırıldım tarzda olup etraftan sikayet etmek çok da degisime acik olmadiginiz izlenimi veriyor.
Ben size hak vermiyor değilim bununla birlikte bana da çok nahif ve kibar olduğum söylenir ama ona rağmen haksizliga ya da saygisizliga kibarligimi da bozmadan daha net ve sert tepkiler koyabiliyorum. Ne bileyim konuda yazdiginiz gibi o olmaz, bu olmaz tavriyla yaklasirsaniz hep yalnız kalirsiniz biraz esnemek ve farklılıklara da kapi acmak gerekiyor. Misal internetten her yazana tabii ki cevap vermeyin ama arada muhabbet etmekten de zarar gelmez. Hani bir laf vardir "kusursuz dost arayan dostsuz kalır " diye. Sizde o izlenimi aldim ben.
Fazla kibar, nahif, insan iliskilerini de yesilcamdaki saflık ve iyi niyette düşünen birisiniz. Bunu kötü olarak nitelendirmiyorum yanlış anlaşılmasın ben de hep kızım sen iyi ol, alttan al, kötü konusma, kimseyle munakasaya girme vs diye büyütüldüm ve bazen bu dunyaya ait degilmisim gibi hissettigim de oluyor. Buna rağmen sizin kadar kapatmiyorum kendimi. Ben de memurum ve cevremdeki diger memurlar gunu cay sigara ile gecirirken yeri geliyor tuvalete bile gidemiyorum maalesef yönetimsel sıkıntılar var ama artık bunlardan şikayet etmek yerine işime bakıyorum, arkadaslarla da belli mesafede konusuyorum sohbetimi ediyorum arada goygoy yapip gülüyoruz ama kendi içimde yalnızım. Ne bileyim vatandas geliyor onlarla yuzeysel de olsa sohbet ediyorum eve gelince de kitabımı okuyup çayımı kahvemi içiyorum, arkadaslarla telefonda konusuyorum falan bir sekilde gun bitiyor zaten.
Mesela bana verdiginiz cevapta ben kendimle arkadaslik yapardim demişsiniz peki kendiniz kaldığınızda zamanınızı kaliteli geçirebiliyor musunuz? Ne bileyim bana üslubunuz cok yüzeysel geldi nasil derseniz hani sadece kendim gibi insanlar olmalı dusuncesi var, farklılıklara kapalisiniz, belli kaliplar var ve insanlar öyle olmali hic bir esneme payınız yok gibi. Biraz bakış açınızı değiştirmeniz gerektiğini düşündüm yazdiklariniza bakarak.