Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farkınız şu ki buradaki eş kendi eşine araç sigortasını yap deyip ailesinin altın ver demesini destekliyor... Yani eş zaten çekmeye çalışmış ve konu sahibi ayrılın artık demeye çalışmış..
Yoo orda da sıkıntı yok bence. Gayet ortak kullanılan bir malın amortismanı ortak gelirden yapılıyor... Ayrıca kaynı da şu anda iyi kötü bir araba sahibi olup ebeveynlerinin ihtiyacıni görebiliyor olsaydı konu sahibi hiç demeyecekti o zaman bu arabada babanın da hakkı var, niye hep bizde diye?

İşte buda malesef iyi bişey değil. Madem araba bu şekilde alındı. Babada da hata var çoğunu zaten sen odedin al bu arabayı senin demeliydi o arabaya kattığı masraf kadar bekar oglunada harcayıp abinin arabasında hakkın yok diye ortayı bulması gerekirdi. Lazım oldumu yine isteyebilir arabayı baba sonuçta. Ama kullanmadiginiz arabanın masrafınida çekmeyin. Ama esinizde araba zaten benim masrafida bana ait diye olaya bakipta arabayı sürekli kardeşi yada babası kullanıyorsa kendisini kullandırılır demektir
kesinlikle yapılması gereken buydu. Ya da satılacaksa da kayınpederin payına düşen para da kardeşlere paylaştırılacak. Neden kaynı direk babasının hakkının hepsini alıyor. Evlat ayrımının en net hali. Çevremde de o kadar çok örneği var ki bu durumun. Konu sahibi de doğrudan ilgisi olmasa da işin ucu ona da dokunduğu için söz sahibi olabilir. Konu sahibinin aile huzur bile bu arabayla alt üst olmuş.

O kadar sinir oldum ki ama önce eşinize. Ne kadar pasif. Lütfen siz ödemeyin sizin arabanızı siz halledin beni karıştırmayın ben binmiyorum deyin. Sizin yanınızda konu açılınca da ben bilmem deyin çıkın işin içinden. Asla ödemeyin
Yok ses etmeyecegım. 9unda sıgorta son.Ben artık bınmıyorum. Aranızda halledın dıyecegım

kesinlikle yapılması gereken buydu. Ya da satılacaksa da kayınpederin payına düşen para da kardeşlere paylaştırılacak. Neden kaynı direk babasının hakkının hepsini alıyor. Evlat ayrımının en net hali. Çevremde de o kadar çok örneği var ki bu durumun. Konu sahibi de doğrudan ilgisi olmasa da işin ucu ona da dokunduğu için söz sahibi olabilir. Konu sahibinin aile huzur bile bu arabayla alt üst olmuş.
Aynı fikirdeyim.

Kaynım benımle yaşıt. Ne çalıştı ne askerlik yaptı. Ana baba parası yıyor. Olan eşime oluyor. Ucu bana dokunuyor o yüzden kızıyırum. Ortak yapalım demedıler. Benzın atmıyorlar. Pis versem pis alıyorum. Bilerek pis verdım. Bakalım yıkatacaklar mı dıye
Ben artık varya ortaya para koymayacagım. Eşim maaşıma güveniyor. Yok bakım yapalım, yok boya koruma yapalım

Yoo orda da sıkıntı yok bence. Gayet ortak kullanılan bir malın amortismanı ortak gelirden yapılıyor... Ayrıca kaynı da şu anda iyi kötü bir araba sahibi olup ebeveynlerinin ihtiyacıni görebiliyor olsaydı konu sahibi hiç demeyecekti o zaman bu arabada babanın da hakkı var, niye hep bizde diye?
Hayır ortak gelirden değil bildiğin bir ailenin gelir düzeyinden karşılanıyor bu devirde sigorta bile çok külfetli iken hem sigorta hem kasko😱

Sigorta kasko falan yaptırmayın. Kim kullanıyorsa o yaptırsın. Arıza çıkarsa da yaptirmayin. Gerekirse hurdaya çıksın bu ne ya 🙄 ne arabaymis. Uçurumdan atsanız yeri yani. Akraba ile ye ic alışveriş etme işte. Ne diye aileyle ortak araba alırsınız ki? Kimin olduğu belli değil harcamayı sen yap sefasını başkası sürsün. Adamın tek faydası yok havalar bir milyon🙄🙄
Yaa benım derdım, başıma gelecegı bılıyorum. Bakım yaptırmadık. Sorun cıkarsa 30 40 cıkar. Eşim bana öde dıyecek.
Adan 1tl katmıyor. Ama tripleri görsenız

İşte buda malesef iyi bişey değil. Madem araba bu şekilde alındı. Babada da hata var çoğunu zaten sen odedin al bu arabayı senin demeliydi o arabaya kattığı masraf kadar bekar oglunada harcayıp abinin arabasında hakkın yok diye ortayı bulması gerekirdi. Lazım oldumu yine isteyebilir arabayı baba sonuçta. Ama kullanmadiginiz arabanın masrafınida çekmeyin. Ama esinizde araba zaten benim masrafida bana ait diye olaya bakipta arabayı sürekli kardeşi yada babası kullanıyorsa kendisini kullandırılır demektir
Aslında eşim hep ödedı. Ailesi eşim için xin araba derdi. Hatta bekarken kullanmazlardı. Ama ne zaman evlendık. Sürekli her hafta istedıler.

Konu sahibi tabiki söz hakkına sahip olacak eşi sonuçta. Dediğiniz gibi en güzeli araba satılsın eşi benim hakkımı verin diyecek babasına düşen payda eğer yan gelip yatan kardeş hak alırsa yine eşi benimde baba hakkımı verin diyecek. Gerekirse kötü olsun. Evlat ayırmanın anlamı yok ben eşek basimiydim kredi ödedim zamanında diye konuşsun. Uyanık olan yatarken yiyor resmen ay ben deli oldum burda 😬

Valla bu kayınlar ne meraklılarmis kardeşlerinin mallarına ortaklığa bizimde düğün takımlarıyla aldığımız araba şuan kaynimda haftanın 3-4 günü alıyor elden bir şey gelmiyor ama seninki daha fena orta yolu bulup satın kafsniz rahat eder
Şunu da düşünüyorum. Ben araba satılsın, paylarını verelim. Herkes kendıne ayrı araç alsın diyorum. Ama kp parayı kaynıma verecek.Kaynım araç almayacak. Ee biz araç alınca gene benden isteyecekler. Ben araç falan almayacağım. Gene ortak olcak.

Konu sahibi tabiki söz hakkına sahip olacak eşi sonuçta. Dediğiniz gibi en güzeli araba satılsın eşi benim hakkımı verin diyecek babasına düşen payda eğer yan gelip yatan kardeş hak alırsa yine eşi benimde baba hakkımı verin diyecek. Gerekirse kötü olsun. Evlat ayırmanın anlamı yok ben eşek basimiydim kredi ödedim zamanında diye konuşsun. Uyanık olan yatarken yiyor resmen ay ben deli oldum burda 😬
Ayy gık dıyemıyorlar ona. 5 senedır iş arıyor. Kırılır dıye işe gir demıyorlar. Şuan aıleyı bozan ben oldum

Şunu da düşünüyorum. Ben araba satılsın, paylarını verelim. Herkes kendıne ayrı araç alsın diyorum. Ama kp parayı kaynıma verecek.Kaynım araç almayacak. Ee biz araç alınca gene benden isteyecekler. Ben araç falan almayacağım. Gene ortak olcak.
Ee yine aynısı olucaksa bırakın zarar etmeyin bunu düzgünce konuşmanız lazim anlarlarsa tabi. Ben anlamıyorum ya bu ne yuzsuzluktur

Aslında eşim hep ödedı. Ailesi eşim için xin araba derdi. Hatta bekarken kullanmazlardı. Ama ne zaman evlendık. Sürekli her hafta istedıler.
Hahah ne kadar tanıdık 😀 o işler hep öyle olur bizde evlenirken arabayı size verdik dediler düne kadar eşimi çocuk gibi kandiriyordular araba sizin diye eşime bigun dedim arabayı yenilicem bunu satıyorum de bak nasıl sahipleniyorlar dedim beni aileme düşman etme aramı bozmak istiyorsun dedi 😂 sonra gidip konuşmuş bu arabaya karışma demişler gorumcemin 10 yaşındaki çocuğu bile dayı bu arabada bizimde hakkımız var dedi 🤷🏻‍♀️ ah ah biz görüyoruz da olacakları kocalar kabullenmiyor şimdi bana sen haklıydın diyor bende boşver bindiğimiz kâr diyorum bindigim için masrafını karşılıyoruz ama sizin olay karışık işte hem arabanın çoğunu eşin almis hem kullanmıyorsunuz hemde yan gelip yatan fosule bedavadan mal sahhibi oluyo

5500 alıyor eşim.Benım maaşa guveniyor. Vala sonunda işi bıraktıracaklar bana
Bişey sorucam hadi diyelim ki bu maaşla eşiniz bekarken yemedi icmedi, üst segment bir aracın yarısından fazlasını aslanlar gibi ödedi...Bunu satınca alacağınız pay ile araç satın alsanız alt segment, sanayiden çıkmayan bişey olacak muhtemelen, onun sigortasıni masrafını bilmem neyini nasıl ödeyeceksiniz ? Araca gerek yok deseniz, yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda araçsız ne yapacaksınız? Kayninizin aracını mı kullanacaksınız?

Bişey sorucam hadi diyelim ki bu maaşla eşiniz bekarken yemedi icmedi, üst segment bir aracın yarısından fazlasını aslanlar gibi ödedi...Bunu satınca alacağınız pay ile araç satın alsanız alt segment, sanayiden çıkmayan bişey olacak muhtemelen, onun sigortasıni masrafını bilmem neyini nasıl ödeyeceksiniz ? Araca gerek yok deseniz, yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda araçsız ne yapacaksınız?
Şu var. Benim düşüncem altınları koyup düzgün bişey almak.Birikmiş altın var. Benım bırıktırdıklerım var. Onlarla düzgün bısey alınır.

Orta malı ! Allah aşkınıza bir kuruş dahi vermeyin. Benim eşim de ailesine kullandirir kendini ben özel sebeplerden dolayı görüşmuyorum ailesi ile. Çünkü yaranılmaz. Uzak durun aile sende orta malı arabadanda. Altını kendinize yapın sadece !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X