Kendi ülkende dişlanarak mi yaşamak yoksa yurt disinda mi ?

Şartlar iyi olursa yurtdışı iyi olur tabi de , İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde iş bulsan daha iyi olmaz mı, oraları da bilmiyorsun çünkü ve mesleğin de yokmuş, biraz zor geldi bana

Orda bi ogrenciye sordum..
Turkiyeden arkadaslari gelmis gezmek icin is bulup kalmislar ..
Demekki bulunuyor is..
Birde benim aradigim is yuksek is degil siradan isler..

Hong kong cok pahali bu yuzden..
Benim yasayacgm sehrin parasi dusuk..
Ama insan gibi yasarim eminim..
Paradan daha cok huzur lazim..
Bi yandanda korkuyorum kacirma faln olur bisey olur diye bilemiuorum..
Asya ülkelerinin de hepsi muhteşem değil ama. Pakistan'da Asya ülkesi Çin'de Rusyada Irak'ta ama birbirleriyle alakaları yok. Türki cumhuriyetse bir nevi rahat edersin ama yine de risk. Dil biliyor musun? Oranın dilleri de çok zor oluyor. Nasıl anlaşacaksın başına bir şey gelse? Hasteneye gitmen gerekti ne yapacaksın? Türk doktor mu arayacaksın? Önce şehir değiştir, kendini hazırla sonra git istediğin ülkeye bence.

Cig kofte degil her zamn oyle ..
Cok derin mevzular..
Bilmiyorum..
Turkiyede cok basimi agritacaklar gibi noldu ne bitti ..
Ya ne bileyim cok kararsziim cok vaktim yok..
Biletim 20 gun icinde alinacak bir karar almam lazim..
Suanda yurt disindayim turkiyeye gitmeden burda bir sansimi denemek istiyorum bulursam is kalirim yoksa donerim tr ye..

Dili cok iyi biliyorum..pakistan cin bunlar degil..

Istanbul ankarada da kiralar cok yuksek aldigim para kiraya gider gibi..
Ama bilmediğin ülkede , bulduğun her tür işte çalışmak zorunda kalacaksın, kandırma filan olursa, en azından oralar gene bizim memleket. Allah korusun neler duyuyoruz fuhus çeteleri filan, korkutmak istemem ama dünyanın binbir türlü hali var. Bence büyük şehirlere güvenilir bir ailenin yanına yatılı hasta bakıcı veya çocuk bakıcısı olarak gidebilirsin, çok ihtiyaç var, güvenilir bir firmaya başvur , ayarlarlar sana.

Canım ailen cok cahillik yapıyor hangi devirde yaşıyoruz.nasıl evlenmek doğal bişeyse boşanmakta aynı.sonucta keyif üzerine yapılan bişey değil.hiç mi destek cıkan yok birilerinden yardım almayı dene.bilmediğin bir ülkeye gitmek sana daha zor gelecektir.yada kendi hayatını kendin kur calış basının caresine bak.

kesinlikle kaç git bu ülkeden.
orada da türklerden uzak dur ve asla inanma.
tecrübe ile sabit.
ne iş halledeceksen yabancılarla hallet.
çalışacaksan yabancılarla çalış.
türk diye kimseye güvenme. en büyük zararı görürsün.
aklında yer alsın. sonra birisi demişti dersin belki bişeylerden sakınırsın :)

En azından derdini anlatacak kadar İngilizce öğren.
Daha once bu ulkede 2.500 sene kaldim azcok nasil biliyorum..
Benim de korkum bu yonde Ama orda eskiden tanidigim bana cok yardimci olan bir arkadasim var iste bu bayan yarfim ederse kalirim yoksa dediginiz gibi kadin ticareti oluyor is deyip onlarin eline dusmekten korkarim..
Yinede bu arkadasim guvenilir yardim ederse onun yanina gitmek istihorum..
Gecenlerde aradim sordum is bulabilir miyim diye niye bulmayasi faln dedi ..
Yardim ederse olur..

Tamam
Deneyin o zaman madem şu an oradasınız. Ben yurtdışına yerleşme, orda hayat kurma düşüncesine karşı bir insan değilim. Ama sizin derdiniz ülkeyle değil ailenizle. Aileden uzaklaşmak için ülke değiştirmek çok radikal bir karar. Yaşam standardı buradan yüksekse deneyin madem.

Zaten bende bunu tecrube ettim orda turk var restorani ondan rica ettim ama nerde ..
Merhamet ne gezer kendi is vermedigi gibi yardimci da olmadi en azindan sartlari faln soyleseydi..
Aman cidden bana her zamn turkler tekmeyi vurdu ordaki insanlar kendi annem kardesim gibi bana yardim ettiler..

Evli misin, evliysen esin ne is yapıyor? Yurtdisina neden ve nasil gittin? Ne zamandır ordasin?

Ulkemiz dort dortluk yiyecek icecek gezilecek yerler bakimindan amma iste bazi insanlari geri beyinli..
Aileminde bana yardimci olmamasi ve benim bunu gormem her seferinde csnimi acitir ..
Cunku turkiyede kaldim ve ailem bir cop kadr dahi yardim etmedi kendim cirpindim didindim..
Bide beni turkiyede ailesiz sahipsiz gormesinler istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…