Kaynımla kavga ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Off bizde kalıyor araba. Ama ayda 3 kez ıstıyorlar. Mesela cumartesi geldı araba, tekrar bırakacak eşim. Kv sürekli ıstıyor. Ve şey dıyor. Keske deseydım ben ya. Ben 2 3kez ıstedım dıyor. Yalana bak ya. Bu ay 3 kez ıstedı. 1 ayda 3 hafta onlardaydı yani
Yaa temellı versın o da problem degıl. Ben ortak mal ıstemıyorum.Tabı temellı verınce eşiminde hakkı var. Konusmam kardesıyle bıdaha.

İşte baştan sizde kalmayacakti araba. En başta ortak mal istemiyorum deseydiniz en azindan eşinizin bekarken veridigi hakki olacakti sadece. Şimdi sigortaydi kaskoydu yok bakimdi bir suru şey yaptiginizla kaliyorsunuz.

En başta elinizi eteginizi çekseydiniz neyle ödeyecekler bir sıkışsalardi belki onlar satmak isterdi. Şimdi hazir ödeyen var tabi satilmamasi icin yuksek fiyat soyler. Hic bir masrafina girmeden arabaya ortaklar cunku.

Biliyorum zaten benım degıl dedım. Ancak sıgorta falan hepsı bana neden kalıyor. Ben ayda 2 haftada 2 pazar kullanıyorum. Onlar bıseye karısmıyor. Eşim bana bakım yapalım, şunu yapalım deyıp duruyor. Kımse bıseye karısmıyor.
Evet yanı 3 bılezık taktılar. 10 gram falan, 1i gıtsın dıyor. Kvye söyledım. Ee bak bende de bılezık yok dıyor.
Benzın gaz konusunda eşimin eli boldur
Ayda 2 kez arabaya binecekseniz günlük 300-400 lirada den araba kiralayın. Daha ucuz olur. Eşinizede araba benim değil daha bundan sonra masrafına ortak değilim diyebilirsiniz

İşte baştan sizde kalmayacakti araba. En başta ortak mal istemiyorum deseydiniz en azindan eşinizin bekarken veridigi hakki olacakti sadece. Şimdi sigortaydi kaskoydu yok bakimdi bir suru şey yaptiginizla kaliyorsunuz.

En başta elinizi eteginizi çekseydiniz neyle ödeyecekler bir sıkışsalardi belki onlar satmak isterdi. Şimdi hazir ödeyen var tabi satilmamasi icin yuksek fiyat soyler. Hic bir masrafina girmeden arabaya ortaklar cunku.
Yaa eşim eskiden yanı bekarken tek kullandı. Kaynım sürmezdi.Ancak son zamanlarda 1 hafta bizde hafta onlarda. Birde mesela verdık, geri getırmıyorlar.eşim almak için sebep sunuyor falan. Ya 18 kasko cıktı.4 sıgorta, bakım yapılması şart. Yoksa büyük masraf cıkacak bıze. Bize derken eşim masrafları sahıplenıyor

Ben son kez sıgorta yaptırcam, 1 ay bu arabaya calıscam ben dedın. Demiyor yaa. Aileside iki kardeşin arasını bozacaksın sus dıyor. Onlar konusur anlasır dıyor.
Yaptırmamanız daha mantıklı bu raddede. Ayrıca satılınca da ettiğiniz masrafları düşmeniz gerek. Eşiniz cidden saf mı nedir artik ben sinir oldum arabanın her giderini üstlen benzinini doldur bir de getir götür yap. Hof içim şişti. Ortak kullanmak değil parazitlik yapmam oluyor bu

Ayda 2 kez arabaya binecekseniz günlük 300-400 lirada den araba kiralayın. Daha ucuz olur. Eşinizede araba benim değil daha bundan sonra masrafına ortak değilim diyebilirsiniz
Eşim dıyorkı, ne 300 400, 700 günlük dıyor. Ben gercekten arabaya falan bınmeyecegım. Gıtsın versın ya. Bakayım sıgorta bakım nasıl halledecekler.
Zaten satılmazsa ben karısmam dedım. Ama kardesı yanasmıyor bu sefer

Biliyorum zaten benım degıl dedım. Ancak sıgorta falan hepsı bana neden kalıyor. Ben ayda 2 haftada 2 pazar kullanıyorum. Onlar bıseye karısmıyor. Eşim bana bakım yapalım, şunu yapalım deyıp duruyor. Kımse bıseye karısmıyor.
Evet yanı 3 bılezık taktılar. 10 gram falan, 1i gıtsın dıyor. Kvye söyledım. Ee bak bende de bılezık yok dıyor.
Benzın gaz konusunda eşimin eli boldur
Arkadaşım sigorta "sana" kalmıyor, eşin de çalışıyor ya hani, eşin kendi kazancından evlenmeden önce edindiği kendi yatırımını amorti ediyor. Ama sen eşinin kazancıni da komple sahiplendiğin için sadece sen ödüyormuşsun gibi anlatıyorsun...Kaldı ki sen de bu malı kullanıyorsun zaten.

Bu kadar zoruna gidiyorsa sen de evlenmeden önce yaptığın birikiminle kendi babanla ortak araba al, seninkinin kaskosunu sigortasını da da eşin ödesin... En temizi bu bence...

Son düzenleme:
Desene bu adam çalışıyor mu? Adam evde çalışmıyor. Ancak arabayı sahıplenıyor. Ve 1 tl katmadı.
Dememe gerek yok.
550.000₺’lık araca haraç keser gibi 700.000₺ istiyor ve bu miktar olmadan satmam diyor ise, babasından isteyip verecek o parayı.

Ben sizin yerinizde olsam, çoktan o arabayı kayınpedere teslim etmiş, kıymetlimissss kaynına bırakmıştım.

Bu nedir yahu, sürekli bir araba konusu açıyorsunuz. Sabrınıza hayran kaldım.

Yaa eşim eskiden yanı bekarken tek kullandı. Kaynım sürmezdi.Ancak son zamanlarda 1 hafta bizde hafta onlarda. Birde mesela verdık, geri getırmıyorlar.eşim almak için sebep sunuyor falan. Ya 18 kasko cıktı.4 sıgorta, bakım yapılması şart. Yoksa büyük masraf cıkacak bıze. Bize derken eşim masrafları sahıplenıyor

Sahiplenmesin. Nasilsa sizin ustunuze değil biriksin. Ama bununda yapamaz diyeceksin. 😂😂 Kavgaya devam siz bence sonu ne olur bilemedim.

Neden yok? Adamın babasının malı, neden söz hakkı olmasın?
Konu sahibinin kendinde söz hakkı bulduğu yerde kaynı hayli hayli söz sahibi
Söz hakkını sadece kullanmak için kullanıyor da ondan.. Maddi bir payı olmadığı için satmadaki söz hakkı da yok. Babasının avukatı değilse tabi.. Konu sahibi nerde bulmuş söz hakkı da burda konu açmış bu yüzden satın kurtulun diyor kadın..

Eşim dıyorkı, ne 300 400, 700 günlük dıyor. Ben gercekten arabaya falan bınmeyecegım. Gıtsın versın ya. Bakayım sıgorta bakım nasıl halledecekler.
Zaten satılmazsa ben karısmam dedım. Ama kardesı yanasmıyor bu sefer
Daha yeni 1 aylık günlüğü 500 liradan sıfır, son ve üst model araç kiraladım. Fiyatlardan haberim var. Ataştırırsanız görürsünüz. Ayda 2 kez binceksem taksiylede giderim gidecğeim yere oda ayrı konu tabii, bukadar tantana yapmam

Yaptırmamanız daha mantıklı bu raddede. Ayrıca satılınca da ettiğiniz masrafları düşmeniz gerek. Eşiniz cidden saf mı nedir artik ben sinir oldum arabanın her giderini üstlen benzinini doldur bir de getir götür yap. Hof içim şişti. Ortak kullanmak değil parazitlik yapmam oluyor bu
Bakın Allahaşkına, gecen kuzeni geldı.Eşimi aradılar, pazar günü, hatta konu açtım. İşimizde vardı ve yarım gün çalıştı eşim.Ee gel kuzenı alalım dedı. Enayi eşim ne dese, ee ben arabayı bırakayım onlara, kuzenı gerı havaalanına bırakırlar. Kalsın onlarda dedı. Eşim mesela arabayı götürüyor. Bunlar ailecek eşimi bıze bırakıyor. Sonra geri evlerine gıdıyor. Eşim yogun çalışmasın ragmen, ayaklarına götürüyor, geri alıyor. Kaynım full evde. O gelsın alsın ya da bıraksın.
Ben aslında kavga olmasına sevındım. Çünkü kaynıma kalsa satılmasın dıyordu. En kötü onlarda kalır. Masraftan kurtuluruz.eşim 4 sene kredi ödedi buna. Ve maaşının yarısını verdi her ay. Sıkıntı çekti.Tek üzüldügüm emekleri olur. Ve kaynımın bedavadan mal sahıbı olmasına üzülürüm ben

Son konumu hatırlarsınız belki. Bekarken eşim ve ailesi ortak araba almış.Bu araba yüzünden sürekli kavga ediyoruz.Kv sürekli birşey çıkarıyor.Akraba gelecek al, arabayı getir götür.18bin tl kasko çıktı.4bin sigorta. Bunları geçtim.Arabanın bakımı olacak. Yaptırmadık henüz.Yaptırmazsak 30 40 bin kadar masraf çıkabilir.Ve bunlar bize kalıyor. Ben 1 ay sigortası için çalışacağım.
Bu arada kaynım araba alınırken 1 TL para katmadı.Zaten adam 5 yıldır çalışmıyor.
Bu akşam kvlere gittik.Kv ve kp eşim ve kardeşi için ikisi konuşsun, anlaşsın. Yarı parası ona yarı parası ona verilsin dedi.Kaynım yüksek miktar söyledi. Bu fiyat olmazsa satılmaz kalır dedi. Ben satılmasına üzülüyorum falan dedi.Sonra bende, bizim araba yüzünden evimizde huzurumuz kalmadı. O zaman araba burada kalsın dedim.Kaynım ayaga kalktı, masayı terk etti. Giderken eşime yarın arabayı buraya getir dedi.Sonra eşim peşinden gitti.
Kv ve kp, yok ben 2 senedir kaç kez istedim diyor.Bu ay sadece 3 kez istedi.Gaz atıp benzin atmıyorlar. Kaynım kendi arabası gibi sürüyor.Önceki araçla kaza yaptı.Bununla yaparsa büyük masraf çıkar.
Eşim bana geçen, bilezik bozdurup sigortasını bakımını yaptıralım diyor. Kv diyorki, bak bende de bilezik yok, ne olacak.Kirada mı oturcaz bir ömür dedim.Canım sıkkın.Kötü yorum yapmazsanız sevinirim. Ben kaynım ödemediği için, muattap olarak kpyi aldım.Kaynım ödemeden kendi aracı olarak görüyor.
Biraz empati ile yorum yapacağım. Bizde kayinpederimin arabasını kullanıyoruz kayinpederimde alıyor kullanıyor gorumcemi istediği yere getirip götürüyor araba babasının olduğu için benzin falan hak getire almaz. Ama herangi bir masraf olduğunda tüm yük bizde kimse karşılamaz biz öderiz çünkü beş gün biz kullanıyoruz iki gün babası :)

Söz hakkını sadece kullanmak için kullanıyor da ondan.. Maddi bir payı olmadığı için satmadaki söz hakkı da yok. Babasının avukatı değilse tabi.. Konu sahibi nerde bulmuş söz hakkı da burda konu açmış bu yüzden satın kurtulun diyor kadın..
Evet işte bu adam 1 tl para katmadı. Söz hakkı nerden gelıyor? Ben nıye herseyı ödüyorum. Kv kpnın arabanın masrafını ödeyecek durumu yok. Ama artık karışmam. Bakalım napacaklar.Binmemde

Biraz empati ile yorum yapacağım. Bizde kayinpederimin arabasını kullanıyoruz kayinpederimde alıyor kullanıyor gorumcemi istediği yere getirip götürüyor araba babasının olduğu için benzin falan hak getire almaz. Ama herangi bir masraf olduğunda tüm yük bizde kimse karşılamaz biz öderiz çünkü beş gün biz kullanıyoruz iki gün babası :)
Bizde sadece 1 gün kullanıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X