• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendi hayatını kurmamak sizce bir eksiklik mi?

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.548
598
merhaba kk'nın güzel ve akıllı hanımları. yine bir iç dökme konusu :) malum, bir derdim var bu bölümün adı. benimki dert sayılır mı, aslında şükredecek çok fazla şeyim varken hayır. ama kafama takılıyor. genç ve bekar birinin (kadın ya da erkek demiyorum, insan olarak düşünmeli) kendi hayatını kurmamış olması sizce bir eksiklik mi?

annem ve kardeşimle yaşıyorum. belki eski konularımdan anımsayanlar vardır, biraz daha kalabalıktı ailemiz sonra annem ben ve kardeşim olarak ayrı bir eve geçme kararı aldık ve taşındık. annem de ben de çalışıyoruz annemin kendi işi. ben de maaşlı çalışanım. işim iyi mi? eh, geleceği parlak bir iş. istesem dışarıdan ek işlerle daha fazla kazanmama imkan veriyor. pandemi döneminde çalışıyor olmak ayrı bir nimet bir açıdan bakınca. şükür.

ben 27 yaşındayım, gelecek ay 28 olacağım. evlenmek ufukta yok şu an için. hiçbir zaman yuva kurayım meraklısı da olmadım açıkçası. annemle babamın evliliği ve boşanması sayesinde zaten bu fikre bir tık daha uzağım.

sanki hayatımı hiç yaşayamamış ve 20'li yaşlarım bomboş tükenmiş gibi hissediyorum. başkasının evinde kalmam, başkası evime gelmez, tek başıma tatile çıkmam, aslında yalnız kalmayı çok sevmeme rağmen hep ailemle yaşadım. diyorum ki artık bir bireyim, elim para görüyor, ekmeğimi kazanıyorum. ailem başımın tacı, derdim onlarla değil derdim kendimle. hep hayatımda ya anneanne ya da anne otoritesi inceden kendini hissettirdi. hiç diklenmedim, hiç kafa tutmadım, hiç saygısızlık etmedim, hiç merakta bırakmadım. hep onlarla yaşadım ama ne kadar kendim olabildim ki? içimde hep tek başıma bir eve çıkıp kendi ayaklarımın üstünde durma isteği var ama cesaret edemiyorum. evimde hep bir gürültü... ayrı odam falan var ama sanki hiç kendime ait bir alanım, huzur payım yok gibi hissediyorum. taşınacağımız zaman mesela saçma sapan bir semte taşındık annemin işine çok uzak olmasın diye. halbuki ben daha başka yerlerde oturmak istiyorum, daha güzel, daha nezih yerler istiyorum. kiracıyız, eşek yüküyle kira ödüyoruz. bunalıyorum böyle, şu an olduğu gibi geliyorlar bana bazen. kapana kısılmışım gibi geliyor. bu ne biçim özgürlük diyorum. her zaman pratik çözümler üretebilen bir insan oldum ama artık ufak sorunları bile büyütüyorum. yeter diyorum. artık o çözümleri de üretemiyorum.

bugün mesela bir kadın şarkıcının röportajını dinledim, 34 yaşında iyi para kazanan biri. sonuçta yani. ben olmaktan, bağımsızlıktan, özgürlükten hatta insanları cinsiyetleriyle değil direkt kendi benlikleriyle falan kabul etmekten bahsediyordu. farkındalığı çok yüksek biri. hani bilmiyorum aileyle yaşıyor olmak, tek başına olmamak sanki insana kendini hala çocukmuş gibi hissettiriyor. özgüvensizlik mi oluşturuyor anlayamadım. moralim bozuk, yüzüm asık annem ısrarla soruyor neyin var neyin var diye. sorup durma diye tersledim kadıncağızı. sanki bu evde istediğim gibi yüzümü asıp bu akşam da canım sıkkın modunda odamda kendi halimde oturmak da yasak gibi hissediyorum.

bilmiyorum hanımlar sanki zaman geçiyor, hayat bitiyor ama ben hep aynı yerdeyim gibi. son 1 sene zaten herkesin yaşamından çalındı. böyle mi devam edecek? dedim ya semti sevmedim, yeni de taşındık ama bu eve. aileme burdan taşınalım, sevmedim demek istemem. bundan sonraki taşınmam olsa olsa kendi evime, kendi düzenime olur herhalde diye düşünüyorum. kimseyi sürüklemeye hakkım yok ki sonuçta. annem ne istersek yapıyor, allah başımdan eksik etmesin. ama ben böyle hissediyorum, dedim ya kendimle alakalı diye...

Ben de 27 yaşimdayim. Hiç yapmadim dediginiz seylerin hepsini ben 14 yaşimdan itibaren yapmaya başlamistim. 🙄 18den sonra uzerimde pek hissedilir sert otorite yoktu yani rahattim bir cok acidan ama evlenmemiş olsaydim eger yine de ayri bir ev isterdim 27 yaşimda. Bence istediginiz şey aşiriiii normal. Umarim yaparsiniz...

Ben de 27 yaşimdayim. Hiç yapmadim dediginiz seylerin hepsini ben 14 yaşimda yapmaya başlamistim. 🙄 18den sonra uzerimde pek hissedilir sert otorite yoktu yani rahattim bir cok acidan ama evlenmemiş olsaydim eger yine de ayri bir ev isterdim 27 yaşimda. Bence istediginiz şey aşiriiii normal. Umarim yaparsiniz...
değil mi? yani insan bir yerden sonra artık aile faktörünü falan bırakıp kendini sorguluyor. benim bunu yapabiliyor olmam lazım falan demeye başlıyor. ailemi tabii ki çok seviyorum. bazen kafam gidip geliyor, tek başıma olsam, onlar olmasa acaba mutsuz mu olurum, çok mu yalnız kalırım, korkar mıyım diye düşünüyorum. ayrı ev demek ayrı bir hayat demek aynı zamanda. mesele sadece yaşam alanı, dört duvar falan değil...

İstediğiniz şey normal olabilir ama bunu düşündükçe gerçekten insan takıyor yani. Bir şeye taktım mı takarsın ve sadece onu düşünerek mutsuz olur ya insan, eğer aşırı büyük sorunlarınız yoksa kendinizi bu düşüncelerle boğmayın. Ama anormal bir durum da değil yani ayrı bir hayat istemek.

değil mi? yani insan bir yerden sonra artık aile faktörünü falan bırakıp kendini sorguluyor. benim bunu yapabiliyor olmam lazım falan demeye başlıyor. ailemi tabii ki çok seviyorum. bazen kafam gidip geliyor, tek başıma olsam, onlar olmasa acaba mutsuz mu olurum, çok mu yalnız kalırım, korkar mıyım diye düşünüyorum. ayrı ev demek ayrı bir hayat demek aynı zamanda. mesele sadece yaşam alanı, dört duvar falan değil...

Denemeden tum bunlari bilemezsiniz. Yaparsaniz en azindan denemiş olursunuz? Yapamazsaniz aileniz sizi bir daha istemeyecek degildir saniyorum.

Bir de bizde ayri eve evlenmeden cikinca sanki ailesini istemiyor, problemi var gibi algilaniyor ki siz de ailenizi ne kadar sevdiginizi cok kez belirtmissiniz. Ayri ev aileyi sevmemek degildir bir ihtiyactir ve illa evlilik gerektirmiyor.

Denemeden tum bunlari bilemezsiniz. Yaparsaniz en azindan denemiş olursunuz? Yapamazsaniz aileniz sizi bir daha istemeyecek degildir saniyorum.

Bir de bizde ayri eve evlenmeden cikinca sanki ailesini istemiyor, problemi var gibi algilaniyor ki siz de ailenizi ne kadar sevdiginizi cok kez belirtmissiniz. Ayri ev aileyi sevmemek degildir bir ihtiyactir ve illa evlilik gerektirmiyor.
evet bir de öyle bir algı var. sanki evden ayrılabilmek için illa o evde aileyle bir sorun olmalı veya çok ciddi bir sebep olmalı gibi algılanıyor :) biz eski düzenimizden yakamızı zor kurtardık. orda da anneannemle falandık, paramız sömürülüyordu yani. bir sürü haksızlık yaşamamıza rağmen trip yemiştik :)

İstediğiniz şey normal olabilir ama bunu düşündükçe gerçekten insan takıyor yani. Bir şeye taktım mı takarsın ve sadece onu düşünerek mutsuz olur ya insan, eğer aşırı büyük sorunlarınız yoksa kendinizi bu düşüncelerle boğmayın. Ama anormal bir durum da değil yani ayrı bir hayat istemek.
normal olduğunu sizlerden de duymak hoş.
düşünmemeye çalışıyorum ama takıyor işte insan. 2 kişi tanıyorum, rezidansta oturuyorlar, biri çalışıyor biri işsiz. 1600 küsür kira, stüdyo daire. işsiz olanın ailesi destek oluyor. dışarıdan göründüğü gibi keyifli hayatları yok bence maddiyat yüzünden ama ayrı düzenleri var. insan özeniyor.

Bence hayatinizda birtakim bosluklar var. Tam tatminlik yasamiyorsunuz ve o sebebten bu konuya takmissiniz gibi geldi bana.
Ayri eve tasinmak bence özgürlestirmiyor. Tersine daha fazla sorumluluklar biner insana.
Benim bir akrabamin oglu ailesine sizinle yasamak istemiyorum deyip ayri bir ev tutmustu.
Yarim sene gecmeden daha pisman olup geri dönmek istedi. Bu seferde ailesi onu artik istemedi.
Ama tabi karar sizin.
Eger ani verilmis bir karar degilse ailenizle acikca konusun.

normal olduğunu sizlerden de duymak hoş.
düşünmemeye çalışıyorum ama takıyor işte insan. 2 kişi tanıyorum, rezidansta oturuyorlar, biri çalışıyor biri işsiz. 1600 küsür kira, stüdyo daire. işsiz olanın ailesi destek oluyor. dışarıdan göründüğü gibi keyifli hayatları yok bence maddiyat yüzünden ama ayrı düzenleri var. insan özeniyor.
Yani nasıl biri olduğunuza bağlı, ben mesela evim pis olsun diyemiyorum. Hem okula gidip hem çalışıp hem ayrı eve çıkmıştım. Maddi olarak bir sorunum yoktu ama gelir gider ev temizlemek isterdim. Yemek yapmak falan derken gerçekten zor oluyor. Tabii siz okumuyorsunuz. Bir de biriyle ev paylaşmak yapamayacağım bir şey benim. Gerçekten bir kere bir hareketine sinir olunca her şeyi batıyor insana, hele ki stüdyo daire asla. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabii😊 Bu yalnız kalma isteğinizi ara ara tatillere çıkarak falan da giderebilirsiniz sorun sadece buysa

Bence hayatinizda birtakim bosluklar var. Tam tatminlik yasamiyorsunuz ve o sebebten bu konuya takmissiniz gibi geldi bana.
Ayri eve tasinmak bence özgürlestirmiyor. Tersine daha fazla sorumluluklar biner insana.
Benim bir akrabamin oglu ailesine sizinle yasamak istemiyorum deyip ayri bir ev tutmustu.
Yarim sene gecmeden daha pisman olup geri dönmek istedi. Bu seferde ailesi onu artik istemedi.
Ama tabi karar sizin.
Eger ani verilmis bir karar degilse ailenizle acikca konusun.

Katilmiyorum. Asil o sorumluluklar insani guclendirerek ozgur kiliyor.

Biliyorsunuz biz de hayvanlar aleminde memeli hayvan sınıfına dahil olan canlılarız. Genelde bu sınıfta yavruya belli bir zamana gelene kadar annesi tarafından bakılır ve sonrasında canlı kendi yaşam mücadelesi içine girer. İnsan içinde içgüdüsel olarak böyledir.
Her şey bu kadar basit aslında, bazen çok komplike durumlar içine sokuyoruz kendimizi insanlar olarak. Bence bir insanın ergenlik çağını atlattıktan sonra, yani 18-19 arası, artık kendi hayatının şeklini kendisinin çizmesi gerekiyor. Yabancı ülkelerin çoğunda da durum böyle ama özellikle bizim ülkemizde insanlar evlenmeden aile evinden ayrılmamalı gibi bir düşünce yapısı söz konusu.

Tekne limanda güvendedir ama teknenin amacı bu değildir.

Benim çok sevdiğim bir söz :)Umarım hayatınızda istediğiniz şeyleri gerçekleştirebilirsiniz.

Annenizle bu duygularınızı paylaşmanız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta siz bir yetişkinsiniz ve bence annenizde olsa rahatça karşınızdakine (üzülse, kızsa bile) kendinizi ifade edebilmelisiniz. Ekonomik imkanınız el veriyorsa taşınabilirsiniz. Ayrı yaşamanın avantajları da var, dezavantajları da var. Güvenli bir yere taşınmalısınız mesela (dışarıdı malum her türlü insan mevcut); ev işi, alışveriş, temizlik, yemek gibi konuları kendiniz çözmelisiniz ve zamanla bu yorucuda olabilir, keyif de verebilir. Yalnız yaşayıp bir hayvan (kedi mesela) sahiplenenirsiniz. En azından evde bir nefes olur. Valla yazdıkça ayrı ev fikri bana bile cazip gelmeye başladı 🤣🤣😜

35 yaşımda evlendim. (2. Kez) .
Hic ailemden ayri yaşamayı düşünmedim. Seviyorum kendilerini. Ama alan önemli. Cok büyük bir eve taşınmıştık mesela biz. Herkesin kendine ait odasi vardi.
Yine olsa ailemle yasarim. Zaten bir gun yollarr oyle böyle ayrılıyor. O zamana kadar bu sürecin keyfini yasarım

Bu isteğiniz çok normal.. Ama bizim toplumumuzda şimdi kız ayrı eve çıksa "aaa bak annesini istemiyor ya da hiç anlaşamıyorlar" algısı var ne yazık ki.. Bence bu bir saçmalık.. Yaşınız kendi kendinizi idame ettirecek bir yaşta.. İlla evlenip de kendi düzeninizi kuracaksınız diye birşey yok, olmamalı da zaten. Çünkü bizim kendi düzenimizi kurmak için bir adama ihtiyacımız yok.. Aslında sanki adamların bir kadına ihtiyacı var gibi düşünüyorum 😊😝

Ailenizi çok sevdiğinizi sözlerinizden anlayabiliyorum.. Fakat kendi hayatınızı sadece kendiniz olarak yaşama isteğinizi de çok normal buluyorum. Mevcut düzeninizi değiştirmek aslında sizin elinizde.. Ne bileyim belki başka bir semtte iş imkanı bulsanız, ya da belki başka bir şehir.. O zaman minik de olsa size yetecek kadar bir eviniz olur, kendi düzeniniz olur.. Kim bilir belki kendi alanınızda sizi daha mutlu edecek bir iş imkanı bulabilirsiniz.. Bence girişim çok önemli.. Oturup kara kara düşünmektense farklı şirketler, farklı alanlar denemeye koyulabilirsiniz.. Bu güç sizde her yere başvurun her kapıyı aralayın.. En azından istediğiniz hayatı deneyin. Belki sizi sandığınız gibi mutlu etmeyecek ama denemiş olacaksınız ne kaybedersiniz ki..

Biz de 3 kadınız sizin gibi bir de yeğen hemen hemen aynı travmalarla fakat kadın olarak var olmaya çalışmak çok zor. Mesela evde tamir edilecek bir şey var dışardan tamirci çağırmak zor. Arabayı park ediyorsun garaja alkolik biri tam arkana park ediyor çık çıkabilirsen. Stres oluyor insan. Tek başına hiç düşünemiyorum. Ülkede çok sorunlu insanlar var, dikkatli olmak zorundasın.

selam :) her şeyin bir vakti var gerçekten. her birey anlam arayışına farklı zamanlarda başlıyor. bu arayışta geçmiş bizi biraz yönlendiriyor. kuzenim annesiz kalınca ben de ya çocuğum annesiz kalırsa düşüncesiyle evlenmek ve çocuk hayatını hiç ama hiç düşünemiyorum. ancak biliyorum ki bu düşüncem bir noktada kırılmalı, biri bana el uzatmalı. sizin boş yaşıyorum ben diye nitelendirdiğiniz hayatı ben de bir zaman öyle geçirdim. standartların dışına çıktım, tek başıma saatlerce spor da yaptım yürüş de, müzik de dinledim, sinemaya da gittim. mutluluğu başka şeyde aradığımda hayal kırıklığına uğruyodum ancak öze döndüm. şimdi bazı duygularımı bazı insanlarla paylaşıyorum, onları dinliyorum, onlara anlatıyorum ama en son kendi istediğime göre olayı şekillendiriyorum. siz de eğer ayrı evde denemek istiyorsanız deneyin, biriyle evlenmeden önce flört sevgili olun evliliği odak almayın, tadını alın ve devam edin. en kötü ne olabilir ki :) bu arada alt komşunuz ses yapıyordu o evde kalıyordunuz, taşındınız mı?

selam :) her şeyin bir vakti var gerçekten. her birey anlam arayışına farklı zamanlarda başlıyor. bu arayışta geçmiş bizi biraz yönlendiriyor. kuzenim annesiz kalınca ben de ya çocuğum annesiz kalırsa düşüncesiyle evlenmek ve çocuk hayatını hiç ama hiç düşünemiyorum. ancak biliyorum ki bu düşüncem bir noktada kırılmalı, biri bana el uzatmalı. sizin boş yaşıyorum ben diye nitelendirdiğiniz hayatı ben de bir zaman öyle geçirdim. standartların dışına çıktım, tek başıma saatlerce spor da yaptım yürüş de, müzik de dinledim, sinemaya da gittim. mutluluğu başka şeyde aradığımda hayal kırıklığına uğruyodum ancak öze döndüm. şimdi bazı duygularımı bazı insanlarla paylaşıyorum, onları dinliyorum, onlara anlatıyorum ama en son kendi istediğime göre olayı şekillendiriyorum. siz de eğer ayrı evde denemek istiyorsanız deneyin, biriyle evlenmeden önce flört sevgili olun evliliği odak almayın, tadını alın ve devam edin. en kötü ne olabilir ki :) bu arada alt komşunuz ses yapıyordu o evde kalıyordunuz, taşındınız mı?
teşekkürler yorumunuz için :)
alt kat meselesini çözdük taşınarak. başka sorunlar da vardı sadece gürültü değildi sıkıntımız. şu anki ev gayet yeterli, herkesin ayrı odası var ya ev güzel aslında ama bu kez de dışarısı çok gürültülü. hani kalabalık şehirde de çare yok gürültüye. benim kalabalıktan kaçma isteğim de var mesela, yaz tatilimi marmariste geçirdim ve çok sevdim orayı. üniversiteyi küçük şehirde okumuştum orası da sakindi mesela. kalabalığa kafa atasım var. isterim öyle bir tatil yerine yerleşeyim falan :)

Back