Kedim öldü..beni anlayan yok...

Canım yaa çok üzüldüm ben de kedi sahibiyim sen elinden geleni yapmışsın kediciğin sen bulmadan önce kapmıştır paraziti o paraziti kapmadan önce aşılanmalıydı yani yapacağın pek bişey yokmuş çok iyibir insansın gurur duydum seninle yıpratma kendini son günlerini mutlu geçirmiş sayende enazından canım ve seni anlamayanlara aldırma benimde çok geliyo başıma anlattıkların başın sağosun

parazit varsa da aşı yapılıyor diye biliyorum ve olan parazitler temizleniyor. ama çok ilerlemişse bilemiyorum. parazit olunca kesin ölür diye bir durum yok canım...

elbette konu sahibi veterinere götürmüş, nereden bilsin? veterinerin yapması gerekiyordu.

Hepinize teşekkürler..evet veterinerler bazen acemiliğimizden faydalanıyor..Şuan bir kedi aldık evimize 1 aydır bizimle..ilk aldığımızda hem aşılarını yaptırmak hemde sokak pisliği gitsin diye yıkatmak için veterinere getircektik..önce telefonla arayıp sordum..40 lira istedi yıkamak için..sokak kedileri suya alışık olmadıkları için zor yıkanıyorlarmış..bu yüzden önce hafif bir uyuşturucu yapıyolarmış..bu çok sinirimi bozdu..niye kedişime uyuşturucu yaptırıyımki dedim..eşime söyledim akşam..40 lirayı duyunca adam şok oldu..bi baktım almış eline kediyi 'hadi yardım et yıkayalım 'dedi..valla gayette uysal durdu yıkadık..daha doğrusu uysallıktan çok 'düştüm delilerin eline, çırpınmak faydasız gibi bakıyordu :KK1::KK1: $008.jpg
bu da banyo sırasındaki hali...yerim onuuu...

Hepinize teşekkürler..evet veterinerler bazen acemiliğimizden faydalanıyor..Şuan bir kedi aldık evimize 1 aydır bizimle..ilk aldığımızda hem aşılarını yaptırmak hemde sokak pisliği gitsin diye yıkatmak için veterinere getircektik..önce telefonla arayıp sordum..40 lira istedi yıkamak için..sokak kedileri suya alışık olmadıkları için zor yıkanıyorlarmış..bu yüzden önce hafif bir uyuşturucu yapıyolarmış..bu çok sinirimi bozdu..niye kedişime uyuşturucu yaptırıyımki dedim..eşime söyledim akşam..40 lirayı duyunca adam şok oldu..bi baktım almış eline kediyi 'hadi yardım et yıkayalım 'dedi..valla gayette uysal durdu yıkadık..daha doğrusu uysallıktan çok 'düştüm delilerin eline, çırpınmak faydasız gibi bakıyordu :KK1::KK1: Eki Görüntüle 602834

yerim ben onu, kuzucukk :KK16:

benim kedim 1 yaşını aştı hiç yıkamadım :) kokusu hala bebek kokusu gibi :21:

Hepinize teşekkürler..evet veterinerler bazen acemiliğimizden faydalanıyor..Şuan bir kedi aldık evimize 1 aydır bizimle..ilk aldığımızda hem aşılarını yaptırmak hemde sokak pisliği gitsin diye yıkatmak için veterinere getircektik..önce telefonla arayıp sordum..40 lira istedi yıkamak için..sokak kedileri suya alışık olmadıkları için zor yıkanıyorlarmış..bu yüzden önce hafif bir uyuşturucu yapıyolarmış..bu çok sinirimi bozdu..niye kedişime uyuşturucu yaptırıyımki dedim..eşime söyledim akşam..40 lirayı duyunca adam şok oldu..bi baktım almış eline kediyi 'hadi yardım et yıkayalım 'dedi..valla gayette uysal durdu yıkadık..daha doğrusu uysallıktan çok 'düştüm delilerin eline, çırpınmak faydasız gibi bakıyordu :KK1::KK1: Eki Görüntüle 602834

ilk zamanlar acemilikle veterinerler ciddi anlamda sömürüyor
benimde başıma gelmişti
tasması boynundayken ense damlası yapılmıştı oğluma
tasmanın boyası eve geldim bir baktım olduğunca boynunda
aradım veterineri nasıl olur nasıl çıkacak bu boya diye
getirin uyuşturup yıkayalım dediler
tasmanız kalitesizdir savunmasına geçtiler hemen
dedim tasmayı sizden satın almıştık
e dedim yıkarsak ense damlası boşa gidecek
hem de el kadar yavru sırf yıkamak için uyuşturulur mu?
o günden sonra gitmedim o veterinere
evde eşimle yıkadık taradık zor bela boya çıktı
artık çok mecbur kalmadıkça gitmiyoruz veterinere
iç dış parazitlerini ben yapıyorum
aşıları içinde aşıları ben satın alıyorum
veteriner arkadaşım evde gelip yapıyor
kedi sayısı fazla olunca böyle çare bulduk bizde.

Son düzenleme:
yerim ben onu, kuzucukk :KK16:

benim kedim 1 yaşını aştı hiç yıkamadım :) kokusu hala bebek kokusu gibi :21:

Yavruyken alınsa sorun yokta..bu koca kedi ya.ayakları çok kirliydi..beyaz kedi çok kir gösteriyor :KK1:
Ama inanırmısınız biz çıkan pireleri nasıl yakalıycaz diye düşünürken üzerinden tam 1 pire çıktı..
Bi de benim öpüp koklama huyum vardır..yıkanmadan rahat etmicektim yani:KK1:

ilk zamanlar acemilikle veterinerler ciddi anlamda sömürüyor
benimde başıma gelmişti
tasması boynundayken ense damlası yapılmıştı oğluma
tasmanın boyası eve geldim bir baktım olduğunca boynunda
aradım veterineri nasıl olur nasıl çıkacak bu boya diye
getirin uyuşturup yıkayalım dediler
tasanız kalitesizdir savunmasına geçtiler hemen
dedim tasmayı sizden satın almıştık
e dedim yıkarsak ense damlası boşa gidecek
hem de el kadar yavru sırf yıkamak için uyuşturulur mu?
o günden sonra gitmedim o veterinere
evde eşimle yıkadık taradık zor bela boya çıktı
artık çok mecbur kalmadıkça gitmiyoruz veterinere
iç dış parazitlerini ben yapıyorum
aşıları içinde aşıları ben satın alıyorum
veteriner arkadaşım evde gelip yapıyor
kedi sayısı fazla olunca böyle çare bulduk bizde.
Bizim kedicite aşılarını bildiğiniz kıytırık bir petshopta oldu..işlerim çok yoğun olduğu için aldığımız ilk hafta bir türlü veterinere götüremedim..aşı kartı falanda çıkarcaktım..eşimde hafta sonu ben evde yokken aldı kediciği bizim yakınlarda bi petshop var oraya götürmüş..piresi yoksa dış parazite gerek yok demiş..iç parazit için bir hap vermiş..bizimki yarısını zor yutmuş..yarım dozda aşı yapmış..
güvenemedim ama bi kere yaptırmış vetrinere gitmek için mecburen ikinci doz zamanını bekliycem..
ben eşime kızıyorum nasıl o mahalle bakkalında oğluma aşı yaptırırsın diye..oda bana kızıyo bu evde çocuk var nasıl 1 haftadır veterinere gitmeye vakit bulamazsın diye..
bu arada size sorıyım ikinci doz için kaç ay bekliyoruz?

Bir tanesi daha yuva bulmuş ne güzel , tebrik ederim sizi

Veterinerler konusundan hepimiz muzdaribiz, acemilikte fena çarpıyorlar insanı, şükür ki harika bir doktorumuz var, yediğimiz nice kazıktan sonra tanıdık onu ve 12 yıldır başka kimseye gitmedim. İşinin ehli veteriner çok az.

Umarım pisinizle sağlıklı uzun yıllar geçirirsiniz, içimden mutluluk taştı, yuva bulmuş hayvanları görünce tarifsiz mutlu oluyorum :KK34:

parazit hapının tamamını yutması gerekmiyor olabilir
kilosu ve yaşına göre doz değişiyor
ve ilacın etkinliğine göre
ben yetişkinlere yarım
yavrulara çeyrek veriyorum mesala

aşı takvimini buraya ekleyeyim ben açıklayıcı olması açısından

Kediler İçin Aşı Takvimi
Kediler İçin Aşı Takvimi

Köpek Aşılama protokolümüz, AAHA(American Animal Hospital Association)‘nın aşı programı baz alınarak uygulanmaktadır.

Ana Aşılar

FVRCP (Rhinotracheitis, Calicivirus, Panleukopenia) ve Rabies

Aşılar tüm kediler için tavsiye edilmektedir.

FVRCP

- İlk seri aşılama:

- Yavru kediler için - 8, 12, 16 haftalık olduklarında

- Erişkin kediler için - 2 doz 3-4 hafta arayla tekrar

- Son aşı tarihi baz alınarak 1. yıl tekrar

- Sonra her yıl tekrar

Rabies

- İlk aşılama 16 haftalık olduğunda ya da daha geç

- 1. yıl tekrar

- Sonra her yıl aynı tarihte tekrarlanır.

NOT: Yasa gereği ülkemizde her yıl yapılması mecburidir.

Ek Aşılar

- FeLV (feline leukemia) aşısı hayat şartları baz alınarak bazı kedilere uygulanması tavsiye edilmektedir.

- 8 ve 12 haftalık olan tüm yavrulara uygulanabilir.

- Dışarı çıkan erişkin kedilerde FeLV aşısı her yıl tekrarlanmalıdır.

Viral Test Uygulaması

- Biz tüm kediler için FIV (feline immunodeficiency virus - feline AIDS) ve FeLV (feline leukemia virus-Lösemi ) testlerinin yapılmasını öneriyoruz. FIV aşısı rutin aşı programımızda yoktur.

Kedi Aşı Programı

(Cat Vaccination Schedule)

YAVRU KEDİ

YAŞ AŞI
6 ya da 7.hafta Karma Aşı
10 hafta Karma Aşı
Chlamydia (Pneumonitis): Karma aşının içinde mevcuttur
12 hafta Rabies: Aşılama yasalara göre değişiklik göstermekle beraber ülkemiz yasalarına göre her yıl yapılması öngörülmüştür.
13 hafta Karma Aşı
Chlamydia (Pneumonitis): Karma aşının içinde mevcuttur.
Feline Leukemia (FeLV): Feline leukemia virus’e maruz kalma riski var ise uygulanır.
16-19 hafta
Karma Aşı
FeLV: Feline leukemia virus’e maruz kalma riski var ise uygulanır.

ERİŞKİN KEDİ

YAŞ AŞI TEKRARLARI
1 Yaş ve sonrası
Karma Aşı
Chlamydia (Pneumonitis): Karma aşının içinde mevcuttur.
FeLV: Feline leukemia virus’e maruz kalma riski var ise uygulanır.
Rabies: Aşılama yasalara göre değişiklik göstermekle beraber ülkemiz yasalarına göre her yıl tekrarlanması öngörülmüştür.

Tüm bu aşılamalar petiniz tamamen sağlıklı ise yapılmalı ve mutlaka aşılamalar arasındaki zaman istenen aralıklarda olmalıdır. Petiniz iç ve dış parazitlerden tamamen arındırılmış olmalı, gerekirse gaita kontrolü ile gerekirse düzenli kontroller yapılmalıdır. Kedinin genel durumu normal, iştahı iyi olmalı, ateşi, göz ve burun akıntısı olmamalı, ishal ya da kusma görülmemeli, genel sağlık muayenesi yapılmadan kesinlikle aşılama yapılmamalıdır. Kuduz aşısı ve lösemi aşısı kedi 3 aylık olmadan kesinlikle uygulanmamalıdır. Kedi ve köpeklerde aşı uygulama bölgeleri aşıya göre değişiklik göstermektedir. Aşı uygulama zamanı ve yerine kesinlikle uyulmalıdır.
İmmunsupresyon tedavisi gören kedi ve köpeklere aşılama yapılmamalıdır. Uzun dönemli kortizon kullanımı bağışıklık sistemini etkileyeceği için aşılama zamanı bu tedaviye göre ayarlanmalıdır.
Tüm aşılamalar eksiksiz yapıldığı halde kedi ve köpeklerin yine de hasta olabilecekleri unutulmamalıdır. Hiç bir aşı % 100 koruma sağlamaz,bağışıklık maternal antikorlara da bağlıdır ve bu yüzden anne sütü almak yeterli kolostrum almak bağışıklık sisteminin gelişimi için son derece önemlidir.Kedi ve köpeklerin en az 2 ay anne sütü almalarına dikkat etmeli erken anneden ayırmamalıyız.

Bizim kedicite aşılarını bildiğiniz kıytırık bir petshopta oldu..işlerim çok yoğun olduğu için aldığımız ilk hafta bir türlü veterinere götüremedim..aşı kartı falanda çıkarcaktım..eşimde hafta sonu ben evde yokken aldı kediciği bizim yakınlarda bi petshop var oraya götürmüş..piresi yoksa dış parazite gerek yok demiş..iç parazit için bir hap vermiş..bizimki yarısını zor yutmuş..yarım dozda aşı yapmış..
güvenemedim ama bi kere yaptırmış vetrinere gitmek için mecburen ikinci doz zamanını bekliycem..
ben eşime kızıyorum nasıl o mahalle bakkalında oğluma aşı yaptırırsın diye..oda bana kızıyo bu evde çocuk var nasıl 1 haftadır veterinere gitmeye vakit bulamazsın diye..

Parazit hapı vermiştir muhtemelen, kedilerde ikinci doz iki hafta sonra verilir ve sonra üç ay ara verilir. Ancak pet shoplarda falan olacak iş değil bu, parazit hapı bazen çok tehlikeli olabiliyor. Şöyle izah edeyim, parazitler kancaları ile hayvanın barsaklarına tutunuyor, hap verildiğinde düşmeye başlıyorlar, düştükleri yerde bir miktar küçük kanama oluyor ama normal seviyede biz bu kanamayı görmüyoruz. Eğer parazit çoksa bu kanamanın miktarı artabiliyor ve bu hayvanın ölümüne sebep olabiliyor. Veteriner hayvanın durumuna göre parazit için farklı bir tedaviye gerek görebilir, birden hapı alınca fenalaşan çok hayvan gördüm, pet shopççular çok sever veterinercilik oynamayı ama hayvanınızı mutlaka bir veterinere gösterin.

Teşekkürler ama oğlumla yıldızları barışmazsa napıcaz bilmiyorum..oğlum onu sıkıştırıyor oda oğlumu feci tırmalıyor..
bide oğlumun doktoru çok kızdı..bu çocuğun alerjisi var biz tedavi etmeye çalışıyoruz..siz kedi alıyosunuz dedi..artık söylemicem evde kedi olduğunu..kedi geldiğinden beri oğlum 1 kere hasta oldu...benim bildiğim alerjik durumlar anında etki gösterir..artık doktorlarada inanmıyorum..herşeye alerji diyorlar..
Gerçi kediyide evde zor tutuyoruz..sürekli kaçmaya çalışıyor..nankör kedi :KK1:mutlumu değilmi anlamadım..

Teşekkürler ama oğlumla yıldızları barışmazsa napıcaz bilmiyorum..oğlum onu sıkıştırıyor oda oğlumu feci tırmalıyor..
bide oğlumun doktoru çok kızdı..bu çocuğun alerjisi var biz tedavi etmeye çalışıyoruz..siz kedi alıyosunuz dedi..artık söylemicem evde kedi olduğunu..kedi geldiğinden beri oğlum 1 kere hasta oldu...benim bildiğim alerjik durumlar anında etki gösterir..artık doktorlarada inanmıyorum..herşeye alerji diyorlar..
Gerçi kediyide evde zor tutuyoruz..sürekli kaçmaya çalışıyor..nankör kedi :KK1:mutlumu değilmi anlamadım..

alışma süreçleri olacak
kediler dominant karakterleri
oğlunuz üzerinde güç kurmaya çalışıyor olabilir
başarılı bir yöntem söyleyeyim
ödül mamalarından alın
önce siz kendi elinizden yedirin
sonra oğlunuzun elinden yemesini sağlayın
uzun süre her gün yapın bunu
onun sahip ve ondan büyük olduğunu anlamasını sağlar
hiyerarşi oluşturmaya çalışıyor kedi bence şu an
kaçma eylemi de kızgınlık döneminden olabilir
yetişkin bir kedi anladığım kadarıyla
kısırlaştırıldığında bu durum geçer
ama benim 4 yaşındaki kedim bile hala kapı açılınca apartmana fırlıyor
kaçmaktan değil bunu oyun sanıyor ben peşinden en üst kata kadar çıktığım için.

Kediler çok sıkıştırılmaktan hoşlanmıyor, birazda çocuklardan korkuyorlar ama bir süre sonra uyum sağlarlar.

Alerji konusuna gelince, dediğiniz gibi alerji hemen reaksiyon veriyor ya da düşük seviyede bir alerji olabiliyor. Doktorlar işin içinden çıkamadıkları zaman suç hep hayvanların. Kardeşimin ileri derecede bir alerjisi var, çocukluğundan beri sürekli tedavi görüyor, şimdi evinde üç kedisi var, ilaçlarımı aldıkça sorun olmuyor diyor, bir de tabi temizliği aksatmıyor, tüy birikmedikçe rahatsız olmuyorum diyor ama bize gelince işler değişiyor, çünkü bizde adet fazla, bakıyorum başlıyor gözleri kızarmaya, burnu akmaya. Ama bir kedinin çok büyük sorun yaratacağını sanmam.

Parazit hapı vermiştir muhtemelen, kedilerde ikinci doz iki hafta sonra verilir ve sonra üç ay ara verilir. Ancak pet shoplarda falan olacak iş değil bu, parazit hapı bazen çok tehlikeli olabiliyor. Şöyle izah edeyim, parazitler kancaları ile hayvanın barsaklarına tutunuyor, hap verildiğinde düşmeye başlıyorlar, düştükleri yerde bir miktar küçük kanama oluyor ama normal seviyede biz bu kanamayı görmüyoruz. Eğer parazit çoksa bu kanamanın miktarı artabiliyor ve bu hayvanın ölümüne sebep olabiliyor. Veteriner hayvanın durumuna göre parazit için farklı bir tedaviye gerek görebilir, birden hapı alınca fenalaşan çok hayvan gördüm, pet shopççular çok sever veterinercilik oynamayı ama hayvanınızı mutlaka bir veterinere gösterin.
Ay korktum şimdi..Zaten verilen aşı takvimine görede ikinci doz aşılarında olması gerikiyor..Karma aşı falanda olmadı..haftaiçi gidiyimde yaptırıyım aşılarını..
Bide bizim kedinin hiç sesi çıkmıyor..yani normal boyutta bir kedi sesi çıkarmıyor..elinle tutuncada boynunda bir top gibi bişi var..Tutmuş kadın oraya demişki..bu küçükken bi hastalık geçirmiş sesi o yüzden çıkmıyo demiş..ne insanlar var Allahım..vetrinermişte sanki, Petshop köşelerinde heba olmuş..

alışma süreçleri olacak
ödül mamalarından alın

:KK1: Bizimki direk alt katlara koşuyor..bi kaçkere sokağa çıkardım bakalım ne istiyor diye..kedilerin peşinden koştu..zor yakalayıp eve soktuk..dediğiniz gibi kızgınlık dönemi herhalde..dün sabah 6 da aauuuu sesleriyle uyndırdı bizi..noldu çıtır dedim..yanımıza atladı..bıyıklar eşimin suatına batınca oda uyandı..'Tamam çıtır..nolur git uyu..sana şişme kedi alcam' dedi..:KK52:Kısırlaştırmakta istemiyorum..bakalım nasıl atlatıcaz bu dönemi..her yere işemese bari...

:KK1: Bizimki direk alt katlara koşuyor..bi kaçkere sokağa çıkardım bakalım ne istiyor diye..kedilerin peşinden koştu..zor yakalayıp eve soktuk..dediğiniz gibi kızgınlık dönemi herhalde..dün sabah 6 da aauuuu sesleriyle uyndırdı bizi..noldu çıtır dedim..yanımıza atladı..bıyıklar eşimin suatına batınca oda uyandı..'Tamam çıtır..nolur git uyu..sana şişme kedi alcam' dedi..:KK52:Kısırlaştırmakta istemiyorum..bakalım nasıl atlatıcaz bu dönemi..her yere işemese bari...

kısırlaştırmanız onun yaşam kalitesini yükseltecek
olaya duygusal bakmayın
üremek çoğalmak aile olmak kavramları insanlar için
onların yaşamlarını huzur ve sağlık içinde sürdürmek dışında dertleri yok
çok örneğini biliyorum kısırlaştırmayıp çifleştiren
sonra yavrulara yuva bulamayan insan
sokaklar alabildiğine sahipsiz hayvan doluyken bu haksızlık
ayrıca sağa sola koku bırakıp dişi arayacaktır
ben 1 yaşını geçsin diye beklerken erkek kedimin
neler çektim önüne geçmeye imkan yoktu
mecbur bekledik ama o da evin her yerine koku bıraktı tabi
ayrıca biz önlem almasaydık allah korusun camdan atlayıp
başına kazalar da gelebilirdi.
kısırlaştırdıktan sonra çok sakin uysal ve daha sevgi dolu olduğunu
çok rahat söyleyebilirim

alışma süreçleri olacak
ödül mamalarından alın

Aynı benim kedim:KK1: Kapının açılmasını dört gözle bekliyor, açılınca da hemen fırlıyor üst kata. Özellikle de beni görünce daha bir hızlı çıkıyor yukarı ben peşinden gideyim diye yaramaz şey:KK1:

Yavruyken alınsa sorun yokta..bu koca kedi ya.ayakları çok kirliydi..beyaz kedi çok kir gösteriyor :KK1:
Ama inanırmısınız biz çıkan pireleri nasıl yakalıycaz diye düşünürken üzerinden tam 1 pire çıktı..
Bi de benim öpüp koklama huyum vardır..yıkanmadan rahat etmicektim yani:KK1:

pireler kışın olmuyormuş. en az 1 kere yapın dış parazitini, sonra bahar ve yaz aylarında yaparsınız. 3 ayda bir enseden dış parazit ilacı idealdir.
kediniz ev kedisi olmuş, artık dışarı çıkarmayın, aşıları yoksa başka hastalıklar da kapabilir. evde çocuklarınız da olduğu için daha dikkatli olun.
ben de 2 kedimi sokaktan yavruyken aldım, ikisini de hiç yıkamadım. ikisini de kışın aldım, vet üşütür hasta edersiniz, yıkamayın dedi. bir de kulaklarına su kaçması çok tehlikeli. yıkanacaksa bile çok dikkat edilmeliymiş. hiç getir biz yıkayalım demediler. kazara kirlendklerinde de, ıslak mendili yıkadım(üzerindeki kimyasal gitsin diye, yalanıyorlar sürekli). o ıslak mendil ile temizce sildim. biz de sürekli öpüşür koklaşırız kedilerimle.

iç parazitini aşı olarak yaptırın, diğerlerini vermesi zor, kediler kusuyor veya almayı reddebiliyorlar. ayrıca iç parazit aşısı çok daha etkili ve güvenlidir.
karma ve kuduz aşılarını senelik 1 kere yaptırıyorsunuz. kuduz aşısı zorunludur, yaptırmalısınız.

çıtır ı ben dişi sandım. bizimki de bazen kapıdan fırlar. alırız. meraktan gidiyor gibi.
alerji konumu yazmıştım. her ik kedim de geldiği ilk günlerde biraz etkilendim ama sonrasında çabucak alıştım. kedi harici birçok şeyden rahatsız oluyorum, neyse ki onlara karşı alerjim olmuyor. bazı dr lar hayvana karş(bazı insanlar gibi). ben de bebek düşünüyorum, testte toksoplazmaya bakıldı, negatif çıktı, bağışıklığım yok, kedilerden uzak dur dedi dr. evde 2 kedim var dedim, sonra başka birşey demedi. toksop. çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. 1 kere geçirildiğinde ömür boyu bağışıklık kazanılıyor. grip benzeri etkisi var. tek zararı da hamileliğin ilk 3 ayında geçirilirse, bebekte hasara neden olabiliyor(kesin değil). kediden çok iyi yıkanmamış sebzelerden- meyvelerden daha çok bulaşıyor. kedi kumunu temizledikten sonra elleri sabunla temizce yıkarsanız yakalanma ihtimaliniz çook düşüktür.
bunları özellikle yazdım. insanlar kulaktan dolma bilgilerle kedileri evden çıkarmaya yer arıyor, bir yerden duyup kedinin çok zararı var vs diyorlar; çok zararlı olan durum bu işte... bilginiz olsun, insanlar sizi yanlış yönlendirmesin.

Ay korktum şimdi..Zaten verilen aşı takvimine görede ikinci doz aşılarında olması gerikiyor..Karma aşı falanda olmadı..haftaiçi gidiyimde yaptırıyım aşılarını..
Bide bizim kedinin hiç sesi çıkmıyor..yani normal boyutta bir kedi sesi çıkarmıyor..elinle tutuncada boynunda bir top gibi bişi var..Tutmuş kadın oraya demişki..bu küçükken bi hastalık geçirmiş sesi o yüzden çıkmıyo demiş..ne insanlar var Allahım..vetrinermişte sanki, Petshop köşelerinde heba olmuş..

ben de kedilerimin sesini fazla duymam. durup dururken miyavlamazlar hiç. boğuşurlarken ses çıkarırlar sadece...
eskiden 1 tane iken, dışarıdan geldiğimizde kızım kapıda miyavlayarak karşılardı bizi. 2. kedi geldikten sonra ikisi sessizce kapıda karşılıyor. bu kapıda karşılama huyları da çok güzeldir mesela :KK31:

:KK1: Bizimki direk alt katlara koşuyor..bi kaçkere sokağa çıkardım bakalım ne istiyor diye..kedilerin peşinden koştu..zor yakalayıp eve soktuk..dediğiniz gibi kızgınlık dönemi herhalde..dün sabah 6 da aauuuu sesleriyle uyndırdı bizi..noldu çıtır dedim..yanımıza atladı..bıyıklar eşimin suatına batınca oda uyandı..'Tamam çıtır..nolur git uyu..sana şişme kedi alcam' dedi..:KK52:Kısırlaştırmakta istemiyorum..bakalım nasıl atlatıcaz bu ...

:KK9: :KK9: :KK9:
kısırlaştırmayı erkenden yapmak iyidir. ben dişiyi kısırlaştıramadım hala, aşırı vet korkusu var. aşılarında resmen büyük mücadele veriyor, sanki eziyet edilecek ona.vette zarar görmedi ama neden böyle bilmiyorum. vet e gidince de, vet eve gelince de durum aynı. aşı olacağında aşırı korkup saldırganlaşıyor.
kısırlaştığında da birkaç gün orada kalması daha iyi olurmuş, dikişlere birşey olmaması için. orada yalnız kalınca psikolojisi bozulur diye endişem var. kısırlaşacak ama ne zaman bilmiyorum...

benim açtıgım konuyu oku istersen ben hala kendime gelemedim aklıma geldikçe gözlerim dolarve ağlarım zaman herşeyin ilacı sana başka bir şey diyemem başın sağolsun

cokkk üzüldüm inanki.. ve gercekten cok iyi bir insansin sen bence, alip o kadar bakim yapip, karnini doyurup birde sevgini vermissin.. ama olmamis..

cokta tatliymis baktim resimlerine.. ama hayat bu iste =(

X