evet maalesef çok pahalı oluyor sağlam çözümler. ama kendi evim olsa bir dk bile düşünmem. 10 bin tl de olsa yaptırırım. ki bizim 1 sene içinde taşınma ihtimalimiz var belki ev alırız, belirsiz şu an ama niyetimiz var. zaten alınacak evde ona göre düzenlemeler yapılır. sineklikse sineklik, telse tel yani. ne lazımsa.Pencereler Fransız cam yana doğru ittirilen sineklikler var ama onlarin en alt ve en üst bölümleri surgulenebilmesi için açık bu yüzden onlar yokken açıyorum havalandırmak adına..
Balkona atlamamalari için cikamiyorlar .
Ya da kucağımda oluyorlar her gün günde iki defa birer birer çıkartiyorum 10 dk ligina bana sarılıp öyle bakıyorlar etrafa yoksa mümkün değil yani zaptedemem.
Akşam eşim varsa birini o birini ben kucaklıyorum
Kediler için tel var ama o pahalı işte o yüzden yaptıramıyorum .
Üç adımlık balkon için 2500 lira dediler üzülüyorum bende yaptıramadigim için vidalarla en aşağıdan tavana tutturulur demir teller çok güvenli ama işte ...
Bu yüzden de cikamiyorlar .
Eğer hiç salmazsaniz merak etmez evet siz balkondayken de o içerde takılır ,yapacak bişey yok şimdilik öyle gözüküyor ya da bizim gibi kucağınızda.
Zorla sahiplenmek gibi düşünmeyin bir süre sonra cok seveceksiniz
Güzel baktiginiz için de teşekkür ederim o sizin eve bereketiyle gelmiştir buna inanıyorum ..
Çözüm yolu iyi sineklik= para ..
Ya da başka odaya koyma başka maalesef yok
atlamak isteyebilir. bir gün camı açık unutmuşuz 2. katta kediyi pervazdan zar zor yakalayıp içeri çektim. bir arkadaşımın kedisi 4 katta otururlarken her ay camdan atlardı. sürekli veterinere giderlerdi. yapı marketlerde rulo ince teller satılıyor uygun fiyata çiviyle cama falan monte edebilirseniz çok pahalı bir çözüm olmaz hem de sonra sökebilirsiniz. camdan atlamaması şeklinde eğitebileceğiniz sanmıyorum kediyihanımlar selamlar, bu defa sorum evde kedisi olanlara.
bir erkek yavru sahiplendik, evimiz 3. katta. 2 balkonumuz, bolca penceremiz var doğal olarak. pencere demirli değil ve sineklik de yok. evin cepheleri park ve apartman bahçesine bakıyor. etrafta bir sürü ağaç, kuş, kelebek vs mevcut.
şimdi sorum, kedimiz pencereden, balkondan atlar mı? böyle br tehlike var mıdır ve önüne nasıl geçebiliriz? yani sineklik yaptıramayız kiracıyız. e yaz gelince cam pencere açılacak illa ki. balkonda oturmayı da seven insanlarız. nasıl yapsak bilemedim, kaygılanıyorum bu durum için. yüksek sonuçta yani kuş kelebek görse bi anda atlasa yüksek. bişey olabilir. 1.5 aylık şu an, biz nasıl eğitirsek öyle davranacak muhtemelen. şimdilik yavru olduğu için evin içinde bile yüksekten korkuyor. ama büyüyünce?
kısırlaştırması zamanı gelince yapılacak.
camlar açıkken tül perdeyi çeksek ki zaten çekip otururuz, yine de o camın açık olduğunu anlayıp atlamak ister mi acaba?
camların önünde petekler var, bir şekilde peteğe çıkıp cama da ulaşabilir diye düşünüyorum.
ama her kedisi olanın da evinde sineklik yok sonuçta. nasıl önlemler alabiliriz diye fikir danışmak istedim.
Yarım açılan pencerelere (adı vistas mıydı ne) kediler çok fena sıkışıp ölüyor maalesef, nette bununla ilgili bir sürü olay var yaşanmış.yaz sonunda güçlenir ama ilk aylarda idare eder
buralardan geçiş yok diye belki öğrenir
ama bizimki dışarıdaki kuşa pencerenin bu tarafından atlıyor kafası cama çarpıyor yani sineklik vs çözüm değil
yarım açılan pencere yok mu
bizim Fransız camlar bile yarım açılıyor
biraz zor bulunuyor ama pet-friendly oteller var turkiyede de. biz yazin neredeyse 3 ay tatil yapiyoruz o yuzden onlari hic goturmedigimizde feci bir vicdan azabi cekiyoruz. mesela gecen yaz 6 kez tatile ciktiysak 2sine onlarla gittik.insana hayatta yapmam dediği şeyleri yaptırıyor
yazlıkçı olduk yani bizde yazlık da yok kiralayıp da gittik üç senedir tatile
zira kedi ile otel işi de zor
deneyimin varsa alırım biraz tavsiye
yani otelde odada kaldığında da kapı açılına vs çıkar bizim kız gibi
eskiden evden de kaçıyordu kapı açılınca ama bu sene hiç çıkmıyor
apartman düzenli ilaçlanıyor ondan herhalde dedik
Bahçe telleri var cama uygun kestirip birine rica etseniz takabilirler ama esnemeyen bir şey olmalı ki aralıktan kacamasin ..evet maalesef çok pahalı oluyor sağlam çözümler. ama kendi evim olsa bir dk bile düşünmem. 10 bin tl de olsa yaptırırım. ki bizim 1 sene içinde taşınma ihtimalimiz var belki ev alırız, belirsiz şu an ama niyetimiz var. zaten alınacak evde ona göre düzenlemeler yapılır. sineklikse sineklik, telse tel yani. ne lazımsa.
yani 3 kişiyiz, zaten birimiz yazın kavrulsa da balkona falan çıkmaz. kardeşim. sevmez balkonu, balkon kültürü yok pekgenelde o durur başında.
az önce kendisiyle de konuştum zaten. camlar kafama takılıyor eğer çözüm bulamazsak aldığımız eve geri yollamak zorundayım, ben dayanamam dedim.
ki geldiği evde 10 liralık açık mama yiyordu çocukta bağışıklık düşüklüğü yüzünden mantar olmuş. hatta zaman zaman yetişkin maması bile yemiş. hani yiyor diye ellememişler ama o işler öyle olmuyor biliyorsunuz.
neyse pencerelerime bir kez daha baktım ben. salonda ve benim odamda sürgülü camlar var. sürgülülere çözüm bulmak zor ama normal açılır kapanır camlar için bir şeyler yapma şansım var. hiç yoktan iyidir çözümler + dikkat ile yazı atlatırız diye düşünüyorum. salonda bir sürgülü, bir açılır kapanır bir de balkon var işte tehlike arz eden. açılır kapanıra tak çıkar sineklik uydurucam, sürgülüleri o salonda iken açmayacağım. biz balkondayken de o içeride takılacak, balkon kapısı kapalı olacak.
genelde kardeşimin odasında uyur onun da camı açılır kapanır, hiç yoktan iyidir bir sineklik takıcaz. hatta ben gerekirse açmam camı bile dedi. odasındaki balkonu zaten kullanmayacak.
yani gözümüz hep üstünde olacak. zaten bu yazı atlatsak yeter.
daha önce sokaktaki 1 aylık yavruyu kurtarmıştım, organları gelişmediği için 2 hafta anca yaşatabildik. kaybettik. çok üzülüp bir daha asla demiştim ama kısmet işte.
şu anda da çok seviyorum. zaten sevmesem bu kadar endişe duymam. sanki uygun koşulları sağlamayı umursamayıp sahiplendik gibi algılanmış olabilir ama öyle değil aslında.
önerileriniz için teşekkür ederim :)
benim turkiyede iki, burada da iki tane kedim var. birer tane de kopegim var. turkiyedeki evimin camlari tam acilmiyor o yuzden sorun yasamiyoruz ama buradaki evin camlari normal, o yuzden biz de sineklik tarzi bir sey yaptirdik.
yani gayet basit bir sey camin olcusune gore gidip yaptiriyorsunuz basit bir sekilde takilip cikariliyor. cama zarar falan da vermiyor. kedi cok zorlarsa dusurebilir diye erkek arkadasim matkapla pencereye fixledi sineklikleri ama cok basit sekilde tekrar cikiyor. bilmedigim icin soruyorum bu tarz seyleri ev sahibi sorun ediyor mu? yani camima sineklik yaptirdim tak-cikar seklinde ve evden ayrilirken de sokup gidecegim. buna da itiraz edebilir mi?
ama kedi icin iki kisilik masrafi gozden cikarip git.
+1Atlar, atlamamasi icin sizin tum onlemleri almaniz gerekliydi. Eger saglikli, guvenilir ortami saglayamiyorsaniz da o zaman sahiplenme kismi tekrar degerlendirmeliydi. Mesela cocuk evlatlik edinseniz ama evimiz 11. Katta, dusebilir ama biz balkonda oturmayi seviyoruz diyebilecek miydiniz? Ha bu demek degil ki atin sokaga, tabi ki bakmaya devam edin ama onlemlerinizi alin
ben simdilik masraflari babama yiktigim icin “ne yani ben gidiyim tofi gelmesin mi babaaaa” diye isin icinden cikiyorum.hah işte can alıcı bölümünün bir kısmı da burası
bir iki baktım makul fiyatlılar daha bungalov tarzı tamam da gerçek otellerde pet çok masraflı
yani ona verilecek miktar ile birkaç gece daha tatil yapılır moduna giriliyor
o nedenle de yazlıkta bir ay kalalım aynı maliyete dönüyor bizim tatil planları
valla artık yapıcaz bir şeyler artık yapışkanlı mı olur, vidalı mı olur, başka bir mekanizma mı olur. belki ben kendim uğraşır yaparım bir şeyler.Canim kiracilikla ne alakasi var.
Kiracisiniz ama 1 hafta mi oturacaksiniz o evde veya 1 ay mi?
Kisa vadede cikmayacaksaniz yaptirin olsun bitsin .
Ev sahibine soylersiniz olmadi kiradan duser.
Candan kiymetli mi?
Bizim dusakabin kirikti kafama dusmustu
Ev sahibe soyledik orali olmadi yenilemek icin ama bizim can sagligimizi tehlikeye atiyordu yaptirdik.
Cikarken soke soke aliriz yapacak bisi yok..
Her kedisi olanın evinde sineklik var hanımefendi. Nasıl her çocuğu olan kapıların kilitlerine, mobilyaların sivri köşelerine dikkat ediyorsa, kedisi olanlar da cama pencereye dikkat ediyor. Onlar da çocuğumuz çünkü.hanımlar selamlar, bu defa sorum evde kedisi olanlara.
bir erkek yavru sahiplendik, evimiz 3. katta. 2 balkonumuz, bolca penceremiz var doğal olarak. pencere demirli değil ve sineklik de yok. evin cepheleri park ve apartman bahçesine bakıyor. etrafta bir sürü ağaç, kuş, kelebek vs mevcut.
şimdi sorum, kedimiz pencereden, balkondan atlar mı? böyle br tehlike var mıdır ve önüne nasıl geçebiliriz? yani sineklik yaptıramayız kiracıyız. e yaz gelince cam pencere açılacak illa ki. balkonda oturmayı da seven insanlarız. nasıl yapsak bilemedim, kaygılanıyorum bu durum için. yüksek sonuçta yani kuş kelebek görse bi anda atlasa yüksek. bişey olabilir. 1.5 aylık şu an, biz nasıl eğitirsek öyle davranacak muhtemelen. şimdilik yavru olduğu için evin içinde bile yüksekten korkuyor. ama büyüyünce?
kısırlaştırması zamanı gelince yapılacak.
camlar açıkken tül perdeyi çeksek ki zaten çekip otururuz, yine de o camın açık olduğunu anlayıp atlamak ister mi acaba?
camların önünde petekler var, bir şekilde peteğe çıkıp cama da ulaşabilir diye düşünüyorum.
ama her kedisi olanın da evinde sineklik yok sonuçta. nasıl önlemler alabiliriz diye fikir danışmak istedim.
evet hatta benim bildiğim, kullandığım çok sağlam bir bant var çift taraflı. duvardan sökmek zor, iyi tutuyor. belki pencereyi de çok iyi tutar.Yapışkanlı sineklik var bir araştırın derim ,yine gözetim altında olmak şartıyla düşünebilirsiniz.
Normal sineklik kullanıyorum,kedi de yok evde ama oğlum iterse açabiliyor,çok güvenli olmaz kedi içinde klasik sineklikler veya yapışkanlılar ama tül perdeden daha sağlıkli olur.
yoo, ben olmayanı da gördüm. merak ediyorum bu sebeple, onlar ne yapıyor diye.Her kedisi olanın evinde sineklik var hanımefendi. Nasıl her çocuğu olan kapıların kilitlerine, mobilyaların sivri köşelerine dikkat ediyorsa, kedisi olanlar da cama pencereye dikkat ediyor. Onlar da çocuğumuz çünkü.
evet iyi bir fikir, yasaklar olmasa bu hafta sonu gezip dolaşıp alıp uygulardım. neyse bakalım mayıs ortasında yasaklar kalkacak muhtemelen, o vakit gider alırım. internetten de alabilirim tabii ama gözümle görsem daha iyi.Bizde de sineklik yok ama sürekli gözüm üstünde, aslında taktırmak lazım. Bir yaşını geçti, balkonu, cam kenarını çok seviyor nam-ı diğer camdaki kediHiç atlamadı ama diyorum ya sürekli gözlem altında ama kedi bu nihayet, bi sinek görür(bizimki sinek hastası) pat arkasından aşağı ALLAH korusun. Camdan kafasını çıkartıyor bazen hemen sesleniyorum, mırlayarak iniyor, biliyor suçunu. Normal sineklik dayanmaz, kolayca yırtıyorlar çünkü. Bi yerde görmüştüm bahçe teli mi ne ismi, yapı marketlerde satılıyormuş uygun fiyatlı, onu cama göre kesip monte ediyorlar, biraz uğraşmalı ama hem daha ucuz hem de çok daha sağlam oluyormuş, öyle yapmalı.
Ev sahipleri hep oyle.valla artık yapıcaz bir şeyler artık yapışkanlı mı olur, vidalı mı olur, başka bir mekanizma mı olur. belki ben kendim uğraşır yaparım bir şeyler.
ev sahibi en temel üstüne düşen şeyi bile yaptırmıyor. kiradan düşmez o yüzden ucuz yollu çözümlere bakıcam ilk etapta.
artık taşınırken sökmeli mökmeli çözüm bulmak zorundayım.
Normal şartlarda hayvan ilan sayfalarında bile görebilirsiniz, kediler itildiğinde açılmayan sineklik şartıyla sahiplendirilir. Olmazsa olmazdır çünkü. Tak çıkar sineklik yırtılan bir ürün, camı kapalı tutmak? Ne kadar mantıklı olabilir,yazın özellikle? Hele vasisdaslı olan pencerelerde yarım açıp bırakmak gibi bir hata yapıldığında karşılaşılan kedi ölümlerini her yerde görüyoruz, internete yazınca karşılaşırsınız görmediyseniz de. İnsanlar çocuğu olunca ben kiracıyım bu evde çocuğuma şunu alamam bunu yapamam demiyor ne gerekirse yapıyor ama iş evcil hayvana gelince öyle olmuyor nedense. İkisinin bir farkı olmadığına ve alternatifi olmayan bir durum olduğuna değindim tartışma çıkarsam bu şekilde olmazdı. İstediğiniz kadar şikayet de edebilirsiniz eleştirel olmak saygısızlık yaptığım manasına gelmiyor.yoo, ben olmayanı da gördüm. merak ediyorum bu sebeple, onlar ne yapıyor diye.
ama ben bu konuyu tavsiye almak için açtım. sizin gibi lafı cımbızla çekip tartışma yaratmak isteyenler dilediği gibi yazıp çizebilir, karışmam kimsenin yorumuna. şikayet et butonuna basar geçerim, yönetim ilgilenir.
çözüm öneriniz varsa seve seve konuşurum, önerileri alıyorum zira, uygulayacağım. tak çıkar sineklikler, teller, fileler, camların kapalı tutulması vs her biri bir öneridir.
öneriniz yoksa konuşma bitmiştir, teşekkür ederim.
tamam, bahsettiğiniz türden sineklik için usta, marka, teknik tavsiyesi verebilir misiniz peki?Normal şartlarda hayvan ilan sayfalarında bile görebilirsiniz, kediler itildiğinde açılmayan sineklik şartıyla sahiplendirilir. Olmazsa olmazdır çünkü. Tak çıkar sineklik yırtılan bir ürün, camı kapalı tutmak? Ne kadar mantıklı olabilir,yazın özellikle? Hele vasisdaslı olan pencerelerde yarım açıp bırakmak gibi bir hata yapıldığında karşılaşılan kedi ölümlerini her yerde görüyoruz, internete yazınca karşılaşırsınız görmediyseniz de. İnsanlar çocuğu olunca ben kiracıyım bu evde çocuğuma şunu alamam bunu yapamam demiyor ne gerekirse yapıyor ama iş evcil hayvana gelince öyle olmuyor nedense. İkisinin bir farkı olmadığına ve alternatifi olmayan bir durum olduğuna değindim tartışma çıkarsam bu şekilde olmazdı. İstediğiniz kadar şikayet de edebilirsiniz eleştirel olmak saygısızlık yaptığım manasına gelmiyor.