Kendi çocukluğumu büyütüyorum

Üzülüyorum valla bak ağlamayın yahu. Ne çok yarası varmış kadınlarımızın. İstemeden kanattım ben de...

Ben sakinleştim. Zaten ruh halim günlük olarak değişiyor. Bugün daha iyiyim. Elime kitap almadım onun etkisi de olabilir. Oğlum evlerden ırak bir haldeydi bugün zaten :)

İyileşeceğiz inşallah Milana. Kolay olmayacak ama olacak en nihayetinde. Ben annemi seviyorum aslında. Üzülüyorum da bazen haline. Artık anneme karşı çok daha net olduğum ve aman üzülmesin demediğim için şu sıralar daha İyiyiz. Ama ona göre ben aramıza asla yıkılmayan bir duvar örmüşüm. Nemrut ve soğuk olduğum için :)

idrak, sen neticede annem diyecek kadar affedebilmissin anneni bu da bir asama inan bana. gecmeyecek gecmis degismiyor kabullen sadece yapacak birsey yok. seninle baslamadi diye de bir kitap var lutfen oku.

Okudum kitap zehirlenmesi yaşadığım şu günlerde. Ama kendi travmalarım cnalandığı için çok sağlıklı bir sonuç alamadım bence. Biraz zaman geçince yeniden okuyacağım. Teşekkür ederim.

Şükür anlaşıldım. Aslında çektiğim acılardan ziyade o acıların benim anneliğimi istemesem de nasıl etkilediğini anlamaktan ve bu anlama halinin beni yıpratmasından bahsediyordum. Yani asıl acı tam da bu zamanda yaşanıyor ve ben bunu anlatıyorum. Ama nedense çocukluğumdan kopamıyorum da, geçmişi sürekli irdeliyorum gibi algılandı. Ben yanlış ifade ettim belki de kendimi.

Aaa lutfen en nemrut benim bi kere :) annemde bana oyle der

Ben oglumu dogurdugumda oyle cok sevdim ki onu , cok ama cok agladim , annem beni niye boyle sevmedi diye agladim , agladim dusundum yargiladim tekrar agladim ve en sonunda affettim , hersey icin affedip rahatladim
Sobra ona anne gozuyle bakmayi biraktim , arkadasim hatta bazen benim cocugummus gibi davraniyorum , 10 senedir duzeldi iliskimiz , ben alttan aliyorum , herseyine tahammul etmeye calisiyorum vs vs

Ben iyiyim kuzum , sende olacaksin , benim artik bir kizim var ve ben annem olmamak icin cok cabaliyorum , cocuklarimin cok sansli oldugunu dusunuyorum , senin oglunda oyle

Kullandığınız cümleler yanlış anlaşılmaya müsait biraz :) anlatmak istediğinizi anladım da ben de diyorum ki, ben çektiğim acıları nasıl aşarım diye sormadım aslında. Bazı şeylerin değişmeyeceğini ve bu sıkıntıları yaşama konusunda yalnız olmadığımı ben de biliyorum. Ben, oğlum için insan üstü bir çaba sarf ederken kendi çocukluğumla yüzleştiğimi anlattım esasında. Artık anlıyorum bazı şeyleri ve canım yanıyor bu yüzden dedim.

Peki artiriyorum. Tanıdık şeyler diyorsunuz ya benden bulduğunuz bir şeyler için. Ben o tanıdık şeyleri aslında gerçekten yaşayan herkesin çok iyi bildigini fakat yuzlesemedigini düşünüyorum.

Bu tanıdık sey sahip olduğunu bildiği müthiş potansiyeli ortaya koyamamis olmak, bu potansiyelin taninmamis ve takdir edilmemiş olmasi ve üzerine ortaya konmasının engellenmesini kabul edememe. Diyorsunuz ki bu olmamaliydim, burada olmamaliydim, çünkü daha fazlasiydim, bir çok kişiden daha fazlasiyim. Bunlara rağmen ugranmis haksizliklar derin yaralar acan. Sonraki hayatta artık o potansiyeli ortaya koyamayacak olduğunu bilmek. Ve bir kez binilebilecek bu trenin kaçmasına sebep o anne. Bir insan hayatta kendini gerceklestirmekten daha anlamlı ne isteyebilir ki? Zamanında engellenmiş olmak, bunun izlerinden kurtulamamak artık hiçbir zaman tam manada gerçekleştirilemeyecek varlık anlamı tasiyor bu tanıdık şeylere sahip kişiler için.

Ben çok uzun sure buna takık yaşadım. Uygun koşullar oluşsa içimdeki potansiyel nasıl hayat bulurdu diye dusundum hep. Falan falan. Biliyor musunuz artık bunlardan bahsetmek bile boğuyor beni. Çünkü ben hayattan müthiş zekamı onaylayan insanlar beklemiyormusum hiç. Çalışma hayatı bana göre değil onu da deneyimledim gördüm. Çünkü ne haksızlığa gelebilirim, ne kayirmaya, ne kaytarmaya. Bunlara örnek bir davranış tüm motivasyonumu bitirir ve kendime zarar vermeye başlarim ruhsal anlamda. Ve çok evcimen bir insanım. Ailemle evde vakit gecirmeyi, koklasmayi, sakalasmayi, muhabbet etmeyi, paylaşmayı, her şey hakkında konuşmayı dünyadaki diğer herşeye tercih ederim. Düşünüyorum dusunuyorum. Ee çok asiri zeki insan, acaba imkan verselerdi o muhteşem potansiyeli hangi kariyerle ortaya koyacaktin, kendini nerede hayal ediyorsun, hayal edebiliyorsan eğer o yerde gercekten mutlu bir sen görebiliyor musun dedim kendime. Sen daha küçücük çalışma gecmisinde bir tane kendini bilmezin kaytarmasina tahammül edemiyorken o müthiş potansiyelin harekete geçtiğinde oluşacak sorunları kucaklayabilecek miydin?

Benim hayattan istediğim tek şeyin mutlu bir aile ve geniş bir ufukla sevgi dolu yetistirdigim insanlar olduğundan eminim artık. O yüzden tüm potansiyelimi bu sey için kullanıyorum. Bence daha güzel bir yerde olamazdım :)

Son düzenleme:

Annem genel olarak bencil ve çocuk gibidir. İdare edilmesi gerekir. Beyin kanaması geçirdi ve tekrar etme riski var. Yüzleşmek doğru bir tercih değil bu yüzden. En ufak gerginlikte tansiyonu yükseliyor ve bayılıyor. Ona bir şey olsun istemem, hele ki benim yüzümden.

Babama bayram günleri haricinde hiç sarılmadım. Benimle ilgili hiçbir detay bilemez. Beni tanımıyor bile hatta :) babam olmasaydı yüzüne bile bakmayacağım bir hayat görüşüne ve karaktere sahip. Ama onu affettim. Kinim yok. Son zamanlarda sevgi hissetmeye bile başladım hatta :)

Üzüldüm yaşadıklarınıza. Kendimi unuttum zaten şu konuda yazılanları okuyunca. Geçecek, inşallah.

Elbette güzel anılarım da var annemle ilgili. Bizimle eğlenirdi, oynardı. Kasette ses kaydı yapmak en sevdiğimiz aktiviteydi mesela. Birçok anı var güzel hatırladığım. O yüzden yok sayamıyorum zaten annemi.

Bizler erken yaşta buyuduk evet. Belki ben siddet görmedim ama genede bazi seyler insani buyutuyor. Benimde anne babam 12 yasimda ayrildilar kardesim 4 yasindaydi. Annem velayetimizi babamda olmasini istedi. Babannemiz ve babamizla buyuduk iyi kotu. Kardesime abladan cok anne oldum bende. Evin yükü üstümdeydi dusunsenize daha 12 yasindasiniz ve evin yükü üstünüze biniyo birden. Ne oldugunu zaten anlamamissiniz okulunuz var sorumsuz bi babaniz var birde kucuk kardes.. bazen insan şiddet gormesede hayat onu cabuk olgunlastiriyor.. henüz 24 yasimdayim ama cok sey yasadım olgunlastim. Dediginiz gibi aglamak aslinda gucsuzluk degil ama ben bu yaşima geldim hala kimse ağladigimi görmemistir. Kimseye gostermeden aglarim agliyosam geceleri.. icime ata ata sistigim zamanlarda oluyor tabi.. olan sadece kendimize oluyor.

Bir an sizi benimle aynı şartlarda okula başlayan, hala 27 yıldır en yakın dostum olan ilkokul arkadaşım sandım. Geçen günlerde, şu an yazdığınız her kelamı tek tek sıraladı bana. İdrak bence her şey istediğimiz gibi olsaydı ve şartlar müsait olsaydı da harikalar diyarında olmayacaktık. Çünkü potansiyelin yanında gelen eksiler ilerlemeye engel olacaktı dedi. Aslında hak verdim ama onun eriştiği bu farkındalık haline ben henüz sahip olamadım. Çünkü olduğum halden mutlu değilim henüz. Bari elimdekini en iyi şekilde yapayım diyen biri olamıyorum ya da. Daha iyisi olabilirdi diyorum inatla.

Belki gerçekten tüm şartlar uygun olsaydı, yine de hayal ettiğim ya da hak ettiğim yerde olmayacaktım. Ama asıl mevzu engellenmiş olmak zaten. Ben yine de bunu kendim tecrübe etmek isterdim. Hoş, potansiyelim buymuş demek ki der miydim bilmiyorum. Muhtemelen demez, başka şartları eleştirirdim. Bu da kendimi gömdüğüm bir paragraf olarak burada dursun :)

Tabi ki ciddiye almadim. :) Acimamasi mumkun degil cunku. Ama disariya karsi, kendine karsi sanki aci hissetmiyormuş, farkliymis gibi davranmaya calismanin anlamsiz oldugunu soylemek istiyorum, Insansin demek istiyorum. Her insan minicik acidan mizmizlanacak degil elbet dedigim gibi aci esigi meselesi lakin o da biyere kadar... :) Biraz sal yani.
Ve aglamaktan korkma. Icimde affedemedigim, bitiremedigim, iyice icimi bisaltamadigim seyler hep karsima cikar benim de ve acitir ama bitirdiklerim canimi acitmiyor hatirliyor olsam da. Bunu dene. Duygularini yaşa, sessizce durma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafama balyozla vurulmuş gibi oldum.

Ablam sık sık annemden bahsederdi bana. Evet annem belki sigara söndürmedi üzerimizde ama biz de çok dayak yiyen çocuklardık. Ve bakıyorum da zahmetsiz, silik cocuklardık da neden dayak yiyorduk bunu bilmiyorum.

Ablam kendi çocuklarını dövmez ama öfkelenip bağırır. Bundan annemi sorumlu tutardı. O bize bağırdığı icin biz de öfkeliyiz diyordu.

Birgün kardesinizin size yaptığı konusmayi ben yaptim ona... sen kendi çektiğini biliyorsun. Amenna.

Peki annem. Bi de o anlatsın bakalim. Onun hayatını ben yaşasam kötü anne olmak şöyle dursun kesinlikle intihar ederdim.

Anneleri vicdan azabından kurtaralim. Evet öfkeliyiz.. hak etmedik. Ama onlar da hak etmedi.

Çünkü Allah sıralı ölum verirse... onların vicdan azabi bizi bulacak.

Allah annelerimize uzun ömür versin.

Cok dogru.

Cok dogru. Psikolojisi duzgun bi anne bunu bile isteye yapabilcegini sanmiyorum. Kim bilir neler yasadi anneniz size yansitti

Annenizin eline saglik , benim kizim bebegini dovse bende aynisini yapardim
Ablanizin tedavi gormesi gerekiyor cidden
Bu dönemler lohusalık ve çocuk büyütürken oldu şimdi iyiler şükür ama biz eskiden tavır alırdık ona böyle yaptığında daha kötü olurdu beni kimse sevmiyo piskolojisine girerdi doktor teklifimiz hep geri tepti bizde ona hep sevgimizi ilgimizi gösterdik hatta sen daha mantıklısın o böyle böyle kabuş etmeliyiz diye benden daha üstün tuttular ama gerçekten bu tutumlar onu değiştirdi şuan iyi bi anne ilgili bi anne yeğenimde annesine karşı sevgi dolu çocuk bu nasıl kim tutsun zaten ama o çocuk küçükken yediği çimdikler laflar benim içimde yara bi çocuk uyumuyo diye çimdirilir mi ya
Annenizin eline saglik , benim kizim bebegini dovse bende aynisini yapardim
Ablanizin tedavi gormesi gerekiyor cidden
genel bi memnuniyetsizlik tavrı var evet ablamın ama o zamanlar gazlı bi bebek emzirememe lohusa sendromu öfke hep çocuktan çıktı sanırım hep ben evlerinde kaldım yeğenim annelik stajım oldu üstündeki yükü hafiflettik eşi çok destek oldu öyle öyle düzeldiler ama zora gelince fiske atma huyu hala vardı ne zaman çocukda bende seni dövcem dedi o zaman aklı başına geldi şimdi iyiler hep kol kanatız desteğiz şükür ki geçti o dönemler ama benim içimde yara işte sokakta bile çocuğuna vuran anne görsem dayanamam araya girerim allah herkesin göğsüne aynı merhameti koymuyo demekki ama bunu kabullenemiyorum

Hiç kimsenin hür iradesiyle yaptığı hatanin sebebi bir başkası değildir. Yasadigimiz geçmiş sadece bakış acimizi ve dayanikliligimizi etkileyebilir ama tercihlerimizi belirleyen bizleriz.

Ablaniz tahammulsuz biri olmasinin sebeplerini geçmişte arayabilir, kendini bir şekilde geçmişle açıklayabilir ama çocuğuna bagirmasinin sorumlusu yalnızca kendisi. Bunun sorumlulugunu almaktansa sorumlulugu annenize yukleyerek kendini kandiriyor ve vicdanini rahatlatiyor sadece.
Çocuğu büyüdüğünde tıpkı şu an kendisinin de yapmadıgi gibi annemin bana bagirmasinin sebebi annesiydi demeyecek, sadece annem bana bagirirdi diyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…