• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Kelle & Paça Çorbası (Annemin Sponsorluğunda)

Elossa aklıma düşürdün ya ben bu yaşa kadar hiç içmemişim sahi
İşkembeye bayılırım hatta temizlemesine bile razı olacak kadar her bayram ilk işimiz işkembe temîzlemek olurdu ananemle
Ama iş kelleye gelince o kelle paça eşe dosta giderdi ama hep bir laf duyardım anenemden nefis olur diye. Bir gün içmeliyim hatta kurbanda kelleyi isteyeyim getirsinler yahu, gerçi çok var bayrama da:56:

nasıl yani kelle paçada bacaklarında ki toynaklarıyla mı kaynatılıyor:53:
hiç görmemiştim yapılışını çok şaşırdım oraları bakterili olmuyor mu kız elossa
bu arada görsel sunumun varya o sunumun beni benden aldı harikasın kızım sen number one
benim oyum sana şimdiden:16:

Elossa aklıma düşürdün ya ben bu yaşa kadar hiç içmemişim sahi
İşkembeye bayılırım hatta temizlemesine bile razı olacak kadar her bayram ilk işimiz işkembe temîzlemek olurdu ananemle
Ama iş kelleye gelince o kelle paça eşe dosta giderdi ama hep bir laf duyardım anenemden nefis olur diye. Bir gün içmeliyim hatta kurbanda kelleyi isteyeyim getirsinler yahu, gerçi çok var bayrama da:56:

işkembeye bende bayılırım canım,ama kelle paçayı kesinlikle tavsiye ederim.
inanılmaz değişik bir lezzeti var,hele çok sıcak içilirse değme keyfine:)

Ellerinize, emeklerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim...

teşekkür ederim çok sağol munecim:16:

nasıl yani kelle paçada bacaklarında ki toynaklarıyla mı kaynatılıyor:53:
hiç görmemiştim yapılışını çok şaşırdım oraları bakterili olmuyor mu kız elossa
bu arada görsel sunumun varya o sunumun beni benden aldı harikasın kızım sen number one
benim oyum sana şimdiden:16:

evet canım o şekilde birlikte kaynıyor.
ama kasabınızın oldukça güvenilir olması hijyen olması lazım bu konuda.
rica edip o toynakların arasını dağlatmak lazım veya ateşte ütületmek.
ardından ovarak bol suda yıkamak gerek.
normalde demir şişle dağlarlar ama benim buna zamanım olmadığından bu işlemi yapmasını rica ettim kasabımdan.
bu arada teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim:16:

Dün akşam eşime burdaki çorbaları sayarak dedimki.. bir lokantaya gitsen bildiğin çorbalar haricinde ( mercimek, ezogelin, işkembe vs) bu saydığım çorbalar olsa hangisini seçerdin dedim.. oda kelle paça dedi.. :9::9:

Dün akşam eşime burdaki çorbaları sayarak dedimki.. bir lokantaya gitsen bildiğin çorbalar haricinde ( mercimek, ezogelin, işkembe vs) bu saydığım çorbalar olsa hangisini seçerdin dedim.. oda kelle paça dedi.. :9::9:

Adam ağzının tadını biliyor canım:))
Bizimde burada tek bi yer var güvenerek içtiğimiz,kendisi emekli öğretmen bir bey,senelerdir bu işi yapıyor inanılmaz hijyen.eşiyle birlikte çalıştırıyorlar işyerlerini.
oraya her gittiğimizde sorgu sualsiz önümüze gelir kelle paçamız,bol sarmısaklı sirkeli sosumuz ve acı biberlerimiz:)
üstünede yarım ekmek kokoreç,ohh mis:)

Adam ağzının tadını biliyor canım:))
Bizimde burada tek bi yer var güvenerek içtiğimiz,kendisi emekli öğretmen bir bey,senelerdir bu işi yapıyor inanılmaz hijyen.eşiyle birlikte çalıştırıyorlar işyerlerini.
oraya her gittiğimizde sorgu sualsiz önümüze gelir kelle paçamız,bol sarmısaklı sirkeli sosumuz ve acı biberlerimiz:)
üstünede yarım ekmek kokoreç,ohh mis:)
Tek uyuşamadığımız nokta bu zaten eşimle.. ben çok tiksiniyorum işkembeden kokoreçten falan..:25: bir kaç kez evde kendi yaptı işkembe çorbasını.. Size afiyet olsun canım ben almayayım..:19:

Tek uyuşamadığımız nokta bu zaten eşimle.. ben çok tiksiniyorum işkembeden kokoreçten falan..:25: bir kaç kez evde kendi yaptı işkembe çorbasını.. Size afiyet olsun canım ben almayayım..:19:

sağol teşekkürler canım:34:

Elossa,
bizde işkembe vs. çok sevilir, işkembeyi evde kendim yaparım ama kelle paçayı hiç denememiştim, eşim çok sever bu çorbayı, yalnız sen keçi kullanmışsın, koyun kelle paçası içen birine keçi ağır gelmez değil mi? Keçi etinin farklı olduğu söylenir çünkü, denemediğim için bir fikrim yok.
Senin mutfak kültürüne güveniyorum o yüzden sana danışarak yapmayı düşündüm, koyun etine alışık birine keçi eti tuhaf gelir mi? Yoksa aradaki farkı anlamaz veya aman bu daha şahaneymiş mi der:44:
Tarifi mutlaka deneyeceğim ama keçiyle ilgili tereddütüm ortadan kalkarsa keçiyle denerim yoksa koyuna devam:9:

Cok guzel gorunuyor ellerınıze saglık benım esımde sever ıskembe fılan yaparım ama sanırım bunu hıc yapamam ıcmedım de daha once bıde gozu fılan konuluyor dıyorlar o yuzden yoksa tadına bakmak ıstıyorum dogrumu acaba gozu kondugu:44:

Elossa,
bizde işkembe vs. çok sevilir, işkembeyi evde kendim yaparım ama kelle paçayı hiç denememiştim, eşim çok sever bu çorbayı, yalnız sen keçi kullanmışsın, koyun kelle paçası içen birine keçi ağır gelmez değil mi? Keçi etinin farklı olduğu söylenir çünkü, denemediğim için bir fikrim yok.
Senin mutfak kültürüne güveniyorum o yüzden sana danışarak yapmayı düşündüm, koyun etine alışık birine keçi eti tuhaf gelir mi? Yoksa aradaki farkı anlamaz veya aman bu daha şahaneymiş mi der:44:
Tarifi mutlaka deneyeceğim ama keçiyle ilgili tereddütüm ortadan kalkarsa keçiyle denerim yoksa koyuna devam:9:

Mune'cim;
bizde işkembeye sakatat olan herşeye bayılırız çünkü gerçekten sanıldığından çok çok faydalı her biri.
keçi eti koyun kellesinden koyun paçasından çok daha lezzetli oluyor,asla da kokmuyor canım.
ben mesela normalde keçi etinin kavurmasını yerken değişik bir koku alırım ama çorbada bunu asla hissetmezsin.sanırım işin sırrı sarımsak ve sirkede.bence denemelisin gerçekten harika bir lezzet.
bu arada kelle ve paçalarda çok fazla et olmadığından eğer daha yoğun etli bir çorba istersen işkemde de ekleyebilirsin.üçünün buluşması da harika oluyor.
çorbayı yaparken hiç biri olmasa başka bişey kullansammı dersen,kesinlikle gerdan eti öneririm.birebir aynısı olmasa da çok yakın oluyor tadı çorbanın.
birde kasaplarda keçi kellesi keçi paçası sürekli bulunmayabilir,o yüzden yapmadan önce kasabına söylersen senin için ayırıp güzelce temizlerler canım.
tarifimde biraz açıkladım gerçi ama yinelemekte fayda var.
mutlaka burun kısmını kestirin alırken ve burun deliklerini bıçakla çok iyi temizletin ve dik şekilde tezgaha vurdurun.sonra evde bol su ile yıkayıp çorbaya başlayabilirsin canım.birde bu çorbadaki en önemli püf nokta,tüm hazırlanan yıkanan malzemeleri tencereye aldığımızda üstünü geçecek kadar su doldurup bi taşım kaynatmak ve o ilk kaynayan suyu döküp,tekrardan su doldurup çorbanın yapımına devam etmek.
inşallah açıklayıcı anlatmışımdır,:)
yaparsan bildir emi,merak ederim ben sonucu:)

hımmh.12.resimden sonrasına bayıldım eloş. harika görünüyo . çok severim. senin kadar eziyete katlanamadığım için normal etle yapıyom ben bunu:34:. ellerine sağlık:16:

hımmh.12.resimden sonrasına bayıldım eloş. harika görünüyo . çok severim. senin kadar eziyete katlanamadığım için normal etle yapıyom ben bunu:34:. ellerine sağlık:16:

Canım teşekkür ederiimm:16:
evet normal et ilede olur özellikle gerdan eti harika olur:16:

aslinda ben koyunuda kellesinide pacasinida hic sevmem ama sen cok ugrasmissin oyum sana:34:

Ellinize sağlık baya meşakkatli olmuş...Kelle paçaya bayılırım her ne kadar çevremdekiler aaa,inanmıyorum sen kelle paça yer misin ? repliğini gözlerini kocaman açarak tekrarlasalar da ... Kelle paça yiyenin tipi farklı mı oluyor yahu ? :)) Neyse çenem düştü gece gece,oylamayı nerden yapıyoruz ? :)

Elossa,
açıklamalar için teşekkür ederim, verdiğin ipuçlarını göz önünde bulunduracağım, doğru diyorsun normalde bile bazı sakatatları her an bulamıyor insan, umarım bizim kasapta keçi kelle paçası bulurum, biz ailecek sakatat delisiyiz diyebilirim, ben işkembe çorbası yaparken pişirmeye başlamadan önce şöyle bir taşım kaynatır o suyu döker yeniden su koyarım, senin kelle paçada yaptığın gibi:)

Bu tarife en çok eşim sevinecek çünkü paça çorbası vs. yapmıştım ama kelle paçayı yapmadım ve inanır mısın daha dün bunun mevzusu oldu, canı çekiyormuş:))) Sağlam denenmiş tarifler daha çok itibar ediyorum, o yüzden senin tarifini mutlaka denerim.
İlk fırsatta kasaba gitmek farz oldu, dili kavurma olarak çok severim birde çorbada bakayım tadına:34:

Yapınca seni sonucundan haberdar edeceğim.

Ellinize sağlık baya meşakkatli olmuş...Kelle paçaya bayılırım her ne kadar çevremdekiler aaa,inanmıyorum sen kelle paça yer misin ? repliğini gözlerini kocaman açarak tekrarlasalar da ... Kelle paça yiyenin tipi farklı mı oluyor yahu ? :)) Neyse çenem düştü gece gece,oylamayı nerden yapıyoruz ? :)

teşekkür ederim canım,ehh biraz uğraştırsa da inan değiyor o kadar emeğe:)
evet nedense kelle paça içerken,kokoreç yerken etraf bi tuhaf bakıyor :) sanırım bi bayanın bu tip yemeklere zaafı olması şaşırtıyor insanları:)

Elossa,
açıklamalar için teşekkür ederim, verdiğin ipuçlarını göz önünde bulunduracağım, doğru diyorsun normalde bile bazı sakatatları her an bulamıyor insan, umarım bizim kasapta keçi kelle paçası bulurum, biz ailecek sakatat delisiyiz diyebilirim, ben işkembe çorbası yaparken pişirmeye başlamadan önce şöyle bir taşım kaynatır o suyu döker yeniden su koyarım, senin kelle paçada yaptığın gibi:)

Bu tarife en çok eşim sevinecek çünkü paça çorbası vs. yapmıştım ama kelle paçayı yapmadım ve inanır mısın daha dün bunun mevzusu oldu, canı çekiyormuş:))) Sağlam denenmiş tarifler daha çok itibar ediyorum, o yüzden senin tarifini mutlaka denerim.
İlk fırsatta kasaba gitmek farz oldu, dili kavurma olarak çok severim birde çorbada bakayım tadına:34:

Yapınca seni sonucundan haberdar edeceğim.

rica ederim:34:
evet haklısın denenmiş tarifler daha güvenilir geliyor insana,birde ben aşamalı paylaşıyorum yapamayacak biri bil rahatlıkla izleye izleye yapar yine yapar:)
dil bende çok severim ama zaten küçük kavurunca azıcık kalıyor o sinir ediyor insanı:)
çorbanın içinde ayrı bi güzel denediğinde anlayacaksın kesinlikle.
merakla beklicem sonucu,umarım eşinde sende tarifimi beğenir seversiniz:16:

Back