Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Hani çocuklar beni aralarına alsınlar ya da zengin gozukeyim diye dışarıda çocuklara hava atmak için elinden varsa verirler ya aynı öyle esiYa kusura bakmayın da bu adamı çok aradınız mı? Asgari ücret alıyor, kirada oturuyor, ailesinin kardeşinin masrafına kendi yetişemediği için karısının altınına göz dikiyor... Ne için? araba sevdası için. Çocuk gibi kim nereye çekse oraya gidiyor. Konuşurken masayı terkeden kardeşinin peşinden koşup gitmeler, çalışmıyor, ileride annemle babamın oturduğu ev onun olsun demeler. Her masrafı üstlenmeye koşmalar. Afedersiniz kızmayın ama ayranı yok içmeye atla gider... tam anlamıyla. Ben size çocuk yapmayın bir süre diyorum. Çocuğunuzun tüm masrafı da tek başınıza size kalacak gibi. Kocanız güvenilir bir tip değil.
Su yorumu konunun en basina sabitlemeli.
Benzin dedi
Atmadi dedi
Gaz dedi
Atmadi dedi.
Bir insan 30 sayfa boyunca aynı şeyleri yazabilir mi ya yazıyor cidden.Ahahahahahhqahahahgagagagagag daha iyi anlatılamazdı, konunun yüzde 90 ı şikayet mıymıy..
Ne benzin alırım ne gaz. Satılmazsa durur öyle. Binmeyecegim de. Zaten yetişemiyoruz dedım onlara.Bilezik falan bozdurmayin.
Bakimi vs de boşverin,yakıtta almayın dursun kapıda bu nedir ya?
Biri birşey derse biz yetişemiyoruz,satalım herkes payını alsin diyip geçin
Yaa ben ailesinin böyle oldugunu bilmiyordum. Ya ben evi de gectım. Versın napayım. Zaten kaynımla görüşmem ben bıdaha ya. Tepkılerı yersiz. Anlayış sıfır. Bu aile torunu hak etmiyor.Kaynım cocuk yapsın.Ya kusura bakmayın da bu adamı çok aradınız mı? Asgari ücret alıyor, kirada oturuyor, ailesinin kardeşinin masrafına kendi yetişemediği için karısının altınına göz dikiyor... Ne için? araba sevdası için. Çocuk gibi kim nereye çekse oraya gidiyor. Konuşurken masayı terkeden kardeşinin peşinden koşup gitmeler, çalışmıyor, ileride annemle babamın oturduğu ev onun olsun demeler. Her masrafı üstlenmeye koşmalar. Afedersiniz kızmayın ama ayranı yok içmeye atla gider... tam anlamıyla. Ben size çocuk yapmayın bir süre diyorum. Çocuğunuzun tüm masrafı da tek başınıza size kalacak gibi. Kocanız güvenilir bir tip değil.
Ya dedımkı iki aile 18 bini ödeyemedık. Satılsın diyorum, kaynım satılmasın dıyor. Ama kaynım ödeme de yapmıyor. O zaman ödesın onun olsun. O sahiplendi şaşırdım benhadi bu sene bir şekilde ikna oldunuz altınları bozdurup arabanın kasko-sigorta-vergi ve bakımını yaptırdınız, bu harcamalar tek seferlik yapılmıyor düzenli olarak her sene yaptırmanız gerekiyor, önümüzdeki sene için bir planları var mı? nasıl karşılayacaklar? İnsan masrafını karşılayamayacağı arabaya da binmesin bi zahmet.
Evde de hak talep eder mi bunlar. En mantiklisi eve girmek. Bu sekılde bizden cok para bekler bunlar yaaKiradasınız eve girin derim. Arabanın yarı parasını eşin alsın peşinat yapın.
Yaa gecen şu akraba muabbetınde ver dedım vermıyor adam. Ama bu sefer binmeyecegim bakalım nolcak. Bu Arada akraba muabbetınden sonra ıkı kez daha araba gıttı geldı. Gene gıdecek. Haftasonu ben bınmeyecegım. O zaman verır. Haftasonu aylık alışverişe gıdecegız. Arabayla gıtmem ben.Uygulasan bu adabayi coktan vermis olmaniz gerekmez miydi?
O araba engelli arabası. Buradan eski konularında tepki alınca değil diyor şimdi. Üyelik bile değiştirdi ama gene tanıdık.Hatta ilk normal sordum hayatta çıkmaz dedi.Engelli ve 60 yaş sordum yine çıkmaz dedi.Bizim arabayla sizin araba arasında 50 bin fark var satış fiyatında.Ama kasko ve sigorta maşallah.
Benden şunu beklıyorlar. Gaza benzın laf yapma. Sıgorta kasko öde. Herkesı tek aile gör. Ses cıkarma. Sesin çıkmasın. Ben doldum taştım artık. Eşim tek gıtsem hallederdım dıyor. Bı süre daha oyalardı benı. Çünkü kaynım satma taraftarı degil ya. 700 dıyor. Sıfırın bakcam şimdi. En fazla 800 dür sıfırıhadi bu sene bir şekilde ikna oldunuz altınları bozdurup arabanın kasko-sigorta-vergi ve bakımını yaptırdınız, bu harcamalar tek seferlik yapılmıyor düzenli olarak her sene yaptırmanız gerekiyor, önümüzdeki sene için bir planları var mı? nasıl karşılayacaklar? İnsan masrafını karşılayamayacağı arabaya da binmesin bi zahmet.
Ben asgari ücretin 2 katı alıyorum, emekli maaşı olan kayınbaba yanımızda, eşim de var bir o kadar, bizim böyle sağa sola saçacak paramız yok . Hayretler içerisindeyim.Ya kusura bakmayın da bu adamı çok aradınız mı? Asgari ücret alıyor, kirada oturuyor, ailesinin kardeşinin masrafına kendi yetişemediği için karısının altınına göz dikiyor... Ne için? araba sevdası için. Çocuk gibi kim nereye çekse oraya gidiyor. Konuşurken masayı terkeden kardeşinin peşinden koşup gitmeler, çalışmıyor, ileride annemle babamın oturduğu ev onun olsun demeler. Her masrafı üstlenmeye koşmalar. Afedersiniz kızmayın ama ayranı yok içmeye atla gider... tam anlamıyla. Ben size çocuk yapmayın bir süre diyorum. Çocuğunuzun tüm masrafı da tek başınıza size kalacak gibi. Kocanız güvenilir bir tip değil.
Üzerlerine mi yapacaksınız evi ne hak talep edecekler? Bu kadar da alık olmayın bi zahmet. Boğazınızdaki lokmayı ver deseler vereceksiniz.Evde de hak talep eder mi bunlar. En mantiklisi eve girmek. Bu sekılde bizden cok para bekler bunlar yaa
Burda bi kaç kişiyle evlilik senelerimiz benzer. Yaşadıklarımızda. Ben bişeyleri yanlış yaptığınızı düşünüyorum. Eşinizin sizin yanınızda ya da iyi anlaştığınızı da düşünmüyorum. Eksik bişeyler var hikayenizde. Sürekli şikayet söylenme laflarla eşinizi kendinizden uzaklaştırdığınızı düşünüyorum. Herkes kendi ailesine bayramdan bayrama muhabbeti olmamalı durumu yönetmelisiniz. Kendinize saygısızlık yaptırmayın ama hata yapıyorsunuz. İlk eşinizle bağınızı güçlendirmelisiniz sonrası olur zaten.Evde de hak talep eder mi bunlar. En mantiklisi eve girmek. Bu sekılde bizden cok para bekler bunlar yaa
Evde de hak talep eder mi bunlar. En mantiklisi eve girmek. Bu sekılde bizden cok para bekler bunlar yaa
Tamam işte bırakın,emin olun trafik sigortası bile yaptırmayacaklar,yatsın araba kapıda. Sonunda satarlar yada masrafı neyse karşılar kullanırlar.Ne benzin alırım ne gaz. Satılmazsa durur öyle. Binmeyecegim de. Zaten yetişemiyoruz dedım onlara.
Tamamda sorun bag degil. Onların masrafa katılmaması. Kapımda istemiyorum dıyorum yanaşmıyor lar.Burda bi kaç kişiyle evlilik senelerimiz benzer. Yaşadıklarımızda. Ben bişeyleri yanlış yaptığınızı düşünüyorum. Eşinizin sizin yanınızda ya da iyi anlaştığınızı da düşünmüyorum. Eksik bişeyler var hikayenizde. Sürekli şikayet söylenme laflarla eşinizi kendinizden uzaklaştırdığınızı düşünüyorum. Herkes kendi ailesine bayramdan bayrama muhabbeti olmamalı durumu yönetmelisiniz. Kendinize saygısızlık yaptırmayın ama hata yapıyorsunuz. İlk eşinizle bağınızı güçlendirmelisiniz sonrası olur zaten.
Benim görümcemde masayı terketmişti bi olayda. Ne münasebet anne bu ne saygısızlık diye tepki gösterdim. Eşime söylenmek yerine “ kardeşinin yaptığı doğru değildi özür dilemezse eskisi gibi olmam” dedim. Olmadım da. Saygıyla görüşürüm ederim gider gelirim ama eskisi gibi olmam. Eşimle bağım kuvvetli olursa diğerlerinin çözümü daha kolay olur. İlk zamanlarda sizin gibiydim bi işe yaramıyor ailesne daha da bağlanıyor..
Sonunda satacaklar. Ben tatıle de gıtmem. Turla gıderım. Bırıktırıp alırım. Bu da kalsın onlarda. Eşim zaten hakkını bıle verır kardeşine. Öyle biri. Cok saf cok. Ben cidden bınmem. Ben gene dün için üzgün degilim. Yoksa benı eşim oyalardıTamam işte bırakın,emin olun trafik sigortası bile yaptırmayacaklar,yatsın araba kapıda. Sonunda satarlar yada masrafı neyse karşılar kullanırlar.
Tamamda şimdi zaman geçince araba fiyatı düşmez mi. Ben şimdi sıfıra baktım. Galıba üretimi durmuş. Cıkmıyor. İkinci el baktım. 400 500 bandında. 700 çok uçuk.Kaynin tabii yuksek fiyat verir ki satilmasin.. herife giren cikan yokakrabayla is alisveris yapilmaz.. 40 yillik hayat tecrubemle bunu diyorum. El ile kavga edersin ama akrabada basin agrir.
En uygunu ya siz onlara satin ya onlar size satsin ya da herkes ne kadar kattiysa alinirken o yuzdeye gore satip parayi paylasmaniz.
Bilezigini filanda asla verme. Tasima
Suyla degirmen donmez. araba surekli para yiyor..1 cocuktan daha pahali.. vergisi sigortasi bakimi benzini kolay degil bas etmek…
Tekrar ediyorum verme bilexik filan, nasilsa adin her sekilde kotuye cikacak
Valla bizim araba 500 bin (dolu paketini aldik cross 2022 model)arada çok fark yok yani 50 bin oynuyor mart ayinda çip sıkıntısı olduğu için sıfır arabalarda sıraya giriyorduk sipariş üstüne geliyordu fiatın fabrikasindan.Müdürüme soyledim sagolsun arkadasiydi (antalya birmot) aradi ilk renk seçeneğimize göre çıkınca(lansman rengi aldik)bize öncelik sağladılar.Karttan çekilince eşime sorayim dedim sabah 3700 kasko,1200 sigorta çektiler karttan dedi.Herturlu 550 binlik arabaya o kadar çıkması imkansız diyor.4-5-6 değil 18 yani.Zaten o kadar kasko çıksa benim esim yürüyerek gider yine de o kadar kasko ödemez tutumludur kendisi.O araba engelli arabası. Buradan eski konularında tepki alınca değil diyor şimdi. Üyelik bile değiştirdi ama gene tanıdık.
O araba konu sahibi evli değilken çok ucuza alındı. Kayınbabanın annesi engelli. Onun için vergi indirimli alındı. Konu sahibinin 5 kuruş parası yok o arabada. Araba değerlendi ya son 2 yılda hah işte ondan paylAşılamaz oldu. Kendi devamlı kullanmak istiyor işe gidip gelirken. Ama kayınbaba da para verdi o arabaya. Hatta onun sayesinde çok ucuza alındı. Hah işte arabayı onlara vermek istemiyor . Yok kasko yok vergi bahane. Ödemesin gırtlağını mı sıkacaklar. Altınlarını vermesin. Altın maltın hikaye konuyu iyi okuyun. Onların binmesi batıyor. Oysa o araba kayınbabanın asıl. Diğer oğluna da kendi payını verebilir doğal. Konu sahibi bunu da sindiremiyor. Tamamını istiyor arabanın. Tüm hikaye bu vallahi billahiTamam işte bırakın,emin olun trafik sigortası bile yaptırmayacaklar,yatsın araba kapıda. Sonunda satarlar yada masrafı neyse karşılar kullanırlar.