evet maalesef çok pahalı oluyor sağlam çözümler. ama kendi evim olsa bir dk bile düşünmem. 10 bin tl de olsa yaptırırım. ki bizim 1 sene içinde taşınma ihtimalimiz var belki ev alırız, belirsiz şu an ama niyetimiz var. zaten alınacak evde ona göre düzenlemeler yapılır. sineklikse sineklik, telse tel yani. ne lazımsa.
yani 3 kişiyiz, zaten birimiz yazın kavrulsa da balkona falan çıkmaz. kardeşim. sevmez balkonu, balkon kültürü yok pek
genelde o durur başında.
az önce kendisiyle de konuştum zaten. camlar kafama takılıyor eğer çözüm bulamazsak aldığımız eve geri yollamak zorundayım, ben dayanamam dedim.
ki geldiği evde 10 liralık açık mama yiyordu çocukta bağışıklık düşüklüğü yüzünden mantar olmuş. hatta zaman zaman yetişkin maması bile yemiş. hani yiyor diye ellememişler ama o işler öyle olmuyor biliyorsunuz.
neyse pencerelerime bir kez daha baktım ben. salonda ve benim odamda sürgülü camlar var. sürgülülere çözüm bulmak zor ama normal açılır kapanır camlar için bir şeyler yapma şansım var. hiç yoktan iyidir çözümler + dikkat ile yazı atlatırız diye düşünüyorum. salonda bir sürgülü, bir açılır kapanır bir de balkon var işte tehlike arz eden. açılır kapanıra tak çıkar sineklik uydurucam, sürgülüleri o salonda iken açmayacağım. biz balkondayken de o içeride takılacak, balkon kapısı kapalı olacak.
genelde kardeşimin odasında uyur onun da camı açılır kapanır, hiç yoktan iyidir bir sineklik takıcaz. hatta ben gerekirse açmam camı bile dedi. odasındaki balkonu zaten kullanmayacak.
yani gözümüz hep üstünde olacak. zaten bu yazı atlatsak yeter.
daha önce sokaktaki 1 aylık yavruyu kurtarmıştım, organları gelişmediği için 2 hafta anca yaşatabildik. kaybettik. çok üzülüp bir daha asla demiştim ama kısmet işte.
şu anda da çok seviyorum. zaten sevmesem bu kadar endişe duymam. sanki uygun koşulları sağlamayı umursamayıp sahiplendik gibi algılanmış olabilir ama öyle değil aslında.
önerileriniz için teşekkür ederim :)