- 30 Kasım 2013
- 1.805
- 1.943
-
- Konu Sahibi yumussweat
Ben de aileme söylemem ama haberleri olursa hoşlarına da gitmez diye düşünüyordum. Babama bir süre alttan alttan erkek arkadaşımı işledim. Alakalı her konuda hep ondan örnek verdim, ondan bahsetmeyi normalleştirdim evde. Sonra da Eskişehir’den Van’a erkek arkadaşımda kalmaya gideceğimi söyledim. Babamın bilgisi dahilinde 2-2.5 ay sevgilimde kaldım 3 seferde toplamda.Büyüdüğüm aile çok katı değil. Bana oldukça saygılılar. Bunu duysalar ama her türk ailesi gibi bozulurlar. Yine de günün sonunda hep yanımdalar hep beni seviyorlar. Ama tabii ki onların da yetiştirilme tarzına göre kabul edemezler böyle bir şeyi. Zaten gidip de ailemden tavsiye isteyecek ya da onlara bunu söyleyecek biri değilim
Düşündüm de 19’dan beri birlikteyiz, ilk gününden beri cinsellik var. 25 yaşındayız, evlenmedik daha. Evliliği bekleseydik 6 yıl ne efso pompişlerden mahrum kalacakmışızBırak yani, seviş gitsin. Feriştah olsa 30 yaşına kadar mahrum kalmayı haketmiyor.
Bende öyle bir algı yok merak etmeyin"bu kadar güven duymadığın" derken
HPV'ye kadınlarda smear alıp bakıyorlar, ama ülkede kaç tane kadın 20-25 hatta bekarsa 30 yaşında jinekolojik testlerini düzenli yaptırıyor? burada bir anket yapalım ve 35 yaş altı bekar kadınlara soralım kaç tanesi en kötü 2 senede bir smear veriyor?
diyelim böyle bir kızla birlikte oldu erkek ve HPV aldı, kendisinde bir semptom da yok nereden bilecek taşıyıcı olduğunu? erkeklerde bildiğim böyle bir tarama da yapılmıyor. 378647896575 tane partneri olması gerekmez ki. ya da seks işçisi biriyle olması da gerekmez. güvenle ne alakası var? sadece kötü şans da olabilir. 1 tane partneri olmuştur, uzun süreli ilişkidir karşı taraf hapla korunuyordur. buyur buradan yak. her türlü hastalığı kapmış olabilir ondan. ne yapacağız bu durumda?
bizde öyle bir algı var ki sadece 678276984 tane partneri olan ya da sadece eskortla yatan bir kişi cinsel yolla bulaşan bir şey kapar sanki....
Hangi erkek bu konuda düzenli kontrole gider ki? Çoğu problemi olduğunda dahi gitmiyor doktoraKontrollerini düzenli yaptıran insanlar zaten hastalık taşıyıp taşımadıklarını bilirler. Taşıyıcı olduğunu bilip de insanlara bulaştıracak kadar karaktersiz insanlarla da sevgili olmayı tercih etmediğiniz sürece de öyle bişeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ne alaka yaa sevişeceğim insandan test istemek? Bunun neresi mantıklı? Bu kadar güven duymadığın insanla neden sevgili olup sevişeceksin ki zaten?
Hepatit gibi falan kanda da çıkıyor zannediyorum ben HPV yi bilmiyordum testinin o kadar zor olduğunuHangi erkek bu konuda düzenli kontrole gider ki? Çoğu problemi olduğunda dahi gitmiyor doktora.
Ben basit mantıkla üroloğa gidilmesi gerektiğini düşündüm. Ona da zaten erkek arkadaşım 6 yılda bir kez gitti, ağrısı vardı o yüzdenHepatit gibi falan kanda da çıkıyor zannediyorum ben HPV yi bilmiyordum testinin o kadar zor olduğunu
Aynen valla benim de eşim de 8,5 yıldır hiç gitmedi üroloğa meselaBen basit mantıkla üroloğa gidilmesi gerektiğini düşündüm. Ona da zaten erkek arkadaşım 6 yılda bir kez gitti, ağrısı vardı o yüzden. Düzenli kontrol yaptıracaklarını hiç sanmıyorum özellikle bizim ülkemizde .
Rahatsız edici çünkü. Kendinizi koyun karşı tarafın yerine. Evleneceğiniz adam sizden tam cybh taraması istese ne hissedersiniz? Çok basit bir soru.