Kaza Yaptım =(

Aynen canım haklısın gercekten cok üzücü bir durum..

çok çok gecmıs olsun rabbım korusun hepımızı

Amin canım cok sagol..

çok çok gecmıs olsun canım rabbım bırdaha yasatmasın

İnsallah canım cok sagol..

Kırmamaya, kırdırmamaya calısıyorum canım ama cook zor..

Cok yararlı bilgiler cok tesekkür ederim.
Araba' nın hep isi var yani bos bir alanda sürmem imkansız gibi. Haftasonu genelde evde durmuyor zaten bugüne kadar ha bugün, ha yarın diye diye 2 ay gecti. Cok kısa kısa sürdüm. İlk zamanlar bos arazilerde kullandım da. Kalkıslarım, direksiyonum, dur kalklarım cok iyi hatta iki araba arasından da rahat cıkıyorum yokusta kalkıyorum, geri geri gidebiliyorum dediginiz gibi pratik degilim tabii. Sorunda o zaten benim kaza yapmamın en büyük sebebi bir anlık dalgınlıkla ters yöne girmem oldu hadi girdim, ada' dan dönmem gerekirken ben kendi yönüm olan yola caprazlama girmeye kalktım ki, o yöne giden bir arac geliyordu ona yol vermem lazımken daldım yola ve yol kenarındaki araca vurdum direksiyonu tam kıramadım..

canım olur öyle şeyler adı üstünde kaza yani. üzme canını geçmiş olsun çok :)

Cok sagol canım sizin güzel yorumlarınızla kendimi daha iyi hissediyorum..

Biliyor musun aynen öyle yaptım üzüldügümü belli etmedim herkesin basına geliyor yalnız babam simdi bos alanlarda süreceksin dedi ona bozuldum dedigim gibi haftaici calısıyorum, haftasonu babam evde durmuyor dursa bile en fazla 10 dk geziyoruz sıkılıyor hemen. Birsey de diyemiyorum 10 dk. ne isime yarar ki? Babamın keyifini beklersem herhalde ay' da 1 falan ancak denk gelir, fırsat olur ve benim sürmeyi ögrenmem de baya baya zaman alır..

Madem acemisin yeni öğreniyorsun şehirden yerleşimden uzak yerlerde araba kullanman buna alışman öncelikle el frenini çekmeyi ve acil müdahaleyi öğrenmen gerekiyor ben araba kullanmayı köy yerinde kullana kullana öğrendim küçüklükten beri gelen birşey bu.
Allahtan bir insana birşey olmamış başına daha kötü şeyler gelebilirdi bunu unutma.

Geccmis olsun.cana degil mala gelsin.Ben de üc hafta icinde iki kere kaza yaptim.haa bu arada iki yildir kullaniyorum.) aydir sürekli iki senedirde ara ara kullaniyordum.Yani anlayacagin oluyor böyle seyler.üzme canini.Kaza yaptim.mecburen arabayi gene ben kullandim.Hic istememe ragmen.

Senin sansın varmıs malesef bende öyle bir ihtimal yok canım daha önce normal yollarda sürdüm ilk zamanlardı bos arazilerde sürmem sürücü kursu egitimlerimde de memnundu hocalarım.. Araziler, düz yollar da git gidebildigin kadar direksiyonu tutmak yetiyor araba gidiyo zaten istedigin zaman dur, kalk, hız yap önün bos, arkan bos.. Benim hatam o acıyı hesaplayamamam oldu dönerim sandıgımdan, frenle hic isim olmadı yani. Carptıgımda da soktan afalladım birden.

çok geçmiş olsun...olur böyle şeyler başta takmayın kafanıza fazla.Araba kullanmaktan vazgeçmeyin herkes doğuştan direksiyon başında mı sanki?

Sagol sana da gecmis olsun canım..
İnsanın hevesi kacıyor degil mi?

çok geçmiş olsun...olur böyle şeyler başta takmayın kafanıza fazla.Araba kullanmaktan vazgeçmeyin herkes doğuştan direksiyon başında mı sanki?

Sagol canım kendimi cok büyük bir baskı altında hissediyorum..
Simdi tekrar almaya kalksam arabayı, gene carpar derler. İnsan o düsünceyle, korkuylada carpıcagı yoksa bile vuru gene bir tarafa.

Bosver takma kafana olur böyle seyler..birkaç saatligine özel ders alabilirsin ve once boş alanda biraz pratik yap..ama sakin vazgeçme..

Bosver takma kafana olur böyle seyler..birkaç saatligine özel ders alabilirsin ve once boş alanda biraz pratik yap..ama sakin vazgeçme..

Bende dün ve bugün bunu düsündüm özel ders almak! Yararlı olabilir diye düsünüyorum yoksa arabayı bos bulup, bos alanlara gitmek orada bir kac saat sürmek imkansız gibi.. Babam bir kac kere götürdü en fazla 15 dk sürdüyodu tamam artık gidelim diyor hemen. Halbuki ögrenmemi oda cok istiyor ama sıkılıyor ve cabuk bıraktırıyor.

canımm öncelikle çok geçmiş olsun.. bende ilk arabanın direksiyonuna oturduğum gün üç araba birbirimize girdik

şimdi gülerek anlatıyorum ama o zaman ki korkumu görmen lazımdı..

tabi ben korkmadım yılmadım ben bu işi öğrenecem diye merak saldım şimdi şükür ilk ve son kazam olur inşallahhhh Rabbim beterlerinden korusun hepimizi

Amin canım cok sagoll.
Aynen bende öyle bir korktum ki sastım kaldım agzımdan cıkan, '' anaaa ben kaza yaptım '' oldu..

ben 7 yıldır araba kullanıyorum 2 defa küçük kazalar yapyım ama babanız kesinlikle sizi cesaretlendirmeli.Eğerki yapmıyorsa siz vazgeçmeyin

arabayı ilk kullanmaya başladığım hafta bende arkamdaki duran araca çarpmıştım.. arabanın vitesi gerideymiş bende ilerde diye gaza bi bastım gümm :) o an aracı orda bırakıp kaçmak geldi içimden ama fazla uzağa kaçamazdım çünkü çalıştığım eczanenin önüydü.. tutanak falan tuttuk hallettik böyle olaylarda insanın hevesi hemen kırılıyor ama asla vazgeçme canım bunlar olmadan doğruyu bulamıyorsun..
eşim insana çarpmada ne yaparsan yap dedi bende yolda giderken insana çarpmıcam diye tekrarlıyorum zamanla alışırsın zaten hadi hayırlı olsun...

ben 7 yıldır araba kullanıyorum 2 defa küçük kazalar yapyım ama babanız kesinlikle sizi cesaretlendirmeli.Eğerki yapmıyorsa siz vazgeçmeyin

Babam olur böyle seyler bozma moralini. Allah beterlerinden korusun diyor ama haklı oalar simdi bana uzzzuuun bir süre araba vermez.

Aynı sizin gibi kaza yapan bir arkadasım var aracın birinci viteste oldugunu sanıyor halbuki geri vitesteymis bi gazlıyor arkasındaki duvara carpıyor..
Allah kaza bela vermesin canım..

araba kullanmak babada ve kocada ogrenilmiyor:)))

Hakikaten yaa ne yapıcaz biz?
Bende dedim ki, babamla olmuyor onu bekleyene kadar cesaretimi toplayıp kendim cıkayım ilk cıktıgımda yalnız baya tedirgin oldum ama sonra rahatladım..
Ya bu özel ders fiyatları ne kadar oluyor?

Son düzenleme:

Diğer yorumlarında okudum genel bilgileri biliyorsun, sadece herkesin başına gelebilcek şekilde dalgınlığına denk gelmiş.. Açıkçası ben arabada pratik yapmak için boş arazide kullanılmasını doğru bulmuyorum.. Çünkü pratik yapacak birşey yok ki ortada..... Hangi aracı sollayacaksın? Hangi araç aniden durunca hemen debriyaj+ frenle duracaksın.. ? Az da olsa trafiğin olduğu bir yer olmalı.. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ben sana kendi kullandığım yeri söyliyim.. İst. Formula 1 yolunda geçiyorum direksiyona.. Geniş ve aşırı trafiği olmayan bir yol.. Tırlar kamyonlar arabalar oluyor.. Ve çok çabuk da kavradım.. Şuanki halimi söyliyim el freni çekip pati atabiliyorum Ama tabi baban bir kere endişe etmiş onu uygun görmüş... Bir süre o şekilde idare etmeye çalışacaksın sanırım :44:

geçmiş olsun canım ama söyle bişi var kaza yapan usta şöför olur derler bende 2 yıl önce eşimin arabasıyla o zaman nişanlıydık duran arabaya çarptım 4 ay o koltuga oturamadm ama şimdi ustalastım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…