• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

en azından renginde açılma ve boyutlarında ki küçülme dikkatinizi çekmiştir

ben çok doktora gittim keloid oluşumu ile ilgili kimse keloidle pek oynamak istemiyor nedeni ise şu keloid dokuları son derece inatçı dokular tekrarlama eğilimleri çok fazla bir kere vücudunuzda keloid oluştu ise vücudunuz yara iyileştirmelerinde verdiği tepki fazla demekmiş bu da şu demek geçirdiğiniz geçireceğiniz her türlü amaliyat vs gibi durumlar sizin vucudunuzda keloid yapabilir demekmiş. Bunların hepsini bana doktor söyledi. Benim de koluma kortizon enjekte ettiler buda küçülmesini sağladı ama tabi geçmedi şu anda co2 fraksiyonel yaptırıyorum 2.seansa gittim evet biraz küçülme var gibi ama şimdi belli olmaz daha en az 5 seans falan gitmem lazımki etkisi olsun birde karboksiterapi yapıyorlar keloid dokusuna bilmiyorum cildi sıkılaştırıyor sanırım bundan dolayı

bende bu tedavi yöntemlerini araştırmıştım ama çok acılı oluyo ağrılı oluyo diye okumuştum. biraz tedavi yöntemi hakkında bilgi verir misin cnm. bir de banaözelden adresi verebilirsen çok sevinirim...

Kizlar benimde göğus on duvarimda keloid var yaklasik 10, 12 yillik filan. Kucuk bir sivilceydi buyudu ve sertlesti doktorum once iigne yapiyodu rengi aciliyor ve sisliyi gidiyordu tabi o zaman kucuktum tam ne yaptiklarini hatirlamiyorum sonra daha buyuyunce gazi universitesinde estetik dr aldi ve kortizonlu igne yapti. Ve daha da berbat bisekilde buyudu. Onceleri sizlamalar oluyordu ara ara ama simdi aci yok. Goruntukotu ve ne giysem gorunecek bi yerde. Artik surekli bu ne bu ne diye soranlarada aldiris etmiyorum . Ve yillardir yaptirmak icin delirdigimburnumu bu nedenle elletemiyorum ya yuzumde de olursa diye, ama guatr amliyatimda olusmadi tabi krem filanda kullandim olmamasi icin gunestende uzak durdum cunku iyice azdiriyormus orada olusmadi. Benimle ayni kaderipaylasan varsa lutfen yazsin cunku gercekten cok istiyorum burnumu yaptirmayi yardiiiiiiiiim lutfeeeeeeeeen

Benimde göğsümde keloid var ve açık teknikle burun ameliyatı oldum hiçbirşey olmadı ama doktorunuza mutlaka keliodiniz olduğunu belirtin zaten bana doktorumvücudun orta hattında keloid olmaz demişti yüzde olması da zormuş. O yüzden merak etmeyin ama çook korkuyorsanız kapalı teknikle burun estetiği yapan doktorları tercih edebilirsiniz...:=)sağlıklar dlerim...:)

Merhaba arkadaşlar. Sırf bu konuya yazmak için üye oldum. Konuyu baştan sona okudum we çok şaşırdım. Ne çok kişinin keloid problemi warmış. Benim çewremde sadece bende war sanıyordum ben çünkü kimsede rastlamamıştım. Kendi deneyimlerimi we kullandığım ilaçları paylaşmak istedim ben de belki bir yardımı dokunur diye. Öncelikle yaptığım araştırmalarda alerjiye yatkın we kanı A gurubu olan insanlarda daha sık rastlandığını öğrendim. Contractubex kullanıyorum şu an ama daha önce kullandığım ilaç kadar fayda wermedi. Adını yazmamda bir sakınca olmaz sanırım adı Dermatixsi Jel. Scar reduction. Ben faydasını gördüm. Şimdiyse silikon tabaka deneyeceğim sonuçları paylaşırım. Bu arada göğüs büyütücü hap kullanmak istiyorum. Onlar göğüs bölgesinde yağlanma yapıp göğüsleri öyle büyütüyormuş. Benim keloidim göğsümde acaba bir zararı olur mu bunu merak ediyorum. Bilgisi olan arkadaşlar warsa we fikirlerini paylaşırsa sewinirim. Herkese sağlıklı günler diliyorum...

Son düzenleme:
en azından renginde açılma ve boyutlarında ki küçülme dikkatinizi çekmiştir

ben çok doktora gittim keloid oluşumu ile ilgili kimse keloidle pek oynamak istemiyor nedeni ise şu keloid dokuları son derece inatçı dokular tekrarlama eğilimleri çok fazla bir kere vücudunuzda keloid oluştu ise vücudunuz yara iyileştirmelerinde verdiği tepki fazla demekmiş bu da şu demek geçirdiğiniz geçireceğiniz her türlü amaliyat vs gibi durumlar sizin vucudunuzda keloid yapabilir demekmiş. Bunların hepsini bana doktor söyledi. Benim de koluma kortizon enjekte ettiler buda küçülmesini sağladı ama tabi geçmedi şu anda co2 fraksiyonel yaptırıyorum 2.seansa gittim evet biraz küçülme var gibi ama şimdi belli olmaz daha en az 5 seans falan gitmem lazımki etkisi olsun birde karboksiterapi yapıyorlar keloid dokusuna bilmiyorum cildi sıkılaştırıyor sanırım bundan dolayı

şuanda ne durumdasın aslisss, umarım sonuç almışsındır. co2 lazeri bende çok araştırıyorum. nerede tedavi görüyorsun?

benim de dizimde keloid var yaklaşık 7 ay oluyor, 3. ayında baktım yaram bir garip oldu cildiyeye gittim beni estetik cerraha yönlendirdi, ve keloid ile o zaman tanıştık.. bana önce fucicort adında bir krem verdi. bir süre onu kullandıktan sonra kortizon iğnesi oldum, direkt keloidimin içine yaptı iğneyi, keloidi ilaçla dolduruyor ve keloid biraz şişiyor, ertesi güne o şişlik eski haline dönüyor, 20 günde bir olmak üzere 4 iğne oldum. 4. iğneden sonra keloidimde baya küçülme oldu ancak keloidimin çevresindeki deri çok inceldi ve contractubex kullanmaya başladım. bir ay kullandıktan sonra doktorum kenacort-a verdi, contractubexi günde 3-4 kere sürüyorum yatmadan önce de kenacort-a sürüyorum. geçeceğini düşünüyorum, bu konuda ümitliyim 7 ay geçse de... çay ağacı yağını da deneyeceğim.
kortizona gelirsem genelde herkes kortizonun yan etkilerinden korkuyor ancak çok yüksek bir doz kullanmadığım ve direkt kanıma değil keloide verdiği için ben bir sorun yaşamadım.
ben bir estetik cerraha görünmenizi tavsiye ederim, tedavi ve iyileşme süreci keloidinizin büyüklüğüne ve yerine bağlı tabii ki. ama sabırla iyileşebiliyor tamamen geçmese bile gözle görülür bir küçülme oluyor, bende oldu yani.

Benim de kulağımda 6-7 seneden beri keloid var. Önceleri geçer diye düşünmüştüm, geçmeyince internette araştırma yaptım ve bunun keloid olduğunu öğrendim. İlk çıktığı zamana oranla şimdi biraz daha büyük. Aldırmak istiyorum, ama iyi bir doktor arıyorum.

OLeA isimli üye ile durumum birebir aynı, ondan fikir almak istedim ama yeni üye olduğum için en az 100 yorum yaptıktan sonra özel mesaj gönderebiliyormuşum. 1 gün içinde 100 tane saçmasapan mesaj göndermek istemiyorum. Benim mesajımı burdan görüyorsa ve özel mesaj gönderebiliyorsa bana mail adresini mesajla gönderebilir mi acaba? Sadece fikir danışmak, tedavi sürecini öğrenmek, hastane ve doktor ismi almak istiyorum.

Ona ulaşabilen biri varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Seda

Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir bende de keloid var, kulağımı deldirdikten yaklaşık 1-1.5 sene sonra çıktı.. ve sonra büyümeye başladılar. ay da 1 kez kortisteroid iğnesi yapıldı; sonra bu her 2 hafta bi taneye dönüştü, büyümesinin önüne geçmek için. küçülmüyordu ama büyümüyorduda. sonra soğuk kompress yapıldı sıvı nitrojenle donduruldu yani. siğil tedavisi için kullanıyorlar bunu, bir faydası olur diye keloidede uyguladık. bir kısmı eriyip düştü, yani keloidin bir kısmı gitti ama büyümeye devam etti. en son bu yaz iranda tedavi gördüm. onların öngördükleri tedavi yaklaşık 6 ay sürüyor; cerrahi müdaheleden önce 3 ay , her 2 haftada bir steroid enjektesi, sonra cerrahi müdahele, sonra bir 3 ay daha enjeksiyon; ardındanda estetik olarak alınmadığı için keloidi alınan bölge lazer ile düzeltiliyor. ya da küçük keloidlerin yataylaştırılması için lazer kullanılabiliyor ama büyükler için kullanılmıyor, büyükleri kestikten sonra lazer yapılıyor. benim 6 ay vaktim olmadığı için 2 aya sıkıştırdık hepsini. yaklaşık 8 ay oldu tekrar kabarmaya başladı ama lazerle düzleştiriliyor.

Merhaba kızlar bende aynı dertten muzdaribim benim sirtimda ensemden birbucuk karış assagida ne zaman ne sekilde cikti bilmiyorum roaccudene kullandim sirtimdada sivilceler vardi zannedersem o donem cikti 3 bucuk senedir benimle sonradan birtanede omzumda cikti kucuk az acili sirtimdaki cok aciliydi resmen nobetlerim oluyordu yanma bicak batirma gubi bir aci ve ben buzla kompleks yaparak biraz rahatlatiyordum bircok doktora sordum bazilari anlamadi bile en sonunda bir cild doktoru igne tedavisine basladi ama ne ignesi oldugunu bilmiyorumheralde kortizon 4 defa oldu bir ay araliklarla biraz geciktirdim mi yanmasi tekrar basliyor ne yapacagimi bilmiyorum sirt ustu yatamiyordum koltugada yaslanarak oturamiyordum sinemada bile bir film suresinde rahatca oturamiyordum simdi agrisi yanmasi gecti ama kasinma hala var. Ne olacak halimiz hic gecmiycek mi bu :(

kulağımı deldirdikten 2 yıl sonra oluştu bende de keloid. ve gün geçtikte büyümeye devam etti dayanamayıp aldırdım ama yeniden oluştu hem de daha büyük 2 cm falan. bende çok muzdaribim yanıyor, ağrı sızı yapıyor zaman zaman. kulağımda sürekli bir ağırlık. saçımı toplayamıyorum gözükecek, nahoş bir görüntü oluşacak diye. saçlarımı sürekli salıp sağ tarafımda topluyorum. bu hastalığında artık çaresi olmalı :(

2 haftadır günde 2 kez çayağacı yağı , 2 kez contarctubex sürüyorum düzenli.bi ilerleme göremedim.çok sabır gerektiren bişey,ama inatla bu şekilde devam edeceğim

Kremler bir ise yaramadı. 2 aydir,ayda 1 kez kortizonlu igne yaptırdım. Sonuncuyu bugün yaptırdım. Keloidim needeyse dümdüz oldu. İnanın iğneler hiç acitmiyor.minnacik bir sızı okadar.ve keloid dümdüz. Renginin beyazlamasi içinde dermastix jel sürüyorum. Biraz rwnk açılması var.ANLAYACAGINIZ ÇOK MUTLUYUM.

İlk ignw hemen kaşıntı ve ağrıyı bitiriyor. Wn önemlisi de bu
Ben devamlı kaşırdım.aninda bitti

Merhabalar ,
bütün yazılanları okudum bende Co2 fraksiyonel lazer tedavisi için randevu aldım cumartesi günü gidip göstereceğim.
Kortizon tedavisi mi yoksa lazer mi kafam biraz karışık ikisinide deneyen birileri varsa lütfen cevp verebilir mi?

Merhabalar ,
bütün yazılanları okudum bende Co2 fraksiyonel lazer tedavisi için randevu aldım cumartesi günü gidip göstereceğim.
Kortizon tedavisi mi yoksa lazer mi kafam biraz karışık ikisinide deneyen birileri varsa lütfen cevp verebilir mi?

mehraba sizinki ne aşamada lazer yaptırdınız mı...bizimde başımızızda var..10-15 yıl önce küçücük sivilce vardı .kızımın omuzunda...şimdi kocaman oldular en az 10 tane gittikçe büyüyorlar 10 yıl boyunca belli aralıklarla iğne yapıldı..kremler...daha beter oldu çoğaldılar...anlaşılan önüne geçemiyoruz...siz randevuyu nereden aldınız...son çare lazer yaptırmayı düşünüyoruz..fakat ankarda önerebileceğiniz doktor var mı...veya hangi branşta doktora başvurmalıyız...cildiyemi..plastik cerrah mı ?

Kesinlikle her cerrahi keside oluşuyor, ben de ilk defa sezeryan sonrası öğrendim, sonra safra kesesi laparoskopisi için göbek çevremde 4 delik açıldı ve hepsi keloid'e dönüştü.. Ardından omuzumdaki lipom iltihap yapmaya başladığında aldırdım, bir de omuzumda oldu.. En fenası da dekoltemdeki lipomun da aynı şekilde iltihaplanmasıyla tam dekoltemin ortasında estetik cerrahi operasyonuna rağmen koca bir keloidim oldu.. Geçen yıldan beri 3doz kortizon iğnesi yapıldı, öncekiler küçülme eğilimi gösterse de dekoltedeki hiiç oralı olmadı.. Herkesin sormasından, gömlek dahi giyince görünmesinden sıkıldım artık(önceleri takmasam da). Yazın üzerine geçici(Hint kınası) dövme yaptırdım.. Terden hemen akıyor tabii.. Bugün başka bir cilt dr'uyla görüştüm, yüksek doz kortizon yaptı. Umarım faydası olur da küçülür.. Ameliyat öncesi lipom hali ve sonrakilerin fotosu şöyle:

açıkçası mesajın bana umut verdi. benimde dekolte bölgemde ve omzumda keloidler var ama dekolte bölgemdeki sürekli büyüyor. bende keloidler roaccutane adlı ilacı kullanırken çıktı. sende de böylemiydi acaba???

merhaba .. benim ki ilk küçük sivilce görünümünde başladı.

Merhaba arkadaşlar benimde sol omuzumda bir sivilce belirtisi olarak başladı 5 yıl oldu sonradan bikaç tane daha çıktı şişti çok araştırdım kremlere sürdüm en son Ermeni hastanesine gittim orada krem verdiler 3 ay onu uyguladım biraz yumuşattı , en son Maslka Acıbadem Hastanesine gittim doktor kortizonlu iğne yaptım 1-2 güne belirtisini gösterir dedi silikon jel kullan demişti Ermeni hastanesinde ki doktor kolda kullanmak zor oluyordu 2-3 hafta anca kullanmıştım , Acıbademdeki doktor kelo-cote diye bir jel var sabah akşam temiz cilde ve her banyodan sonra yukarıdan aşağıya olacak şekilde sürmemi istedi 10 bekle sonra giysini giy dedi 6 ay boyunca bu şekil düzenli kullan dedi izin azaltıyor hemde raat kullanım dedi. 1 aydır kullanıyorum ve 2. kortizonlu iğnemidiye yaptırdım 1 ay sonra tekrardan gidicem bakıcam gerek varsa bir iğne daha yaptırcam ve kortizon üzerine lazer yaptırmam da hiç bir sakınca olmadığını söyledi doktor kortizonlar bittikten sonra da lazere başlamayı düşünüyorum. Şimdilik bu kadar son iğneden sonra ilk ve son halinin resminide paylaşıcam.

Kremler bir ise yaramadı. 2 aydir,ayda 1 kez kortizonlu igne yaptırdım. Sonuncuyu bugün yaptırdım. Keloidim needeyse dümdüz oldu. İnanın iğneler hiç acitmiyor.minnacik bir sızı okadar.ve keloid dümdüz. Renginin beyazlamasi içinde dermastix jel sürüyorum. Biraz rwnk açılması var.ANLAYACAGINIZ ÇOK MUTLUYUM.

bu sorun bende var acaba nerde yaptırdınız bu tedaviyi ıcetherapi diye bişey buldum bende ama henüz denemedim

canımmm aynı sorun bende de var ,adının keloid olduğunu yeni öğrendim.bende tam 22 yıldır var:KK43:ilkokul 1.sınıftayken verem aşısı kolumda keloid halini aldı 6cm uzunluğunda falan var oldukça kabarık:KK43:ben önemsemiordum ama yaz gelince nerdeyse yoldan geçenlerin bile durdurup aaa koluna nolduu,o neee ayyy tarzında acıyan gözlerle bakmalarından bıkmadım değil!! bu konuya nie yoğunlaştım dersen burun estetiği yaptırmak istiyorum fakat aklıma kolumum durumu gelince ya burnumda yapılacak keside de böyle aşım gibi kitle oluşursa die çok kokruorum .sence riske atılmalımıyım.dr.a danıştım farklı yerden kesi yaparım dedi ama sonuçta ameliyat geçiricem ve keloid oluşabilir gibi gelio:KK43:bunu düşünmek bile kabus:KK43:güzelleşeyim derken Allah korusun başıma iş almayayım.ayrıca omzumda akne çıkmıştı uzun süre geçmedi şimdi aşım gibi sertleşmeye başladı,off yine mi aynı bela gelio başıma acaba:KK43:işin enteresanı en çok zencilerde görülürmüş,ilginç değil mi,çenem düştü benimle aynbı sorunu paylaştığın için içimi dökeyim dedim.kendine iyi bak canım,bana dafikir verirsen çok sevinirim.kib...

canımmm aynı sorun bende de var ,adının keloid olduğunu yeni öğrendim.bende tam 22 yıldır var:KK43:ilkokul 1.sınıftayken verem aşısı kolumda keloid halini aldı 6cm uzunluğunda falan var oldukça kabarık:KK43:ben önemsemiordum ama yaz gelince nerdeyse yoldan geçenlerin bile durdurup aaa koluna nolduu,o neee ayyy tarzında acıyan gözlerle bakmalarından bıkmadım değil!! bu konuya nie yoğunlaştım dersen burun estetiği yaptırmak istiyorum fakat aklıma kolumum durumu gelince ya burnumda yapılacak keside de böyle aşım gibi kitle oluşursa die çok kokruorum .sence riske atılmalımıyım.dr.a danıştım farklı yerden kesi yaparım dedi ama sonuçta ameliyat geçiricem ve keloid oluşabilir gibi gelio:KK43:bunu düşünmek bile kabus:KK43:güzelleşeyim derken Allah korusun başıma iş almayayım.ayrıca omzumda akne çıkmıştı uzun süre geçmedi şimdi aşım gibi sertleşmeye başladı,off yine mi aynı bela gelio başıma acaba:KK43:işin enteresanı en çok zencilerde görülürmüş,ilginç değil mi,çenem düştü benimle aynbı sorunu paylaştığın için içimi dökeyim dedim.kendine iyi bak canım,bana dafikir verirsen çok sevinirim.kib...

Merhaba benim de keloidlerim var ancak keloidim olduğunu ve bunun tedavi edilemez olduğunu bilmiyordum, ameliyatta kaba dikişler attıkları için öyle tuhaf iyileştiğini sanmıştım ancak farklı yıllarda çok sayıda aynı yerden aynı dikiş izinini kesilip tekrar tekrar ameliyat oduğumda aynı sorunla karşılaşınca bunun tedavi edilemez olduğunu öğrendim. ameliyat olunca ve aynı yeri kestiklerinde gizli dikiş atmalarına rağmen ameliyattan çıktığımıda 1 ay boyunca gayet güzel iyileşip 1 ay sona dikiş bölgelerimde kabarlamalar ve kötü izler çıkınca durumun ciddiyetine vardım. ama bu farklı ameliyat yıllar içerisinde vucudumdaki izlerin keloid olduğunun farkında olmadığımdan burun estetiği ameliyatı oldum, keloidin bölye kötü, belalı ve tedavisi olmayan bir şey olduğunu bilseydim burun estetiği olmazdım, ama bilmediğimden burun estetiği ameliyatı oldum ve burnumda keloid olmadı. ama başka yerden ameliyat olduğumda neredeyse bütün vücudum duyarlı ve hemen keloid oluyor. Keloid vücudun her bölgesinde çıkmıyor sizin de burun ameliyatı olduğunuzda çıkacağını sanmıyorum, ama ben de keloidimin farkında olsaydım burun estetiğine girişmezdim, çünkü korkunç bir şey. O korku yetiyor, dediğim gibi bilmediğimden girişmiştim ve çıkmadı, karar sizin ama sizde de olacağını sanmıyorum.

keloidlerim ameliyat olunca dikiş bölgerinden çıktı. yanıklarım bitti ama şimdi de keloidim var ben de bu konuda muzdaribim ama tedavisi çıkana kadar sanırım bu konuda yapacak hiçbir şey yok.

Back