Elossa,
bizde işkembe vs. çok sevilir, işkembeyi evde kendim yaparım ama kelle paçayı hiç denememiştim, eşim çok sever bu çorbayı, yalnız sen keçi kullanmışsın, koyun kelle paçası içen birine keçi ağır gelmez değil mi? Keçi etinin farklı olduğu söylenir çünkü, denemediğim için bir fikrim yok.
Senin mutfak kültürüne güveniyorum o yüzden sana danışarak yapmayı düşündüm, koyun etine alışık birine keçi eti tuhaf gelir mi? Yoksa aradaki farkı anlamaz veya aman bu daha şahaneymiş mi der:44:
Tarifi mutlaka deneyeceğim ama keçiyle ilgili tereddütüm ortadan kalkarsa keçiyle denerim yoksa koyuna devam
Mune'cim;
bizde işkembeye sakatat olan herşeye bayılırız çünkü gerçekten sanıldığından çok çok faydalı her biri.
keçi eti koyun kellesinden koyun paçasından çok daha lezzetli oluyor,asla da kokmuyor canım.
ben mesela normalde keçi etinin kavurmasını yerken değişik bir koku alırım ama çorbada bunu asla hissetmezsin.sanırım işin sırrı sarımsak ve sirkede.bence denemelisin gerçekten harika bir lezzet.
bu arada kelle ve paçalarda çok fazla et olmadığından eğer daha yoğun etli bir çorba istersen işkemde de ekleyebilirsin.üçünün buluşması da harika oluyor.
çorbayı yaparken hiç biri olmasa başka bişey kullansammı dersen,kesinlikle gerdan eti öneririm.birebir aynısı olmasa da çok yakın oluyor tadı çorbanın.
birde kasaplarda keçi kellesi keçi paçası sürekli bulunmayabilir,o yüzden yapmadan önce kasabına söylersen senin için ayırıp güzelce temizlerler canım.
tarifimde biraz açıkladım gerçi ama yinelemekte fayda var.
mutlaka burun kısmını kestirin alırken ve burun deliklerini bıçakla çok iyi temizletin ve dik şekilde tezgaha vurdurun.sonra evde bol su ile yıkayıp çorbaya başlayabilirsin canım.birde bu çorbadaki en önemli püf nokta,tüm hazırlanan yıkanan malzemeleri tencereye aldığımızda üstünü geçecek kadar su doldurup bi taşım kaynatmak ve o ilk kaynayan suyu döküp,tekrardan su doldurup çorbanın yapımına devam etmek.
inşallah açıklayıcı anlatmışımdır,:)
yaparsan bildir emi,merak ederim ben sonucu:)