Kendi kendini cekip cevirememe

sclerdn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2021
4
-8
1
33
Kızlar 6 aylık bir bebeğim var çok şükür bebeğim ev temizliği yemek hatta günlük makyaj vs. Herseye yetebiliyorum aslında. Ama illa her gün annemi çağırıyorum farkındayım söylemese de evlerimiz uzak ve her gün gelmekten rahatsız oluyor yoruluyor. Ayrıca annemde olsa herkesin kendi evi düzeni var. Ama yok illa her gün annem annem değilse bir başka yakınımı çağırıyorum. Eve bir ekmek alsam annemle paylaşıyorum tamamen kendi alışkanlıgım olarak. Sanki evli değil de hala aynı evde yaşayan küçük kız gibi hissediyorum kendimi. Böylece bende kendimi hala küçük çocuk gibi görüp başka şeylere sarıyorum özgüvenim azalıyor. Yani yaptığım yemekten tutun nevresim degistirdigime kadar söylüyorum saçma bir alışkanlık haline geldi bende. Yanlış anlamayın tabiki annem ama yok yani ben istiyorum ki kendi halimde olayım annemle haftada 1 görürsem de olur yani bağımlı olmayayim kendimi çekip cevirebileyim. Artık böyle olmak istiyorum ama bana fikir verin yani ben kendimi hala küçük çocuk gibi hissediyorum ben artık evli çocuklu kadın olmanın sorumluluğunu alıp bu şekilde davranmak istiyorum

Nasıl yani, hergun anneni yardım etmesi için mi çağırıyorsun yoksa oturmak, kahve içmek iicin falan mı? Her işimi yapiyorum demişsin ya ondan kafam karıştı,annen de gelmek istemediğini belli ediyormus işlerini yapabiliyorsan acil bir durum yoksa neden çağırıyorsun, ne yapıyorsunuz ki ?

Kahve içmek için yani ne biliyim böyle bir alışkanlık oldu bende çocuktan sonra

Kahve içmek için yani ne biliyim böyle bir alışkanlık oldu bende çocuktan sonra
Annen çok memnun değilse neden geliyor diyeceğim ama seni kırmak istemiyor muhtemelen,bir gün anneni çağırma ve önceki günden plan yap,atıyorum ekstra bir iş çıkar kendine ya da dışarı çık hani fırsat olmasın, hiç denemedin mi

Kayınvalidem yok, annem yeni rahmetli oldu ki öncesinde yatalaktı. Bu şehirde yakınım eş dışında bi kayınpederim var. Biri 3.5, diğeri 11 aylık iki evladım var. Yani oluyor, olmak zorunda benim için. Bugün mesela ufaklığa baba baktı, Büyüğümle tiyatrodaydık. Kendinize inanın ve olumsuzlukların da olabileceği bi olasılık dünyasına göre şekil alın. Yormayın kadıncağızı, kıyamıyordur size.

Nasıl yetişkin olunur kitaplari okuyun ve videoları izleyin. Anneniz de size demiyor mu kızım neden nevresim değiştirdiğine kadar söylüyorsun diye? Hoş zaten söyleyecek olsa hergun size gelmezdi

Annenizi her gun iş yaptirmak, bebege baktirmak icin çağırıyorsanız cok buyuk haksizlik ediyorsunuz.

Nihayetinde bebek yapmaya siz karar verdiniz. Sonuçlarını anneniz çekmemeli.

Tabii ki ara ara çağırın, o da davetsiz gelir belki. Ama her gün her gün olur mu? Kışın ortasinda bir de.

Annesi de kiyamadığı icin geliyordur diyeceğim de nerden tutsam elimde kalıyor konu.

Çevreden izlenimim bebiş olduktan sonra bir çok kadın anneye düşüyor. Bu durum sadece size özgü değil. Ayrıca diğer konularda saptamalarınız iyi bişey kendinizi az çok fark ediyorsunuz ve bunların üzerine gide gide siz aşabilirsiniz.

Bence insan biraz tecrübesizlikten korkular yasiyabiliyor. Birde söyle söyliyim: Her insana ayni derecede yalnizlik iyi gelmiyor. Benim ailem yakinimda olmasa bende heralde evde cocuklarla kafayi yerdim bir süre sonra. Insan iki cift laf edecek insan ariyor. Ama sizin ki gerekenden fazla. Aslinda herseye yetebildiginizi kafaniz anliyor, ama hissiyatiniz öyle degil. Bunun nedenini bulmaniz lazim ilk önce

yavaş yavaş görüşmelerinizi azaltabilirsiniz, eğer başta siz kendi kendime yetemiyorum düşüncesini hayatınızdan çıkarırsanız her şey hallolur. anneniz size hayır demek istemediği için geliyordur, yol da uzakmış zaten bir kaç gün çağırmayın, eksikliğini hissederseniz telefonla görüşürsünüz ama artık kendi kendinize kalma zamanınız gelmiş, bebeğiniz de çok küçük değil.

sizin tam tersi durumunuzu yaşıyorum ben de annemle. annem her gün benimle görüşmek istiyor..evde canı sıkılıyor, her gün gel, gelmiyor musun, gelmeyecek misin diye beni arıyor. tek çocuk olduğum için üstüme düşüyor. her seferinde de her gün her gün gelemeyeceğimi anlatıyorum. gerçekten karşı taraf için yıpratıcı olabiliyor.. anneniz de sürekli çağırdığınız için kendini zorunlu hissediyordur, ona da bunu yaşatmayın bence

konunuz bana çok tanıdık geldi birebir şahit oluyorum komşumuzun annesi her gün yollara düşüyor böyle hatta kızının bebeği daha doğmadı doğunca nasıl olur kimbilir yazık kadına evinde otursun yormayın kıramıyor demek ki sizi

bir de şu var buna ne kadar alışırsanız dışarıya da o kadar bağımlı hale gelirsiniz haftada belirli günler belirleyin o günlerde davet edin zaman geçtikçe de azaltırsınız bu durum sizin için de çok sağlıklı değil

30 yasindaymissiniz. Bence biran once basinizi caresine bakmayi ogrenmelisiniz

Bence konu sahibinin annesi de memnun olabilir, sonuçta kızına hayır diyemiyor mu? Anne zaten kızını bağımlı yetiştirmiştir. Benim çevremde de var böyle hem şikayet eder hem kızı kendinden habersiz adım atsın istemez.

Lohusa sanirim bende ilk aylarda yalniz kalmaktan yetemekmekten korkuyordum 4 ay birileri geldi ooo sonra alsitik biz bize yettik artik yetme vaktin geldi kadinada yazik arkds varsa onlara gidin disari cikin cocukla kafa dagitin evde kalmak iyi degil bu süreçte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…