Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söz hakkını sadece kullanmak için kullanıyor da ondan.. Maddi bir payı olmadığı için satmadaki söz hakkı da yok. Babasının avukatı değilse tabi.. Konu sahibi nerde bulmuş söz hakkı da burda konu açmış bu yüzden satın kurtulun diyor kadın..
Babasının malı hakkında yorum yapmak için avukat olmasıda gerekmiyor, maddi yardımı olmasıda.
Bende babama gayet rahat satma yada sat diyebilirim, çünkü babam
Ama kp deme diyemem, demem. Çünkü bana haddini bil, yerini bil diyebilir mesela.
Oğlumun çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmez de diyebilir vs.

Evet işte bu adam 1 tl para katmadı. Söz hakkı nerden gelıyor? Ben nıye herseyı ödüyorum. Kv kpnın arabanın masrafını ödeyecek durumu yok. Ama artık karışmam. Bakalım napacaklar.Binmemde
Babasından geliyor söz hakkı. Kayınbaba hakkını oğluna vermiş.

Tamamda eger ortaksa bakımda ortak yapılır. Ben nıye tek üstlenıyorum. Yılda bakım falan 20 bin az para mı?
e üstlenme.yaptırma bakım kasko.bakım kasko yaptırıyorum diye araba bizim diyemezsiniz.o araba kayınbabanın üstüne.net

Kullanmasanız bakıma ortak olmasınız
Bakın ben kullanmiyorum, benden para isteyen yok. Sizde kullanmayın 20 bin cebinize kalsın.
Zaten artık binmem.Onlarında bu şekilde olması işlerine gelıyor. Yaa 2 aile kullanıyor. Ama 18bin kasko yapamıyoruz. Araba 700 bın yazacak ama kaskosunu yapamıyor daha

Kp üstüne. Kp karışmam dedi. Kaynım çok yüksek fıyat söyledı. Eşim araştırdı piyasasını. Atıyorum 550 ise, kaynım 700 dedi. Yoksa kalsın dedı. Bende aıle huzurumız kactı, burda kalsın dedım. Masayı terk ettı. Eşimde nıye anlattın dedı. Bana kızdı. Şuan ben suçlu ve fettan gelinim
Altınını istiyorsa senin de söz söyleme hakkın var ozaman . Bozdurma altınlarını sen .
Satmaktan yana değillerse , ozaman oturulur. Eşit miktarda ödemesi yapılır arabanın .ama siz benzin bile almıyorlar diyorsunuz .
Bence sen hiç karışma arabaya da binme .eşin ödesin dursun , bi yerden sonra onda da şarteller atacak zaten . 😂

Yaptırmamanız daha mantıklı bu raddede. Ayrıca satılınca da ettiğiniz masrafları düşmeniz gerek. Eşiniz cidden saf mı nedir artik ben sinir oldum arabanın her giderini üstlen benzinini doldur bir de getir götür yap. Hof içim şişti. Ortak kullanmak değil parazitlik yapmam oluyor bu
Eşim saf tabı. Kaynımın peşinden koştu gitti

Altınını istiyorsa senin de söz söyleme hakkın var ozaman . Bozdurma altınlarını sen .
Satmaktan yana değillerse , ozaman oturulur. Eşit miktarda ödemesi yapılır arabanın .ama siz benzin bile almıyorlar diyorsunuz .
Bence sen hiç karışma arabaya da binme .eşin ödesin dursun , bi yerden sonra onda da şarteller atacak zaten . 😂
Yaa ben dedım kpye. Sıgorta için gram çeyrek bozdurcam. Bilezik sat dedı bana dedım.Ki şu da var. Bilezık sat der. Sonra masraf cıkar. Kalanı sat der. Kv dıyorkı bak bende de yok bılezık nolcak dıyor.
Adamlar benzın almıyor. 26 TL idi sanırım. En son tatılde benzın aldık. O duruyor düşünün yaa. Ben çünkü bılıyorum. Ben göstergeye arabayı vermeden baktım. Yarıya inmiş.
Yok bu saatten sonra binmem artık. Benim bekledıgım büyük masraf cıkarsa nolacak

Babasının malı hakkında yorum yapmak için avukat olmasıda gerekmiyor, maddi yardımı olmasıda.
Bende babama gayet rahat satma yada sat diyebilirim, çünkü babam
Ama kp deme diyemem, demem. Çünkü bana haddini bil, yerini bil diyebilir mesela.
Oğlumun çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmez de diyebilir vs.
Sorun şu ki babasının salt malı değil yüklü miktarda kredi çeken abisinin de malı o.. Sizin kardeşiniz aynı şeyi yapsa he kardeş sen haklısın mı dersiniz? sen bir nane olma mı dersiniz? Yenge de o kadar yılmış ki önümüze bakalım derdinde..

Arkadaşım sigorta "sana" kalmıyor, eşin de çalışıyor ya hani, eşin kendi kazancından evlenmeden önce edindiği kendi yatırımını amorti ediyor. Ama sen eşinin kazancıni da komple sahiplendiğin için sadece sen ödüyormuşsun gibi anlatıyorsun...Kaldı ki sen de bu malı kullanıyorsun zaten.

Bu kadar zoruna gidiyorsa sen de evlenmeden önce yaptığın birikiminle kendi babanla ortak araba al, seninkinin kaskosunu sigortasını da da eşin ödesin... En temizi bu bence...
Tamamda eşimin aldıgı asgari ücrete ev ancak dönüyor. Biz araba masrafını tek üstlenince de artık bizi yoruyor.Ortaksa,ortak ödenir. Ben ödüyorsam söz hakkım var.Bakalım hem ev geçindirsin hem ödesin göreyım.

Sorun şu ki babasının salt malı değil yüklü miktarda kredi çeken abisinin de malı o.. Sizin kardeşiniz aynı şeyi yapsa he kardeş sen haklısın mı dersiniz? sen bir nane olma mı dersiniz? Yenge de o kadar yılmış ki önümüze bakalım derdinde..
Yaa ben dedımkı, keseler ayrılsın artık dedım.Çünkü ileride zaten satılacak
Kaynım evlenmek isterse falan.
Eşim çogunu ödedi arabanın. Valaha dıycektım aılesıne.1 tl katmadı o ne alaka dıye.

Eşim saf tabı. Kaynımın peşinden koştu gitti
Ya ne cüret size kasko için altınlarını sat diyebiliyorlar? Çok saçma. Normalde eşinizle konuşun derdim de hiç hakkini savunabilecek gibi değil, bence kp ile düzgün düzgün konuşun ödemeyeceğim diyin. Hatta kendi maaşınızı da kendinize saklayın kocanıza da önce sen kendi evini geçindir sonra başkasının hizmetine koş diyin. Siz de diş gösterin yapacak bir şey yok kaç aydır aynı konu yani

Benim kardeşim olsa derimki arabanın ederi 500 se, 250yi verim benim olsun yada 250sen ver senin olsun. Ben değil kardeşimle, eşimle ortak araba kullanmam.
Eşi yüklü miktarda kredi çektiyse araba babanın değil onun üzerinde olurdu. Kredi kimin üzerineyse araç onun üzerine oluyor malum. Demekki okadarda yüksek değildi meblağ

Son konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyor.
Bu tarz ortak işleri hiç sevmem özellikle akraba veya kardeşler arasında olanların mutlaka cılkı çıkıyor .. böyle bir işe hiç kalkışmadım bana göre çok saçma umarım arabayı satıp kurtulursunuz herkes kendi kesesine kendi gelirine giderine bakar en güzeli bu

Ya ne cüret size kasko için altınlarını sat diyebiliyorlar? Çok saçma. Normalde eşinizle konuşun derdim de hiç hakkini savunabilecek gibi değil bence kp ile düzgün düzgün konuşun ödemeyeceğim diyin hatta kendi maaşınız da kendinize saklayın kocanıza da önce sen kendi evini geçinir sonra başkasının hizmetine koş diyin. Siz de diş gösterin yapacak bir şey yok kaç aydır aynı konu yani
Evet evet. Artık banaa sigorta için altın bozmak koyuyor.Daha vergi var. Eşime dedim, vergıyı de onlar ödesın. Ben 4 ödeyecegım, onlar 1.
Kvler, iki kardeşin arasını açacaksın dıyor. Onlar halletsın dedı. Eşim aşırı pasif. Kaynım cok fena. Resmen kendı malı gıbı görüyor. Bence araba satılsa da bız baska araba falan almayalım. Zaten ben artık buna bınmem. Gitsin versın. Kardeşi cok uyanık. Komple sahıplenıyor

Bu arabayı eşiniz ve ailesi bekarken almış. Yani krediyi öderken siz yoktunuz.bu durumda sizden maddi anlamda bir çıkış olmadı tıpkı kayniniz gibi.kayniniz babası adına sizde eşiniz adına sahiplenmissiniz aynı konumdasiniz.kullanirken yaptığınız ödemeler ise kendi arabanız olsaydı da yapacaktınız.bu hırsı gereksiz gördüm. Ben olsam o arabaya 1 kuruşumu vermem naptiklarina da karismazdim.sonucta onlar da sizin için diyorlardır arabayı biz aldık ailece o niye söz hakkına sahip diye arkadan.kayninizdan farkınız yok yani şuan.esinizin gönlünden ne geçiyorsa yapsın bence.sizlik birsey yok.

Benim kardeşim olsa derimki arabanın ederi 500 se, 250yi verim benim olsun yada 250sen ver senin olsun. Ben değil kardeşimle, eşimle ortak araba kullanmam.
Eşi yüklü miktarda kredi çektiyse araba babanın değil onun üzerinde olurdu. Kredi kimin üzerineyse araç onun üzerine oluyor malum. Demekki okadarda yüksek değildi meblağ
Yok yüksek. Ama kvlerde bilezik kattı. Eksigi tamamladılar.Sorun şu, bızde de 250 yok onlarda da.
Ben kötü bısey demıs mıyım. Evde huzur kalmadı dedım sadece

Bu tarz ortak işleri hiç sevmem özellikle akraba veya kardeşler arasında olanların mutlaka cılkı çıkıyor .. böyle bir işe hiç kalkışmadım bana göre çok saçma umarım arabayı satıp kurtulursunuz herkes kendi kesesine kendi gelirine giderine bakar en güzeli bu
Keske keske. Ama bu sefer de 300 bin olan eşimin payınada göz koymazlar umarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X