• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ülkende dişlanarak mi yaşamak yoksa yurt disinda mi ?

Daha once bu ulkede 2.500 sene kaldim azcok nasil biliyorum..

Benim de korkum bu yonde Ama orda eskiden tanidigim bana cok yardimci olan bir arkadasim var iste bu bayan yarfim ederse kalirim yoksa dediginiz gibi kadin ticareti oluyor is deyip onlarin eline dusmekten korkarim..
Yinede bu arkadasim guvenilir yardim ederse onun yanina gitmek istihorum..
Gecenlerde aradim sordum is bulabilir miyim diye niye bulmayasi faln dedi ..
Yardim ederse olur..
Genede sen bilirsin ama yurtdışından buraya gelen kadınlar da eş dost akraba aracılığıyla gelip kandırılıyor ve pasaportları ellerinden alınıp zorla fuhuşa sürükleniyor. Bu konuda bir film seyretmiştim bunun baya büyük çaplı organize çeteleri vs var maalesef. Çok güvenme kimseye.
Hakkında hayırlısı olsun,
Türkiye'de bile böyleyse oralarda nasıldır :(

Tamam

Deneyin o zaman madem şu an oradasınız. Ben yurtdışına yerleşme, orda hayat kurma düşüncesine karşı bir insan değilim. Ama sizin derdiniz ülkeyle değil ailenizle. Aileden uzaklaşmak için ülke değiştirmek çok radikal bir karar. Yaşam standardı buradan yüksekse deneyin madem.
Denemek istiyorum..
En azindan denemis olurum olmazssa donerim..
Kaybedecegim pek biseyim olmaz..

Genede sen bilirsin ama yurtdışından buraya gelen kadınlar da eş dost akraba aracılığıyla gelip kandırılıyor ve pasaportları ellerinden alınıp zorla fuhuşa sürükleniyor. Bu konuda bir film seyretmiştim bunun baya büyük çaplı organize çeteleri vs var maalesef. Çok güvenme kimseye.
Türkiye'de bile böyleyse oralarda nasıldır :KK43:
Bu arkadasi cok iyi taniyorum yerini yurdunu kimdir necidir..
Yoksa baska insanlara guvenmek risk isi..

Cok karışık yazmışsın.Hangi ülkedesin yaz kim nerden tanıyacak seni?Ailen turkiyede mi?Sen orda boşandın ve turkiyeye dönmek istemiyorsun doğru mu anladık?is yok tahsil yok sadece dilini biliyorsun.Cok zor bir durum ama ülkeyi yazarsan daha net tavsiye verilebilir diye dusunuyorum

Daha once bu ulkede 2.500 sene kaldim azcok nasil biliyorum..

Benim de korkum bu yonde Ama orda eskiden tanidigim bana cok yardimci olan bir arkadasim var iste bu bayan yarfim ederse kalirim yoksa dediginiz gibi kadin ticareti oluyor is deyip onlarin eline dusmekten korkarim..
Yinede bu arkadasim guvenilir yardim ederse onun yanina gitmek istihorum..
Gecenlerde aradim sordum is bulabilir miyim diye niye bulmayasi faln dedi ..
Yardim ederse olur..
O zaman dene. Zaten yaşamışsın orada.

Cok karışık yazmışsın.Hangi ülkedesin yaz kim nerden tanıyacak seni?Ailen turkiyede mi?Sen orda boşandın ve turkiyeye dönmek istemiyorsun doğru mu anladık?is yok tahsil yok sadece dilini biliyorsun.Cok zor bir durum ama ülkeyi yazarsan daha net tavsiye verilebilir diye dusunuyorum
Ulkeyi yazarsam herkes benim kim oldugumu anlar ..
Burda uye eski arkadsta olabilir??

Ulkeyi yazarsam herkes benim kim oldugumu anlar ..
Burda uye eski arkadsta olabilir??
Kim anlayacak Allahaşkına. O ülkede tek yaşayan Türk kadını siz misiniz? Türk'ün olmadığı ülke yok bence. Az önce de yazdım Asya dediğiniz en büyük kıta ve her ülke birbirinden farklı. Oranın yaşam koşullarını bilmeden ne yazsak boş. Moğolistan'da yaşayacağım diyen biriyle Endonezya'da yaşayacağım diyen birine verilecek tavsiye aynı olur mu?

Evlilik vasitasi ile geldim bosandik olmadi..
Madem orda öncedende yaşadın, kal ve dene.

Ben ne tr ne yurtdışı takıntısı olan biri değilim. Senin yerinde olsaydım bu şartlar altında dönmezdim hayatımı o insanlardan uzakta kurmaya çalışırdım sanırım.

Vatandaşlık alabilmek için ne yapman lazım orada? Evlendiğin insan yerlisi miydi? En azından bir tane güvenebileceğin bir dostun varmı(hastalıkta belada Allah korusun alo diyebileceğin)?

Bir kağıda tr/x ülke diye sırala eksileri artıları. Yada yazı tura yap:)

Asya ülkesi ve tek başınıza, mesleğiniz de yokmuş, bence Türkiye daha güvenli şu şartlarda.. Ailenizin dediklerini görmezden gelip hayatınızı kurarsınız, en azından tanıdık bildik insanlar olur..

Türkiye'de bile böyleyse oralarda nasıldır :KK43:
Bu ulkenin en belirgin ozelliklerind3n biriside hirsizlik..
Asiri hirsizlik var bir arkadim tr ye izne gittiginde evinde ne var ne yok calmislar halilarda dahil..
Kimse arabada kol cantasini birakmiyorlar gorurse hirsiz cami kirip aliyor bu tehlikeli yonu var..
Bunlar sadece bir iki tsnesi cok hirsizlik..
Evlerin hepsinin kapilari camlari demirli ..
Turkiyede oyle degil ama..demiri bile yeri geliyor kesiyolrlar

Madem orda öncedende yaşadın, kal ve dene.

Ben ne tr ne yurtdışı takıntısı olan biri değilim. Senin yerinde olsaydım bu şartlar altında dönmezdim hayatımı o insanlardan uzakta kurmaya çalışırdım sanırım.

Vatandaşlık alabilmek için ne yapman lazım orada? Evlendiğin insan yerlisi miydi? En azından bir tane güvenebileceğin bir dostun varmı(hastalıkta belada Allah korusun alo diyebileceğin)?

Bir kağıda tr/x ülke diye sırala eksileri artıları. Yada yazı tura yap:)
Evlendigim turk aslinda yapi itibari ile turklerden cok sakinler..
Hastalikta yardimci olan arkadasim var annem gibi severim kendisini.

.
Kim anlayacak Allahaşkına. O ülkede tek yaşayan Türk kadını siz misiniz? Türk'ün olmadığı ülke yok bence. Az önce de yazdım Asya dediğiniz en büyük kıta ve her ülke birbirinden farklı. Oranın yaşam koşullarını bilmeden ne yazsak boş. Moğolistan'da yaşayacağım diyen biriyle Endonezya'da yaşayacağım diyen birine verilecek tavsiye aynı olur mu?
Bu sitede tanidik diyorum tanidigim arkadas..
Yoksa yeminle simdi yazarim..

Asiri hirsizlik var bir arkadim tr ye izne gittiginde evinde ne var ne yok calmislar halilarda dahil..
Kimse arabada kol cantasini birakmiyorlar gorurse hirsiz cami kirip aliyor bu tehlikeli yonu var..
O zaman riske girmeye gerek var mı ? Ben Türkiye de yaşıyorum ..yaz -kış camim açık uyurum ..daha bir kere evime giren olmadı ..şehir dışına çıktığımda da camım açık kalır ..evime hırsız girecek mi diye düşünmem ..

Yalnız bir kadın için ,o şartlarda çok cesursun. .illa burda kalıcam dersen de yüreğin ağzında yaşayacaksın ..dikkatli ol ..

Evlendigim turk aslinda yapi itibari ile turklerden cok sakinler..
Hastalikta yardimci olan arkadasim var annem gibi severim kendisini.
Şöyle düşün,
tr ye dönersen bi daha seni oraya göndermezler büyük ihtimal veya çalışma izni falan belki problem olabilir sonrasında ( ülkeyi bilmediğimden varsayım konuşuyorum)

Ama orda kalıp denersen, olmadığı yerde taşı tarağı toplar dönersin kürkçü dükkanına.

Kendini geliştirebileceğin yerlerde işe giremez misin? Eğitim seviyesi yüksek bir yer mi?

Hayırlısı olsun canım, bazen ne yaparsan yap kaderin önüne geçilmiyor, burda en güzel yerde de yaşasan kötü bişey olacaksa oluyor maalesef.
İnşallah hakkında en hayırlı kararı verirsin, ama şu yatılı bakıcı olayını da bir araştır istersen

Artıları eksileri yaz, güvendiğin arkadaşlarına danış , olmadı istihare yap

O zaman riske girmeye gerek var mı ? Ben Türkiye de yaşıyorum ..yaz -kış camim açık uyurum ..daha bir kere evime giren olmadı ..şehir dışına çıktığımda da camım açık kalır ..evime hırsız girecek mi diye düşünmem ..

Yalnız bir kadın için ,o şartlarda çok cesursun. .illa burda kalıcam dersen de yüreğin ağzında yaşayacaksın ..dikkatli ol ..
Ben daha cok kadin kacirma olayi olursa diye korkuyorum..
Cunku bunlar esmer beyazlar dikkat cekiyor..
Turkiyenin en cirkin insanini getir bunlara gore cok guzell..
Bu yuzdende korkuyorum..

Bu ülke eyaletleri olan bir ülke mi? Eğer öyleyse daha iyi bir eyaletinde kalabilirsin yada daha iyi bir şehrinde.

Hayırlısı olsun canım, bazen ne yaparsan yap kaderin önüne geçilmiyor, burda en güzel yerde de yaşasan kötü bişey olacaksa oluyor maalesef.
İnşallah hakkında en hayırlı kararı verirsin, ama şu yatılı bakıcı olayını da bir araştır istersen

Artıları eksileri yaz, güvendiğin arkadaşlarına danış , olmadı istihare yap
Yatili bakici olayi nasil ben mi kaldiracam.hastayi tuvalete faln gotururken ..
Hem nerden arastiracam..

Back