Simdi tel aciyorum tup eve geliyor diyorsun.. Ne guzel, ama yetmez. Teknolojiden geri kalmisiz bu aralar bayagi anladigim kadari ile.. Amerikadayim biliyorsun. Tel aciyorum elektrik baglaniyor, tel aciyorum su baglaniyor, tel aciyorum telefon-internet baglaniyor. Tel aciyorum arabalar, ev sigorta yapiliyor, tel aciyorum eger banka hesabindan odemeli degilse (Turkiyedeki gibi otomatik odeme) telefonla veya internetten her turlu faturami aninda oduyorum. Universite harclarini bu sekilde oduyorum. Istedigim gun istedigim kurumdan bir telefonla aninda kaydimi sildiriyorum (tasinma oldugunda). Hesabimi kapatiyor, elektrik su internetimi kapattiriyorum. Arabayi satsam aninda sigortasini iptal edip pesin odedigim kalan gunlerin parasini hesabima geri yollatiyorum. Doktor faturasi, saglik gideri, hastane, eczane.. Herseyin odemesi telefonumun ucunda. Hesabimda bir hata oldugunu iddia edecek olsam telefonla itiraz ediyorum, isim telefonda hallediliyor. Yasadigim yerde elektrik idaresi, su idaresi, dogalgaz idaresi nerde bilmiyorum bile, hic gitmedim, gerek de olmadi. Hizmet bu..
Bilgisayarin omru surada kac yil, hersey programlanmis duzenlenmis, duzen isliyor. 15-20 sene once bilgisayarli internet kullanimi yeni iken Amerikada da bunlar yoktu.. Elalem teknolojiyi hayatina sokmus, sistemi kurmus, kullaniyor. Biz hizmette, teknolojiyi kullanmakta bura ile yarisiyorduk, simdi bayagi geri kalmisiz. 13 yil icinde sadece hastanelere telefonla randevu sistemi gelmis, bu masalla uyutulmus, takilmis kalmisiz anlasilan.