• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

açıkçası mesajın bana umut verdi. benimde dekolte bölgemde ve omzumda keloidler var ama dekolte bölgemdeki sürekli büyüyor. bende keloidler roaccutane adlı ilacı kullanırken çıktı. sende de böylemiydi acaba???

merhaba durumunda gelişme var mı ?

Kızlar bu dertten bende de var. Kolumda aşı yerinde neredeyse 15 yıllık 3.5-4 cm:KK61:çocukken kortizon iğne falan yapılmıştı üstüne silikon bantlar düzleştirmişti ama çocuktum ne yapıldığını da anlamıyordum. Şimdlerde gene kafaya takar oldum. Askılı ya da kolsuz şeyler giyemiyorum. Çok giymem gerekirse kapatıcı sürüp rengini belirsizleştiriyorum ama gene de belli oluyor ve sorduklarında sinir oluyorumm sanane diye bağırasım geliyor:KK34:Tekrar iğne tedavisi başlatayım diyorum yaz bitiminde. Çözüm bulan oldu mu buna şu geçen yıllarda?

Merhaba arkadaşlar bende saglik okuyorum acil tıp teknisyenligi aynı bela bende de mevcut sadece küçükken olduğum asidan dolayı oldu omuz başında önceden 3 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde birşeydi kabarikti koyu renkliydi annem cildiye ye götürdü falan ama herzaman krem yazıp gobderiyorlardi bazı doktorlar bilmiyordu bile cildi hassas diyorlardı tıp o kadar eksik kalmis ki bu konu. İçin neyse daha sonra kulağımı falan deldirdim boyle birşey olmadı 2 sene önce bi Akrabamiz doktor ben bunu alirim birşeyin kalmaz dedi neyse aldrdim su an 6 7 cm uzunluğunda 2 cm genişliğinde bir yapıda bende sizin gbi her ay gdp igne vuruluyorum gercekten düzeldi biraz en son soguk gaz sktrp igne yaptrdigimda kabul bağlamıştı Marmarise gittim orda orda birgün uyandim kazanmış kabuk soyulmuş biraz sonra bende batikonla silip kapatmayı düşündüm bi farklılık vardi anlayamadım ablam 1 ay önce geldi dedi ben sürdüm ama renkli kahverengi değil kirmiziydi meğersem 2009 yılında bitmiş son kullanma tarihi o kadarda kontrol etmiştim bakmistim gormemisim yaram o kadar açıyordu ki içi oyulmuş gbi oldu elimi degdrnce yapış yapış bseyler gelyodu falan daha sonra fucidin isimli kremi sürdüm iyileşmesi icn ama son kullanma tarihi gecmis batıkn yara mi kavurmus mahvetmisti kremi kullandım 1 hafta sonra Bakym dağ gbi kabarik olan keloid dümdüz oldu hayata küsmüş gbi küçülmeye başladı bilmiyorum aslında sevindim ama sağlıklı ve doğru bsey değil

Kızlar bu dertten bende de var. Kolumda aşı yerinde neredeyse 15 yıllık 3.5-4 cm:KK61:çocukken kortizon iğne falan yapılmıştı üstüne silikon bantlar düzleştirmişti ama çocuktum ne yapıldığını da anlamıyordum. Şimdlerde gene kafaya takar oldum. Askılı ya da kolsuz şeyler giyemiyorum. Çok giymem gerekirse kapatıcı sürüp rengini belirsizleştiriyorum ama gene de belli oluyor ve sorduklarında sinir oluyorumm sanane diye bağırasım geliyor:KK34:Tekrar iğne tedavisi başlatayım diyorum yaz bitiminde. Çözüm bulan oldu mu buna şu geçen yıllarda?

Merhaba arkadaşlar bende saglik okuyorum acil tıp teknisyenligi aynı bela bende de mevcut sadece küçükken olduğum asidan dolayı oldu omuz başında önceden 3 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde birşeydi kabarikti koyu renkliydi annem cildiye ye götürdü falan ama herzaman krem yazıp gobderiyorlardi bazı doktorlar bilmiyordu bile cildi hassas diyorlardı tıp o kadar eksik kalmis ki bu konu. İçin neyse daha sonra kulağımı falan deldirdim boyle birşey olmadı 2 sene önce bi Akrabamiz doktor ben bunu alirim birşeyin kalmaz dedi neyse aldrdim su an 6 7 cm uzunluğunda 2 cm genişliğinde bir yapıda bende sizin gbi her ay gdp igne vuruluyorum gercekten düzeldi biraz en son soguk gaz sktrp igne yaptrdigimda kabul bağlamıştı Marmarise gittim orda orda birgün uyandim kazanmış kabuk soyulmuş biraz sonra bende batikonla silip kapatmayı düşündüm bi farklılık vardi anlayamadım ablam 1 ay önce geldi dedi ben sürdüm ama renkli kahverengi değil kirmiziydi meğersem 2009 yılında bitmiş son kullanma tarihi o kadarda kontrol etmiştim bakmistim gormemisim yaram o kadar açıyordu ki içi oyulmuş gbi oldu elimi degdrnce yapış yapış bseyler gelyodu falan daha sonra fucidin isimli kremi sürdüm iyileşmesi icn ama son kullanma tarihi gecmis batıkn yara mi kavurmus mahvetmisti kremi kullandım 1 hafta sonra Bakym dağ gbi kabarik olan keloid dümdüz oldu hayata küsmüş gbi küçülmeye başladı bilmiyorum aslında sevindim ama sağlıklı ve doğru bsey değil
Birde her seferinde kortizon + soğuk gaz mı yapıldı? yoksa soğuk gaz bir seferliğine mi sıkıldı? İçine enjekte ettikleri ilacın adını biliyor musun? :KK56:

Kızlar benim yüzümde sivilce gibi bişe vardı sıktı oynadım yüzümde keloid denen bir iz oluştu Üniv hastanesinde 6 yıl önce 12 seans lazer tedavi oldum baya düzeldi sonra özel bir doktor buldum sadece 1 seans lazer oldum lazer çok etkiliydi fakat o dönem tedaviye devam edemedim fraksiyonel lazer olmasi lazim tekrardan tedaviye başlamayi dusunuyrm ama 6 yılda bu izle ilgili tipta değişen bişey olmamış :(

benim hem dekolte bölgemde hem de koltuk altımda keloid var yaklaşık 4 yıldır. koltuk altımdaki geçirdiğim küçük bir operasyon sonra oluştu. dekolte bölgemde kendiliğinden çıktıktan sonra bu hastalığın keloid olduğunu öğrendim. soğuk hava tedavisi yaptırdım 1 kere. acısına dayanamadığım için bir daha gitmedim ve büyümeye başladı. bu hafta iğne tedavisine başlayacağım. inşallah sonuç alırım. çok acı veriyor mu? ve küçülüyor mu? yardım edebilir mi yaşayanlar

Z zeyneppp7777 F Feelingap gızlar cildiye doktorum bana contractubex isimli silikon jeli yazmıstı fiyatı 80 tl. eczanemde daha uyguna ne var diye sorduğumda SCAREX 50tl önerdi. günde iki defa sabah ve akşam iki defa kullanmam gerektiği söylendi. ben sadece yatarken sürüyorum. 20 gün oldu kabarık olan keloidim düzleşmeye devam ediyor.hepinize tavsiye ediyorum

merhaba umarım bu konu hala günceldir bende bir kaç güne kadar ne oldugunu bilmiyordum 4sene önce dövme yaptırmıştım dogum çatlaklarım oldugu için kırmızı gül büyük biraz 3 gün önce dövmeciye gittim üstünden gitmesini istedim solmuştu dövmem baktı bana keloid olmussun dedi ne oldugunu bilmedigim için bişe diyemedim hemen telefondan baktım ertesi gün hemen doktora gittim keloid dedi tedaviye başladık bendeki keloidler büyük degil ufak ama 15 20 tane kabarık şekilde lazer tedavisini deniyelim dedi dr 3tanesine atış yaptı yaktı kısaca 3 ay beklicekmişiz eyer büyüme olmasa 3 aya kadar lazere devam hemen büyürsü gel dedi daha 3 gün oldu hergün yaraolan yerlere bakıyorum internetten araştırmadıgım konu kalmadı netice 0 inş geçer kendime çok kızıyorum nasıl olurda dikkat etmedim diye kendime dövmeciye gitmesem halen haberim olmicaktı:KK43:umarım kurtulan vardır...

4 sonra neden keloid çıksın ki bide bunu anlamış degilim bide şu var çatlak olan yere dövme yaptırmıştım çatlaklarım yok gibi bişe bakıyorum çatlaklarım yok sol tarafa bakıyorum orda çatlaklarım diyor sanki keloid çatlaklarımı tamir etmiş gibi seviniyim mi üzüliyim mi bilemedim:(sadece keloid olan yerde çatlaklarım yok..

Ben de omzumdan ameliyat olduğumda çıktı keloid halbuki sırtımda dövmem var. İlk yaptırdığım zamanda çok çabuk iyileşmişti sanırım keloid sayesinde oldu ama 10 yıldır hiçbir deformasyon olmadı dövmemde. Keloid için bahsettiğiniz kremlerden kullandım hiçbir işe yaramadı. Sonunda cilt doktorum 2 kere kortizon enjekte ederek kabarıklığını ve kızarıklığını aldı. Tabiki izi kaldı ama keloid ten rengime döndüğü için dikkat çekmiyor dikkatli bakılmadıkça.

Merhaba lazerle yakılan yerlerim kabuk bağladı ise yaradimi bilmiyorum kabuktan bise görmüyorum inş geçer daha diğer keloid lerim yakılacak eyer ise yararsa bi an önce geçmesini istiyorum morelim çok bozuk

kızlar silikon krem kullandım tam düzelcek gibi oluyor sonra tekrar kabarıklık hıssediliyor belki tehlikeli birsey yapıyorum ama internette arastırdıgımda silikon jel ped 190 tl idi. makyaj sungerleri cıkmıs seffaf jel ped seklınde yatarken yarama koydum dümdüz oldu ve rengi acıldı her gece yatarken sırtımda sütyenın altında iliştiriyorum yapısır gibi oluyor zaten sabah tekrar cıkarıyorum cunku günde 12 saat dursun yazıyordu

Back