Yavruyken alınsa sorun yokta..bu koca kedi ya.ayakları çok kirliydi..beyaz kedi çok kir gösteriyor
Ama inanırmısınız biz çıkan pireleri nasıl yakalıycaz diye düşünürken üzerinden tam 1 pire çıktı..
Bi de benim öpüp koklama huyum vardır..yıkanmadan rahat etmicektim yani
pireler kışın olmuyormuş. en az 1 kere yapın dış parazitini, sonra bahar ve yaz aylarında yaparsınız. 3 ayda bir enseden dış parazit ilacı idealdir.
kediniz ev kedisi olmuş, artık dışarı çıkarmayın, aşıları yoksa başka hastalıklar da kapabilir. evde çocuklarınız da olduğu için daha dikkatli olun.
ben de 2 kedimi sokaktan yavruyken aldım, ikisini de hiç yıkamadım. ikisini de kışın aldım, vet üşütür hasta edersiniz, yıkamayın dedi. bir de kulaklarına su kaçması çok tehlikeli. yıkanacaksa bile çok dikkat edilmeliymiş. hiç getir biz yıkayalım demediler. kazara kirlendklerinde de, ıslak mendili yıkadım(üzerindeki kimyasal gitsin diye, yalanıyorlar sürekli). o ıslak mendil ile temizce sildim. biz de sürekli öpüşür koklaşırız kedilerimle.
bu arada size sorıyım ikinci doz için kaç ay bekliyoruz?
iç parazitini aşı olarak yaptırın, diğerlerini vermesi zor, kediler kusuyor veya almayı reddebiliyorlar. ayrıca iç parazit aşısı çok daha etkili ve güvenlidir.
karma ve kuduz aşılarını senelik 1 kere yaptırıyorsunuz. kuduz aşısı zorunludur, yaptırmalısınız.
Teşekkürler ama oğlumla yıldızları barışmazsa napıcaz bilmiyorum..oğlum onu sıkıştırıyor oda oğlumu feci tırmalıyor..
bide oğlumun doktoru çok kızdı..bu çocuğun alerjisi var biz tedavi etmeye çalışıyoruz..siz kedi alıyosunuz dedi..artık söylemicem evde kedi olduğunu..kedi geldiğinden beri oğlum 1 kere hasta oldu...benim bildiğim alerjik durumlar anında etki gösterir..artık doktorlarada inanmıyorum..herşeye alerji diyorlar..
Gerçi kediyide evde zor tutuyoruz..sürekli kaçmaya çalışıyor..nankör kedi
mutlumu değilmi anlamadım..
çıtır ı ben dişi sandım. bizimki de bazen kapıdan fırlar. alırız. meraktan gidiyor gibi.
alerji konumu yazmıştım. her ik kedim de geldiği ilk günlerde biraz etkilendim ama sonrasında çabucak alıştım. kedi harici birçok şeyden rahatsız oluyorum, neyse ki onlara karşı alerjim olmuyor. bazı dr lar hayvana karş(bazı insanlar gibi). ben de bebek düşünüyorum, testte toksoplazmaya bakıldı, negatif çıktı, bağışıklığım yok, kedilerden uzak dur dedi dr. evde 2 kedim var dedim, sonra başka birşey demedi. toksop. çıksaydı şimdiye kadar çıkardı. 1 kere geçirildiğinde ömür boyu bağışıklık kazanılıyor. grip benzeri etkisi var. tek zararı da hamileliğin ilk 3 ayında geçirilirse, bebekte hasara neden olabiliyor(kesin değil). kediden çok iyi yıkanmamış sebzelerden- meyvelerden daha çok bulaşıyor. kedi kumunu temizledikten sonra elleri sabunla temizce yıkarsanız yakalanma ihtimaliniz çook düşüktür.
bunları özellikle yazdım. insanlar kulaktan dolma bilgilerle kedileri evden çıkarmaya yer arıyor, bir yerden duyup kedinin çok zararı var vs diyorlar; çok zararlı olan durum bu işte... bilginiz olsun, insanlar sizi yanlış yönlendirmesin.