Kedim kendi yerinde yatmıyor nasıl alıştırabilirim?? 😔

Kediler bizim onlara sunduğumuz yeri değil kendi buldukları yerleri tercih eder. Koltuğun kenarı, yatağın orta yeri, sehpanın/masanın ortası, kalorifer peteğinin üstü, yeni katladığınız çamaşırlar falan filan... Bizim kedimiz yatağı görünce üzerine bile basmadan yanından yürüyüp geçer, üzerinden atlayıp geçer ama asla dokunmaz. Bir kaç kere ilk aldığımızda yattı sadece.

Kalk yerinde yat guzuuumm diyin nenelerimiz gibi belki laftan anlar😂 saka bi yana kedidir ne yapsa yeridir diyip salin cunku alismaz alisir gibi yapip gece yine gelir yada baska yere gider tuvalet egitimi gibi degil uyumak icin guvende hissedecegi yerleri secerler genelde

Henüz küçük o nedenle yatağa daha çok gelir

Kışın yatakta daha çok yatıyorlar yazın ferah yerlerde takılıyorlar

Bizimkinin başucumda koltuğun üstünde yatağı var orada uyuyor ama nefes mesafemde canı isteyince de bir adımda yatakta

Eşim akşam salonda ayağa kalktığında koşuyor ondan önce odaya ulaşıp uyuyor

Bir de biz bu kış kalorifer yatağı aldık salonda duruyor akşamları onda yatıyor eşimin göbeğinde yatmadığı zamanlarda ama gündüz onu tercih etmiyor herkes ile birlikte ise salonda yatıyor

Arada koltuk minderleri ile koltuk üstü yatak yapıyoruz üstü kapalı gündüz orada takılıyor

Ama burası senin dediğimiz tek yer kalorifer yatağı onu sevdi

O da kıytırık bir şey bir demir bir peluş

Büyüyünce ısırması zıplaması vs azalacak şimdi ilgi istiyor henüz bebek o nedenle daha çok sokuluyor

Oynayın yorun daha rahat uyur

Merhabalar arkadaşlar iki buçuk aylık kedim var erkek bize geleli 18 gün oldu geldiğinden beri bizim yanımızda uyuyor yada yatağımızda kendi yerine bir türlü alıştıramıyorum kedi otu bile aldım ama yok olmuyor nasıl alıştırabilirim lütfen yardımcı olun 😔😔
Şimdi o çok küçük devamlı bir anne sıcaklığı arıyor. Erkek kediymiş büyüdükçe sizden kopacak zaten. Ama yerinde yatmasını sağlayamazsınız sanıyorum.

boşuna mı her sabah her tarafımız tutulmuş, sopalarla dayak yemiş gibi uyanıyoruz. Bi de yayıyor dötünü koca yatağın tam ortasına. Ne üzerimi doğru düzgün örtebiliyorum ne sağıma soluma dönebiliyorum. Eşim de yayılarak uyuyor. Hep diyorum bu yataktaki asıl kedi benim diye. Öyle az yer kaplıyorum ki sayelerinde. O ısırmaları iyi bilirim. Uykunun en tatlı yerinde ayak serçe parmağını hedef alır bi de eşşekler. Büyüyünce gece ısırmaları bitiyor genelde. Ama gün içinde pusu kurup aniden ayak bileğine atlamalar bitmedi bizde

Benim kedim de önce babamla yatağa gider babamı uyutur,sonra gelir beni uyutur, en son da annemi uyutur :)
Herkesin uyku saati farklı farklı olduğu için hepimizi yatirabiliyor,görev gibi 😂😂
Benim kedimin bir 'yeri' yok ama kedilerin yeri olmaz zaten. Canı nerede yatmak isterse orası 'onun yeri'dir. Bence kendinzii hiç yormayın :))
Çok tatlıymış maşallah.
Benim yerime sever misin?

Merhabalar arkadaşlar iki buçuk aylık kedim var erkek bize geleli 18 gün oldu geldiğinden beri bizim yanımızda uyuyor yada yatağımızda kendi yerine bir türlü alıştıramıyorum kedi otu bile aldım ama yok olmuyor nasıl alıştırabilirim lütfen yardımcı olun 😔😔
İki yaşında bir kedim var kapıyı kapatmazsak full bizim yatağımızda yatar onu alıştırma diye birşey yok valla ancak engelleyebilirsin. Bal kedişler bizi dinlemez 😘😘

Kendimiz bize ilk geldiğinde o kadar güzel bir yatak almıştık ki yumuşacık vs.. peki ne oldu ? Bir gün yatmadı, bırakın bir günü bir dakika yatmadı. Kedi yatağı evde ordan oraya gezerken en son başkasına verdik. Peki nerede yatıyor kedimiz ? Bizim yatakta. Gündüz biz uyumuyorken bile gidip orada yatıyor. Biz kabullendik artık paylaşıyoruz yatağı.. 😂

Eve bir kedi geldiyse o ev artık o kedinindir. Nerde yatacağına kendi karar verir. Kedi gizli örgütünün ilk kuralıdır bu. Benimki banyo lavabosuyla ütü masasını tercih ediyor 😉

boşuna mı her sabah her tarafımız tutulmuş, sopalarla dayak yemiş gibi uyanıyoruz. Bi de yayıyor dötünü koca yatağın tam ortasına. Ne üzerimi doğru düzgün örtebiliyorum ne sağıma soluma dönebiliyorum. Eşim de yayılarak uyuyor. Hep diyorum bu yataktaki asıl kedi benim diye. Öyle az yer kaplıyorum ki sayelerinde. O ısırmaları iyi bilirim. Uykunun en tatlı yerinde ayak serçe parmağını hedef alır bi de eşşekler. Büyüyünce gece ısırmaları bitiyor genelde. Ama gün içinde pusu kurup aniden ayak bileğine atlamalar bitmedi bizde
Aynı biz:bicak:
Bazen ağzımın dibine yatar nefesini üfleye üfleye bazen koluma yatar yüz üstü yatayım sırtıma yatar sabah dayak yemiş gibi
yatınca insan dinlenir ben yorgun uyanıyorum
Arada perdeye tırmanıp üzerime de atladığı oluyor:KK53:

Kendine alınan yatakta yatan kedi görmedim. Kedime aldığım yatağı hiç kullanmadı. Canı isterse ayak ucumda yatar, canı isterse yerde. Son zamanlarda kuru zeminde yatıyordu üzülüyordum, oraya yumuşak bir minder attım, kullanmaya başladı yine her zaman değil ama. İlk defa onun için koyduğum yatağı kullandığını görmüş oldum. Kediler köpekler gibi değildir, beklemeyin böyle şeyler

Benim kedim yerinde yatıyor ama yeri olarak gördüğü şey benim yatağım 😄
Yatma saati gelince bana bakıyor bekliyor, eskiden dışarı çıkabildiğimiz dönemlerde eve geç gelmişsem uyku saatini geciktirdiğim için trip atıyordu. Şimdi koltukta yatıyor, yatağa geçiş saatimiz gelince peşimden yatağa geliyor.

Sürpriz yumurtadan çıkmış gibi davranmayın şu kedinize ya. Hiç mi bir fikriniz yoktu kedi bakımı hakkında?

Eve bir kedi geldiyse o ev artık o kedinindir. Nerde yatacağına kendi karar verir. Kedi gizli örgütünün ilk kuralıdır bu. Benimki banyo lavabosuyla ütü masasını tercih ediyor 😉

nerde yatarsa yatsın da uyku sersemi saldırmasın

geçen gece çığlık atarak fırladım

tabii eşim de

ayağımda bayağı derin iki cırmık ile

neden cırmaladı fikrim yok

kovaladım kalk kız git yataktan diye umursamadı bile biraz daha sert kovaladım gitti

bir iki saat sonra yine geldi yine girdi yorganın altına

ne var ne istiyorsun diye açtım yorganı popomun altından peluş mini ponponu çıktı

meğerse topunu kaçırmış onu istiyormuş benim ayak da topa hamle sırasında araya karışmış

attım topunu yere rahat rahat uyuduk :KK11:

nerde yatarsa yatsın da uyku sersemi saldırmasın

geçen gece çığlık atarak fırladım

tabii eşim de

ayağımda bayağı derin iki cırmık ile

neden cırmaladı fikrim yok

kovaladım kalk kız git yataktan diye umursamadı bile biraz daha sert kovaladım gitti

bir iki saat sonra yine geldi yine girdi yorganın altına

ne var ne istiyorsun diye açtım yorganı popomun altından peluş mini ponponu çıktı

meğerse topunu kaçırmış onu istiyormuş benim ayak da topa hamle sırasında araya karışmış

attım topunu yere rahat rahat uyuduk :KK11:
Koynuna almışsın çocuğun topunu sonra neden uyutmuyor 😂

Biz el ayak olayını 5-6 aylıkken çözdük. Ama benim uğraşlarımla mı çözdük, hayvanın karakteri sakin olduğu için mi bilemiyorum orasını.

X