- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.052
- 398
- Konu Sahibi Orkideeeee
-
Şartlar iyi olursa yurtdışı iyi olur tabi de , İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde iş bulsan daha iyi olmaz mı, oraları da bilmiyorsun çünkü ve mesleğin de yokmuş, biraz zor geldi banaYani ailem cok yardimci olmuyorlar..yasadigim sehirde bosanmis olmak suc islemeis gibi buda ayri bir konu ..
Bu yuzden kafa olarak pisikoloji olarak da rahat olmak icin yurt disinda kalmak istiyorum en azindan uzak olursam hicbirseti gormem..
Mesela abimler diger kardeslerimi cagiriyor cig kofte yemege ben yok..
Bu en basiti her zamn oyle..
Cok detaya inmiyorum yeni bosandim
Orda bi ogrenciye sordum..Meslek sahibi olmadan çok zor, mesleği olan bile zor iş buluyor. Değer mi aileden kaçacağım diye? Çağırmayıversinler çiğköfte yemeye ne olacak? Başka şehirde kurun yeni bir yaşam ülke değiştirene kadar.
Istanbul ankarada da kiralar cok yuksek aldigim para kiraya gider gibi..Şartlar iyi olursa yurtdışı iyi olur tabi de , İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde iş bulsan daha iyi olmaz mı, oraları da bilmiyorsun çünkü ve mesleğin de yokmuş, biraz zor geldi bana
Asya ülkelerinin de hepsi muhteşem değil ama. Pakistan'da Asya ülkesi Çin'de Rusyada Irak'ta ama birbirleriyle alakaları yok. Türki cumhuriyetse bir nevi rahat edersin ama yine de risk. Dil biliyor musun? Oranın dilleri de çok zor oluyor. Nasıl anlaşacaksın başına bir şey gelse? Hasteneye gitmen gerekti ne yapacaksın? Türk doktor mu arayacaksın? Önce şehir değiştir, kendini hazırla sonra git istediğin ülkeye bence.Hong kong cok pahali bu yuzden..
Benim yasayacgm sehrin parasi dusuk..
Ama insan gibi yasarim eminim..
Paradan daha cok huzur lazim..
Bi yandanda korkuyorum kacirma faln olur bisey olur diye bilemiuorum..
Cig kofte degil her zamn oyle ..Meslek sahibi olmadan çok zor, mesleği olan bile zor iş buluyor. Değer mi aileden kaçacağım diye? Çağırmayıversinler çiğköfte yemeye ne olacak? Başka şehirde kurun yeni bir yaşam ülke değiştirene kadar.
Dili cok iyi biliyorum..pakistan cin bunlar degil..Asya ülkelerinin de hepsi muhteşem değil ama. Pakistan'da Asya ülkesi Çin'de Rusyada Irak'ta ama birbirleriyle alakaları yok. Türki cumhuriyetse bir nevi rahat edersin ama yine de risk. Dil biliyor musun? Oranın dilleri de çok zor oluyor. Nasıl anlaşacaksın başına bir şey gelse? Hasteneye gitmen gerekti ne yapacaksın? Türk doktor mu arayacaksın? Önce şehir değiştir, kendini hazırla sonra git istediğin ülkeye bence.
Ama bilmediğin ülkede , bulduğun her tür işte çalışmak zorunda kalacaksın, kandırma filan olursa, en azından oralar gene bizim memleket. Allah korusun neler duyuyoruz fuhus çeteleri filan, korkutmak istemem ama dünyanın binbir türlü hali var. Bence büyük şehirlere güvenilir bir ailenin yanına yatılı hasta bakıcı veya çocuk bakıcısı olarak gidebilirsin, çok ihtiyaç var, güvenilir bir firmaya başvur , ayarlarlar sana.Istanbul ankarada da kiralar cok yuksek aldigim para kiraya gider gibi..
O zaman işin daha kolay.Dili cok iyi biliyorum..pakistan cin bunlar degil..
Ingilizce degil ama yerli dili iyi biliyorum..En azından derdini anlatacak kadar İngilizce öğren.
Canım ailen cok cahillik yapıyor hangi devirde yaşıyoruz.nasıl evlenmek doğal bişeyse boşanmakta aynı.sonucta keyif üzerine yapılan bişey değil.hiç mi destek cıkan yok birilerinden yardım almayı dene.bilmediğin bir ülkeye gitmek sana daha zor gelecektir.yada kendi hayatını kendin kur calış basının caresine bak.Yani ailem cok yardimci olmuyorlar..yasadigim sehirde bosanmis olmak suc islemeis gibi buda ayri bir konu ..
Bu yuzden kafa olarak pisikoloji olarak da rahat olmak icin yurt disinda kalmak istiyorum en azindan uzak olursam hicbirseti gormem..
Mesela abimler diger kardeslerimi cagiriyor cig kofte yemege ben yok..
Bu en basiti her zamn oyle..
Cok detaya inmiyorum yeni bosandim
Aileden olabildiğince uzak durmak istiyorsunuz anlaşılan. O zaman bir deneyin, iş bulursanız ve düzen oturtabilirseniz kalırsınız. Olmazsa geri dönersiniz. En azından acaba demezsiniz.3 ay vize veriyorlar turis vizesi 3 ayda is bulamaz miyim?
Birikmis param var azcok..
Daha once bu ulkede 2.500 sene kaldim azcok nasil biliyorum..En azından derdini anlatacak kadar İngilizce öğren.
Benim de korkum bu yonde Ama orda eskiden tanidigim bana cok yardimci olan bir arkadasim var iste bu bayan yarfim ederse kalirim yoksa dediginiz gibi kadin ticareti oluyor is deyip onlarin eline dusmekten korkarim..Ama bilmediğin ülkede , bulduğun her tür işte çalışmak zorunda kalacaksın, kandırma filan olursa, en azından oralar gene bizim memleket. Allah korusun neler duyuyoruz fuhus çeteleri filan, korkutmak istemem ama dünyanın binbir türlü hali var. Bence büyük şehirlere güvenilir bir ailenin yanına yatılı hasta bakıcı veya çocuk bakıcısı olarak gidebilirsin, çok ihtiyaç var, güvenilir bir firmaya başvur , ayarlarlar sana.
Deneyin o zaman madem şu an oradasınız. Ben yurtdışına yerleşme, orda hayat kurma düşüncesine karşı bir insan değilim. Ama sizin derdiniz ülkeyle değil ailenizle. Aileden uzaklaşmak için ülke değiştirmek çok radikal bir karar. Yaşam standardı buradan yüksekse deneyin madem.Cig kofte degil her zamn oyle ..
Cok derin mevzular..
Bilmiyorum..
Turkiyede cok basimi agritacaklar gibi noldu ne bitti ..
Ya ne bileyim cok kararsziim cok vaktim yok..
Biletim 20 gun icinde alinacak bir karar almam lazim..
Suanda yurt disindayim turkiyeye gitmeden burda bir sansimi denemek istiyorum bulursam is kalirim yoksa donerim tr ye..
Zaten bende bunu tecrube ettim orda turk var restorani ondan rica ettim ama nerde ..kesinlikle kaç git bu ülkeden.
orada da türklerden uzak dur ve asla inanma.
tecrübe ile sabit.
ne iş halledeceksen yabancılarla hallet.
çalışacaksan yabancılarla çalış.
türk diye kimseye güvenme. en büyük zararı görürsün.
aklında yer alsın. sonra birisi demişti dersin belki bişeylerden sakınırsın :)
Ulkemiz dort dortluk yiyecek icecek gezilecek yerler bakimindan amma iste bazi insanlari geri beyinli..Tamam
Deneyin o zaman madem şu an oradasınız. Ben yurtdışına yerleşme, orda hayat kurma düşüncesine karşı bir insan değilim. Ama sizin derdiniz ülkeyle değil ailenizle. Aileden uzaklaşmak için ülke değiştirmek çok radikal bir karar. Yaşam standardı buradan yüksekse deneyin madem.
Evlilik vasitasi ile geldim bosandik olmadi..Evli misin, evliysen esin ne is yapıyor? Yurtdisina neden ve nasil gittin? Ne zamandır ordasin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?