- 24 Mart 2019
- 192
- 104
- 53
- Konu Sahibi Prenses Annesii
-
Üstüne sos koyacaksanız önermem. Ama ayrı ayrı tutacaksanız sorun olmaz. Ben bi o hataya düştüm. Kuruyor kıymalarBebeğim huysuz ve bu yüzden böyle uğraş verici şeyler yapamıyorum gündüzleri çok görüyorum bu ara bunu canım aşırı çekti ilk defa yapıcam acaba yapıp dolaba koysam sonraki gün fırında ısıtıp yiyebilir miyiz?
Hamurunu pişirip kıymayıda kavurup koymayı düşündüm ertesi güne ikisini ısıtıp sonra birleştirmek düşüncemÜstüne sos koyacaksanız önermem. Ama ayrı ayrı tutacaksanız sorun olmaz. Ben bi o hataya düştüm. Kuruyor kıymalar
Evet o şekilde daha yumuşak kalır. Hazır karışık olanı ısıtınca kuruyorHamurunu pişirip kıymayıda kavurup koymayı düşündüm ertesi güne ikisini ısıtıp sonra birleştirmek düşüncem
Evet öyle olur,lavaşları poşete koyun yumuşak kalsınHamurunu pişirip kıymayıda kavurup koymayı düşündüm ertesi güne ikisini ısıtıp sonra birleştirmek düşüncem
Bu şekilde olur, sosu sürdükten sonra eskisi gibi olmuyor. Kıymayı kavurup, arkasından bol sağan doğrayıp koyun, soğanlar da kavrulduktan sonra domates, baharatlarını, tuzunu koyun. Ertesi gün yaparken içine biraz su ilave edin. Bu arada soğanlardan önce biraz yağ da koyun. Hazır lavaş kullanabilirsiniz. Yapmadan önce tavada ısıtın el yakacak kadar.Hamurunu pişirip kıymayıda kavurup koymayı düşündüm ertesi güne ikisini ısıtıp sonra birleştirmek düşüncem
Teşekkür ederim hemen yapıyorum :)Bu şekilde olur, sosu sürdükten sonra eskisi gibi olmuyor. Kıymayı kavurup, arkasından bol sağan doğrayıp koyun, soğanlar da kavrulduktan sonra domates, baharatlarını, tuzunu koyun. Ertesi gün yaparken içine biraz su ilave edin. Bu arada soğanlardan önce biraz yağ da koyun. Hazır lavaş kullanabilirsiniz. Yapmadan önce tavada ısıtın el yakacak kadar.
Ben sebiti yolum dustukce hazir aliyorum teyzeler gunluk aciyolar (usengeclik) onu da buzluga atiyorum. Kiymali harci da her yaptigimda cok fazla yapiyorum. Artani atiyorum yine buzluga. Cikar iisini birlestir yap bi sarimsakli yogurt mis. Kayseride her yerde satiliyo şebitBebeğim huysuz ve bu yüzden böyle uğraş verici şeyler yapamıyorum gündüzleri çok görüyorum bu ara bunu canım aşırı çekti ilk defa yapıcam acaba yapıp dolaba koysam sonraki gün fırında ısıtıp yiyebilir miyiz?
Kayserimin taşına toprağına kurban olayım almerde hep taze geliyorduBen sebiti yolum dustukce hazir aliyorum teyzeler gunluk aciyolar (usengeclik) onu da buzluga atiyorum. Kiymali harci da her yaptigimda cok fazla yapiyorum. Artani atiyorum yine buzluga. Cikar iisini birlestir yap bi sarimsakli yogurt mis. Kayseride her yerde satiliyo şebit
Ahh ah almer mi kaldi mahmutcum. Smdi anali bacili zincir dukkanlardan aliyoruzKayserimin taşına toprağına kurban olayım almerde hep taze geliyordu
Anla işte ne kadar gelmediğimiAhh ah almer mi kaldi mahmutcum. Smdi anali bacili zincir dukkanlardan aliyoruz
Aşk olsunBen Kayserili değilim ama çok severim ve yaparım. Lavaşını bir kez kendim yaptım ama çok yumuşuyor öyle, ince oluyor. Lavaş kullanıyorum ben, hatta Şok’un lavaş daha güzel oluyor.
Trabzondayım :))Ben sebiti yolum dustukce hazir aliyorum teyzeler gunluk aciyolar (usengeclik) onu da buzluga atiyorum. Kiymali harci da her yaptigimda cok fazla yapiyorum. Artani atiyorum yine buzluga. Cikar iisini birlestir yap bi sarimsakli yogurt mis. Kayseride her yerde satiliyo şebit
AHahah ben de oyle sevgiliyken almere giderdik hepAnla işte ne kadar gelmediğimieşiyle almerde buluşup evlenenler denim
Yufkalarini yapıp dolaba koyabilirsiniz ben kayseriliyim ama kiymasinj üzerine koyup dolaba koymanızi tavsiye etmem şahsen sonra dolap kokusu siniyor yine de siz bilirsiniz kiymasini taze yapsanız daha iyiBebeğim huysuz ve bu yüzden böyle uğraş verici şeyler yapamıyorum gündüzleri çok görüyorum bu ara bunu canım aşırı çekti ilk defa yapıcam acaba yapıp dolaba koysam sonraki gün fırında ısıtıp yiyebilir
Kıymasını kavurup saklama kabında dolaba koydum yufkalarınıda aynı şekilde kızartıp saklama kabında kaldırdım bu akşam sıcak suyla kıymayı biraz daha kavurcam sonra yufkalarla birleştircemYufkalarini yapıp dolaba koyabilirsiniz ben kayseriliyim ama kiymasinj üzerine koyup dolaba koymanızi tavsiye etmem şahsen sonra dolap kokusu siniyor yine de siz bilirsiniz kiymasini taze yapsanız daha iyi
Hm ertesi gün içinse güzel olur daha pratik olur ama Bi kaç gün bekletmeyin tavsiye etmemKıymasını kavurup saklama kabında dolaba koydum yufkalarınıda aynı şekilde kızartıp saklama kabında kaldırdım bu akşam sıcak suyla kıymayı biraz daha kavurcam sonra yufkalarla birleştircem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?