• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Ailemin Kocamı Üzmesine Dayanamıyorum....

Valla canim ailemin esime yaptigini, esimin ailesi bana yapsaydi eger sonumuz cok kotu olurdu ortalik ayaga kalkardi ben esim kadar sakin kalamam valla Allah peygamber sabri vermis esime..

Seni çok iyi anlıyorum, hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Dört senelik evliyim, daha bu bayram eşimle insan gibi oturup sohbet etti babam. Kıymetini yeni anlıyorlar.
Elbet seninkiler de anlar. Tavır yapman iyi olmuş. Durup düşünsünler. Sekiz senelik damadını adam yerine koyma, üç günlük adama aslan kaplan de.

valla artik dayanadim inanin yaz maaslarimi hep eve harcadim ama erkek kardesim orda yasio siz ne yaptiniz evlendiniz eve ben bakiyorum diye bagirip cagiriyo gittim yarim saat icinde yatin uykum var dio gitmiyorum yaa kimsenin ezmeye hakki yok alttan aldikca tepeme ciktilat zaten oyle kimseyi alttan almam sirf ailemi alirdim yanlis yapmisim cok yanlis.
Bende butun maasimi harcardim aileme esimin ailesiyle gorusmuyoryz diye ailemin evinr izinlerde geliyorum diye alttan ala ala bi hal olmustum esimin ailesinede cok kiziyordum keske insan olsalardida oraya gitseydik diye inanin belli bi zamandan sonra utana utana geliyordum ben ne yaparsam yapiyim olmuyor tepkimi fazlasiyla koydum ve zamana biraktim artik yoruldumm

Valla canim ailemin esime yaptigini, esimin ailesi bana yapsaydi eger sonumuz cok kotu olurdu ortalik ayaga kalkardi ben esim kadar sakin kalamam valla Allah peygamber sabri vermis esime..
Allah bazı erkeğe sabır veriyor gerçekten ben kendi adıma onları yaşasam ne yapardım diyorum bazen dayanamazdım eminim .

Seni çok iyi anlıyorum, hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. Dört senelik evliyim, daha bu bayram eşimle insan gibi oturup sohbet etti babam. Kıymetini yeni anlıyorlar.
Elbet seninkiler de anlar. Tavır yapman iyi olmuş. Durup düşünsünler. Sekiz senelik damadını adam yerine koyma, üç günlük adama aslan kaplan de.
İnanır mısınız bayram gelmesin isterdim hep bu sebeplerden .

Canim skma canini cogumuzda ayni sorun var ama gercekten cok zor durumda birakiyorlar ailelerimiz bizi sen sadece kendi huzurunu dusun ailede bi yere kadar..

Merhaba kk üyeleri herkesin geçmiş bayramı kutlarım.

Benim derdim ailemin kocamı benimsememesi kısaca özetlersek 8 senelik evliyim kocam Kars'lı olduğu için en baştan istemedi ailem önce kürt dediler olmaz ama eşim Kars'ın yerlisi yanı türk (Bu arada insan ayıran biri değilim olayları anlatmak için aynen yazıyorum ) sonra türk olduğunu anlayınca kültürsüz seviyesiz dir aynı değilsiniz felan filan tonla şeyler çıkardılar o zaman babamın eşime etmediği hakaret küfür kalmadı eşim sırf ben üzülmeyeyim diye tek kelime etmedi çok zorluklar çıkardılar fakat sonunda biz kazandık evlendik Allah'a hep şükrederim ki iyi ki onunla evlenmişim diye.
Evlendikten sonra ilk bir kaç yıl zorluk çıkarmaya devam ettiler ama eşimi ve ailesini gerçekten tanıdıktan sonra bunlar bitti çok şükür fakat kocama hiç bir zaman ailenin bir ferdi gibi görmediler azıcık sıcaklık göstermediler eşim üzülüyordu bu duruma ama sırf benim için ne ses çıkardı nede en ufak saygısızlık yaptı bu arada kocamı her işlerinde çağırıyorlar ev taşınacak enişte gelsin ora gidilecek enişte götürsün felan tonla işi eşim yaptırdılar yüzünü bile asmadı eşim ağzına bile almadı ayrıca eşimin mesleğinden dolayı yatırımlarını onun söyledikleri yapıp epey de kar ettiklerini de söylemek isterim.

Geçen yıl kız kardeşim evlendi babamın demesiyle yeni enişte geldi bu sene de ilk bayram görmesiydi onların bizde ordaydık o zaman inanır mısınız babamın ağzından aslan damadım kelimesi düşmedi annem etrafında pervane sanki bunlar olurken kocama bir an baktım belki kıskançlık diyeceksiniz ama kocam dondu üzüldüğü çok belliydi çünkü kocama hiç bir zaman düzgün davranmadılar yokmuş gibi davranıyorlardı belki aklınıza gelebilir kocanız bir şey yapmış felan diye ama inanın kocam hiç bir zaman hiç bir şekilde saygısızlık yapmadı onlar bir kere yüzüne gülsün diye çok uğraştı ama olmadı.

Daha sonra kocam biraz oturduktan sonra bir telefonla çıktı kız kardeşimin kocası da bir yere uğrayacağım diyerek ayrıldıktan sonra annem ve babamı karşıma alıp siz neden böyle yapıyorsunuz kocama neden üzüyorsunuz bir şey olunca Ersin kaç gel yap işiniz düşünce Ersin daha sonra adam yerine koymayın öylemi dedim eskilerin dertleri ile patladım resmen babam da annem de konuşamadı yok öyle değil felan diye kıvırmaya çalıştılar ama kıvıramadılar siz benim kocamı hep üzdünüz artık yeter dedim bugüne kadar size ne yaptı ne saygısızlık yaptı bir tane söyleyin dedim yok sen bizi yanlış anladın deyip konuyu değiştirmeye çalıştılar ne evinize geleceğim nede bundan sonra siz gelin diyip kızlarımı aldım geldim evime durmadan arıyorlar ama artık yeter sizce haksız mıyım kızlar bu konuda kaç kez konuştum ama anlamadılar bu son olayda kocamın üzülmesi beni yıktı dayanamadım patladım.
Ama şimdi bu kadar büyük tepki verdiğim için kararsız kaldım eşim de bana kızdı olsun ben alıştım onlar büyüklerimiz keşke öyle konuşmasaydın dedi. Sizce doğru mu yaptım kızlar.

Daha yazinin basinda ben olsam konusmazdim diye dusunuyordum ki benzer mevzu benim evliligimde de oldu. Cok sukur iyi ki evlenmisim diyorum, umarim hep de derim. Sizin yerinizde olsaydim ayni sekilde davranirdim. Hatta esimin olsun ben alistim demesine de bakmazdim. Boyle bir seyde alisma soz konusu bile olamaz. Ne o oyle isin olunca cagir kullan, isin olmayinca disla. Cok pardonda emirlerinde kopek falan mi var gel deyince gelsin git deyince gitsin. Ezdirme bacim sen kocani, yazik gunah adama da. O da emin ol sirf sen uzulme diye alistim ben vs demistir.

Biz kucucuk herseyden mahrum bi yerde yasiyoruz senede bir kere iznimiz oluyordu..izni doer gozle beklerdim hep ta ki izne gelene kadar.. Izinde ailemin huyunu bildigim icin memelekete gelmek istemezdim her defasinda da esime gitmeyelim derdim esim boynumuz bukuk gidecek neremiz var derdi uzulurdum esime giderdik ama sonuc husrann..hem iznime yazik oluyordu hem de cektigim yollara birdaha tovbeliyim zaten gitmemeye

tavrın cok haklı ve yerınde
kultursuz denk degılsınız dıyen aılenın bu kadar saygılı damada karsı yaptıkları kımın daha kulturlu oldugunu da gosterıyor acıkcası

uzak kalıp mesafe koymanız en ıyısı
bu kadın ıcınde gecerlı erkek ıcınde
her kım evladını sevıyorsa damadından veya gelınınden nefret nıle etse evladının huzuru mutlulugu ıcın saygı duymak ve sevıyelı olmak zorundalar

yoksa kendılerı bılır
akıllı ınsan haneden bı kısıyı gozden cıkarmak yerıne sevgıyle ıkı kısıyı dahıl etmıs olur

Maşallah ne iyi eşiniz var. İyi yapmışsın hem herşeylerine koşsun hemde sevilmenin, bişey için ararlarsa aslan damadınızı arayın dersin.

Suan bile bu konudan dolayi muzdarip oldugum icin cok icerlendim canm valla ya benimde ailem yuzunden bayramim zehir oldu amcalarim gelcek diye bizim gelmemizi istemediler biz bayrami memlekette misafirhanede gecirdik cok cok zoruma gtti hala da kizginim bu yuzden her zaman evlatmi haksiz olcak ya anadir babadir diye hic mi hatalari yok yani

Ağzına sağlık gayet iyi konuşmuşsun inşallah ailen de kısa zamanda hatalarını anlarlar eşin bir özrü hakediyor onlardan umarım daha farklı olur artık

Suan bile bu konudan dolayi muzdarip oldugum icin cok icerlendim canm valla ya benimde ailem yuzunden bayramim zehir oldu amcalarim gelcek diye bizim gelmemizi istemediler biz bayrami memlekette misafirhanede gecirdik cok cok zoruma gtti hala da kizginim bu yuzden her zaman evlatmi haksiz olcak ya anadir babadir diye hic mi hatalari yok yani
Üzme kendini sende canım Allah yukarıda herşeyi görür günü gelince hesabı görülür.

Benim esimin aileside bize
Üzme kendini sende canım Allah yukarıda herşeyi görür günü gelince hesabı görülür.
Gercekten canim esimide kultursuz ailesi gorgusuz bude farkli sehirden diye istemediler babamin esime ettigi kufurleri esima hayati boyunca kimse etmemistir tamam ailesi haksiz olabilir cahil olabilir ama benim esimin sucu ne ya ailesinin intikamini esimden cikarmaya calisiyorlar her defasinda bu da benim canimi skyo esim agzni acipta saygisiz bir kelime konusmuslugu yoktur iste ailelerde bundan faydalaniyorlar

Çok sevdiğiniz kocanızın aileniz tarafından hep hor görülmesi üzülmesi inanın çok zor kaç kez iyi niyetle konuştum ama anlamadılar dayanamadım patladım artık geri çekilmeyeceğim hatalarını anladıkları an bende düzelirim.
Allahım sizin ağız tadınızın bozulmasına müsaade etmesin. sen çok iyi yapmışsın arkadaşım. benim annemle eşim birbirlerini çok severler mesela. ama eşim bana ters bir şey dediğinde annem bana laf söylemeye kalkar usulünce sustururum. keza aynı şey eşim de annem için bir şey demek istese onu da durdururum.
eşin de ailen de ayrı ayrı senin canların kimse kimseye harf atmamalı. atan olursa karşılarında sen durmalısın ki çok iyi yapmışsın.

Benim esimin aileside bize

Gercekten canim esimide kultursuz ailesi gorgusuz bude farkli sehirden diye istemediler babamin esime ettigi kufurleri esima hayati boyunca kimse etmemistir tamam ailesi haksiz olabilir cahil olabilir ama benim esimin sucu ne ya ailesinin intikamini esimden cikarmaya calisiyorlar her defasinda bu da benim canimi skyo esim agzni acipta saygisiz bir kelime konusmuslugu yoktur iste ailelerde bundan faydalaniyorlar
Siz eşinize moral verin siz güçlü durun inşallah geçer bu günler...

Ailem yuzunden huzurum kaciyor bazen ama onlar alttan girip ustten cikip ne yapip edip kendilerini hakli cikariyorlar kendi hatalarini gecmiste yasanan olumsuzluklari surekli dile getirerek ortmeye calisiyorlar.

Mesela aileme siz neden esimin yannda bana boyle davraniyorsunuz dedigimde ailesi sanki hic oyle davranmadi mi diye gecmisi aciyorlar bu yuzden susuyorum..

Back