Elossa aklıma düşürdün ya ben bu yaşa kadar hiç içmemişim sahi
İşkembeye bayılırım hatta temizlemesine bile razı olacak kadar her bayram ilk işimiz işkembe temîzlemek olurdu ananemle
Ama iş kelleye gelince o kelle paça eşe dosta giderdi ama hep bir laf duyardım anenemden nefis olur diye. Bir gün içmeliyim hatta kurbanda kelleyi isteyeyim getirsinler yahu, gerçi çok var bayrama da
Ellerinize, emeklerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim...
nasıl yani kelle paçada bacaklarında ki toynaklarıyla mı kaynatılıyor
hiç görmemiştim yapılışını çok şaşırdım oraları bakterili olmuyor mu kız elossa
bu arada görsel sunumun varya o sunumun beni benden aldı harikasın kızım sen number one
benim oyum sana şimdiden
Dün akşam eşime burdaki çorbaları sayarak dedimki.. bir lokantaya gitsen bildiğin çorbalar haricinde ( mercimek, ezogelin, işkembe vs) bu saydığım çorbalar olsa hangisini seçerdin dedim.. oda kelle paça dedi..
Tek uyuşamadığımız nokta bu zaten eşimle.. ben çok tiksiniyorum işkembeden kokoreçten falan..Adam ağzının tadını biliyor canım:))
Bizimde burada tek bi yer var güvenerek içtiğimiz,kendisi emekli öğretmen bir bey,senelerdir bu işi yapıyor inanılmaz hijyen.eşiyle birlikte çalıştırıyorlar işyerlerini.
oraya her gittiğimizde sorgu sualsiz önümüze gelir kelle paçamız,bol sarmısaklı sirkeli sosumuz ve acı biberlerimiz:)
üstünede yarım ekmek kokoreç,ohh mis:)
Tek uyuşamadığımız nokta bu zaten eşimle.. ben çok tiksiniyorum işkembeden kokoreçten falan..bir kaç kez evde kendi yaptı işkembe çorbasını.. Size afiyet olsun canım ben almayayım..
Elossa,
bizde işkembe vs. çok sevilir, işkembeyi evde kendim yaparım ama kelle paçayı hiç denememiştim, eşim çok sever bu çorbayı, yalnız sen keçi kullanmışsın, koyun kelle paçası içen birine keçi ağır gelmez değil mi? Keçi etinin farklı olduğu söylenir çünkü, denemediğim için bir fikrim yok.
Senin mutfak kültürüne güveniyorum o yüzden sana danışarak yapmayı düşündüm, koyun etine alışık birine keçi eti tuhaf gelir mi? Yoksa aradaki farkı anlamaz veya aman bu daha şahaneymiş mi der:44:
Tarifi mutlaka deneyeceğim ama keçiyle ilgili tereddütüm ortadan kalkarsa keçiyle denerim yoksa koyuna devam
hımmh.12.resimden sonrasına bayıldım eloş. harika görünüyo . çok severim. senin kadar eziyete katlanamadığım için normal etle yapıyom ben bunu. ellerine sağlık
aslinda ben koyunuda kellesinide pacasinida hic sevmem ama sen cok ugrasmissin oyum sana
Ellinize sağlık baya meşakkatli olmuş...Kelle paçaya bayılırım her ne kadar çevremdekiler aaa,inanmıyorum sen kelle paça yer misin ? repliğini gözlerini kocaman açarak tekrarlasalar da ... Kelle paça yiyenin tipi farklı mı oluyor yahu ? :)) Neyse çenem düştü gece gece,oylamayı nerden yapıyoruz ? :)
Elossa,
açıklamalar için teşekkür ederim, verdiğin ipuçlarını göz önünde bulunduracağım, doğru diyorsun normalde bile bazı sakatatları her an bulamıyor insan, umarım bizim kasapta keçi kelle paçası bulurum, biz ailecek sakatat delisiyiz diyebilirim, ben işkembe çorbası yaparken pişirmeye başlamadan önce şöyle bir taşım kaynatır o suyu döker yeniden su koyarım, senin kelle paçada yaptığın gibi:)
Bu tarife en çok eşim sevinecek çünkü paça çorbası vs. yapmıştım ama kelle paçayı yapmadım ve inanır mısın daha dün bunun mevzusu oldu, canı çekiyormuş:))) Sağlam denenmiş tarifler daha çok itibar ediyorum, o yüzden senin tarifini mutlaka denerim.
İlk fırsatta kasaba gitmek farz oldu, dili kavurma olarak çok severim birde çorbada bakayım tadına
Yapınca seni sonucundan haberdar edeceğim.
elossacım keçi eti yemeyen hatta kellesini bile görmeye tahammülü olmayan biri olarak eline sağlık diyorum :)
çok emek harcamışsın belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?