- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Yokuspokus okuduklarıma ne kadar üzüldüm,anlatılmaz,hissedilir...
Böyle bir çocukluk,ergenlik ne kadar çok yara açar.
Ne çok psikolojik şiddet görmüşsünüz siz...
Her biri ayrı travma sebebi,ayrı psikolojik vaka.
Idrakyollariiltihabi doğumda bağıramadığını anlatmış ya,
kendi doğumum şimdi geldi aklıma.
11 saat sancı çektim,son 4 saati suni sancı olmak üzere.
Çatala çıktığımda çok canım yanıyordu,belimi sanki demir bir tarak etlerimden ayırıyordu.
Buna rağmen hiç ama hiç bağırmadım.
Buna şartlanmıştım sanki.
Doktorum lütfen bağır,çığlık at ki o çığlıkla birlikte bebek de çıksın içerden,artık bunaldı,kalp atışı zayıfladı dedi.
Buna rağmen bağıramadım,oğlumun ınga sesiyle birlikte sanki hiç durduramayacağımı düşündüğüm bir ağlama tuttu beni.
Bugüne kadar bu konu üzerinde hiç düşünmemiştim belki de düşünmek istemedim.
Muhtemelen 'dayanıklı kadın,asil kadın, doğumda bağırmaz,ne o öyle avaz avaz,ayıp denen bir şey var,hiç gıkım çıkmadan doğurdum seni,kardeşin hadi sezeryan ama sende sesimi ebe bile duymadı' diye beni bu konuda bile kodlayan annemin eseriydim.
Her zaman,her durumda,en doğru şekilde davranan,babasının örnek kızı böyle doğum yapardı işte...
Kısacası dertler derin,yara çok,çare ise yine bizde, kendimizde...
Anlattıklarım sadece fragman, bi de bunun filmi var.
Maalesef öyleymiş, ben de sonradan sonraya fark ettim; bir yetişkin bile psikolojik şiddeti ayırt edemezken çocuk halimle yaşadım ve annem yetmedi, kendi kendimi de için için ezip durdum düşüncelerimle, onun manipülasyonu sonucu... Ayılmam, kendimi anlamam, yaşananları tespit etmem baya zaman aldı. Hala daha etkileri sürüyor, bir gard oluşmuş, inmiyor.
Öyle, dertler derin, dermanı yine bizde de işte, hal kalmıyor bazen...
Nasıl işledilerse nakış gibi, her yerde kendini belli ediyor ve kendinin farkında olan biri de anlıyor "Bu annemin ideal kızı işte" diye.