kedi sahipleri bakabilir mi, yüksekten atlama hakkında?

kedi bu belli olmaz benim kedim nerede açık bir cam görse atlardı, bence bir sineklik taktırın

çocuk konusunu annenle tartışmamanı tavsiye ederim çünkü ne şimdi ne sonra seni anlamayacak. Neredeyse 9 yıllık evliyim benimki de hala çocuk istememe kararımı anlamıyor, üzülüyor.

Gelmiş madem evinize geri göndermeyin. İlk aylar zordur, alışma evresi işte. Zamanla huyunu suyunu öğrenir ona göre önlem alırsınız.

Çok sakin cevap vermeye çalışacağım ...
Kedi atlar ..
6 kedim var evde en büyüğü 3 yaşında ve tekir ..
Kediler öyle atlama cocuuuuum , atlama evladım dediğinizde anlayan hayvanlar değil sen kıçını da yirtsan o yapacağıni yapar ...
Cırt cırt li bantlar hiçbir işe yaramaz onu baştan söyleyeyim çünkü dayanıksızlar.
Benim kedilerim yana doğru açılan sürgülerin en tepesine tırmanıp o aradan dışarıya çıkmaya çalışıyorlar ..
Balkonda oturmayı severiz diye bir şey yok , bunları sahipleniyorsaniz onlara göre hareket edeceksiniz onlar size göre değil ..
Benimkiler balkona çıkmıyor , çıkamaz.
Ancak tek tek kucağıma alıp iyice sarılıp öyle çıkartıyorum 5. Kattayim ..
Tekrar söylüyorum atlar .kuş görür , sinek görür heyecanlanır arkadaşımın kedisi 4. Kattan atladı bir de üstüne araba ezdi ve öldü ..
Koskoca adam aylarca ruh gibi gezdi ki kendisi avukat ne davalara girmiştir.
Başka bir tanidigimin kedisi atladı ve ayağı ampute edildi o bile ucuz kurtuldu iç kanama olabilirdi..
Camları onları başka bı odaya kapatıp yarım saatliğine açıyorum bende onlarla aynı odada duruyorum .
Her odayı böyle böyle havalandiriyorum ...
Kedi atlar
Sonra burda ağlamayın ..
Atlamaz herhalde yeaaaaa diye bişey yok

bir sene yazlıkta veranda da takılırken üç basamak merdiveni inemedi ilk günlerde

ama sonraki hafta bahçedeki kedileri kovalamaya kalktı o zaman kabus gibi olmuştu

zira o kediler orada doğmuş büyümüş bir yere giderken etrafı biliyorlar bizimki delice koşuyor

otel bu sene de hayal zaten corona malum da oğlum biraz daha sosyal tatil istiyor artık ıssız koylarda ana baba kedi kombosundan sıkılıyor

Haklı çocuk ben de sıkıldım valla ev tatilinden ama yapacak bir şey yok bu sene için de.

Sen bi evden bahsetmiştin, koyda tek ev falan yanlış hatırlamıyorsam. Neredeydi o ve haftalık kiralanıyor mu? Uygunsa iletişim bilgilerini alayım senden.

Benim kısır kedim cam balkon olduğu halde aralık açık yerden patisi ile daha da açıp gecenin bir vakti saat 3 te aşağı düştü. O gürültüyü sesi hayatta unutmam. Aşırı korkmuş ve üzülmüştüm. Allahtan veteriner hekim yaptığı iğneler iyi geldi ve kurtuldu yavrum. Ben benim kedim asla atlamaz diye düşünürdüm çok korkardı çünkü. Ama bir gün cesaret etti işte, belli olmuyor.

Canim kiracilikla ne alakasi var.
Kiracisiniz ama 1 hafta mi oturacaksiniz o evde veya 1 ay mi?
Kisa vadede cikmayacaksaniz yaptirin olsun bitsin .
Ev sahibine soylersiniz olmadi kiradan duser.
Candan kiymetli mi?
Bizim dusakabin kirikti kafama dusmustu
Ev sahibe soyledik orali olmadi yenilemek icin ama bizim can sagligimizi tehlikeye atiyordu yaptirdik.
Cikarken soke soke aliriz yapacak bisi yok..

Sineklik ya da file yapmanız gerekiyor. Kediler dürtülerine göre hareket ediyorlar bu konuda eğitmeniz çok zor. Benim kedilerimde yükseklik korkusu var ( bu sadece benimkilere özel sanırım ) ama başka kedilerde öyle değil, ya sürekli her yer kapalı olacak ya da file, sineklik gibi bir şeyler yaptıracaksınız...
Not : Evimiz bahçeli yani ben önlem almadım ama siz alın yine de :)

Yapışkanlı sineklik var bir araştırın derim ,yine gözetim altında olmak şartıyla düşünebilirsiniz.
Normal sineklik kullanıyorum,kedi de yok evde ama oğlum iterse açabiliyor,çok güvenli olmaz kedi içinde klasik sineklikler veya yapışkanlılar ama tül perdeden daha sağlıkli olur.

Evet atlayabilir. Çocuk kilidi takıp kedinin kafasının geçemeyeceği kadar bir boşluk ayarlayabilirsiniz. Her pencereye olmasa da bir kısmına çocuk kilidi takıp yarım yarım açabilirsiniz.

valla sakin olup olmamanız benim sorunum değil. ben burada tavsiye istedim, insanlar güzel güzel yazıyorlar. ben de o önerileri değerlendirmek üzere topluyorum. isteyen istediğine sinirlenmekte özgür, ben kimsenin yorumuna, üslubuna karışmam, cevap verip polemik de yaratmam şikayet eder geçerim, site yönetimi ilgilenir. ama 3-5 gün banlanmaya değer mi? benim için değmez.

bahsettiğiniz türden kötü olaylar yaşamayı kesinlikle kaldıramam. zaten bu yüzden bu kedi sonuçta, atlamak doğasında var diye düşünüyorum. ne kadar eğitsek bile, dünyanın en uslu kedisi de olsa atlar muhtemelen.

sizde sineklik ya da başka bir önlem var mı peki pencerelerde?
sizinkiler balkona neden çıkamıyorlar? alışık mı değiller? ben de çıkarmayı düşünmüyorum. gerekirse biz balkondayken o başka odada takılır vs ama düşünmüyorum. ya da içeride başında biri durur o ilgilenir. ben pencere konusunda endişeliyim.
sahiplenme konusunda bana biraz emrivaki yapıldı diyebilirim. sorumluluk çok büyük olduğu için ben istemedim aslında. ama bu evde tek yaşamıyorum, evin diğer bireyleri istedi maalesef. en iyi marka mamalarla besleniyor. dün veterinerdeydi, aşıları yapıldı. mantar vardı mesela şu an onun tedavisinde. 3 kişi üstüne titriyoruz ama camlar kafama çok takılıyor. öyle gevşek insanlar değilizdir yani. tek sorun pencereler şu an.

Pencereler Fransız cam yana doğru ittirilen sineklikler var ama onlarin en alt ve en üst bölümleri surgulenebilmesi için açık bu yüzden onlar yokken açıyorum havalandırmak adına..
Balkona atlamamalari için cikamiyorlar .
Ya da kucağımda oluyorlar her gün günde iki defa birer birer çıkartiyorum 10 dk ligina bana sarılıp öyle bakıyorlar etrafa yoksa mümkün değil yani zaptedemem.
Akşam eşim varsa birini o birini ben kucaklıyorum
Kediler için tel var ama o pahalı işte o yüzden yaptıramıyorum .
Üç adımlık balkon için 2500 lira dediler üzülüyorum bende yaptıramadigim için vidalarla en aşağıdan tavana tutturulur demir teller çok güvenli ama işte ...
Bu yüzden de cikamiyorlar .
Eğer hiç salmazsaniz merak etmez evet siz balkondayken de o içerde takılır ,yapacak bişey yok şimdilik öyle gözüküyor ya da bizim gibi kucağınızda.
Zorla sahiplenmek gibi düşünmeyin bir süre sonra cok seveceksiniz
Güzel baktiginiz için de teşekkür ederim o sizin eve bereketiyle gelmiştir buna inanıyorum ..
Çözüm yolu iyi sineklik= para ..
Ya da başka odaya koyma başka maalesef yok

Yakamoz sitesi Gömeç Karaağaç

koyda tek ev değil ama ıssız bir koy

ama bu sene evleri satılığa çıkarmışlar

siteleri var bak istersen bu sene 600 imiş günlüğü ama satabilirlerse kiralamazlar gibi

lakin sitede evcil istemiyoruz yazıyor

bizim kız orada evden çıkmadan yaşadı, o pek tatil yapamadı ((

Bu kediden kediye değişir, benim kedim balkona çıkar oturur mesela, yada camdan dışarıyı izler. Ama atlamaz korkuyor, afacansa kedin mutlaka bir önlem al sonuçları çoj üzücü olur

Forumu okuyanlara genel olarak diyorum ki kedi yaratığına güvenmeyin. Senelerdir kedilerle yaşıyorum, şimdiye kadar bu çok akıllı insan olsa harvarda giderdi dediğim kedi gitti atladı 3. Kat balkonundan ve evde içe doğru açılan çelik sineklik, balkonlarda panjur vs var ama o bir yolunu buldu. Hatta çelik teli bile yırtmayı başarmışlığı var. Çarpma etkisiyle sağ diz kapağı deformasyonu sebebiyle topal kaldı ama bu bile çok büyük şans. O yüzden kedi sahipleri, elinizden ne geliyorsa lütfen önlem alın.

Ben bir de camlarla ilgili başka bir hatırlatma yapmak istiyorum. Vasistaslı penceresi olanlar, üstten açılan pencereler de kedileri malesef öldürüyor. Malesef bir çoğumuz evde yokken üstten açıp gidiyor ancak kedi camdan çıkmak istediğinde camla duvar arasına sıkışıyor, kendini kurtaramıyor. 2 tanıdığım bu şekilde kaybetti kedisini. Ve bu durum malesef yaygın bilinmiyor.

Oğlun doğru söylemiş.

benim turkiyede iki, burada da iki tane kedim var. birer tane de kopegim var. turkiyedeki evimin camlari tam acilmiyor o yuzden sorun yasamiyoruz ama buradaki evin camlari normal, o yuzden biz de sineklik tarzi bir sey yaptirdik.

yani gayet basit bir sey camin olcusune gore gidip yaptiriyorsunuz basit bir sekilde takilip cikariliyor. cama zarar falan da vermiyor. kedi cok zorlarsa dusurebilir diye erkek arkadasim matkapla pencereye fixledi sineklikleri ama cok basit sekilde tekrar cikiyor. bilmedigim icin soruyorum bu tarz seyleri ev sahibi sorun ediyor mu? yani camima sineklik yaptirdim tak-cikar seklinde ve evden ayrilirken de sokup gidecegim. buna da itiraz edebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…