Kendi Annemin Manipülatif Davranışları

Kız kardeşim daha 12 yaşında çocuk yani ama benim çocukluğumda bana hep kustugunu hatırlıyorum. Ben barışmak isteyince bile barışmazdı kendi canı ne zaman konuşmak isterse o zaman konuşurdu. Bende çocuk olduğum için mecbur o zaman konuşurdum. Ama annemle konuşmamak aynı evin içinde küs olmak o çocuk kalbimi çok yorardı. Sorsan benim Hakkımı nasıl ödeyeceksin der ama o benim hakkımı nasıl ödeyecek acaba. Beni doğurana kadar yaşadığı tüm travmaların acısını benden çıkardı.

Madem istediği olmayınca triplere giriyor oralı olmayın tek yolu oralı olmamak ay anlatsın 7 sülalene anlatsın ne diyecek klima aldı kocasıyla konsere gitti yurtdışına kayınailesine ziyarete gitti nasıl gider mi diyecek :)
Anneniz sizi yönetmek üstünüzde hakimiyet kurmak hayatınızda ve evliliğinizde söz sahibi olmak istiyor ama böyle bi dünya yok hem eşinizde bu durumu farketmesin farkederse sorun haline gelebilir.
benim annemde böyle hiç bir şekilde mutlu olmuyor bişey alsam sinirleri bozulur gezmeye gitsem morali bozulur iki de bir bana rahat hayat yaşıyosun kocanı alıp kahve içmeye gidebiliyosun diyo,işten çıkıp 1 yıl çalışmamayı düşünüyorum 15 gün dur hemen iş bak diyo.
kendileri bunları yaşamadığı için eşleride baskın karakter olmadığı için dişil enerjide bi hayat süremememişler şimdi ister istemez bizimde aynı olmamızı istiyolar.
Eşimin ailesiyle olan yada eşimle küçük bi tartışamamı anlatsam olayı dağ kadar bütüyüyor öylesine anlattığım şeyleri bile hem boşanırım da evine dönerim diye ödü kopuyo hem birileriyle iyi olsam kaldıramıyor.
Mesela geçen eşimin ailesi bize geldi çok sık gelmezler senede 1 2 kendi ailemi de çağırdım güzelce ağırladım herkesi.
Sonradan bana diyor ki çok politikacısın sevmiyorum diyosun ama 4 4 lük ağırlıyosun yok davet ediyosun bilmem ne değişik değişik imalı imalı konuşuyor.Halbuki çağırmadım ama orası da tek benim evim değil.
yani anlayacağınız bana kendi kendine küsüp kendi kendine barıştığı çok oluyor boşverin oralı olmayın:)

Neler yaşatılıyor bize böyle... Aslında annelik kurumu adı altında yaşatılanlar hiç normal değil! İnsan arkadaşlarının annelerine imreniyor.

Neler yaşatılıyor bize böyle... Aslında annelik kurumu adı altında yaşatılanlar hiç normal değil! İnsan arkadaşlarının annelerine imreniyor.
Evet gerçekten öyle kayınvalidem çocuklarına tapar hırsızlık yapsalar yapmamıştır der üstüne saldırır annem oturur elalemle dedikodumu yapar.
Öğrenci olduğum bi dönem evde kardeşimle kavga ettik ben tabi okumak amacıyla küçüklüğümden beri yurtlarda kaldığım için herşey de defol git sen dış kapını dış mandalısın bu evde yaşadığın mı var diyip beni evden kovuyodu kardeşim ben çalışıyorum sen geziyosun benim sözüm geçer diyodu annem işte aradım böyle böyle diyo diye defol git evden dedi valizimi topladım kız olan bi arkadaşıma gittim halamlara kadar herkesi aramış kocaya kaçtı diye zaten birisiyle görüşüyordu filan deyip sülaleyi ayağa kaldırdı engelldim sadece onun telefonunu açmadımn babamla halamla görüştüm bana para yolladı yüklü bi miktar babam onla gittim izmire okuluma kyk nın açılmasına 1 hafta var 1 haftada yurttan yakın bi arkadaşıma gittim yurt açıldığı gibi doğru yurduma.
6 ay görüşmedim tüm akrabalarına beni kötülemiş artık ne anlattıysa bi ara bana herkes düşman gözlerle bakıyordu.
sonrada muma dönüş kendi kendine barışmak için can attı ben bunu bile unuttum o kadar çok şey var ki içimde hayattaki en büyük travmalarımın kahramanı olur kendisi sadece bana anlayamadığım gizli bi düşmanlığı var kardeşlerimin içinde en kariyerli en aklı başında adımlar atan ben olmama rağmen hep bi yetersiz görme durumu bana karşı hep bi maddi beklenti içinde oluşu...
en azından farkındayız ve sınır çizebiliyoruz

Yapsın ne olacak? Onaylanma ihtiyacı bu işte. Siz kendinizden emin olduktan sonra etraftakilerin ne düşündüğü önemli değildir. Teyzeniz, anneanneniz de “nasıl senden habersiz klima alır” kafasındaysa onlarla da görüşmemek daha iyi olur.

Öyle anlatmıyor ki. Mesela bir şeyi anlatmasam hemen; biliyor musun bizim kız da bana hiçbir şeyini söylemez storylerden görüyorum, beni yok sayıyor bla bla. Arkamdan dedikodu yapılmış çokta umurumda değil zaten bayramdan bayrama görüşürüm anneannem ve teyzemle. Sinir olduğum nokta şu onlara bu şekilde anlatıp yarın öbür gün bir şey olduğunda beni arayıp anneannemle teyzem hakkında ateş puskuruyor bekarken ona yaptıklarindan falan bahsediyor ki artık bıktım zaten yıllardır aynı şeyleri anlatıyor. Bana gelip onları onlara gidip beni anlatıyor yani. Ve adı anne olduğu için iyi kötü beni büyüttüğü için hayatımdan çıkaramıyorum. Günün sonunda yine annen o senin oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…