Kedim kendi yerinde yatmıyor nasıl alıştırabilirim?? 😔

Biz hiç çözemedik. Bir de sizin kedilerde söyleniyor mu? Bizim kız çok söyleniyor. Hatta bazen "yaaa" deriz ya biz. Ona benzer bir ses çıkarıyor.

benimki de 1.5 aylık erkek, 10 gün önce falan sahiplendik, genelde kucağımızda uyuklamayı seviyor. artık biz uykusu geldiğini anladığımızda yatağına götürüyoruz.
hatta beni alerji yaptı, çok zor durumdayım aslında resmen nefes alamıyorum artık, ilaç kullandım o da işe yaramadı. uzak durayım falan diyorum ama o ısrarla gelip kucağımda uyumak istiyor. odama almıyorum kapının önünde ağlıyor. ne yapacağım bilmiyorum, 10 gündür sürekli hasta gibiyim ve kendimi işe de veremiyorum rahatsız olduğum için. onun ise hiç umrunda değil, o kucağımda uyumak ister, korkutmaca oynamak ister, mama ister, yasak bölge mutfağa 1 milisaniyede koşup etrafı karıştırmak ister, biz yemek yerken tabağımıza atlamak ister, sevdirmek ister sanırım beni bu evden yollamak istiyor. ben biliyorum niyetini, beni yollayıp odama kurulacak. kedi odası olsun istiyor. bu kadar rahatına düşkün ve umursamaz bir canlıyı dilediğimiz yerde uyutmak zor

Biz hiç çözemedik. Bir de sizin kedilerde söyleniyor mu? Bizim kız çok söyleniyor. Hatta bazen "yaaa" deriz ya biz. Ona benzer bir ses çıkarıyor.
Bizimki genelde kendini acındırıyor. Depresyon hırkası var, en büyük zevki onu yoğurarak mırlamak. Yerde oturup gözümün içine bakarak çok ince ve uzun miiiiyyyyk yapıyor hırkayı serip beyefendiyi seviyoruz yarım saat. Oyun istiyorsa bağıra bağıra söyleniyor. Ciddi ciddi iletişim kurabiliyoruz artık çocukla

bizimki normalde dalmaz ama bu sefer bayağı yara oldu

topa dalmış onu alacakmış da ben araya kaynamışım işte

işin ilginci o toptan evin her yerinde var, git başkası ile oyna

arada baza altına saklıyor sonra sabah bir bakıyorsun yer top dolu, bir kaç saat sonra ilaç için bir tane kalmamış

bizimki çok az ses çıkarıyor

eşimin göbeğinde hırlıyor ama o zaten sevilirken rutin

ama öyle miyav vs demiyor eğer bir yerde kapalı kalmadı ise

ben bağırmasından ne olduğunu anlıyorum genelde

bir akşam yattık koridordan bağırıyor yatak odasının önünden

neden bağırıyorsun gelsene vs diyoruz daha da bağırıyor

ne bağırıp duruyorsun bir yerde kalmış gibi dedim bir daha bağırdı

aklıma geldi bir baktım ki mutfakta kapalı kalmış

onun için bağırıyormuş, gerçekten kapalı kalmış da o kadar yüksek bağırıyor ki yanımızda sanmışız

Bizim kız çok inat ya Hemen kızıyor. İlla onun istediği olacak. Geçenlerde benim kızla kedi kız oyuncak konusunda biraz anlaşmazlığa düştüler. İkisi de birbirini şikayet ediyor

Bizim manyak da kağıt top seviyor. Ama yaptığımız topları sürekli kitaplığın arkasına saklıyor. Geçen temizlik yaparken 18 tane top çıkardım. duvarla kitaplık arasındaki 1cm yere o kadar şeyi nasıl sığdırdın

Hayır maalesef yok ilk defa bir kedi sahiplendim o yüzden herşeyi kusursuz yapmaya çalışıyorum hem geç de olsa kediler HNgi bilgi almayı ve öğrenmeyi seviyorum

Ben bazen kudururken birazcık fazla mıncırıyor göbüşünü falan öpüp ısırıyorsam tüylerini kabartıp koridorda uzun uzun mövövövöv diye tuhaf sesler çıkarıyor. Küfrediyor yani çok belli =))) Bi de bazen kuş falan gördüklerinde çıkardıkları titrek miyavlama var ya, böyle bıyıklarını titreterek çıkarıyorlar hani, işte benimki bana da aynı sesi çıkarıyor bazen popoyu havaya dikip kafayı yere gömerek. Beni av olarak görüyor.

Çok kedi baktım , şuan da kedilerim var. Hepsinin karakteri farklı oluyor. Bazıları hiç gelmez yatağa , bazıları gelir göğsünde , ayaklarında yada boynunda uyur. Sizin ki şuan küçük , belki biraz büyüyünce ve huyları değişince sizden bağımsız olmak isteyebilir. Tam tersi belki daha da bağlanıp hiç yataktan çıkmaz. Ne yazık ki değiştirilemiyor.

Kıyamammm

Kedinin yeri diye bir sey yok butun ev onun. İstedigi yerde yatar degistiremezsiniz. Yataginizda yatmasini istemediginiz halde neden kedi sahiplendiniz ?
Kediyi sahiplenmemin nedeni onunda ailesi olması istediğim için onu kısıtlamak değil konuyu başka yere çekmeyin lütfen kedimin rahatı için herşeyi yaparım.

Kedimi yatağına alıştırmak için yatağına kullanmış olduğum tişortumu koymustum ve hic ikiletmedi kokladı ve yatagina yattı. Sevdigi birinin esyasini yatagina sererseniz alışıyor

Benim lokum hanımda yatagında hiç yatmaz bazen uyurken götürüp koyuyorum hemen kalkıyo .Evin çok degişik yerlerinde uyuyo mesela duşakabinin içi

Kediyi sahiplenmemin nedeni onunda ailesi olması istediğim için onu kısıtlamak değil konuyu başka yere çekmeyin lütfen kedimin rahatı için herşeyi yaparım.
o başka yere çekenlere istediğiniz kadar gerçeği anlatın, yaranmazsınız :) boşverin uğraşmayın. geçen gün ben de bir konu açtım, evde camlarda sineklik vs gibi koruyucu bişey yok hani ne yapmam lazım güvenliğini nasıl sağlayabilirim vs gibisinden. akıl alıyorum milletten burada, birileri kaynadı araya yine var efendim güvenliğini sağlamayacaksan neden sahiplendin. bir başkası dedi, işte çocuğun olsaydı her şeyi yapardın ama kediye gelince yapmıyorsunuz bilmem ne. yahu bir sorunuma çözüm bulmak, bir konuda bilenlerden yardım almak için yol göstersin diye konu açıyoruz, gelip değişik değişik yazıyorlar ha soruna çözümü bulduk onlara laf anlatması kaldı, hesap vermesi kaldı... sokakta bıraksak araba altında kalıp ölecekler, yuvamızı açıyoruz iyi bakmaya çalışıyoruz, bunun için birilerine danışıyoruz, dışarıdakilerden bin kat daha şanslılar. keşke hepsine yetebilsek tabii o ayrı konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…