Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım sen beni yanlış anladın ben bayanlar kaza yapar vs bişey demedim. Bayan olsun erkek olsun kaza yapınca arabların değeri düşüyor bu çok üzücü. Mesela ben şimdi sıfır bir araba almak istiyorum ödüm kopuyor azıcık bir yeri çizilse otomatikman araba 2 3 bin tl değer düşürüyor :/
çok çok gecmıs olsun rabbım korusun hepımızı
çok çok gecmıs olsun canım rabbım bırdaha yasatmasın
Canım çok çok geçmiş olsun ama hevesini şevkini hiiiç kırma,kırmalarına da izin verme
Kimse o koltuğa oturur pturmaz usta şoför olmuyor boşver ne derlerse desinler
Erkekler bu konuda genelde anlayışlı olmuyor hemen eksik arıyorlar zaten umursama canım![]()
Öncelikle geçmiş olsun.
Ben de yepyeni arabamızı aldığımızın üçüncü günü çarpmıştım. Hala önünde o günün anısı olan hafif göçükle geziyorum. Özellikle yaptırmadık ki, nazar boncuğu olsun ve ben onu gördükçe daha dikkatli olayım...
Araba kullanmak teorik ve pratik olmak üzere ikiye ayrılıyor ve malesef ikincisini öğrenmek birincisinden çok daha uzun sürüyor. Öncelikle, boş yollarda dur kalk yapmalı, arabayı her viteste kullanmalı, ileri aşamada ise yokuşta kalkış, hızla giderken vites küçültme (arabayı sıçratmadan tabii :) ve park gibi bana zamanında çok ama çok zor gelen şimdi ise yavaş yavaş yapabildiğim şeyleri deneyerek kendinizi geliştirmelisiniz.
Pazar sabahları erkenden boş yollarda kullanmayı deneyin. Arabaya hakimiyetiniz arttıkça, yol ve hava koşulları daha az sorun olmaya başlayacaktır zaten.
İnsanların ne dediğine aldırmayın. Hiçkimse araba kullanmayı bilerek doğmuyor. Ehliyeti olmayan ve hala ben kullanırken yanımda oturan eşim bile az laf söylemedi kullanamıyorum ya da kötü kullanıyorum diye. Malesef kaza yapmadan da öğrenilmiyor. Mühim olan, ileri aşamalarda can ve mal kaybına neden olan kaza yapmamak...
Bu arada aklınızda bulunsuz, el freni (ki buna park freni de denir) aslen araba park halindeyken arabanın kaymasını önlemek içindir. Dolayısıyla el freninin en çok işe yaradığı an arabanın durduğu andır. Hızla giden bir arabayı el frenini çekerek durduramazsınız.
Stop etmiş bir arabada ise frenler çok iyi tutmaz ve mazallah yokuş aşağı filan iniyorsanız el freni de o hızla tutmayacağından sorun yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla, nasılsa frenle bir şekilde dururum diye düşünüp kontrolsüz araba kullanmayın ve en önemlisi arabayı stop ettirmemeye çalışın. Stop ettirmek insanların alay etmesinden daha büyük sorunlar açabilir başınıza...
canım olur öyle şeyler adı üstünde kaza yani. üzme canını geçmiş olsun çok :)
Boşver canım onların dediklerini.. Amaç zaten seni kızdırmak değil mi... Amaçlarına ulaştırma.. Onlar gülünce sen de dalgaya al.. Bu çok doğal ve herkesin başına gelebilir... En azından kayıp verilmedi maddi manevi.. Sen kendine güvenmeye devam et.. Bilirsin insanlar alakası bile olmayan konularda yorum yapmaya bayılırlar.. Ama gerçekten sen de gülersen onlarla bi süre sonra konu kapanacaktır.. Daha sonralarında üff siz hala orda mısınız diyerek lafların gereksizliğini belirtebilirsin.. Kulak asma, kısa zaman sonra ne kadar güzel araba kullanabildiğinle ilgili konu açmanı bekliyorum canım :13:
Madem acemisin yeni öğreniyorsun şehirden yerleşimden uzak yerlerde araba kullanman buna alışman öncelikle el frenini çekmeyi ve acil müdahaleyi öğrenmen gerekiyor ben araba kullanmayı köy yerinde kullana kullana öğrendim küçüklükten beri gelen birşey bu.
Allahtan bir insana birşey olmamış başına daha kötü şeyler gelebilirdi bunu unutma.
Geccmis olsun.cana degil mala gelsin.Ben de üc hafta icinde iki kere kaza yaptim.haa bu arada iki yildir kullaniyorum.) aydir sürekli iki senedirde ara ara kullaniyordum.Yani anlayacagin oluyor böyle seyler.üzme canini.Kaza yaptim.mecburen arabayi gene ben kullandim.Hic istememe ragmen.
çok geçmiş olsun...olur böyle şeyler başta takmayın kafanıza fazla.Araba kullanmaktan vazgeçmeyin herkes doğuştan direksiyon başında mı sanki?![]()
Bosver takma kafana olur böyle seyler..birkaç saatligine özel ders alabilirsin ve once boş alanda biraz pratik yap..ama sakin vazgeçme..
canımm öncelikle çok geçmiş olsun.. bende ilk arabanın direksiyonuna oturduğum gün üç araba birbirimize girdik
şimdi gülerek anlatıyorum ama o zaman ki korkumu görmen lazımdı..
tabi ben korkmadım yılmadım ben bu işi öğrenecem diye merak saldım şimdi şükür ilk ve son kazam olur inşallahhhh Rabbim beterlerinden korusun hepimizi![]()
ben 7 yıldır araba kullanıyorum 2 defa küçük kazalar yapyım ama babanız kesinlikle sizi cesaretlendirmeli.Eğerki yapmıyorsa siz vazgeçmeyin
arabayı ilk kullanmaya başladığım hafta bende arkamdaki duran araca çarpmıştım.. arabanın vitesi gerideymiş bende ilerde diye gaza bi bastım gümm :) o an aracı orda bırakıp kaçmak geldi içimden ama fazla uzağa kaçamazdım çünkü çalıştığım eczanenin önüydü.. tutanak falan tuttuk hallettikböyle olaylarda insanın hevesi hemen kırılıyor ama asla vazgeçme canım bunlar olmadan doğruyu bulamıyorsun..
eşim insana çarpmada ne yaparsan yap dedi bende yolda giderken insana çarpmıcam diye tekrarlıyorumzamanla alışırsın zaten hadi hayırlı olsun...
araba kullanmak babada ve kocada ogrenilmiyor:)))
Biliyor musun aynen öyle yaptım üzüldügümü belli etmedim herkesin basına geliyor yalnız babam simdi bos alanlarda süreceksin dedi ona bozuldum dedigim gibi haftaici calısıyorum, haftasonu babam evde durmuyor dursa bile en fazla 10 dk geziyoruz sıkılıyor hemen. Birsey de diyemiyorum 10 dk. ne isime yarar ki? Babamın keyifini beklersem herhalde ay' da 1 falan ancak denk gelir, fırsat olur ve benim sürmeyi ögrenmem de baya baya zaman alır..