Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arabayı eşiniz ve ailesi bekarken almış. Yani krediyi öderken siz yoktunuz.bu durumda sizden maddi anlamda bir çıkış olmadı tıpkı kayniniz gibi.kayniniz babası adına sizde eşiniz adına sahiplenmissiniz aynı konumdasiniz.kullanirken yaptığınız ödemeler ise kendi arabanız olsaydı da yapacaktınız.bu hırsı gereksiz gördüm. Ben olsam o arabaya 1 kuruşumu vermem naptiklarina da karismazdim.sonucta onlar da sizin için diyorlardır arabayı biz aldık ailece o niye söz hakkına sahip diye arkadan.kayninizdan farkınız yok yani şuan.esinizin gönlünden ne geçiyorsa yapsın bence.sizlik birsey yok.
+10000000000

Yok yüksek. Ama kvlerde bilezik kattı. Eksigi tamamladılar.Sorun şu, bızde de 250 yok onlarda da.
Ben kötü bısey demıs mıyım. Evde huzur kalmadı dedım sadece
Yani ayda 1-2 kez bindiğiniz bir aracı bukadar dert edip 10 larca konu açtığınıza göre demekki gerçekten huzur kalmamış. Kötü birşey dememiş, doğruyu söylemişsiniz. Eşiniz pısırık olduğu için ona kötü gelmiş. Eşiniz hakkını arayan biri olsa konu buralara gelmeden çözülürdü.

Bizde sadece 1 gün kullanıyoruz.
Sizin yerinizde olsam kullanmaz biraktirim arabayı baba kapısına. Eşiniz destek olup arabayı almışlar ama çoğunluk kim kullanıyorsa o çekmeli masrafı. Araba satılırsa eşiniz benim payimi verin desin. Bir gün için benzin olmuş kaç para zaten taksi kullanın aynı hesaba gelir

Benim kardeşim olsa derimki arabanın ederi 500 se, 250yi verim benim olsun yada 250sen ver senin olsun. Ben değil kardeşimle, eşimle ortak araba kullanmam.
Eşi yüklü miktarda kredi çektiyse araba babanın değil onun üzerinde olurdu. Kredi kimin üzerineyse araç onun üzerine oluyor malum. Demekki okadarda yüksek değildi meblağ
İhtiyaç kredisi ile 100.000 çekse babasının üstüne yine yapar.. Mortagege gibi değil o. Ama zaten sorun eşte hemfikiriz yani eş için..

Söz hakkını sadece kullanmak için kullanıyor da ondan.. Maddi bir payı olmadığı için satmadaki söz hakkı da yok. Babasının avukatı değilse tabi.. Konu sahibi nerde bulmuş söz hakkı da burda konu açmış bu yüzden satın kurtulun diyor kadın..
Ayol babasının payı ve baba hayattayken böyle uygun görmüş ona devretmiş hakkını, yasal olarak da lojik olarak da söz hakkı var gayet... Konuda söz hakkı olmayan tek kişi konu sahibi aslında...

Bu arada şunu da söyleyeyim, evlat ayrımını dibine kadar yapan bir ailem var, bekar erkek kardeşime, bizzat anne ve babam tarafından dudak uçuklatacak mal varlıkları devredildi . 2 yıl önce sözde bana layık gördükleri mülkleri de kafalarına çaldım. Reddi miras yaptım....Hepsini sildim hayatımdan. Ama eşim agzini açıp tek kelime söyleyemedi... Söyleyemez.... Söyletmem....

Peki sizin eviniz var mı?
Hayır
Yani ayda 1-2 kez bindiğiniz bir aracı bukadar dert edip 10 larca konu açtığınıza göre demekki gerçekten huzur kalmamış. Kötü birşey dememiş, doğruyu söylemişsiniz. Eşiniz pısırık olduğu için ona kötü gelmiş. Eşiniz hakkını arayan biri olsa konu buralara gelmeden çözülürdü.
Cok pısırık.Hemen kardeşinin peşinden koştu.Ve kardeşi para katmamasına ragmen onun onayı beklenıyor.Ama neyse söyledım onlara. Son kez sıgorta yaptırcam dedım. Onu da yaptırmıycam. Bakalım ne yapacaklar.
Bakın 1 2ayda bir isteseler sorun olmaz. Kv sürekli bısey cıkarıyor. Akraba alınacak, kimlik degiştircez falan. Her hafta mutlaka bişey söyluyor. Hatta şunu düşündüm. Eşim oraya az gıdıyor.acaba gelsın dıye mi böyle yapıyor.
Kv dıyorkı 2 yılda 3 kez ıstedık dıyor. Ya 2 3ayda bir köye gıdıyorlar. Zaten 2 haftada bir mutlaka ıstıyorlar arabayı.
Satılırsada ben uzun süre araç almak istemiyorum.Bunlar eşimin parasında da hak görüp, yenı aracı isterler

İhtiyaç kredisi ile 100.000 çekse babasının üstüne yine yapar.. Mortagege gibi değil o. Ama zaten sorun eşte hemfikiriz yani eş için..
Yaa bana kalsa altınları verıp, kredi cekıp, arabayı temellı alırım. Ama eşim yanaşmıyor. Ayrıca temellı alsam gene isterler. Zıhnıyetlerı böyle. Bizde para lafı yok dıye düşünüyorlar

Sizin yerinizde olsam kullanmaz biraktirim arabayı baba kapısına. Eşiniz destek olup arabayı almışlar ama çoğunluk kim kullanıyorsa o çekmeli masrafı. Araba satılırsa eşiniz benim payimi verin desin. Bir gün için benzin olmuş kaç para zaten taksi kullanın aynı hesaba gelir
Evet. Zaten sıgorta bakım ödeyecegıme, taksıye verırım o parayı.Yarın bı ses etmeyecegim.Bınmeyecegım.Şimdi götür ver desem, iyice laf edecek. Ben bınmeyınce bence götürür eşim.
Eşim destek olmadı. Onlar eşime destek oldu. Eşim kaç bin ödedı. 3 4yıl kredi ödedı. Gram kattı falan

Ayol babasının payı ve baba hayattayken böyle uygun görmüş ona devretmiş hakkını, yasal olarak da lojik olarak da söz hakkı var gayet... Konuda söz hakkı olmayan tek kişi konu sahibi aslında...

Bu arada şunu da söyleyeyim, evlat ayrımını dibine kadar yapan bir ailem var, bekar erkek kardeşime, bizzat anne ve babam tarafından dudak uçuklatacak mal varlıkları devredildi . 2 yıl önce sözde bana layık gördükleri mülkleri de kafalarına çaldım. Reddi miras yaptım....Hepsini sildim hayatımdan. Ama eşim agzini açıp tek kelime söyleyemedi... Söyleyemez.... Söyletmem....
İşte haksızlık oluyor. Eşim hep ezilen oldu. Kaynım üniversiteye baska sehre gıttı, bıtıremedı. Bedellı askerlık yaptı. Çalışmayıp aıleden gecınıyor. Am eşim garibimin çalışmaktan prim günü doldu bu yaşta. Ama eşim aşırı pasif ailesine karşı

Dedım zaten. Biz kiradayız ev almayalım mı dedım. Kvye bak. Neymıs onunda yenı evlıyken yokmus. Dert etme bılezıgı gene yaparsın dedı. Cok rahatlar
O kadar sinir oldum ki ama önce eşinize. Ne kadar pasif. Lütfen siz ödemeyin sizin arabanızı siz halledin beni karıştırmayın ben binmiyorum deyin. Sizin yanınızda konu açılınca da ben bilmem deyin çıkın işin içinden. Asla ödemeyin

Son konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyo

Sigorta kasko falan yaptırmayın. Kim kullanıyorsa o yaptırsın. Arıza çıkarsa da yaptirmayin. Gerekirse hurdaya çıksın bu ne ya 🙄 ne arabaymis. Uçurumdan atsanız yeri yani. Akraba ile ye ic alışveriş etme işte. Ne diye aileyle ortak araba alırsınız ki? Kimin olduğu belli değil harcamayı sen yap sefasını başkası sürsün. Adamın tek faydası yok havalar bir milyon🙄🙄

Farkınız şu ki buradaki eş kendi eşine araç sigortasını yap deyip ailesinin altın ver demesini destekliyor... Yani eş zaten çekmeye çalışmış ve konu sahibi ayrılın artık demeye çalışmış..

Son konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyor.
Valla bu kayınlar ne meraklılarmis kardeşlerinin mallarına ortaklığa bizimde düğün takımlarıyla aldığımız araba şuan kaynimda haftanın 3-4 günü alıyor elden bir şey gelmiyor ama seninki daha fena orta yolu bulup satın kafsniz rahat eder

Evet. Zaten sıgorta bakım ödeyecegıme, taksıye verırım o parayı.Yarın bı ses etmeyecegim.Bınmeyecegım.Şimdi götür ver desem, iyice laf edecek. Ben bınmeyınce bence götürür eşim.
Eşim destek olmadı. Onlar eşime destek oldu. Eşim kaç bin ödedı. 3 4yıl kredi ödedı. Gram kattı falan
İşte buda malesef iyi bişey değil. Madem araba bu şekilde alındı. Babada da hata var çoğunu zaten sen odedin al bu arabayı senin demeliydi o arabaya kattığı masraf kadar bekar oglunada harcayıp abinin arabasında hakkın yok diye ortayı bulması gerekirdi. Lazım oldumu yine isteyebilir arabayı baba sonuçta. Ama kullanmadiginiz arabanın masrafınida çekmeyin. Ama esinizde araba zaten benim masrafida bana ait diye olaya bakipta arabayı sürekli kardeşi yada babası kullanıyorsa kendisini kullandırılır demektir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X