Kedim öldü..beni anlayan yok...

çok üzüldüm başınız sağolsun çoğu insan hayvanları candan saymıyor maalesef... elinizden geleni yapmışsınız üzülmeyin :KK43: öyle bir rahatsızlığı varsa ilk gittiğiniz veterinerin anlaması gerekmiyor muydu diye düşünmeden de edemiyor insan. karnı da şişmiş filan kıyamam.

İnsanların yüzüne bile bakmadığı, ezip geçtiği hayvanları canımızdan bir parça gibi seviyoruz.!!!
başkaları buna gülüyor dalga geçiyor, TEK sorun onların kalplerinde sevginin az olması...
Benım ölen Kedim Kikirik, onu ilk sahip olduğunda tek başıma çocuk aklımla (ki bildiğiniz sokak çocuğuydum o zamanlar) onu kartona koyup veterınere götürdüm. Veterıner yürüyerek 20 dakikaydı.
Sonra kediyi iyi gören veteriner buna biberon almalısın ama oda 40 tl demişti
Harçlıklarımı ve babamdan aldığım parayla gittim ona biberon aldım .
Kikiriğin ömrü çok kısa oldu ama onu hala unutmam. Hep böyle olmaya devam edelim arkadaşlar... Çünkü bu sadece yüce gönüllü insanların yaptığı bişeydir.

Konuyu dünden beri okuyorum, içim acıyor. Anlamaz hayvan sevmeyen zaten anlatmaya çalışmanın da anlamı yok

Yarın, 30 Ekim, oğlum gideli 2 yıl olacak, içim hala kanıyor, hala çok acıyor, tarifi yok .....

iki gündür bu başlığı gözlerim dolarak okuyorum .. çünkü benim kedim 15 yaşında ve az bir zamanının kaldığını biiliyorum artık... benim iyi kötü bütün anlarımda ,anılarımda hep o var... ve onsuz bir hayat nasıl olur bilemiyorum... özelliklede hastalanmasından acı çekmesiinden çok korkuyorum.. çünkü ne yazık ki veterinerler çokda yeterli olamıyorlar... muayenehanede ne kadar tedavi ediliyorsa o kadar... onlarında yapacağı çok fazla bişey yok...

$verrooooşşş.jpg işte buda benim verammmmm 15 yaşında kendileri :))

başınız sağolsun.

merhamet,vicdan,hastalık öncelik,canlı,acı kavramlarını unutuyor herkes yavaş yavaş....

siz üzerinize düşen İNSANLIĞI layığıyla yapmışsınız ne mutlu size..

benmim 7 yaşında golden retrieverim. pazartesi den çarşambaya 7 sara krizini üstüste geçirip bayramın birinci günü bilinçsizce saklandı. evdeki kimseyi tanımadı. bayram için bayramlaşmaya kimseye gitmedim 5 dk. bile yalnız bırakmadım. kimine göre gereksizdi yaptığım kimine göre önemliydi.
kızım hamile hastanede arife günü yatıp çıktı. ona bile ziyarete gitmedim. o da istemedi gitmemi. çünkü köpeğimin bana kızımdan daha çok ihtiyacı vardı.
bu ikisi arasında ne seçim yapmaktı. ne de sevgi azlığıydı. o anda kimin durumu ağırsa öncelik onundur. bayram boyunca kızımda bende Fıstığın üzerine itredik. şuan çok şükür iyi. atlattı. ama eve gelenler onun ölecek hastaymış gibi konuştular. ölecek bile olsa son görevimi yerine getirmemeliyiz. onu kaderine mi terk etmeliyiz anlamıyorum ne düşünüyorlar.

üzülmeyin hiç yalnız değilsiniz. heimizin etrafı vicdan duygusundan yada sorumluluktan kaçan insanlarla dolu.:KK50:

başınız sağolsun.

merhamet,vicdan,hastalık öncelik,canlı,acı kavramlarını unutuyor herkes yavaş yavaş....

siz üzerinize düşen İNSANLIĞI layığıyla yapmışsınız ne mutlu size..

benmim 7 yaşında golden retrieverim. pazartesi den çarşambaya 7 sara krizini üstüste geçirip bayramın birinci günü bilinçsizce saklandı. evdeki kimseyi tanımadı. bayram için bayramlaşmaya kimseye gitmedim 5 dk. bile yalnız bırakmadım. kimine göre gereksizdi yaptığım kimine göre önemliydi.
kızım hamile hastanede arife günü yatıp çıktı. ona bile ziyarete gitmedim. o da istemedi gitmemi. çünkü köpeğimin bana kızımdan daha çok ihtiyacı vardı.
bu ikisi arasında ne seçim yapmaktı. ne de sevgi azlığıydı. o anda kimin durumu ağırsa öncelik onundur. bayram boyunca kızımda bende Fıstığın üzerine itredik. şuan çok şükür iyi. atlattı. ama eve gelenler onun ölecek hastaymış gibi konuştular. ölecek bile olsa son görevimi yerine getirmemeliyiz. onu kaderine mi terk etmeliyiz anlamıyorum ne düşünüyorlar.

üzülmeyin hiç yalnız değilsiniz. heimizin etrafı vicdan duygusundan yada sorumluluktan kaçan insanlarla dolu.:KK50:

Çok çok geçmiş olsun..Tabiki onun başında beklemeniz gerekiyodu ve görevinizi yapmışsınız..Allah bir daha göstermesin..

birgün sinek öldürdüm diye tümgün içim yandı ki sizin gözünüz gibi baktığınız yavrucağın kaybı nasıl içinizi acıtmıştır..kendinizi suçlamayın siz elinizden geleni yapmışsınız ...

:KK43: :KK43:

Ben uzun zamandır evinde kedi bakan biri olarak sokaktaki tüm hayvanlara çok üzülüyorum.Sokakta gördüğüm yaralı hayvanları elimden geldiğince veterinere götürüp tedavi ettirmeye çalışıyoruz fakat bizler nereye kadar yetişebiliriz sokakta bir hayvan sesi duyduğumda çok rahatsız oluyorum yaralımı biryeremi sıkıştı diye defalarca gece yarısı sokaklarda eşimle kedi aradık.Bence her ilçenin belediyesi bu konuda birşeyler yapmalı.Ama bir çok yerde birkap su koymak bile belediyelerin işine gelmiyor.Benim evimde şuanda 2 tane kedim var evimdeki kediler içinde kendimi suçlu hissediyorum çünkü apartman ortamında yaşadığımız için onları kısırlaştırmak zorunda kaldık fakat şimdi bu sebepten dolayı evime aldığıma bile pişmanım çünkü onların doğasıyla oynadık savunmasız hayvanların özgürlüklerini ellerinden aldığımızı düşünüyorum.Cama çıktıklarında dışarıyı özlemle izliyorlar fakat dışarıya çıkmaktan korkuyorlar.Alllah bütün o savunmasız küçük canlıların yardımcısı olsun.

Ben uzun zamandır evinde kedi bakan biri olarak sokaktaki tüm hayvanlara çok üzülüyorum.Sokakta gördüğüm yaralı hayvanları elimden geldiğince veterinere götürüp tedavi ettirmeye çalışıyoruz fakat bizler nereye kadar yetişebiliriz sokakta bir hayvan sesi duyduğumda çok rahatsız oluyorum yaralımı biryeremi sıkıştı diye defalarca gece yarısı sokaklarda eşimle kedi aradık.Bence her ilçenin belediyesi bu konuda birşeyler yapmalı.Ama bir çok yerde birkap su koymak bile belediyelerin işine gelmiyor.Benim evimde şuanda 2 tane kedim var evimdeki kediler içinde kendimi suçlu hissediyorum çünkü apartman ortamında yaşadığımız için onları kısırlaştırmak zorunda kaldık fakat şimdi bu sebepten dolayı evime aldığıma bile pişmanım çünkü onların doğasıyla oynadık savunmasız hayvanların özgürlüklerini ellerinden aldığımızı düşünüyorum.Cama çıktıklarında dışarıyı özlemle izliyorlar fakat dışarıya çıkmaktan korkuyorlar.Alllah bütün o savunmasız küçük canlıların yardımcısı olsun.

Evet bende sizin gibi düşünüyorum..çok zorda kalmadıysa ve kötü durumda değilse kedi köpek eve alınmamalı..onlar sokakta bahçede daha mutlu..Bizim apartmanın çevresindeki demirler bir kedinin rahatlıkla geçebilceği ama köpeğin geçemeyeceği genişlikte..tam kediler için korunma yeri..buyüzden bahçemizde bu sene 3.doğumunu yakın bir zamanda yapacak bir kedi var..şuan toplam 8 kedi var şimdi kaçtane doğurur bilmiyorum ama önümüz kış..ilk doğumunu yaptığı kömürlüğe giden pencereyi kapattılar..ikinci doğumunu bahçede yaptı ama zaten hava çok sıcaktı..şimdi napıcak bilmiyorum..büyük ihtimalle onlara bahçenin bir köşesinde yuva yapıcam..Millet konuşmaya başladı nolcak bukadar kedi diye..bi yandan kısırlaştırsakmı diyorum ama içim el vermiyor..karşıyım çünkü kısırlaştırmaya..ama anneliğide yaşadı yani:KK1:

Bizim belediye duyarlı hayvanlara Ataşehir belediyesi..bir yavru kedi için telefon ettim hemen ekip yolladılar..aldılar barınağa götürdüler..
Bizimde destek çıkmamız lazım barınaklara..bugün eşimle konuştum..kuru mama süt eski gazeteleri toplayıp ziyarete gitçez bi gün..hem çocuklarımızın kalbinde merhamet oluşur..yardıma muhtaç olan insanda olsa hayvanda olsa el uzatmayı öğrenirler..

Basligini okudugumda icim urperdi.
Benimde 1yasinda kizim var.
Kizim dedigim, persian cinsi, kayisi rengi, tuy yumagi bir bicirik.
1yildir benimle.
Ona bir sey olursa dayanamam gb geliyor.
Bende senin gibiyim.
Hemen doktora goturuyorum en ufak bir seyde.
2hafta tatilde, ozel oteline biraktik, gu asiri esime arattirip nasil oldugunu sordurdum.
Simdide yanimda yatiyor.
Bu aralar yavastan yavastan yaramazliklara baslamis olsakta, o benim biricik kizim.
Ailenin tum uyelerine oyle asilamisimki kizimi, kayinpederim bile her aradigimizda kedin napiyor diye soruyor :))
Kediyle ugrasacagina bebek yap diyende cok oluyor.
Boyle diyen insanlari da anlayamiyorum.
Bununki de can, bununki de sevgi.
Tamam biliyorum ikiside ayni sey degil ama MISIRIM da benim kizim :)
Acini da paylasiyorum bu arada cnm.

Evet bende sizin gibi düşünüyorum..çok zorda kalmadıysa ve kötü durumda değilse kedi köpek eve alınmamalı..onlar sokakta bahçede daha mutlu..Bizim apartmanın çevresindeki demirler bir kedinin rahatlıkla geçebilceği ama köpeğin geçemeyeceği genişlikte..tam kediler için korunma yeri..buyüzden bahçemizde bu sene 3.doğumunu yakın bir zamanda yapacak bir kedi var..şuan toplam 8 kedi var şimdi kaçtane doğurur bilmiyorum ama önümüz kış..ilk doğumunu yaptığı kömürlüğe giden pencereyi kapattılar..ikinci doğumunu bahçede yaptı ama zaten hava çok sıcaktı..şimdi napıcak bilmiyorum..büyük ihtimalle onlara bahçenin bir köşesinde yuva yapıcam..Millet konuşmaya başladı nolcak bukadar kedi diye..bi yandan kısırlaştırsakmı diyorum ama içim el vermiyor..karşıyım çünkü kısırlaştırmaya..ama anneliğide yaşadı yani:KK1:

Bizim belediye duyarlı hayvanlara Ataşehir belediyesi..bir yavru kedi için telefon ettim hemen ekip yolladılar..aldılar barınağa götürdüler..
Bizimde destek çıkmamız lazım barınaklara..bugün eşimle konuştum..kuru mama süt eski gazeteleri toplayıp ziyarete gitçez bi gün..hem çocuklarımızın kalbinde merhamet oluşur..yardıma muhtaç olan insanda olsa hayvanda olsa el uzatmayı öğrenirler..

Ben barınaklar hakkındada hiç iyi şeyler duymuyorum.Hayvanlara tuvalet ihtiyaçları fazla olmasın diye az yemek vermek,tatillerde hayvanlara bakmamak gibi açıkçası oraya gittiğimde çok üzüleceğim için gitmeye cesaretim yok.Bazen kedi ve köpek gibi sokakta yaşayan hayvanların nesillerinin bitmesini istediğim bile oluyor.Belki bu düşüncem çok acımasız gibi gelebilir ama onların sokaklarda perişan olmalarından daha iyi olacaktır.İnsanların bazıları o kadar duyarsız ki eşimle dışarıya gece kimse görmeden yemek bırakıyoruz gördüklerinde söylenmeye başlıyorlar.Ama o hayvanlar gerçekten muhtaçlar bizler vermezsek nasıl beslenirler.Mesela bir örnek vereyim daha önceki evimizde ev sahibimiz kedileri gördüğünde ''kedileriniz olduğunu bilseydim size evi vermezdim'' dedi sonradan bir sürü huzursuz şeyler yaşattı ve taşınmak zorunda kaldık.Bence bu insanlar vicdansız.Bizler gibi insanların sayısı umarım artarda o hayvancıklar biraz olsun rahat yaşarlar.

Bugün kedişimi ilk götürdüğüm veterineri aradım ve kedimin öldüğünü anlattım..suçlayacak birinimi arıyosunuz dedi..belirtilere bakılırsa iç parazitten ölmemiş dedi..kanlı idrara sebep olmazmış iç parazit..ama kediyi bulduğumda üzeri kurt larvaları doluydu..eğer o larvalar bağırsaklarına ve idrar yoluna yerleştiyse onlar ölümüne sebep olmuş olabilirmiş...yani iyice kafam karıştı sanırım hiç bi zaman bilemicem neden öldüğünü :26:
Bu arada veter,iner bana barınaklarıda anlettı..artık bulduğum kedileri barınağa yollıycam dedim..barınaklarda yeterli ekip ve hijyen olmadığıiçin tedavi sırası gelene kadar iş işten geçiyormuş ve hasta olmayan hayvanlar bile hasta oluyomuş..çocuklarınızı sakın götürmeyin dedi..ben 4 ay gönüllü çalıştım orda dayanamadım ayrıldım dedi..Sanırım gitmekten vazgeçtim :26:

Bugün kedişimi ilk götürdüğüm veterineri aradım ve kedimin öldüğünü anlattım..suçlayacak birinimi arıyosunuz dedi..belirtilere bakılırsa iç parazitten ölmemiş dedi..kanlı idrara sebep olmazmış iç parazit..ama kediyi bulduğumda üzeri kurt larvaları doluydu..eğer o larvalar bağırsaklarına ve idrar yoluna yerleştiyse onlar ölümüne sebep olmuş olabilirmiş...yani iyice kafam karıştı sanırım hiç bi zaman bilemicem neden öldüğünü :26:
Bu arada veter,iner bana barınaklarıda anlettı..artık bulduğum kedileri barınağa yollıycam dedim..barınaklarda yeterli ekip ve hijyen olmadığıiçin tedavi sırası gelene kadar iş işten geçiyormuş ve hasta olmayan hayvanlar bile hasta oluyomuş..çocuklarınızı sakın götürmeyin dedi..ben 4 ay gönüllü çalıştım orda dayanamadım ayrıldım dedi..Sanırım gitmekten vazgeçtim :26:

Evet haklısınız bende barınakların yeterli koşullara sahip olmadığını duyduğum için gidemiyorum içim parçalanıyor.

üzülerek de olsa size konuyu hatırlatacağım için özür dilerim. ben de çok üzüldüm o minik pisiye :KK43:(

ilk vet iniz iç paraziti için ilaç vermiş miydi?
yavrulara ağızdan bir ilaç veriliyor ama onu 2-3 doz olarak uygulamak gerekiyor. çünkü o anki parazitler ölüyor ama larva ve yumurtaları birkaç gün sonra parazitini tekrarlatıyor.
tek doz vermişse veya hiç vermemişse, kendini aklamış olarak düşündüm. ben de ilk kedimi bulduğumda minicikti ve kocaman karnı vardı. yakındaki vet e götürdüm, ağızdan ilaç verdi, çok da fazla para almıştı.
2-3 gün sonra hala çok şişti karnı.netten o ilacın ismini arattım, prospektüsünü okudum. uygulanışında 2-3 doz uygulanmalı diyordu. tekrar götürdüm aynı yere, böyle böyle dedim, karnı hiç küçülmedi, bir de ek doz uygulanıyormuş dedim.
tekrar verdi ilacı, mama almıştım. bu sefer sadece mama parası verdim o zaman...

sürekli bir hayvan beslemek istiyorsanız, çevrenizdeki hayvan sahiplerinden vet önerisi isteyin. acemiliğinizi anlayanlar gerçekten de fiyatları çok abartıyor. ilaçların, iğnelerin parasını alıyorlar; kulak silmek için veya tırnak kesmek için 40-50 tl muayene parası ekleyenler oluyor. birçok vet, bunların parasını hiç almıyor. hastalığı olsa, teşhis olsa, muayene parası tamam da,1 dk bile uğraşmıyor, uzmanlığı da yok o işin...

bu arada siz gerçek bir hayvansevermişsiniz. güzel gönlünüzün karşılığını, her işinizde görürsünüz umarım.

ben ve ailem; ölen hayvanlarımızın acısını çok derinden yaşadığımız için son yıllarda eve hayvan sokmaz olmuştuk. şu an hepsi plansız gelen hayvanlar olmak üzere, ben ve ailemde toplam 5 can var. Allah uzun ömür versin ama öldüklerinde tek tesellimiz; onlara en iyi şekilde baktık, yuvasında mutlu idi. aç ve açıkta kalmadı, olacak...
keşke imkanlar el verse de, hiçbir hayvan ihmalden, tahammülsüzlükten sokaktaki sıkıntıları çekmese...

Malesef bizim cocuklugumuzda evcil hayvan kültürü yoktu. 37 yasindayim ve cocuklugumu hatirliyorum kimsenin evinde kedi köpek beslenmiyordu. Sokaktaki köpeklere bile aman yaklasmayin isirir, kediyi sevmek istesen elleme hastalik bulasir tüyü agzina kacar... Daha fecisi köpege tas atan adam cocuguna da ögretiyordu. Kardesim akvaryum yapmisti onun bile suyunu degistirirken annem söyleniyordu hep.

Köpek havlar kovalar isirir, kedinin salyasi mikrop pislik dolu, tirmalar... Böyle yapacaklarina onlarin da biz cocuklar gibi sevgiye bakima muhtac olan, kendilerine zarar vermeyen hic kimseye saldirmayan, hastalandiklarinda aci ceken canlilar olduklarini söyleselerdi keske. Yani kimse alip evde beslemek bakmak zorunda degil ama bu canlilarin buna layik olmadiklarini da asilamasinlar coluk cocuklarina.

Bence ölen ne olursa olsun üzülmek gayet insani bir duygu. Madem anlamiyorlar siz de icinizde yasayin acinizi. Duyarsizca söylenenler daha cok acitir caninizi.

Canım yaa çok üzüldüm ben de kedi sahibiyim sen elinden geleni yapmışsın kediciğin sen bulmadan önce kapmıştır paraziti o paraziti kapmadan önce aşılanmalıydı yani yapacağın pek bişey yokmuş çok iyibir insansın gurur duydum seninle yıpratma kendini son günlerini mutlu geçirmiş sayende enazından canım ve seni anlamayanlara aldırma benimde çok geliyo başıma anlattıkların başın sağosun

Seni çok iyi anlıyorum
8 yaşındayken annesi tarafından terk edilmiş, sokakta bir yavru kedi buldum
Onu beslemey basladık, sonra havalar birden soğudu, kömürlükte onu donmuş bir vaziyette buldum :KK43:(((
ama hala ölmemişti annem babam hepimiz seferber olup onu ısıttık ısıtıcıda ve kendine gelmeye basladı fakat karnında bir şişlik vardı yürüyemıyordu.. .Bunun sebebi ona çok küçükken süt falan yerine et falan vermemizmiş.... Sonra karnındaki şişliğe dayanamadı, o gece can çekişerek öldü :KK43:((
1 ay boyunca rüyalarıma girdi, çok özlemiştim onu... Aradan yıllar geçti hiç unutmam.... Canım kedim Kikiriğim....

SOKAKTA YAVRU KEDİ BULANLAR DİKKAT...

eğer yavru kedi çok küçükse tuvaletini kendisi yapamaz. annesi çişini yaptığı yeri yalayarak tuvalet ihtiyaçlarını gördürür yavrulara.

eğer bu dönem bitmeden bulduysanız, ıslak pamuk yardımıyla yavrunun genital bölgesine masaj yaparak tuvaletini yaptırmalısınız. Yoksa kendisi yapamayıp ölüyor :KK43:(( o şişlik belki de yapamadığı tuvaletiydi :KK43:(((((((((((((

bir de süt verilecekse suyla karıştırmak gerekiyormuş. yavru zaten sütten kesilme çağında değilse pet shoplarda bir toz var sanırım süt tozu gibi bişey, onu almak lazım...

ben kısa zaman önceye kadar bilmiyordum, sizinle de paylaşayım dedim.

el

X