- Konu Sahibi GuerillaTanya
-
ben de bir an önce bunun tedavisinde başlamak istiyorum.
şu ana kadar sadece 1 doktora gittim o da cerrahi girişim önerdi.ama sizlerden duyduğum dondurma ve iğne yöntemlerini araştıracağım.benim keloidlerim çok büyük değiller ama görünen yerlerimde olduğundan canımı sıkıyor.
cansuy sana da geçmiş olsun umarım tedavinden iyi bir sonuç alırsın.
merhaba.benimde keloid sorunum var.çeşitli kremler kullandım ama sonuç sıfır..yaz gelince açık yakalı bluz giyemiyorum.ayrıca kolumda da aşı yerinde var.herkes soruyor bıktım soranları dövesim geliyor.bazen keloidlerim acıyor kaşınıyor.1 kere iğne yöntemini denemiştim ama dayanılmazdı.lütfen çözüm bulanlar paylaşsın
Yani tamamiyle geciriormu bilmiorum ben iki haftadir kullaniorum. Ve iki gunde bir cetvelle bile olcuorum gercekten fayda ediomu die. Rengi acilio şişikligi bile indirior. Bir kac milim kuculmeye basladilar. Tabiki silikonlari cikarinca sabun ve ilik suyla yikamaniz gerekio... Hep temiz cilde uygulayın. mesela öğlen silikon tabakaları yapistirin, ertesi gün kalkdikdan sonra sabunla yikayip contractubexi surun masaj yaparak... İlk basta gözlerimden yaslar aktı sürerken dokununca çok tuhaf oluo ama şimdi hiç bir acı yok... Sonra üzerine mutfakta kullanılan strec film ile kapatıp bant yapistiriorum. Şimdilik bunu demiorum bakalım bir kaç hafta sonra belli olur ... Herangi bilmek istediğin birsey varmi?
suan yaran ne durumda
Slm benimde dövme sildirme sonucu kolumda 5 parmak buyuklugunde bı keloid oldudr iğğne yapıcakmış yarın baslıycaz ben cerrahı operasyon dedım bana cerrahı mudahele gerekmıyo dedi sinir kadın ya benımde hıc umıdım yokkk
bide benim keloidim 7-8 senedir var. şimdiden sonra büyürmü acaba
kaç senedir aynı boyda (25 kuruş büyüklüğünde)
7-8 senedir büyümediyse tekrar aktif hale geleceğini sanmıyorum.Acı baharatlar yenmemesi gerekir.
Deniz ürünleri, sığır eti, koyun eti, alkol ve acı biber kaçının. Kaçınılması gereken meyve ve sebzeler şunlardır: sarımsak, üzüm, ananas, kızılcık ve kabak. Bu besinler keloid uyarır ve ağırlaştırılmış kaşıntı ve ağrıya neden olur, kolajen aktivite hızlandırabilir. Kaşıntılar artabilir.
Ayrıca kuvvetle ihtimal, sabit yağlar kaşıntıyı arttıracaktır.Fakat bünyeye göre değişebilir. Sabit yağa dahil olmayan yağlar: Zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve tereyağı. Bu yağlar harici tüketilen yağlar (ayçiçek yağı,fındık yağı,mısırözü yağı vs.) keloidlerde kaşıntıya sebep olacaktır,ayrıca keloid oluşumunu tetikleyen küçük sivilcelerin oluşumuna neden olacaktır. Ayrıca kuruyemişlerin içinde sabit yağ vardır, hazır satılan kraker,bisküvi,çikolatada da margarin ve ayçiçek yağı vardır.Biraz öncede söylediğim gibi bünyeye göre değişebilir.Yani bazı kişilerde herhangi bir kaşıntıya vs. sebep olmayabilir.
Küçük keloidi olanlar,sizi üzmek istemem ama zamanla büyüyebilme ihtimali var.
bunu nerden duydunuz yaa ben de de oluştu keloid de eminseniz bu yazdıklarınızı yemicem deniz ürünleri de pek severdim :) ama dediğiniz kesin ve doğru bir bilgiyse uzak dururum bu besinlerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?