- Konu Sahibi MonicaBing
-
Mümkünse yazmayın gayet yerinde bir karar...Bence kimin psikoterapiye ihtiyacı olduğu belli o Yüzden daha yazmayacağım.
Hayvan düşmanı ne demek onu bi araştırın bence.
Mümkünse yazmayın gayet yerinde bir karar...
cevap hakkı doğduğu için olabilir mi ...Mümkünse sizde alıntılamayın benim yorumuma ilk siz atladınız farkındaysanız.
Hadi arkadaşlarım demedi, annem ve babam geliyor evime , evim sizin tabirinizle leş gibi koksa annem başta girmez evime uyarır beni kaldı ki önceki mesajımda da dedim, kedi sahiplenmeden önce yani onun kokusunu bilmeden önce de kedi olan arkadaşlarımın evine gittim koku falan yoktu.Havadan atıp tuttuğumu nereden uydurdunuz acaba ?
Arkadaşlarınız size evimiz kokuyor demez herhalde değil mi ?
Siz kedi ile Yaşadığınız için o kokuyu algılayamıyorsunuz.
ben hergün otobüse biniyorum. insanların banyo yaptığından şüpheliyim o derece kokular geliyor. ama kedilerimin hiç koktuğunu bilmem. mis gibi kokarlar. göbüşlerini açıp öpüyorum mis gibi :)) insanlar da gelmesin evime. hatta gelmemeleri için harika bir bahane oluyor inanın kıHadi arkadaşlarım demedi, annem ve babam geliyor evime , evim sizin tabirinizle leş gibi koksa annem başta girmez evime uyarır beni kaldı ki önceki mesajımda da dedim, kedi sahiplenmeden önce yani onun kokusunu bilmeden önce de kedi olan arkadaşlarımın evine gittim koku falan yoktu.
Küçükken kedi ile ilgili ne yaşadınız?Yaa herkes aynı şeyi demiş ama yavru kedi var diye geçen gün arabadan inemedim evime nasıl alayım? Olmuyor cesaretim yok sanırım benimki psikolojik.. küçükken yaşadığım şeylerin dışa vurumu sanırım..
Ya sormayın bir de genellemiyorlar mı sinir oluyorum iyice.Kesinlikle katılıyorum bazı insanlar hayvanlardan daha pis. Kedim resmen eşimle ortamızda yatıyor mis gibi öpüp kokluyoruz yavrumu, o mu benim evimi leş kokutacakmış saka gibi:)ben hergün otobüse biniyorum. insanların banyo yaptığından şüpheliyim o derece kokular geliyor. ama kedilerimin hiç koktuğunu bilmem. mis gibi kokarlar. göbüşlerini açıp öpüyorum mis gibi :)) insanlar da gelmesin evime. hatta gelmemeleri için harika bir bahane oluyor inanın kı
alakası yok.o kişinin temiz olup olmamasıyla alakalı bir şey.bazı evlerde bırak hayvanı sadece tek kişi yaşamasına rağmen çöp ev gibi , leş gibi de kokuyor.Adam gibi temizliğini günlük yaparsan hayvanın da ortamın da hiç de kokmaz.Hiç katılmıyorum. Kedi beslenen ev leş gibi kokuyor. Kedi besleyenler algılayamıyor bu kokuyu.
Sen insan iken Allah sana akıl fikir bir beyin verdiği halde hâlâ idrak edemiyorsan o hayvanlardan anlayış beklemen çok tuhafKusura bakmayın ama "yemek" yerken insanlar diken üstünde olmak zorunda mı? Nasıl bir mantık bu ya? Yiyecek vermek sorun değil isterlerse her gün yanımda onlara özel mama götüreyim. Yeter ki yemek yemek yerken insanları rahat bıraksınlar. Karınları doyunca da gitmiyorlar hanımefendi. Bu sefer de oynamaya çalışıyorlar masalara sandalyelere zıplamaya çalışıyorlar. İnsanlar oraya iki lokma yemek yemek için gidiyor. Huzurla yemeklerini yeme hakları var değil mi?
Yanımdaki arkadaşım kedi besliyordu.Havadan atıp tuttuğumu nereden uydurdunuz acaba ?
Arkadaşlarınız size evimiz kokuyor demez herhalde değil mi ?
Siz kedi ile Yaşadığınız için o kokuyu algılayamıyorsunuz.
Bende aynıyım kedi ve kuş korkulu rüyam :/Çocukluğumdan beri tavuklar, köpekler, inekler böcekler hep iç içe büyüdüm. Kedi hariç hiçbi hayvandan korkum yok. Ama kediden o kadar çok korkuyorum ki, aynı odada kalsak büyük ihtimalle hiç düşünmeden camdan atlarım.
Hayat kalitemi düşürüyor artık, sürekli yeni bir yere giderken acaba kedi var midir? Acaba nasıl kaçarım diye kendimi geriyorum. Arkadaşlarım evlerine kedi aldı, başka odaya koyarız demelerine rağmen gidemiyorum panik atak geçirecek gibi oluyorum. Bir kere gittim resmen bayılıyordum kendimi çok geriyorum.
Psikolojik destek ol diyenler olacaktır, olabilir tabii ki ama haplara bağlı yaşamak istemiyorum.
Sürekli yanımda ki insanları da sıkıntıya sokuyorum kedi görünce. Eşim bile bugün çok sıkıldım artık bundan dedi çünkü yemek yemeye gittiğimiz yerde kedi olduğu için yiyemedik. Çoğu insanın sevdiği bi hayvan olunca da, korkan birisini görünce kimse ciddiye almıyor. Lütfen yardımcı olun korkumu nasıl yenebilirim?
Ben Müslüman değilim, onun ümmeti diyerek genelleyemezsiniz. Ayrıca evet yemek yerken köpeklerle kedilerin bana yemek yedirmemesinden rahatsızım! Kusura bakmayın da benim rahatla yemek yeme hakkım var. Hayvanlara karşı da cephe aldığım yok onların aklı olmadığının farkındayım. Bence dükkan sahipleri açık alanlara çit örmeli hayvanlar içeri girmesin diye. Daha fazla muhatap olmayacağım iyi günler.Sen insan iken Allah sana akıl fikir bir beyin verdiği halde hâlâ idrak edemiyorsan o hayvanlardan anlayış beklemen çok tuhafBu kadar zoruna gidiyorsa bir rica et istersen belki bir mucize olur da seni dinler rahatsız etmezler. Ya kusura bakmayın ama onların zekası 3 yaşında bir çocuğa bile eş değer değil! Siz kime karşı cephe aldığınızın cidden farkında değil misiniz? Peygamber efendimiz kedisi rahatsız olmasın diye kıyafetini kesiyor onunla kaldırıp başka yere koyuyor onun ummetinden biri de kalkmış burda çay efendim kediler köpekler hanfendiye yemeğini yedirmiyirmus olaya bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?