kedi sahipleri bakabilir mi, yüksekten atlama hakkında?

Kedimin veterineri tezini bu yüksekten düşme konusunda yazmış bize demişti ki. İnsanlar kedi nasılsa heryere tırmanıyor, yükseğe çıkıyor, iniyor diye evde cam ve balkona çıkmasına izin veriyor. Bakıyorlar atamıyor, düşmüyor izin veriyorlar oysaki kedi tüm yıl atlamaz atlamaz sonunda bir gün atlayıverir yazık olur demişti.

Kedi fileleri satılıyor muhakkak edinin pencereler için. Balkona çıkıncada kapıyı kapatın o evde kalsın. Yada ev havalandırma için açıyorsa ız pencereyi kapısını kapatıp havalandırın.

evet maalesef çok pahalı oluyor sağlam çözümler. ama kendi evim olsa bir dk bile düşünmem. 10 bin tl de olsa yaptırırım. ki bizim 1 sene içinde taşınma ihtimalimiz var belki ev alırız, belirsiz şu an ama niyetimiz var. zaten alınacak evde ona göre düzenlemeler yapılır. sineklikse sineklik, telse tel yani. ne lazımsa.
yani 3 kişiyiz, zaten birimiz yazın kavrulsa da balkona falan çıkmaz. kardeşim. sevmez balkonu, balkon kültürü yok pek genelde o durur başında.
az önce kendisiyle de konuştum zaten. camlar kafama takılıyor eğer çözüm bulamazsak aldığımız eve geri yollamak zorundayım, ben dayanamam dedim.
ki geldiği evde 10 liralık açık mama yiyordu çocukta bağışıklık düşüklüğü yüzünden mantar olmuş. hatta zaman zaman yetişkin maması bile yemiş. hani yiyor diye ellememişler ama o işler öyle olmuyor biliyorsunuz.
neyse pencerelerime bir kez daha baktım ben. salonda ve benim odamda sürgülü camlar var. sürgülülere çözüm bulmak zor ama normal açılır kapanır camlar için bir şeyler yapma şansım var. hiç yoktan iyidir çözümler + dikkat ile yazı atlatırız diye düşünüyorum. salonda bir sürgülü, bir açılır kapanır bir de balkon var işte tehlike arz eden. açılır kapanıra tak çıkar sineklik uydurucam, sürgülüleri o salonda iken açmayacağım. biz balkondayken de o içeride takılacak, balkon kapısı kapalı olacak.
genelde kardeşimin odasında uyur onun da camı açılır kapanır, hiç yoktan iyidir bir sineklik takıcaz. hatta ben gerekirse açmam camı bile dedi. odasındaki balkonu zaten kullanmayacak.
yani gözümüz hep üstünde olacak. zaten bu yazı atlatsak yeter.

daha önce sokaktaki 1 aylık yavruyu kurtarmıştım, organları gelişmediği için 2 hafta anca yaşatabildik. kaybettik. çok üzülüp bir daha asla demiştim ama kısmet işte.
şu anda da çok seviyorum. zaten sevmesem bu kadar endişe duymam. sanki uygun koşulları sağlamayı umursamayıp sahiplendik gibi algılanmış olabilir ama öyle değil aslında.
önerileriniz için teşekkür ederim :)

Bizde de sineklik yok ama sürekli gözüm üstünde, aslında taktırmak lazım. Bir yaşını geçti, balkonu, cam kenarını çok seviyor nam-ı diğer camdaki kedi Hiç atlamadı ama diyorum ya sürekli gözlem altında ama kedi bu nihayet, bi sinek görür(bizimki sinek hastası) pat arkasından aşağı ALLAH korusun. Camdan kafasını çıkartıyor bazen hemen sesleniyorum, mırlayarak iniyor, biliyor suçunu. Normal sineklik dayanmaz, kolayca yırtıyorlar çünkü. Bi yerde görmüştüm bahçe teli mi ne ismi, yapı marketlerde satılıyormuş uygun fiyatlı, onu cama göre kesip monte ediyorlar, biraz uğraşmalı ama hem daha ucuz hem de çok daha sağlam oluyormuş, öyle yapmalı.

atlamak isteyebilir. bir gün camı açık unutmuşuz 2. katta kediyi pervazdan zar zor yakalayıp içeri çektim. bir arkadaşımın kedisi 4 katta otururlarken her ay camdan atlardı. sürekli veterinere giderlerdi. yapı marketlerde rulo ince teller satılıyor uygun fiyata çiviyle cama falan monte edebilirseniz çok pahalı bir çözüm olmaz hem de sonra sökebilirsiniz. camdan atlamaması şeklinde eğitebileceğiniz sanmıyorum kediyi

Yarım açılan pencerelere (adı vistas mıydı ne) kediler çok fena sıkışıp ölüyor maalesef, nette bununla ilgili bir sürü olay var yaşanmış.

biraz zor bulunuyor ama pet-friendly oteller var turkiyede de. biz yazin neredeyse 3 ay tatil yapiyoruz o yuzden onlari hic goturmedigimizde feci bir vicdan azabi cekiyoruz. mesela gecen yaz 6 kez tatile ciktiysak 2sine onlarla gittik.

bu pet friendly dedigim otellerde bir odada maksimum 3 evcile kadar izin oluyor genelde, senin istegine gore sen yokken odaya girmiyorlar eger kedin odadaysa. veya ek ucret verip belli saat araliginda pet hotel dedikleri kisma da birakabiliyorsun. hangi otellerdi bunlar benimkine sorup yazayim. ama kedi icin iki kisilik masrafi gozden cikarip git.

Bahçe telleri var cama uygun kestirip birine rica etseniz takabilirler ama esnemeyen bir şey olmalı ki aralıktan kacamasin ..
Aklıma bu geldi sıkı sıkı takılırsa çözüm olabilir ..
Ya da benimkiler gibi sokağı ancak camdan seyreder ..
Üzülüyorum ama onların can sağlığı için .
Kapıdan da kaçabilir büyüyünce ona da dikkat edin aklıma gelmişken
Hiç büyümeyen 1 yaşında çocuk gibi oluyorlar malum her zaman tetikte olmak lazım .
Bende altı tane olunca refleks geliştirdim artık her birinin ayrı huyu var ezberledim .
Artı 1 hamilemiz var 7.olarak o da bugün yarin doğuracak .
Artı bir geçen gece saat 3 te sokaktan enseden tutup getirdiğim var kendini caddeye atan taksiden son anda kurtulan onu da sahiplendiricem şimdilik misafirimiz
Sizin ki bir buçuk aylıksa şu an eylüle kadar ancak 5 aylık falan olur dediğim gibi hiç göstermeyin balkonu inşallah kendi evinize geçince her şey daha iyi olur güle güle büyüsun çocuk

aslında etmemeli de işte o matkap olayı var ya o sıkıntılı

mesela bizim evde odanın birinde pimapende kalem kalındığında bir delik var

altlı üstlü iki kardeş oturup ortak net kullanmışlar oradan kablo geçirmişler

o minicik delikten soğuk giriyordu içeri biz tıkadık

pimapenlerdeki o vida delikleri de sağlamlığını azaltır vs yine içine su girer

ya da o yapıştırılan şeyler yıllarca kalınca çıktığında lekeli oluyor tam kalkmıyor vs

bir sonraki ev tutmaya gelen de bu ev eski demeye başlıyor

bir handikap

benim kedi delice koşuyor KudrAlobar nazar değdiii

ama kedi icin iki kisilik masrafi gozden cikarip git.

hah işte can alıcı bölümünün bir kısmı da burası

bir iki baktım makul fiyatlılar daha bungalov tarzı tamam da gerçek otellerde pet çok masraflı

yani ona verilecek miktar ile birkaç gece daha tatil yapılır moduna giriliyor

o nedenle de yazlıkta bir ay kalalım aynı maliyete dönüyor bizim tatil planları

+1

ben simdilik masraflari babama yiktigim icin “ne yani ben gidiyim tofi gelmesin mi babaaaa” diye isin icinden cikiyorum. kendim odemeye basladigimda da ins kiyamam gotururum

valla artık yapıcaz bir şeyler artık yapışkanlı mı olur, vidalı mı olur, başka bir mekanizma mı olur. belki ben kendim uğraşır yaparım bir şeyler.
ev sahibi en temel üstüne düşen şeyi bile yaptırmıyor. kiradan düşmez o yüzden ucuz yollu çözümlere bakıcam ilk etapta.
artık taşınırken sökmeli mökmeli çözüm bulmak zorundayım.

Her kedisi olanın evinde sineklik var hanımefendi. Nasıl her çocuğu olan kapıların kilitlerine, mobilyaların sivri köşelerine dikkat ediyorsa, kedisi olanlar da cama pencereye dikkat ediyor. Onlar da çocuğumuz çünkü.

evet hatta benim bildiğim, kullandığım çok sağlam bir bant var çift taraflı. duvardan sökmek zor, iyi tutuyor. belki pencereyi de çok iyi tutar.
zaten sinekliği aldık oh bitti gibi bir durum olmaz. her şey olabilir ama en azından böyle de bir önlem aldım diyebilirim kendime.

yoo, ben olmayanı da gördüm. merak ediyorum bu sebeple, onlar ne yapıyor diye.
ama ben bu konuyu tavsiye almak için açtım. sizin gibi lafı cımbızla çekip tartışma yaratmak isteyenler dilediği gibi yazıp çizebilir, karışmam kimsenin yorumuna. şikayet et butonuna basar geçerim, yönetim ilgilenir.
çözüm öneriniz varsa seve seve konuşurum, önerileri alıyorum zira, uygulayacağım. tak çıkar sineklikler, teller, fileler, camların kapalı tutulması vs her biri bir öneridir.
bu konuda hassas olmasam bu konuyu açmazdım. yani işi çocuktan vurup hassasiyet örneği verdiniz ya hani.
tek sorunum camlar şu an. ona yönelik öneriniz yoksa konuşma bitmiştir, teşekkür ederim.

evet iyi bir fikir, yasaklar olmasa bu hafta sonu gezip dolaşıp alıp uygulardım. neyse bakalım mayıs ortasında yasaklar kalkacak muhtemelen, o vakit gider alırım. internetten de alabilirim tabii ama gözümle görsem daha iyi.

Ev sahipleri hep oyle.
Benimki sozde demir kapi yaptiracakti 2 sene oldu adamda tik yok.
Esim dio ki o dusakabini sokeriz vermezse parasini veya dusurmezse kiradan.
Napalim artik biz yasiyoruz ev sahibi ne goruyo ki?

Normal şartlarda hayvan ilan sayfalarında bile görebilirsiniz, kediler itildiğinde açılmayan sineklik şartıyla sahiplendirilir. Olmazsa olmazdır çünkü. Tak çıkar sineklik yırtılan bir ürün, camı kapalı tutmak? Ne kadar mantıklı olabilir,yazın özellikle? Hele vasisdaslı olan pencerelerde yarım açıp bırakmak gibi bir hata yapıldığında karşılaşılan kedi ölümlerini her yerde görüyoruz, internete yazınca karşılaşırsınız görmediyseniz de. İnsanlar çocuğu olunca ben kiracıyım bu evde çocuğuma şunu alamam bunu yapamam demiyor ne gerekirse yapıyor ama iş evcil hayvana gelince öyle olmuyor nedense. İkisinin bir farkı olmadığına ve alternatifi olmayan bir durum olduğuna değindim tartışma çıkarsam bu şekilde olmazdı. İstediğiniz kadar şikayet de edebilirsiniz eleştirel olmak saygısızlık yaptığım manasına gelmiyor.

Benim kiz 3 yasinda.bir kere besinci kat terastan bir kere de ucuncu kattan atladi.normalde balkona cikarmam pencere acmam ama firsatini bulup atlamis unutulunca.Allahtan hic birsey olmadi sapasaglam bulduk cok sukur.
simdi akillandi sadece mutfagin fransiz balkonunu aciyorum hava alip cikiyor.camlari zaten hep yukardan yarim aciyorum.cocuklar oldugu icin asla acmam pencere.
sizin ki daha kucuk cok hareketli olurlar ya hic acmayacaksiniz ya da kedi filesi falan taktiracaksiniz illa ki atlar cunku acik bulunca.

tamam, bahsettiğiniz türden sineklik için usta, marka, teknik tavsiyesi verebilir misiniz peki?
eleştiriyi sonra da yaparsınız, benim çözüm önerisine ihtiyacım var hanımefendi.
evcil ile çocuk kıyaslaması yapmıyoruz burada. ikisi için de karşınıza çıkabilecek en hassas insanımdır, detay vermek istemiyorum ama öyle.
ilan sayfasından sahiplenmedik hatta sorumluluk ağır diye ben istemedim ama evdekiler istediler. bir tanıdığımızın kedisi doğurdu, onun yavrusu. dolayısı ile sineklik muhabbeti de olmadı hiç. ben şimdi diyorum yani bu çocuk düşer, atlar nasıl çözüm bulurum diye. en iyi mamalarla besleniyor, şehrin en iyi veterinerine götürdük dün mantar tedavisi görüyor.
hassasiyetten dem vurmasın bence kimse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…