Kazık yemek (para)

kombo

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
269
268
323
İstanbul
Tavsiyelerinize ihtiyacım var hanımlar.
Kazık kelimesi kaba oldu sanırım ama başka nasıl ifade ederim bilemedim.
Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Sorun şu ki bişey satın alıp başka yerde daha ucuza gördüğüm zaman illa ki kafaya takıyorum. Sonra da kendime sinir oluyorum. Bugün kızıma bi tayt aldım ve aynı saat içinde başka bi yerde 5 lira daha ucuza gördüm. Belki çok az bi para 5 lira ama aklıma takılıyo illa ki bi müddet.
Kendimi teselli filan ediyorum ‘Belki o daha fazla kira ödüyodur’ diyorum . Sonra da hakkı olmayan parayı aldıysa haram olsun vs diyorum.
Mesela bi kursa katıldım. Katılma ücreti sabittir diye düşünmüştüm ama mesela ben 500 verdiysem pazarlıkla 400 hatta 350 veren olmuş. İçime oturdu tabiki gücüme gitti. Kursun sahibi adama dedim, sende pazarlık yapsaydın dedi. Adamı da suçlamıyorum sonuçta parasını aldı makbuzunu kesti.
Yani bu tarz bişey yaşadığımda kafaya takmamayı nasıl başarabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Birşey alamadan önce çok araştırın...Ayrıca her konuda pazarlıkçı olun...

Bunun için bir şey almadan önce fiyat araştırması yapın ki sonradan pişman olmayasınız. Ha bana sorarsanız “yine de bu kadar kafaya takmak normal mi” diye. Hayır, gerek yok. “Canım sağolsun” deyip geçin. Sonuçta ciddi fiyat farkı olmuyormuş arada.

Ben pazarlık ederim ama oluyor yani bazen. Özellikle pazara gidince. Gözden kacirmissam aynı domates aldigimdan elli kuruş ucuzsa böğrüme öküz gibi oturuyor. Bu yüzden iyice araştırıp pazarlık yapmak lazım demek ki. Ama tabi takıntı yapmıyorum bir süre sonra aman ne yapayım canımdan kıymetli mi derim.

Piyasayı iyice dolaşıp araştırıp sonra alın o vakit.
Burada kazık yok. Bir fiyat belirlenmiş siz de razı gelmişsiniz.

madem bu kadar takıyorsunuz ozaman pazarlık yapın acele karar verip alışveriş yapmayın biraz gezin araştırın sonra parasını ödeyin.

miktar fazlaysa aradaki ben de üzülürüm ama ayıplı mal olmadıkça serbest piyasa da iseyen istediği fiyata satar

Pazarlık etmem.Fiyati kafama yatmiyorsa gider başka yere sorarım.Kafama yattiysa asla aldığım ürünün fiyatını baska yerde sormam.Alisverisim zordur ama benim,kafamda tam istediğim şeyi bulana kadar alamam

valla bizim burda pazarlik diye birsey yok alisik degilim. ama yinede kati kati veriorsam bile helal ediyorum. sonucta esnaflarinda durumu belli. zaten hak yiyenden iki misli cikiyordur. icin rahat olsun... tr de kapali carsida alisveris yaptim, herkez ay cok kazik yemissin diye beni üzmeye calisti. ben eger o esyada o degeri görmeseydim okadar parayi vermezdim diye gecistirdim. yada alicak gücük olmasaydi zaten hic almazdim.

Haram etmek ne demek ya :olamaz: o aldığınız kıyafetlerin maliyetlerini bilseniz hiç birşey almazsınız 5 tl için bu kadar düşünmek normal degil
altında ki işçilik parası hele beni benden alıyor altın değeri 200 tl olan urunun fiyatı 1000 tl ye kadar çıkıyor pess

Niye haram ediyorsunuz canım ne alaka? Kendi hatanızı insanlardan çıkartmanıza gerek yok, bu kazık yemek de olmuyor. Aynı kalite bir pantolonu Zara 150 liraya satıyor, Beymen'de 3000 lira. Bilen ona göre alıyor yani. Ben Zara'dan alıyorum, altında Porsche'u olan arkadaşım basıyor parayı Beymen'den alıyor. Bu kadar kafaya takıyorsanız iyice gezeceksiniz, fiyat araştırması yapıp öyle alacaksınız.

Ben de kafaya takıyorum ama sezonda aldığım bir ürün sezon sonu %50 indirime giriyor o zaman "Tüh tüh keşke bekleseydim" diyorum ama haram etmek gibi bir şeyi aklımın ucundan geçirmedim.

Ben pazarlık ederim ama oluyor yani bazen. Özellikle pazara gidince. Gözden kacirmissam aynı domates aldigimdan elli kuruş ucuzsa böğrüme öküz gibi oturuyor. Bu yüzden iyice araştırıp pazarlık yapmak lazım demek ki. Ama tabi takıntı yapmıyorum bir süre sonra aman ne yapayım canımdan kıymetli mi derim.
Pazar alışverişini ben yapmıyorum Allah’tan yoksa onda da takabilirdim kafaya

indirimleri bekleyin devamlı o zaman sezonda herşey pahalı zaten normal

Pazarlık etmem.Fiyati kafama yatmiyorsa gider başka yere sorarım.Kafama yattiysa asla aldığım ürünün fiyatını baska yerde sormam.Alisverisim zordur ama benim,kafamda tam istediğim şeyi bulana kadar alamam

Ay ben de öyleyim, İkizler burcu musun? :KK70: Kafama taktıysam alırım ama arada kaldıysam bin saat gezerim, sonra alayım derim dolanırım da dolanırım. Aradan günler geçer. Sonra ya alsam mı derim bakarım bedeni kalmamış, bu sefer de keşke alsaydım tüh tüh derim ehehe. Benim alışverişim de zordur. :/

miktar fazlaysa aradaki ben de üzülürüm ama ayıplı mal olmadıkça serbest piyasa da iseyen istediği fiyata satar
İhtiyacım olan bu cümleleri duymakmış sanırım. Kazık yediğim düşüncesi kafaya takmama sebep oluyo sanırım. Ama normal yani farklı farklı fiyat olması diye kafam daha rahat olur artık.

Back
X