Bugün kedişimi ilk götürdüğüm veterineri aradım ve kedimin öldüğünü anlattım..suçlayacak birinimi arıyosunuz dedi..belirtilere bakılırsa iç parazitten ölmemiş dedi..kanlı idrara sebep olmazmış iç parazit..ama kediyi bulduğumda üzeri kurt larvaları doluydu..eğer o larvalar bağırsaklarına ve idrar yoluna yerleştiyse onlar ölümüne sebep olmuş olabilirmiş...yani iyice kafam karıştı sanırım hiç bi zaman bilemicem neden öldüğünü :26:
Bu arada veter,iner bana barınaklarıda anlettı..artık bulduğum kedileri barınağa yollıycam dedim..barınaklarda yeterli ekip ve hijyen olmadığıiçin tedavi sırası gelene kadar iş işten geçiyormuş ve hasta olmayan hayvanlar bile hasta oluyomuş..çocuklarınızı sakın götürmeyin dedi..ben 4 ay gönüllü çalıştım orda dayanamadım ayrıldım dedi..Sanırım gitmekten vazgeçtim :26:
üzülerek de olsa size konuyu hatırlatacağım için özür dilerim. ben de çok üzüldüm o minik pisiye
(
ilk vet iniz iç paraziti için ilaç vermiş miydi?
yavrulara ağızdan bir ilaç veriliyor ama onu 2-3 doz olarak uygulamak gerekiyor. çünkü o anki parazitler ölüyor ama larva ve yumurtaları birkaç gün sonra parazitini tekrarlatıyor.
tek doz vermişse veya hiç vermemişse, kendini aklamış olarak düşündüm. ben de ilk kedimi bulduğumda minicikti ve kocaman karnı vardı. yakındaki vet e götürdüm, ağızdan ilaç verdi, çok da fazla para almıştı.
2-3 gün sonra hala çok şişti karnı.netten o ilacın ismini arattım, prospektüsünü okudum. uygulanışında 2-3 doz uygulanmalı diyordu. tekrar götürdüm aynı yere, böyle böyle dedim, karnı hiç küçülmedi, bir de ek doz uygulanıyormuş dedim.
tekrar verdi ilacı, mama almıştım. bu sefer sadece mama parası verdim o zaman...
sürekli bir hayvan beslemek istiyorsanız, çevrenizdeki hayvan sahiplerinden vet önerisi isteyin. acemiliğinizi anlayanlar gerçekten de fiyatları çok abartıyor. ilaçların, iğnelerin parasını alıyorlar; kulak silmek için veya tırnak kesmek için 40-50 tl muayene parası ekleyenler oluyor. birçok vet, bunların parasını hiç almıyor. hastalığı olsa, teşhis olsa, muayene parası tamam da,1 dk bile uğraşmıyor, uzmanlığı da yok o işin...
bu arada siz gerçek bir hayvansevermişsiniz. güzel gönlünüzün karşılığını, her işinizde görürsünüz umarım.
ben ve ailem; ölen hayvanlarımızın acısını çok derinden yaşadığımız için son yıllarda eve hayvan sokmaz olmuştuk. şu an hepsi plansız gelen hayvanlar olmak üzere, ben ve ailemde toplam 5 can var. Allah uzun ömür versin ama öldüklerinde tek tesellimiz; onlara en iyi şekilde baktık, yuvasında mutlu idi. aç ve açıkta kalmadı, olacak...
keşke imkanlar el verse de, hiçbir hayvan ihmalden, tahammülsüzlükten sokaktaki sıkıntıları çekmese...