Kedi Anneleri Lütfen Bakar mısınız? ÇOK ACİL

Sesli güldüm 😂 ne bileyim videolara bakınca 2 kediye 3 wc. Demişler yok artık dedim 😅
yok yaaa millet masraf yapmaya yer ariyor:) benim cok tanidigim var birkac kedisi olann tek tuvalete girip cikiyorlar. ha kedi der "aganin pohu ustune poh olmaz" diye kullanmayi reddeder falan, o ekstrem durumdur. o zaman care bulursun ama normalde gerek yok
o kadar üstüne dusmeye gerek yok bence hayvanlarin. benim de kedim var masallah sapasaglam, 10 senedir bende (ki sahiplendiğimde platini vardi acik ameliyat yarasina pansuman yapardim) oyle her adiminda hastaneye kosmam, bkunda boncuk aramam, her seyin ennn iyisi olsun, kum kabim 3 gun b.klu kalmasin diye ugrasmam. masallahi var. eskiden sahiplendigim (evleri ayirinca diger arkadasimsa kalan) kedim de oyle. neredeyse 20 yasinsa hala sapasağlam (masallah diyeyim her ikisine de)
ama hayvan bir gun tasta yatsa "niye morali bozuk" diye hastaneye koşan, losemj asisina kadar tum asilari gunu gecmeden olan, asiri ozenilen cok fazla kedi var (neredeyse tum arkadaslarim kedi sahibi) onlarin kedileri hastaliktan kiriliyor.
o yuzden ben asiri ustune dusmeyi cok dogru bulmuyorum.
sal biraz, bisey olmaz:)

yok yaaa millet masraf yapmaya yer ariyor:) benim cok tanidigim var birkac kedisi olann tek tuvalete girip cikiyorlar. ha kedi der "aganin pohu ustune poh olmaz" diye kullanmayi reddeder falan, o ekstrem durumdur. o zaman care bulursun ama normalde gerek yok
o kadar üstüne dusmeye gerek yok bence hayvanlarin. benim de kedim var masallah sapasaglam, 10 senedir bende (ki sahiplendiğimde platini vardi acik ameliyat yarasina pansuman yapardim) oyle her adiminda hastaneye kosmam, bkunda boncuk aramam, her seyin ennn iyisi olsun, kum kabim 3 gun b.klu kalmasin diye ugrasmam. masallahi var. eskiden sahiplendigim (evleri ayirinca diger arkadasimsa kalan) kedim de oyle. neredeyse 20 yasinsa hala sapasağlam (masallah diyeyim her ikisine de)
ama hayvan bir gun tasta yatsa "niye morali bozuk" diye hastaneye koşan, losemj asisina kadar tum asilari gunu gecmeden olan, asiri ozenilen cok fazla kedi var (neredeyse tum arkadaslarim kedi sahibi) onlarin kedileri hastaliktan kiriliyor.
o yuzden ben asiri ustune dusmeyi cok dogru bulmuyorum.
sal biraz, bisey olmaz:)
Ayy YenGenC, yorumlarını gülerek okuyorum, sakinleşiyorum. Maşallah kedilere 🧿

Ben de öyle evhamla çocuk büyüttüm. Çit aldım, içerisini antibakteriyel döşedim, günlük oyuncaklarını dezenfekte ettim, Yemek tencereleri bile özeldi. Eşim çok kızardı biz köyde büyüdükte ne oldu? Diye ki eşim maşallah nerdeyse hiç hasta olmaz. Çocukta olmadık hastalıklar çıkıyor, pişman oldum.

Sen anlattıkça aklım başıma geliyor. Bu da canlı, sen ilk çocuğun gibi büyütürsen benzerini yaşarsın diyorum. Valla sağolasın, aydınlanma geldi şu an.

Merhabalar, özür dileyerek sizlerin nickini unuturum diye alıntıladım.

Yine yardıma ihtiyacım var 🙏 Kedimize adapte olduk hatta bayağı sevdik. Bayağı araştırıp çok düzenli, çok güzel bakıyoruz.

Kızlar, yine mağdur bir kedi var artı olarak cins kedi. Sahibinin iş koşulları değiştiği için neredeyse 15 gün kediler yalnızmış teker teker dağıtıyor 🫤 diğerleri gitmiş bir tane yavru kalmış. Nasipsiz mi nedir? Kimse istememiş. (Verilebilecek)

Kedimizi aşırı sevince ve bakım koşulları iyi olunca, diğer canıda alacağız. Cins olunca bulunduğumuz bölgeden kimseye vermek istemiyor kötüye kullanılır (ticari) diye. Verebileceklerin bir kısmına vermiş, bu kalmış.

Şimdi bu yeni kediyi veterinere götüreceğim zaten aşı için vs. Ama merak ettiğim şey karantina lazım mı? Klinikte hep hasta kediler var oraya bırakamam mecburen evde olması lazım. Hadi ayrı odada tuttum diyelim ama korkuyorum.

Görünürde sağlıklı kedi ama ne taşıyor veya taşıyor mu bilmiyorum. Bizim kedi sürekli gözetim altında bir problemi yok. Hani geldiği yerde genel bir hastalık yok ama endişe etmem gerekir mi?

Bir de wc. Yi sonrasında ortak kullanabiliyor mi? wc. Si kendinden elekli ve yedek alt kap var. Günlük komple yıkıyorum, virkon s ile dezenfekte edip öyle kullanıyorum. Mama kapılarını bile günlük dezenfekte ediyorum.

Kızlar bir kedisi varken, başka kedi sahipleneneniz oldu mu? Ben mi çok evham yapıyorum?
Valla bana sokaktan geldi 2.kedim. Kapıyı bir açtık eve girdi öyle diyeyim. Veterinere götürdüm ev kedisiymiş aşısı varmış kısırmış sokağa atmışlar. Ben de aldım eve. Diğer kedim ile alışana kadar ayrı tuttum ikisini ama 2 günde alıştılar yavaş yavaş kapı arasından birbirilerini koklamalarını sağladım başta. Haricinde hastalık vs endişe etmedim siz çok endişe ediyorsanız veterinere söyleyin genel test yapsınlar ama bence gerek yok o da ev kedisiymiş sonucta. Aynı kaba tuvalet yapıyorlar. Sorun olmuyor. Kedilerin huylarına göre değişir ama bazı kediler ayrı isteyebilir tuvaleti..

Valla bana sokaktan geldi 2.kedim. Kapıyı bir açtık eve girdi öyle diyeyim. Veterinere götürdüm ev kedisiymiş aşısı varmış kısırmış sokağa atmışlar. Ben de aldım eve. Diğer kedim ile alışana kadar ayrı tuttum ikisini ama 2 günde alıştılar yavaş yavaş kapı arasından birbirilerini koklamalarını sağladım başta. Haricinde hastalık vs endişe etmedim siz çok endişe ediyorsanız veterinere söyleyin genel test yapsınlar ama bence gerek yok o da ev kedisiymiş sonucta. Aynı kaba tuvalet yapıyorlar. Sorun olmuyor. Kedilerin huylarına göre değişir ama bazı kediler ayrı isteyebilir tuvaleti..
Sizinkisi daha ani olmuş 😅 yaa sağolun panik oluyorum hemen. Evet ev kedisi dişi mavi gözlü 🥰 Eşime dalga malzemesi oldum hepten 😅 Ben hep derdim bir tane bana benzeyen kızım olsun diye, hep oğlum oldu. "Yaaaa Zaren'cim bir daha kedi, köpek, insan diye ayır dileklerini, sana benzeyen kızın oldu işte " diyor 😅

Bu arada kedi yüzünden sürekli gülecek bir muhabbet oluyor, extra huzur getirdi bize 🥰 şimdi ×2 olacaklar 🥰

X