kedi sahipleri bakabilir mi, yüksekten atlama hakkında?

yani bilemedim, kediyi sahiplendiğimiz kişiye iade edeceğiz o zaman. çare yoksa.
ama bu kedi benden çıksa daha kötü bir yere gidecek muhtemelen.
ne yapsam bilemedim.
kedi iyi hoş da sahiplenme işi emrivaki oldu bana biraz. ben düşünmüyordum, istemiyordum böyle bir sorumluluk. ama bu evde tek başıma yaşamıyorum. istediler. 3 tane yavru doğmuştu birini aldık.
iyi mi ettik kötü mü bilmiyorum. hills marka mama yiyor. mantar varmış veterinerdeydi dün, 400-500 lira masraf yaptık.
yani her şeyine özeniyoruz aslında ama büyük sorumluluk.
bir daha tövbe zaten, girmeyeceğim bu tarz yüklerin altına.

biz de kiracıyız ve sineklilkler çok pahalı. Bizimkiler delik görse çıkmaya çalışıyorlar. o yuzden biz kendimiz yaptık sineklikleri. kablaları gizlemek için kullanılan plastik kalıplar var adını unuttum şimdi. ona plastik sineklik yapıştırdık. hem takıp çıkartabiliyoruz hem de çok ucuza hallettik. böyle bir sey de düşünebilirsiniz.

Bir canlıyı sahiplenmek büyük sorumluluk. Masrafı bir tarafa çok kısıtlayıcı bir şey. Biz tatili falan kediyi götürebileceğimiz şekilde ayarlıyoruz artık.

Bi dönem o kadar çok masraf çıkardı ki cuma günü caminin önünde dilendirecem seni diyordum oğlana.

5 yaşında kedim var bebeklikten beri bizimle. Sürgülü cam olan evde de oturmuştum bir süre ve o camlara da tel takıyorlar taktırmıştık o dönem. Sizde taktırabilirsiniz. Şimdiki evimiz de normal açılan pencereler ve yine tel taktırdık her yere.
Balkona masraf yapmak istemezseniz kedinizi balkona çıkarmazsınız olur biter.
Ama şunu kesinlikle söylemeliyim kediyi pencereye karşı eğitme diye bir şey yok onların içgüdüsel avlanma durumu var. Yani bir kelebek, sinek, kuş onun atlamasına sebep olur. Veterinerle konuşursanız her yıl kaç kedi bu atlama yüzünden hayatını kaybediyor çok acı. Lütfen pencereye tel taktırın güvenliğini sağlayın. Yavrunun istemeden de olsa günahına girmeyin. Kediler de çok sorumluluk ister her canlı gibi. Hayırlı olsun ailenizin Yeni üyesi.

Benim karşı komşumun düştü kedisi 7. kattayız şükür ölmedi ama çok sıkıntı yaşadılar onlarda sürekli kapı pencere açarlardı balkondan dusmustu

insana hayatta yapmam dediği şeyleri yaptırıyor

yazlıkçı olduk yani bizde yazlık da yok kiralayıp da gittik üç senedir tatile

zira kedi ile otel işi de zor

deneyimin varsa alırım biraz tavsiye

yani otelde odada kaldığında da kapı açılına vs çıkar bizim kız gibi

eskiden evden de kaçıyordu kapı açılınca ama bu sene hiç çıkmıyor

apartman düzenli ilaçlanıyor ondan herhalde dedik

Kediye bunu ogretemezsiniz.
Kedinin karakteri ile alakali.
Bazi kediler kus gorunce kendilerinden geciyorlar.

Suan 2 kedim var asla guvenip cam acmam, ilk gordukleri kusun pesinden atlarlar. Bir de gozlemledigime gore bu iki kedimin ikisinde de yukseklik korkusu yok.

Ama 16 yasinda vefat eden bir kedim vardi insan gibiydi resmen. Asla balkon tasina, cam disina cikmazdi. Sandalye koyardik cama ya da balkon tasina patilerini koyar kafasini disari cikarir bakardi. Onu kucagima alip balkona gittigimde bebek gibi bana sarilir yuksekten korkardi. Evladim yuksek oldugunu algiliyordu.
Gercekten cok zeki bir hayvandi.

Ama her kedi boyle degil. Hatta cogu kedi boyle degil.
Siz sineklik neden yaptiramiyorsunuz, delmemek icin mi? Sinekligin cok fazla bir maliyeti yok.

Buradan bir arkadas bana sunu gondermisti hem sineklikten daha guvenli, hem de delme vs. Soz konusu degil. Sadece biraz el becerisi gerekiyor.

Kedisi olanlar mutlaka incelesin.

Login • Instagram

Bizimki ağlamıştı rahmetli

Link olarak ekledim ama olmamis..
Bu fotografini ekledigim kullanicinin 22 mayis 2020 de paylastigi gonderiyi bulup izleyebilirsiniz.

Eklentiler

• Screenshot_20210422-102641_Instagram.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 96
nasıl eğitirseniz öyle devam eder, ama cinsine de bağlı olabiliyor, bazı ırklar atik ve refleksleri güçlü, bazı ırklar sakar, bazı ırklar çok meraklı. 3 tane kedim var, 2 tanesi siyam annemin evinde onlar (evlendikten sonra bana vermedi) 1,5 aylıktan beri terasta falan büyüdüler çatılarda gezdiler. Refleksleri çok güçlü ve çok atletik vücutlular, mesela koşup koşup cama atlayıp birden orda fren yapabiliyolar düşmüyolar. biri 14 biri 11 yaşında hiç düşmediler maşallah. Camın dış kenarında oturup güneşlenirler falan. Benim evdeki 3. kedim iran-chinchilla kırması. 7 yaşında çok hımbıl. Evde koltuktan koltuğa atlarken bile yere düşüyo. Uyurken bile koltuktan falan düşüyo. Bebeklikten beri öyleydi. O yüzden tüm camlarda tel sineklik yaptırmıştık. Şimdi bahçe katındayız bu sefer kaçmasın evin yolunu bulamaz diye yaptırdık

Kedi cocuk filesi yaptirin. Atlar bizim uslu kedimiz bile atladi ama 1. Kat ve asagi cimenlik olunca etkilenmedi vette kontrol ettirdik. Baska bi eve gectik tam sineklik taktirmistik fakat acilmis kendigilinden bizim dombili dustu 3. Ksttan iyi sukur ama bobrek karaciger etkilendi bi suru masraf ve yazik veterinerde kalmak zorunda kaldi. Tavsiyem file yaptirin cikartmasi kolay olur. Balkon vs de dahil cok masraf cikmaz.

Otel deneyimi yok bende de. Biz de yazlık kiralayanlardan olduk Arada abimlerin yazlığına gidiyoruz bi de. Kampingimsi bir yerde kaldık bi de evcil kabul eden. Glamping mi ne diyorlar yeni akımda yanlış hatırlamıyorsam

Bizim sıpa evin kapısından da çıkmadığı için bungalovda sorun olmadı. Zaten 2 gün falan bir yere girip saklanıyor, çıkmıyor. Biraz ödlek kendisi

atlar.İsterse 15.kat olsun.Kedi milleti bir kuş görür,bir araba sesi duyar,bir sinek uçar.Hop Allah korusun aşağıya.Ve aynen dediğiniz gibi yapar.Tüle falan güvenmeyin.Önce peteğe ordan tülü araladığı gibi dışarı.Önleminizi alın.

evet bana da tak çıkar ve ucuz yollu çözümler lazım. camlar da sürgülü.
ay evden soğudum yemin ederim bu yüzden.

evet büyük sorumluluk. mesela ben çocuk falan da düşünmüyorum, herkes garipsiyor bunu hatta annemle kavga ettim geçenlerde. sen hep yalnız mı olacaksın dedi, evet dedim. anormalsin o zaman sen diyor. yani doğurmak marifet değil ki. gerçekten iyi şartlarda olmadıktan sonra, maddi manevi yetemedikten sonra neden çocuk isteyeyim ki? diyorum. sen bana laf mı çarpıyorsun, git bunu babana söyle diyor. (kendileri boşandılar, maddi anlamda da harika değiliz, evimiz arabamız yok vs) en son patladım sana ne benim hayatımdan, seçimlerimden, ben herkese saygı duyuyorum sen de bana duymak zorundasın bir daha da bu konuyu açma dedim. çok sinirlendim. kedi ile çocuk arasında ne fark var?

yani bilemedim. ama benden gitse daha kötü bir yere gitme şansı daha yüksek. en azından şu an için. kızıyorum zaten bizimkilere de, dertsiz başımıza dert aldık diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…