• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem

sevgiiinur

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Selam kızlar . Konu kendi ailem. Benim ailem oldu olası dışarda para harcamayı sevmeyen insanlardır. Ben lise bittikten sonra çalışmaya başladığım için sürekli dışarda olan, çalışma hayatı olan ve sürekli dışarda paraya harcayan bir kadındım. Eşim ve eşimin ailesi de para harcayan hafta sonları misafir gelince kahvaltıya giden insanlar açıkçası ben o kadar değildim evet harcardım ama eşimin ailesi kadar değil bende onlara ayak uydurdum eşimde bende istediğimizi alır ederiz asla bana karışmaz olmasa bile bulup verir elime . Evlendim ailem eşimi asla istemedi ama kararıma saygı duydular . 6 yıllık evliyim 3.5 yaşında bir oğlum var evliliğimin ilk yıllarında gerçekten eşimden çok çektim en son tak etti boşanma aşamasından geçtik ve oğlum doğduktan sonra eşim çok değişti iyi anlamda . Eşim gezmeyi seven biri Türkiye’nin her yerine seyahat etmişizdir Karadeniz bölgesi hariç . Bir sonraki yerimiz de orası. Beni mutlu eden özel günlerde bişey almasa bile kutlayan beni değerli hissettiren biri. Ailem dediğim gibi biraz birikim meraklısı biri . Annemin düşünceleri benim için tam tersi . Bu saygısızlık anlamında değil yani en basit örneği 12 Haziran doğum günüm eşim yıldız tilbe konser bileti almış yalnız kaynanam burda olmadığı için sizinkilere bırakalım dedi ve süprizi söylemek zorunda kaldı . Bende annemi aradım tamam dedi . Yarım saat sonra 2 ablam ve annem ben görüntülü konuşuyorduk ablam yarın bişeyler yapalım deyince ben de yarın oğlumu bırakacağımı konsere gideceğimizi söyledim annem ordan hemen saçma saçma işler yapıyorsunuz deyince kaldım m*l gibi. O ne demek anne dedim ablamda ordan annem şimdi konsere verecek parayı düşünüyor gereksiz harcama yapmayın vs gibi konuştu sonra bende anneme neden böyle söyleyip moralimi bozuyorsun anne dedim buna sevinmen gerekiyor damadın kızını mutlu etmeye çalışıyor diye dedim . Adam tek çıkınca daha mi iyi gibi konuştum bende o kadar moralim bozuk ki . Başka bırakacak şuan kimsem yok . Annemi çok seviyorum. Babamı 3 sene önce kaybettik o yüzden anneme daha çok düştük ama moralimi çok bozdu neden insan çocuğa böyle söyler ki bilmiyorum ben mi alınganlık yaptım haklı mıyım haksız mıyım . Bunu kaynanam yapsa aklımdan neler geçmez neler ama bunu diyen kendi annem aklım almıyor 😕

benim mail adresim annemin telefonunda açık ve her alışveriş yaptığımda ona bildirim gidiyor 😂 her seferinde arayıp ‘para harcamayın, sizden bir şey olmaz, siz nasıl ev gecindireceksiniz’ konusmasını yapar 😂 ben alınmıyorum valla onlar da kendilerince bizi düsünüyor. bazı insanlar gecmiste yasadıkları yokluk sebebiyle birikim yapmaya düskün oluyor. anlamak lazım. ben alınmıyorum valla. hatta takılıyorum anneme şakaya vuruyorum işi 😂

Bazi insanlar cok tutumlu. Esimin ailesine cok benzettim. Gorumcemin kocasi da gezgin sosyal biri. Haftasonu biseyler ayarlar 2 gunlugune bile bi sehir gezmesi yapar. K.peder delirir. Bugunun yarini var ne gerek var surekli gezmeye der.
Mesela esim ailesinin bu durumunu bildiginden bizim yasantimizla ilgili pek bilgi vermez. Tatile gider geliriz ruhlari duymaz. :) Siz mesela Yildiz Tilbe konseri demek yerine daha ucuz bisey uydurup cocuga bakar misin deseydiniz suan uzuluyor olmazdiniz.

Bazi insanlar cok tutumlu. Esimin ailesine cok benzettim. Gorumcemin kocasi da gezgin sosyal biri. Haftasonu biseyler ayarlar 2 gunlugune bile bi sehir gezmesi yapar. K.peder delirir. Bugunun yarini var ne gerek var surekli gezmeye der.
Mesela esim ailesinin bu durumunu bildiginden bizim yasantimizla ilgili pek bilgi vermez. Tatile gider geliriz ruhlari duymaz. :) Siz mesela Yildiz Tilbe konseri demek yerine daha ucuz bisey uydurup cocuga bakar misin deseydiniz suan uzuluyor olmazdiniz.

Bizdede öyle. Kaynim aşiri cimri. Aşiri. 2 yaşındaki oğluna salatalik almaz... fiyati pahali diye.
Bizim içtiğimiz suya bile laf sokar.
Bizde artık hiçbir şeyi anlatamıyoruz.

Anneniniz bu huyuna alışmış olmanız lazımdı. Benim de annemde sevmediğim şeyler var ama alıştım he deyip geçiyorum. Bırakın çocuğu çıkın moral bozacak bişey yok
Ablamlar falan evet anne der geçer ama ben maalesef çok takıyorum normalde eşimle yaptığım gittiğimiz yerleri falan asla söylemem çünkü biliyorum moralim bozulacak huylarını bildiğim için

benim mail adresim annemin telefonunda açık ve her alışveriş yaptığımda ona bildirim gidiyor 😂 her seferinde arayıp ‘para harcamayın, sizden bir şey olmaz, siz nasıl ev gecindireceksiniz’ konusmasını yapar 😂 ben alınmıyorum valla onlar da kendilerince bizi düsünüyor. bazı insanlar gecmiste yasadıkları yokluk sebebiyle birikim yapmaya düskün oluyor. anlamak lazım. ben alınmıyorum valla. hatta takılıyorum anneme şakaya vuruyorum işi 😂
Düşündüklerine eminim kuzum amabende istiyorum annem gezsin dolaşsın hiç bişeyden mahrum kalmasın öyle olmadığı için bende öyle olmak istemiyorum. Vala kilomu bu kadar taksaydım şimdiye 55 kiloydum🥴

Bizdede öyle. Kaynim aşiri cimri. Aşiri. 2 yaşındaki oğluna salatalik almaz... fiyati pahali diye.
Allah Allah salatalik en ucuz seylerden biri ustelik. Ben 2 yasindaki oglumun eline sussun diye salatalik veriyorum 😂 Tum gun disarida olacaksak yanimiza bile 2 tane aliyorum. Bebek arabasinda salataligini kemirirken ben sicak cay icebiliyorum :)
Gidadan kismak ayri bi boyutmus.

Düşündüklerine eminim kuzum amabende istiyorum annem gezsin dolaşsın hiç bişeyden mahrum kalmasın öyle olmadığı için bende öyle olmak istemiyorum. Vala kilomu bu kadar taksaydım şimdiye 55 kiloydum🥴
takma ya. ben annemi hala daha zorla bir yerlere gezmeye götürüyorum. ama gidip döndükten sonra bir yıl tüm arkadaslarına anlatır kızım beni gezdirdi diye 😂

sanırım kılıfına uyduramadıgım için böyle üzülüyorum

Ablamlar falan evet anne der geçer ama ben maalesef çok takıyorum normalde eşimle yaptığım gittiğimiz yerleri falan asla söylemem çünkü biliyorum moralim bozulacak huylarını bildiğim için
Annenin huyunu biliyorsun bunda gönül koyacak bı durum yok, oğlunu bırak ve anin tadını cikarin

Klasik her yaşlının söylediği şeyler birikim yap harcama yapma eşinin ailesi farklı insanlar diye annende öyle olmak zorunda değil huyu bu,,, abartmıssın annenin dediği lafa fazla takılmıssın
Tabiki değil canım ama istiyorum ki oda sosyalleşsin şimdi onları öyle görünce neden benim annem de gezmesin etmesin diye düşünüyorum. Sonra böyle olunca da vala heves denen bişey kalmıyor

Tulumbachen cidden salatalık o ülkede pahalı mı? :KK53: Kocam yabancı demiştin sanırım bir konuda, oradan bağladım.
Hıyarı esirgemek de amma ilginç geldi. :)

Konu sahibi, bence aldığınızı gezdiğinizi vs. annenize söylemeyin. En kısa çözüm bu.

Ne var bunda, tamam deyip gecin.
Bende yaptığım her seyi, gezdigim yerlerin ayrıntısını söylemem bizimkilere. Gereksiz görüyorlar, özellikle babam. Ona göre biraz çok harcadığımızi gördüğü zaman hemen birikiminin öneminden bahseder. Her seferinde sonuna kadar dinler, haklisin baba derim. Bu kadar hassas olmaya gerek yok.

Gezip, eğlenmek güzel ve arada ama kendiniz zorlama pahasına olmaması lazım orası da ayrı.

Allah Allah salatalik en ucuz seylerden biri ustelik. Ben 2 yasindaki oglumun eline sussun diye salatalik veriyorum 😂 Tum gun disarida olacaksak yanimiza bile 2 tane aliyorum. Bebek arabasinda salataligini kemirirken ben sicak cay icebiliyorum :)
Gidadan kismak ayri bi boyutmus.

Kaynimin oğlu "pahali ürünleri" bizim evde yiyor tosun. Utanmadan açıkça söylüyor bide. Cay dedin aklima geldi. Işyerinden eve poşet çay getiriyor. Birde normal bir davranışmiş gibi anlatiyor.
Onu icmek hakkiymiş. Iş yerinde çay icmediği için eve getiriyormuş.

Ben çok çok degişik bir ailenin içine düştüm :)

Back
X