2007 de vakıf guraba da doğum yapmaya mecbur bırakıldım. günüm gelmeden doğum başlamış deyip, zorla doğum yaptırdılar. doğum sırasında ben yarı baygın yatarken sordular: paranız var mı diye. ben de saf saf var ama bankada dedimo ücreti ssk mı kesiyor demek istedi acaba,ben doğum yaptım devlette 3 kişilik oda 15 metre kare ,refakatçilerle 6:)hiç ücret ödemedim,ama tekrar doğum yapma şansım olsa özel oda parasını verirdim,sabaha dek içeri 10 defa girip çıkıyorlar hiç uyuyamıyorsun
Yaa yapma kizim iki gun sonra ramazannn amannn giciikkk
yapma bunu!
Geçmişinden ders almayan toplumların geleceğini başka toplumlar yazar.Yahu ne komik yorumlar var.
Hala CHP'nin geçmişi konuşuluyor.O zaman ki ekonomik şartlarla bu zaman ki ekonomik şartlar aynımıydı ?
Teknolojinin insan hayatına hızlı girişi ülke ekonomilerinde çok yüksek bir artış sağladı.Her geçen yıl gelen yıldan her zaman daha kötüdür.
CHP zamanında kuyruklar oldu
CHP zamanında suyumuz yoktu
CHP zamanında her yer b.k kokuyordu..
Bik bik bik..
Ama bir kişi bile HIRSIZ demiyor..Bu yetmez mi bence çok yeter.Akla mantığa uygun yorumlarda bulunun ..
Bir insanın geçmişinde yapmadıklarından çok yaptıkları konuşulmalı.
AKP çaldı , CHP çalışmadı.Vicdan sizin hangisi daha kabül edilesi ?
vakıf gureba da artık odalar iki kişilik her odada lavabo bar ayrıca kadın doğum servisinde erkekler cirit atıyor ilk gördüğümde şaşırmıştım2007 de vakıf guraba da doğum yapmaya mecbur bırakıldım. günüm gelmeden doğum başlamış deyip, zorla doğum yaptırdılar. doğum sırasında ben yarı baygın yatarken sordular: paranız var mı diye. ben de saf saf var ama bankada dedimeşim hala dalga geçer benimle. meğer yok desen bedavaymış. 300 küsür ödemiştik, üstelik oda 8 kişilk falandı sanırım, belki de 10 hatırlamıyorum. ilk gün 5-6 belki 7 kişi vardı, ertesi gün iki kişi kaldık. erkek refakatçi yasaktı, eşim mescitte yattı. başka kimsem yoktu kalacak. ne rezillikti anlatamam. önüne gelenin ders için bakması da cabası...
sonra ne olursa olsun özelde yapıcam dedim. en son 6 ay önce çok güzel bi hastanede 350 liraya herşey dahil doğum yaptım.
maaleseftamam yanlış da çok daha büyük yanlışlar. bundan daha çok tepki görmesi gereken. bakara suresinde ayet var mesela: faiz alan da veren de AALAH ve rasulune savaş açmıştır diye. c başkanı ssk için %bilmem kaç oranla kredi vericez İNŞALLAH diyor, başbakan: faiz, şey pardon kredi alanların sayısı bilmem ne kadar arttı diyor. bunlar çok daha büyük problemler.
tövbe estagfurullah nereden çıkarıyorsunuz bunu,tatilini fransada,italyada yapan okumuşlar vs var çevremde akp ye oy veren ama herkesin oy verme amacı farklı maddi kazanç için oy verende var bunların içindeSen bilmiyomusun canm cehepe yi destekleyenler kulturlu insanlar ogretmen muhendis ...vb... vb....
Gerisi cahil kesim daha onceki konularda bu tespitlere denk gelmedin mi?
Chp kesiminin bir kendileri bilir yorumu herzaman ki gibi
Arkadasin biri bana yorum yazmis asagilayici tavirla birde onu begenenler olmus bir insanin fikri neyse zikride odur
Kisiye satasmayin saldirmayin yazacak bisey bulmak icin konuya yorum yazin derim buyuk dusunur @Mune der kiiiii
Konuya donelim....(abla nerelerdesin)
Chp en son fii tarihinde tek basina iktidar olmus ne yazik o zamandan halk gozunu acmis dahada secmemis
O kadar vaate yine o puanla secimden cikmasi zafer degil yenilgidir.
Her ne olursa olsun halkimiz icin en iyi olacak koalisyon olmasi temennim buda en yakin akp ve mhp dir.
benimde refakatçim yoktu çok zor oluyo değilmi2007 de vakıf guraba da doğum yapmaya mecbur bırakıldım. günüm gelmeden doğum başlamış deyip, zorla doğum yaptırdılar. doğum sırasında ben yarı baygın yatarken sordular: paranız var mı diye. ben de saf saf var ama bankada dedimeşim hala dalga geçer benimle. meğer yok desen bedavaymış. 300 küsür ödemiştik, üstelik oda 8 kişilk falandı sanırım, belki de 10 hatırlamıyorum. ilk gün 5-6 belki 7 kişi vardı, ertesi gün iki kişi kaldık. erkek refakatçi yasaktı, eşim mescitte yattı. başka kimsem yoktu kalacak. ne rezillikti anlatamam. önüne gelenin ders için bakması da cabası...
sonra ne olursa olsun özelde yapıcam dedim. en son 6 ay önce çok güzel bi hastanede 350 liraya herşey dahil doğum yaptım.
param alsa burada ne işim var deseydiniz,hazır cevap olmak lazım bunlara,ben gece hastanede kalırken yeminle hemşire kapıyı kilitlemiş kestiriyo içerde,madem gece nöbete kalacaksın gündüz uyusaydın,çok ilgisizdi hemşireler2007 de vakıf guraba da doğum yapmaya mecbur bırakıldım. günüm gelmeden doğum başlamış deyip, zorla doğum yaptırdılar. doğum sırasında ben yarı baygın yatarken sordular: paranız var mı diye. ben de saf saf var ama bankada dedimeşim hala dalga geçer benimle. meğer yok desen bedavaymış. 300 küsür ödemiştik, üstelik oda 8 kişilk falandı sanırım, belki de 10 hatırlamıyorum. ilk gün 5-6 belki 7 kişi vardı, ertesi gün iki kişi kaldık. erkek refakatçi yasaktı, eşim mescitte yattı. başka kimsem yoktu kalacak. ne rezillikti anlatamam. önüne gelenin ders için bakması da cabası...
Ben Capada dogum yaptım. Ozel odaya oyle istege gore giremiyorsun malesef. Sira sana geldiginde oda bossa ne ala. Benim cok sukur bostu ozel odada kaldim. Iki gece icin 200 lira verdik.o ücreti ssk mı kesiyor demek istedi acaba,ben doğum yaptım devlette 3 kişilik oda 15 metre kare ,refakatçilerle 6:)hiç ücret ödemedim,ama tekrar doğum yapma şansım olsa özel oda parasını verirdim,sabaha dek içeri 10 defa girip çıkıyorlar hiç uyuyamıyorsun
allah kolaylıklar versin karanfilcim cümlemize,ya bizim önceki araba vardı,bebek ters olduğundan ve suyum az olduğundan dr akşama şu saatte gelin dedi,araba durdu giderken:)zor bela çalıştırdı eşim,sonra 30 dakika geç kaldık dr dan laf işittik,muamele çok kötüydü,ebe arkanı dön dedi çok stres oldum lavman için özele gitmek için artık çok geçti,sonra soydular alel acele çok utandımBen Capada dogum yaptım. Ozel odaya oyle istege gore giremiyorsun malesef. Sira sana geldiginde oda bossa ne ala. Benim cok sukur bostu ozel odada kaldim. Iki gece icin 200 lira verdik.
Bizim icin cok para degildi ama olmayana cok malesef. Sezaryen icin sira beklerken konustugum kadinlara gore coktu mesela. Zor valla dogum falan da aklima geldi simdi
geçende benzer bi konu vardı, ben özele gittim aciline hiç soru sormadan dayadı serumu, kalbimi dinleyerek idrar yolu enfeksiyonu var dedi. serumdan önce ben dedim gebelik durumum olabilir diye de zorla test yaptı, heyecanla bekliyoruz eşimle sonucu (6 aydır bebek istiyoruz) oturduğu yerden sareeeeee gebeliikkk yok serum takın dedi kadın okadar sinir oldum kiii daha kibar söyleyebilirdi. ama başımı vurduğum için devletin aciline gittim doktor okadar ilgilendiki anlatamam. ona güvenip kadın doğumcuya devlete gittim abuk sabuk bi teşhis koydu, sonra özele gittim ondan memnun kaldım. yani demem o ki bu tarz şeyler sistemle alakalı olduğu kadar doktorun/hemşirenin insiyatifiylede ilgili.allah kolaylıklar versin karanfilcim cümlemize,ya bizim önceki araba vardı,bebek ters olduğundan ve suyum az olduğundan dr akşama şu saatte gelin dedi,araba durdu giderken:)zor bela çalıştırdı eşim,sonra 30 dakika geç kaldık dr dan laf işittik,muamele çok kötüydü,ebe arkanı dön dedi çok stres oldum lavman için özele gitmek için artık çok geçti,sonra soydular alel acele çok utandımameliyata aldılar o kısım inanılmaz kötüydü çok eskiydi hastahane,hiç birşey söylemeye fırsat kalmadan bastılar narkozu,çıktığımda 15 metre kare ve kalabalık bir odadaydım,sondanın çıktığını söyledim çıkmamıştır sana öyle geliyordur dediler,defalarca söyleyince çıktığını anladılar,hemşireler agresifti,bebeğin soluk alamadığını fark ettim bir ara hemşireye söyledim hemen müdehale etti ters çevirdi elini boğazına sokarak bir süre sonra tekrar aynısı oldu hemşire meydanda yoktu aynını yaptım şükür nefes almaya başladı,velhasıl daha güzel muamele için özel daha iyi sanırım
kesinlikle arkadaşım,hemşireler dr dan daha agresif,çok relaxlar,tabii idealist olanlarda var,ama çoğunluk bıkkın sanki ücretsiz hizmet veriyor gibi,geçende benzer bi konu vardı, ben özele gittim aciline hiç soru sormadan dayadı serumu, kalbimi dinleyerek idrar yolu enfeksiyonu var dedi. serumdan önce ben dedim gebelik durumum olabilir diye de zorla test yaptı, heyecanla bekliyoruz eşimle sonucu (6 aydır bebek istiyoruz) oturduğu yerden sareeeeee gebeliikkk yok serum takın dedi kadın okadar sinir oldum kiii daha kibar söyleyebilirdi. ama başımı vurduğum için devletin aciline gittim doktor okadar ilgilendiki anlatamam. ona güvenip kadın doğumcuya devlete gittim abuk sabuk bi teşhis koydu, sonra özele gittim ondan memnun kaldım. yani demem o ki bu tarz şeyler sistemle alakalı olduğu kadar doktorun/hemşirenin insiyatifiylede ilgili.
bunu düşünen olduğunu sanmıyorum,4 buçuk yaşında oğlum,ekmeği attı yemiycem diye,ekmek atılmaz oğlum onu yiyemeyenler var ,günah,diyorum,sokal-kta kediye taş atsa,günah oğlum canı acır,yapm diyorrum,ama çocuğunun hiçbir yanlışına ses etmeyen arkadaşlarım var çevremde
çok utandımSenin çocuğun da çok iyi bir insan olacak. Çünkü sen iyisin
ramazanda eklemek yokkkk..arkidişşş..Yaa yapma kizim iki gun sonra ramazannn amannn giciikkk
He dökülen hastaneler, bi odada 3-5 kişi kalmalar konusunda ben hiç rastlamadım. çünkü devlet hastanesinde yatmadım ziyaret için gittiklerim de en fazla 2 kişi vardı o sebeple yorum yapmadım. doğru/yada yanlış diyememkesinlikle arkadaşım,hemşireler dr dan daha agresif,çok relaxlar,tabii idealist olanlarda var,ama çoğunluk bıkkın sanki ücretsiz hizmet veriyor gibi,
ramazanda eklemek yok amaaa baktım tartışıyorsunuz inadına oruçluyken gözünüze gözünüze tatlıları ,-,börekleri eklicemm ve kaçacağımm..yapma bunu!
ben tartışmıyorum valla tartışayım diye üstüme gelenler var ama aldırmıyorumramazanda eklemek yok amaaa baktım tartışıyorsunuz inadına oruçluyken gözünüze gözünüze tatlıları ,-,börekleri eklicemm ve kaçacağımm..
işte benim en üzüldüğüm nokta da bu. dinin siyasete alet edilmesi. yaşını başını almış bir çok insanın evet çalıyorlar ama en azından Müslüman'lar demesi ne acı. ne yani sadece sn erdoğan ve yanındakiler mi Müslüman? bu dindarlık neye göre karar veriliyor acaba? bunun karar merciiiiii bu dünyadaki insanlar mı? tövbe estağfurullah diyorum...Akepeden çok daha iyi yapabilecektir,en azından ayakkabı kutuları,para sayma makineleri yok..
Dini alet etmeyecek meydanlarda..
Yeterli değilmi hükümeti kurması ,için..