Kendi Annemin Manipülatif Davranışları

Bu şekilde en azından bir iletişim yolu bulmuşsunuz, takdire şayan. Bizim aramızda iletişim yok, kendi işine gelirse annemin anca öyle oluyor iletişim. Yaptığım her şeyi eleştirip beni manipüle etmeye çalışıyor hep. Eşimin ailesini ziyarete gittik diye kıskançlık krizlerine girip telefonu suratıma kapatmak ne ya. Çocuk musun sen

Bu yaştan sonra değişmez, mecburen sınır çizeceksiniz. Teyzenize dedikodunuzu yapıyorsa da yapsın, en fazla 3 gün konuşurlar.

Bu olay bir kaynvalde olayı olsaydı coktan ortalık karışmıştı anneniz olduğu için sabrediyorsunuz. Peki ya eşiniz? Sonuçta onun kaynvalidesi, rahatsız oluyordur haliyle.

Evet çok yoruyor beni, çünkü çizdiğim sınırları her türlü aşıyor. Ben de saygımdan sonradan çok üstelemiyorum. Annemi hayatımdan çıkarmam mümkün mü? Eğer değilse böyle bir şeyleri içime ata ata kaç yıl daha idame edebilirim? Bilmiyorum.

Hiç umursamayin hatta farketmemis gibi yapın o da alışsın umursanmamaya

İçindekileri de sonra da akısına bırak. Küssün etrafa dedikodunu yapsın sallama.

Ben anne silinemez diyen biri değilim. Onu silebileceğinizi ve geri dönmeyeceğinizi net anladıklarında değişiyorlar. Benim annemde mavi değil pembe mont aldım diye çocukken küserdi mesela. Bu tür bir anne babayla büyümeyen anlamıyor bizi. İçinize atmayın tüm hastalıkların sebebi. Siz düşüneceğinize anneniz kırılsın.

Ya haklısınız kesinlikle. Ama şöyle bir şey var. Çocukluğumdan kalma mı bilemiyorum ama annemle aramda bir kavga vs. Geçse sonrasında sürekli aklıma geliyor o olay ve çok rahatsız ediyor beni. Kafama çok takiyorum

Tek çocuk musunuz? Size özel mi bu davranışları yok anneniniz tüm aile bireylerine mi bu şekilde davranıyor?
Anlattiklariniz görmezden gelinecek şeyler değil çünkü.

Beni bi sey anlattigima/anlatamadığıma pisman edip durma evli barkli kocaman kadinim boyle devam edersen muhabbeti kesicem demen lazım, o oyle bagirinca susup oturuyor musun? Cok sacma davranışları. Sinir çizdim aştı deyince cizememis oluyorsun gerekirse yardim al bu konuda.

Bende de öyle olur. Keyfim kaçar. Barışıncaya kadar rahat edemem. Bir de o süreçte her işim ters gider falan. Ama bunu aşmak lazım işte.

Tek çocuk musunuz? Size özel mi bu davranışları yok anneniniz tüm aile bireylerine mi bu şekilde davranıyor?
Anlattiklariniz görmezden gelinecek şeyler değil çünkü.
2 kız kardeşiz. Annem öbür kardeşime de bağırır çağırır ama asla küs kaldığını görmedim ona. Bana hep çocukluğumdan beri küs kalarak ceza verirdi. Hala öyle. En ufak kendimi savunmamda iletişimi keser teyzeme dedikodumu yapar. Eşimle tatile gideceğimizi söylemedim diye konuşmadı gunlerce. (Söylememe sebebim anlatınca abuk subuk yorumlar yapıp moralimi bozacak olmasıydı.)

Davranışlarının yanlış olduğunu söylüyorum. Aramızdaki iletişime zarar verdiğini anlatıyorum ve sonrasında aramıyorum. Ama kendisi arıyor bir derdi olduğu zaman. Sonra tekrar konuşmaya başlıyoruz. Yıllarca beni çöp kutusu gibi anlattı, çocukluğumdan beri kendi kayınvalidesinin ona neler yaptığını, bekarlığında köyde yaşadıklarını anlattı durdu. Hala anlatıyor. Şu an onu arasam hal hatır muhabbetinden sonra konu yine oralara gider.

Ben olsam küstü ve sonradan kendisi aradi ya, o zaman açmam. Rahatca küsuyo cunku cani isteyince arayinca açacağını biliyor. Tavrin ona yeterince sert gelmiyo bence. Annesiyle ilgili cok sorun yasamis biri olarak tavsiyem bu o seni kaybetmekten korksun. Maalesef annelerde özellikle kizlarini çöp kutusu olarak kullanma eğilimi var bu tarz konular cok aciliyor burda da. Anne-kiz sorunlari cook yaygin ya takmamayi ogrenicen ya da anneni yola getirmen lazim baska yolu yok.

Bence bu gibi problemler yaşayıp üzülmemek ve üzmemek için annenizi alın karsiniza naif nazik güzel bir üslupla annecim ben artık kocaman bir kadınım. Küsmek konuşmamak vb davranışların olmuyor. Seninle sevincimide uzuntumude paylasamiyorum. Bir problem varsa çözelim vb. siz daha detaylıca dile getirirsiniz konuşun. Yüzyüze muhakkak bu meseleyi konuşun. Daha yolun başında siniz yarın oburgun eşiniz de bu durumdan huzursuz olur (siz uzuldugunuzde o da etkilenecek vb) çocuk olur etkilenir. Konuşup halledin. Anneniz anlayıp davranışlarını kontrol ederse ne güzel etmezse siz de mesafe koyarsınız. Kime anlatırsa anlatsın sizi kafaya takmayacaksiniz. İnsanı anası bile sevmiyorsa kimse sevmez e benzer bir cümle okumuştum gerçekten öyle. Bosverin.

Böyle yorula yorula yok saymayı öğreniyorsun yavrum. 42ye merdiven dayadım. Selamı sabahı kestikten sonra huzur bulabildim ancak. Küsmesini önemsemeden cevap verebilmen lazım. Bırak dedikodunu yapsın ne olmuş. Sanki seni anlattıkları onun ne mal olduğunu bilmiyor mu?

Seni hem kıskanıyor hem de beğenmiyor aklı sıra. Hesap vermeni istediğinde ben artık evli bir insanım kimseye bir şey haber vermek zorunda değilim, diyeceksin.

Normalleşmesini, kendini anlatabilmeyi, ikna etmeyi bekleme, boşa üzersin kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…