bizimki ilçe o nedenle eski illerde daha temiz devlet hastahaneleri vardır,ama ilçe ve köyleride düzeltmeleri gerek aslında,He dökülen hastaneler, bi odada 3-5 kişi kalmalar konusunda ben hiç rastlamadım. çünkü devlet hastanesinde yatmadım ziyaret için gittiklerim de en fazla 2 kişi vardı o sebeple yorum yapmadım. doğru/yada yanlış diyemem
sırf dindar diye oy verilecekse saadete neden vermiyorlar acaba ben de bunu soruyorum etrafımdakilereişte benim en üzüldüğüm nokta da bu. dinin siyasete alet edilmesi. yaşını başını almış bir çok insanın evet çalıyorlar ama en azından Müslüman'lar demesi ne acı. ne yani sadece sn erdoğan ve yanındakiler mi Müslüman? bu dindarlık neye göre karar veriliyor acaba? bunun karar merciiiiii bu dünyadaki insanlar mı? tövbe estağfurullah diyorum...
DELİİİİ...kendini banlatmakk SESLİ GÜLDÜRDÜNben tartışmıyorum valla tartışayım diye üstüme gelenler var ama aldırmıyorumeğer ramazanda eklersen sarma dolma resmi kendimi banlatırım
saadet yeteri kadar dindar değil demek kisırf dindar diye oy verilecekse saadete neden vermiyorlar acaba ben de bunu soruyorum etrafımdakilere
cok bıle
bazısı o kadar dindarken kendıne göre cuma namazını! ayarlıyorsa ,
dinsiz dediğiniz Kılıçdaroğluda belki iftarı 1 saat öne cekmeyi vaad eder ..
chp ve mhp nın koalisyona grecek olması öyle kötü olduki.. Hükümet ellerinde patlayacak temizleyelim derken , ellerine bulasacak ve sonra adı beceremedı olacak malesef..
hazine dediğiniz cok pardon kutular , vakıflar , saatler , gemiler mi oluyor..
sizmi zenginsiniz biz mi fakir anlamadım ki..
paralar hazinede öyle bolduki saraylar yapıldı , orda da sandıklarda altın sikkesi yapmış saklıyormus..
Karneyle ekmek alinirmis 80 lerde daha onceymis hatta .bunda kopylacak birsey yok uzulecek bir olay rahmetli ananemin zamanimda aile bireylerinin adetini bilmeknicon karne verilirmis o karneye gore ekmek alinirmiS.Annem cok soyler 70 li yillarda tup ,yag ,ekmek sirasinda az beklemedik babanla diye babam bir siraya gecermis annem bir siraya ne uzucu zamanlarmisbunlardan gulunecek malzeme cikarmak daha aci
Benim yasim 51. Koalisyonlu yillarda aldilar anan, baban, buyuklerin, kredi bile cekmeden oturdugunuz evleri.. Ulkemizin Ortadoguda lafi gecerdi, itibari vardi, butun Ortadogu dusmanimiz degildi, Libyaya isci gonderirdik, simdi hepsi kovuldu, AKPnin dis politikalari sayesinde hepsi artik bizim bas dusmanimiz.. Bati basbakanimizla Cumhurbaskanimizla alay etmezdi, ulke icinde de tum halk gelmis gecmis butun Cumhurbaskanlarina saygi duydu. Bu donemde ilk saibeli CBnini gordu bu millet. Ilk defa bir yilda 235 kisi CBnina hakaretten dava edildi, ilk defa halkin cogunlugunun mubalagasiz NEFRET ettigi, saymadigi bir basbakan, bir CB i oldu bu ulkenin. Dogudan batiya bu ulkenin heryerinde Turk bayragi dalgalanirdi, ilk defa AKP zamaninda bayraklarimiz indirildi, Guneydogu illerimizde gondere PKK bayraklari cekildi, yollarimizda PKKnin kurdugu polis teskilati arama yapmaya basladi, Guneydogu PKKya teslim edildi. Yazmaya bile utaniyorum, REZILLIK...
Biz serefli, itibarli bir ulkeydik, AKP sayesinde cirkef, yolsuzlugun ve hirsizligin bile korunup yargilanamadigi, Anayasanin hice sayilip ve hatta bunun normal oldugunun belletildigi, ortahallinin fakir, zenginin daha zengin oldugu, iktidari elestiren herkesin isten atildigi, isyerine cezalar yagdigi, tazminat davalari acilan, hatta Silivride hucrelere gonderilen igrenc, kokusmus bir ulke olduk.
Koalisyon hukumetlerinde hic bir hukumet ortagi kendi basina guc degildi, hic bir koalisyon hukumeti zamaninda boyle kokusmus bir ortam olmadi, hicbiri dagi tasi ormani rant ugruna peskes cekemedi, kacak saraylar insa edemedi, millete ragmen ille de parka AVM dikecem diye insanlari gazlamadi, oldurmedi.. Hicbiri bunlara cesaret bile edemezdi zaten, tek basina hicbirinin yasalari ezme gucu yoktu! Yargi vardi! Calisiyordu!
Senin cok kotu olmus canim ya.Ben Capadaki muameleden cok memnun kaldim ne yalan soyleyeyim.Hele yenidogan hemsirelerinden Allah razi olsun. Benim bebegim de tikaniyordu oguruyordu. Bi kere zor yetistirdi esim soluksuz kaldi midesini yikadilar falan duzeldi cok sukur. Hic tersleme falan olmadi doktor hemsirelerden hatta hemsire seminer bile verdi annelikle ilgili.allah kolaylıklar versin karanfilcim cümlemize,ya bizim önceki araba vardı,bebek ters olduğundan ve suyum az olduğundan dr akşama şu saatte gelin dedi,araba durdu giderken:)zor bela çalıştırdı eşim,sonra 30 dakika geç kaldık dr dan laf işittik,muamele çok kötüydü,ebe arkanı dön dedi çok stres oldum lavman için özele gitmek için artık çok geçti,sonra soydular alel acele çok utandımameliyata aldılar o kısım inanılmaz kötüydü çok eskiydi hastahane,hiç birşey söylemeye fırsat kalmadan bastılar narkozu,çıktığımda 15 metre kare ve kalabalık bir odadaydım,sondanın çıktığını söyledim çıkmamıştır sana öyle geliyordur dediler,defalarca söyleyince çıktığını anladılar,hemşireler agresifti,bebeğin soluk alamadığını fark ettim bir ara hemşireye söyledim hemen müdehale etti ters çevirdi elini boğazına sokarak bir süre sonra tekrar aynısı oldu hemşire meydanda yoktu aynını yaptım şükür nefes almaya başladı,velhasıl daha güzel muamele için özel daha iyi sanırım
işte benim en üzüldüğüm nokta da bu. dinin siyasete alet edilmesi. yaşını başını almış bir çok insanın evet çalıyorlar ama en azından Müslüman'lar demesi ne acı. ne yani sadece sn erdoğan ve yanındakiler mi Müslüman? bu dindarlık neye göre karar veriliyor acaba? bunun karar merciiiiii bu dünyadaki insanlar mı? tövbe estağfurullah diyorum...
Benim yasim 51. Koalisyonlu yillarda aldilar anan, baban, buyuklerin, kredi bile cekmeden oturdugunuz evleri.. Ulkemizin Ortadoguda lafi gecerdi, itibari vardi, butun Ortadogu dusmanimiz degildi, Libyaya isci gonderirdik, simdi hepsi kovuldu, AKPnin dis politikalari sayesinde hepsi artik bizim bas dusmanimiz.. Bati basbakanimizla Cumhurbaskanimizla alay etmezdi, ulke icinde de tum halk gelmis gecmis butun Cumhurbaskanlarina saygi duydu. Bu donemde ilk saibeli CBnini gordu bu millet. Ilk defa bir yilda 235 kisi CBnina hakaretten dava edildi, ilk defa halkin cogunlugunun mubalagasiz NEFRET ettigi, saymadigi bir basbakan, bir CB i oldu bu ulkenin. Dogudan batiya bu ulkenin heryerinde Turk bayragi dalgalanirdi, ilk defa AKP zamaninda bayraklarimiz indirildi, Guneydogu illerimizde gondere PKK bayraklari cekildi, yollarimizda PKKnin kurdugu polis teskilati arama yapmaya basladi, Guneydogu PKKya teslim edildi. Yazmaya bile utaniyorum, REZILLIK...
Biz serefli, itibarli bir ulkeydik, AKP sayesinde cirkef, yolsuzlugun ve hirsizligin bile korunup yargilanamadigi, Anayasanin hice sayilip ve hatta bunun normal oldugunun belletildigi, ortahallinin fakir, zenginin daha zengin oldugu, iktidari elestiren herkesin isten atildigi, isyerine cezalar yagdigi, tazminat davalari acilan, hatta Silivride hucrelere gonderilen igrenc, kokusmus bir ulke olduk.
Koalisyon hukumetlerinde hic bir hukumet ortagi kendi basina guc degildi, hic bir koalisyon hukumeti zamaninda boyle kokusmus bir ortam olmadi, hicbiri dagi tasi ormani rant ugruna peskes cekemedi, kacak saraylar insa edemedi, millete ragmen ille de parka AVM dikecem diye insanlari gazlamadi, oldurmedi.. Hicbiri bunlara cesaret bile edemezdi zaten, tek basina hicbirinin yasalari ezme gucu yoktu! Yargi vardi! Calisiyordu!
Tesekkur ederim. Birisinin yazmasi lazimdi. Turkiye 13 yildir skandallarla yasiyor, oyle ki artik bu iktidar geldiginde ergen olan yeni nesil bu durumu kaniksamis, normal sayiyor.. Hayir efendim, normal degil. Biz gecmiste koalisyonlar gorduk, azinlik hukumetleri gorduk, iyi icraatleri de oldu, yapamadiklari da.. Ama boyle skandallara gecit vermedik. Hic bir Avrupa ulkesinde baskanlari ve hkumetleri hakkinda tapeler, ayakkabi kutulari vb. gibi yolsuzluk suclamalari duydunuz mu? Boyle bir duyumun sorusturulmadan, yargilanmadan rafa kaldirildigini dusunebilir misiniz? Yuzlerce albayin, aydinin bir inat icin yillarca hucrelerde curutulup sonra da pardon denip salinmasi gibi bir skandal hangi Avrupa ulkesinde yapilir ve de cezasiz kalir bugun? Hangi Avrupa ulkesi bir yolsuzluk sorusturmasini, operasyonu durdurmak icin binlerce emniyet gorevlisi ve savciyi hakimi gorevden alir, surdurtur bugun? Bunlar gibi bir suru pis olay, devlet elinden hem de.. Bunlar hic bir Avrupa ulkesinde, Amerikada ustu ortulup ustune bir bardak su icilecek olaylar degil, bunlar skandal.. Onda birine bir Japon milletvekili kendini oldurur. BIZDE DE NORMAL DEGILDI.. NORMALLESTIRDILER.. Soylemek istedigim bu.ellerinizden öperim. ne de güzel yazmışsınız.
Evet, 80den once sag-sol olaylari vardi ve darbe oldu. 80den sonra boyle olaylar yoktu. AKP sag-sol olaylari ile ilgilenmek zorunda kalmadi ki.. Tarihe bakarsak 1920 lerde Kurtulus savasi da vardi, AKP bizi dusmanlardan kurtarmadi ki.. 1940larda butun dunya "buhran" krisizne girdiginde ekmek karne ile dagiltiliyordu, AKP bizi karneden kurtarmadi ki.. Fi tarihinde olmus bitmis seylerden bizi AKP kurtarmis gibi lanse ediliyor bugun. 2002de geldiler yav, neyimiz eksikti? Televizyonumuz mu? Bilgisayarlarimiz mi? Ceptelefonlarimiz mi?Ah be arkadaşım,bu yılları bizler yaşadık,evet herşeyimiz yoktu belki ülkemizde ama,yaşadığımız sıkıntı belkide sağ sol ve ülkücü olayları vardı.Yeni nesil bunları bilmez tabiki,rahmetli Erbakan bile kadayıfın altı kızardı lafı fenomendi o yıllarda.Adamın yinede bir itibarı vardı,ne kadar kızsanda bir yanı ılımlıydı..Şimdi öyle başbakan ve cb olan kişiye bakarsak halkına hakaret eden,kendine yapıldımı anında mahkemeye veren birisi var karşımızda..Ne kadar olumsuzluk varsa hep bunların altından çıkmıyormu.Bazı vatandaşlar çalıyor ama çalışıyor mantığı güdüyorlar,elinde kuran halkı kandırıyor işte.Siyasetin özü bu olmamalı,halkla içiçe olacaksın sen ben demiyeceksin..
Evet, 80den once sag-sol olaylari vardi ve darbe oldu. 80den sonra boyle olaylar yoktu. AKP sag-sol olaylari ile ilgilenmek zorunda kalmadi ki.. Tarihe bakarsak 1920 lerde Kurtulus savasi da vardi, AKP bizi dusmanlardan kurtarmadi ki.. 1940larda butun dunya "buhran" krisizne girdiginde ekmek karne ile dagiltiliyordu, AKP bizi karneden kurtarmadi ki.. Fi tarihinde olmus bitmis seylerden bizi AKP kurtarmis gibi lanse ediliyor bugun. 2002de geldiler yav, neyimiz eksikti? Televizyonumuz mu? Bilgisayarlarimiz mi? Ceptelefonlarimiz mi?
1970lerde iktidara gelselerdi ne olacakti? Buzdolabini da biz getirdik diyeceklerdi..Zira o zamanlar cogunlugun evinde buzdolabi yerine tel dolaplar vardi.. Evimize telefon baglanmasi icin 10 yillik bekleme surelerine tabi idik, siraya girer, telefon cikmasini beklerdik.. 1984'te sadece iki kanal vardi televizyonda:TRT 1 ve TRT 2. Ilk ozel TV kanali Uzan'in kurdugu Star TV, yil 1990, yasak oldugu icin Almanyadan yayin yapiyor.. Iyi ki de o zamanlar AKP yokmus, tvyi de evinize biz getirdik diye tuttururdu simdi.. Bogaz koprusunun acilisi 1973, vapurlara bagimli olmaktan kurtulmusuz.. Iyi ki AKP yokmus, calimindan yanina varilmazdi bugun.. "Ben yaptim ben! olmasa idim nice olurdu haliniz vapurlarda!" diyerekten.. Iyi satamamis yapimini baslatan Suleyman Demirel kendini.. Yapimi asamasinda uc senede uc basbakan degisti, hizmet gene de devam etti, kimse "ben yaptim !" demeyi aklina bile getirmedi.. Iyi satamamis Fatih Sultan Mehmet koprusunu 1988 de Turkiyeye kazandiran Ozal kendini.. Hepsi unutuldu, bir tek Tayyipin Marmarayi kiymetli bugun.. 2002de Gelip de 2013'te Marmarayi yapmasa idi halimiz nice olurdu he mi?
Hukumetler gelir gecer, devlet baki kalir. Hizmet devam eder. Bu ulke kimseye gebe degil!
Oyle.. Dunya ilerledi, biz de her zaman cagi yakaladik. 1986 da Istanbuldayim, ablm geldi Amerikadan.. Ikinci gelisinde yani 1988 de dunya alisveris yapti, "burada ne varsa bir sure sonra bizde de moda oluyor, simdiden alip hava atayim komsularima!" diyerekten..Asıl sıkıntılı dönemleri bizler yaşadık oysaki,şimdi öylemi herkesin elinin altında internet var,keşke o yıllrda olsaydıda bizde kullansaydık yani..Televizyonu biz 84 yılında aldık renkli hemde,birde her daim yayınlar renkli değildi hatırlarsın..AKP olsaymış o yıllarda üzerine yatıp biz yaptık derlerdi..
Sikinti vardi ama nese de vardi yav.. Internet yoktu, herkes muhabbete birbirine gelip giderdi, kimde tv varsa onda toplanirlardi aksamlari.. Yazlari acik hava sinemalarindan cikmazdi butun mahalle.. Her mahallede en az iki yazlik sinema.. Cocuklar internette degil sokakta parkta oynardi. Mektup arkadaslarimiz bile vardi, her mektup geldiginde hediye almis gibi sevinir, heyecanlanirdim. Insan iliskileri daha sicakti. Millet bugun misafir agirlamaya korkar olmus, ne cikarticam onlerine, hersey ates pahasi diyerekten.. Ben o gunleri yasadigim ve gordugum icin kendimi sansli sayiyorum.Asıl sıkıntılı dönemleri bizler yaşadık oysaki,şimdi öylemi herkesin elinin altında internet var,keşke o yıllrda olsaydıda bizde kullansaydık yani..Televizyonu biz 84 yılında aldık renkli hemde,birde her daim yayınlar renkli değildi hatırlarsın..AKP olsaymış o yıllarda üzerine yatıp biz yaptık derlerdi..
Oyle.. Dunya ilerledi, biz de her zaman cagi yakaladik. 1986 da Istanbuldayim, ablm geldi Amerikadan.. Ikinci gelisinde yani 1988 de dunya alisveris yapti, "burada ne varsa bir sure sonra bizde de moda oluyor, simdiden alip hava atayim komsularima!" diyerekten..Avrupa ne cikarsa, Japonya ne teknolojik gelisme yapsa, ve hatta Amerikanin yaptigi bile Amerikalidan once Turk vatandasinin elindeydi 80lerden sonra.. Hic bir yenilikten geri kalmadik ki.. Tup kuyruklari, yag kuyruklari diyorlar, 2002 de tup kuyrugu yag kuyrugu mu kalmisti? Ekmek kitligi mi vardi? Komur kaloriferden dogalgaza gectigimiz yillar, tupleri yavas yavas atmaya baslamisiz artik.. Sanki o zamanlar AKP vardi da onlarin sayesinde oldu... guluyorum bunlardan ornek getirenlere..
Sikinti vardi ama nese de vardi yav.. Internet yoktu, herkes muhabbete birbirine gelip giderdi, kimde tv varsa onda toplanirlardi aksamlari.. Yazlari acik hava sinemalarindan cikmazdi butun mahalle.. Her mahallede en az iki yazlik sinema.. Cocuklar internette degil sokakta parkta oynardi. Mektup arkadaslarimiz bile vardi, her mektup geldiginde hediye almis gibi sevinir, heyecanlanirdim. Insan iliskileri daha sicakti. Millet bugun misafir agirlamaya korkar olmus, ne cikarticam onlerine, hersey ates pahasi diyerekten.. Ben o gunleri yasadigim ve gordugum icin kendimi sansli sayiyorum.
zeytin yağlı canımm oğlumun doğum günüydü geçen cumartesi canım bir komşum var hafta sonu oturup sararız atarız dondurucuya pişirmeden misafir geldimi çıkarıp pişirir ve ikram ederiz.. güzel bir lezzetdirr..ay kizlar sohbeti böldüm kusura bakmayinda, inanin aklim sarmada kaldi .....
bunu gercekten senmi yaptim Kakao, vallahi eline saglik ne Kadar güzel ve istah acici duruyor !!!! Bu zeytinyaglimi yoksa kiymalimi ???
Yani zeytinyaglisini bende bunun Kadar güzel olmasada ince sariyorum ama kiymalisi böyle ince olmuyorda...
Konumuza gelecek olursak, inanin Türkiye`nin gelecegi icin CHP ve MHP koalisyon olur, HDP`de disaridan destekler. Tabiki bu benim uzun arastirmalar sonucu ve mantigimla yürüttügüm bir hipotez