kaynım ve eltimin bize ve ki çocuğuna attığı kazık! peki ben ne yapıcam ???

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.131
5.603
448
İstanbul
nerden başlayıp yazacağımı bilmiyorum 4 buçuk yıllık evliyim ve bir bebeğim var. eşim bebekten sonra çok değişti. çocuğu kıskanıyo huysuzluk çıkarıyo onun dışındada dengesizleşti. aileme karşıda öyle. şimdi hepsini anlatsam uzun sürer. bir süre önce boşanmak üzereydik benim kararlı olduğumu görünce geri adım attı. şimdi nizpeten daha iyi.

bu arada annemin boş duran iki dairesi var gelin oturun diyo hatta birini bana verdi. ama eşim anneme yakın oturmak istemiyo. ona göre annem herşeye karışıyo. ama bence bu durumda kendini ezik hissediyo. bana kalsa hiç önemli değil senin benim malım olayına girmem eşimle. ama mesela diyoki ben orda oturmam içgüveysi gibi elalem neder falan, gel o evi sataım başka yerden alalım diyo. maksat annemeden uzak olsun. belki annemin evimde oturuyosun imasını sezmekten korkuyo. zaten osuruktan nem kapar sağolsun. bende en son dedim o evde oturmayıp iç güveysi olmayınca çok gururlusun peki o evi satıp kaynanana uzak bi evi o parayla alınca aynı gururu taşıdığınımı düşünüyosun. çıt yok. gerçi bu laftan sonra dahada hırçın olmaya başladı. ama haksızmıyım kızlar annem tek başına oturuyo 65 yaşında onu orda bırakıp nasıl o parayla uzaktan ev alırım vicdansızlık değilmi bu.

neyse gelelim güncel meseleye. kaynımm hapiste 1 i erkek 2 sınıfta 1 i kız 1. sınıf çağında 2 .çocuğu var üstüne üstlük geçen hafta kaynımın eşi kızı alıp başka bi adamla kaçmış erkek olanı kaynanama bırakmış. eşimle konuşurken bakabilsen isterim kzın bizle kalmasını dedi. bende bak bilsemki sen sorun çıkarmıycan yada annen kardeşin yarın bigün gelip aa bu çocuğa kötü bakılmış iması yapmıycaklar. bakabilirim babası çıkana kadar. ama sonra oturup düşündüm eşim kendi çocuğu evdeyken sesine tahamül edemiyo. işten gelince asabi oluyo. bütün yükü bende çocuğun bide o çocuğun yükünü nasıl alayım. bugün yine konu açılınca çocuk eğer alınırsa annesinden mecbur alıp bakıcaz napalım dedi. bişey demedim daha çocuğun gelipgelmiyceği belli bile dedğil boşuna ortamı germeyim diye. ama çok üzüldüm. annem tek başına yaşlı bi kadın bukadar yeğenini düşünüyosun desen ya gel annene yakın olalım kadın tek başına. bi düşündüğünü görsem annemi o zaman belki kendimi zorlarım daha çok ama her yönden bakıyorum eşimin bana tavrı aileme bakış açısı kendi ailesinde okadar saçma sapan şeyler olmasına rağmen benim ailemin küçücük açığını bulunca devleştirmesi.

allah biliyo ya bi yandanda o yavrucağın yatılı yurda verilmesinede içim el vermiyo. kafam çok karışık kızlar.

ama lanet olsun diyorum evlatlarını bu halde bırakan anneye. annelere. babalara. eminimki onlar şuan bizim kadar dert etmiyolar.

zamanında çocukların üstüne giyicek alamazlardı. görümcem derdi kış geliyo bizimde çocuğumuz yoktu ozaman gider ikisinede alırdık sonra eltimin elinde en pahalı marka sigara günde iki paket içiyo. k.validemle dedik hadi içiyosun bari daha uygununu iç o benim keyfim kimse karışamaz diyodu. kaynımda bi sigarası var karımın karışmayın diyodu. kendimi enayi gibi hissediyodum. kaynım içeri girdi para yardımı yapıyoruz zaten okadar iyide değil bizim durumumuzda anca bize yetiyodu önceden. aylardır kuaföre gitmedim ben yardım ediyoz bi yandan bi yandan ev geçindir yetirmeye çalıştım. bizle birlikte yardım edenler var ona çalışmayı hiç düşünmedi zaten. kız kuaförden çıkmıyo üstünde hergün alıyo giyiyo yani anlıyacağınız okadar kullanıldımki anlatamam. şimdi bazen sinirleniyorum ama sonra düşünüyorum o sabilerin ne günahı var ana babasının ceremesini onlara kesmeyim. çok karışık duygular içindeyim.

çok karışık oldu kızlar kusuruma bakmayın.

Son düzenleme:
canim cok karisik duygular icerisine girmissin herkezi ve herseyi kendinden cok fazla düsünüyorsun aslinda anladigim kadariyla hic bir zaman bunun karsiligini görmemissin.. esin senin ailene karsi hep tavirli düsüncesiz ve hep kendi istedigi olsun istiyor senin fikirlerini önemsemiyor ama sen cok fazlasin ona göre o degerini bilmiyor.. bence ilk önce sen esin ve cocugunuz bunu onunda görmesini sagla.. ondan sonra icinden nasil geliyorsa öyle davran kalbinden gecenleri dinle sonradan keske deme.. cocuklar icin üzülmen normal ama sen ne yapabilirsin ki ? sonucta seninde cocugun varmis ve esin cocuk oldugundan beri cok degismis kendi cocugunu bile kaldiramayan birisi nasil senden bunu ister egerki gönlünde varsa tabiki yapabilirsin.. ben anlamiyorum erkekler neden bu kadar kendi ailelerine bagli onlar ne yapsalar iyi oluyorlar hic suclu olsalar kabul etmezler senin annenin ona ne zarari varki evi satip baska yerden alalim diyor ala alah ne güzel is off off cok sinir oldum bosver yaa sen kendin nasil mutluysan öyle yasa bu kadar kafani karistirma eminim onlar senin kadar düsünmüyordur bence bir durup düsünsün kocan sizin kiymetinizi bilsin (anlarsa tabi)

ilk diyecegim sey sakin ha sakin annenin evini satip ev alma. kimsenin ne olacagi belli degil. allah korusun esinle aran acilsa bisey olsa senin ve cocugunun garantisi o ev. esinde pek uyanikmis evde oturunca icguvey satilip alinan eve cit yok. iyi dayanmisin birsey dememissin. insan cocuklara kiyamiyor onun ne gunahi var diyorsun ki haklisin. peki senin cocugunun ne gunahi varki babasi sesine tahammul edemiyor. cok uzuldum bunu okuyunca yazik. valla cok sukur ben ne esimle ne onun ailesiyle boyle sorunlar yasamadim ama annem zamaninda babamin akrabalarindan oyle cektiki anlatamam. en iyi akraba uzak olandir bence. sen ne kadar iyilik yapmaya calisirsan calis bunlara yaranamazsin gibi geliyor. sakin ol annene de danis. birde esin senin biricik annene boyle davraniyorsa sende onun ailesine mesafeli ol ki yaptiginin ne kirici birsey oldugunu anlasin.

hersey bir yanada asil kafana taktigin sey sanki esinmis gibi geldi bana, diger seylerde tuzu biberi olmus gibi...

Allah yardimcin olsun zor anlayissiz insanla gecim yapmak...

anneni sen düşün, yeğenleri sen düşün, bebeğin de var... senin işin zor. ben de annem yalnız diye bebekten sonra düşüne düşüne hasta oldum da hala düzelemedim. onu kafama taktım bunu kafama taktım, ne oldu, kimseye bişey olduğu yok. eşimle cnsl hayatımz bitme noktasına geldi benim yüzümden ve hamikleyken bile daha renkliydi; doğal olarak da eşim benden uzaklaşıyor:(((

iyi düşün, ona göre kafana tak veya takma bazı şeyleri. kendimi örnek verdim sana.

offf çok zor bir durum bende senin gibiyim herşeyi ben düşünürüm ben olsam alırdım o çocuğu kıyamazdım ama ne biliyim işte bizim vicdanımız çok fazla ama bir çocuğun hayatı söz konusuyken insan başka ne yapabilir ki psikolojini bozmayacak ve onlar insan değil ama ben insanım diyorsan kabul et eşin de anlayışsızmış yaaa ne diyeyim allah yardımcın olsun:((((

burda asıl sorun eşinin anlayışsızlığı.eşin senin annene yakın oturmayı bile kabul etmiyorken senden yiğenine bakmanı istemesi de çifte standart aslında:23:hep senden özveri ve taviz istiyor ama gördüğüm kadarıyla onun senin için yaptığı birşey yok.ben olsam o çocuğun sorumluluğunu almazdım çocuklara üzüldüm ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak kolay bir yük değil canım:50: kayınvaliden yaşıyormuş torununa o baksın derim eşin kıymet bilse neyse ama kıymet bilmeyen biri için fedekarlık yapmayacaksın:19:evini de asla satma o senin güvencen.bu kocayla da işin zor Allah yardımcın olsun

esin kendine güveniyor heralde o cocuga bakabilecek
ne güzel kendi cocuguna bile ilgiiszken bir cocuk daha
komik sirtini iyi dayamis size
anneniz konusuna girmiyorum cok sacma
esiniz haddinden fazla kendini düüsnüyor
hayatiniz zor kolay gelsin bencil adamla yasamak zordur vesselam

ilk diyecegim sey sakin ha sakin annenin evini satip ev alma. kimsenin ne olacagi belli degil. allah korusun esinle aran acilsa bisey olsa senin ve cocugunun garantisi o ev. esinde pek uyanikmis evde oturunca icguvey satilip alinan eve cit yok. iyi dayanmisin birsey dememissin. insan cocuklara kiyamiyor onun ne gunahi var diyorsun ki haklisin. peki senin cocugunun ne gunahi varki babasi sesine tahammul edemiyor. cok uzuldum bunu okuyunca yazik. valla cok sukur ben ne esimle ne onun ailesiyle boyle sorunlar yasamadim ama annem zamaninda babamin akrabalarindan oyle cektiki anlatamam. en iyi akraba uzak olandir bence. sen ne kadar iyilik yapmaya calisirsan calis bunlara yaranamazsin gibi geliyor. sakin ol annene de danis. birde esin senin biricik annene boyle davraniyorsa sende onun ailesine mesafeli ol ki yaptiginin ne kirici birsey oldugunu anlasin.

Canım çok güzel özetlemişsin konuyu fikirlerine katılıuyorum. Öncelikle kendini ve çocuğunu düşünmelisin.

kızlar hepinize teşekürler hiç deilse beni anlayan insanlarla konuşuyorum. eşim biz evlenmeden önce eltim kaynımla beraber yaşıyodu ve kira eşya borcu hepsini o öderdi eltim eve gelince yemek bile yapmazmış eşime kocasına erkenden yedirirmiş. sonra bigün eşim yokken evde ne var ne yoksa toplayıp gitmişler bi eşimin genç odası hariç eşim boş evi görünce şok olmuş. neyse sonra annesiyle yaşadı. ve anneside kendiside bana dedilerki onlara artık yardım falan yok insan kullanıyolar erkes kendi kurduğu yuvaya bakacak. ama gel görki öle olmadı. annem hep demişti kızım bunlar eninde sonunda senin başına kalır diye bi annem değil herkes söyledi ama ben eşimin sağlam karakterli olduğuna çok inanmıştım ozaman.,,

şimdi düşünüyorum eğer çocuğu getirmek isterse tamam ama annemin oraya taşınıcaz. şartı koyucam. sonuçta çocuğa o bakmıycak ben bakıcam annemede allah korusun bişey olsa yine o değil ben bakıcam yani her halükarda ben emek vericem. kabul ederse ne ala etmezse ne derim naparım henüz kestiremiyorum

böyle diyorum ama annemin yanına taşınınca ne oluruz nasıl olur herşey sarpamı sarar yakın olunca annem çokmu üzülür onuda bilemiyorum. zaten takmış kafaya neymiş biz annemle kafa kafaya veripp onu çekiştiriyomuşuz. kendi kendine seneryo yazıyo. ende en son insan karşısındakini kendi gibi bilir demekki sen annenle öyle yapıyosunki bunu düşünüyosun dedim.

çocuğuna karşı ilgisizliği ise kıskançlık hem çocuğu benden hem beni çocuktan kıskanıyo. çocuk olunca evlilikte değişim olacağını idrak edemedi. iş yerinde pozisyon değiştirdi ailesinde sürekli dalgalanmalar var evde çocuk var ben onunla eskisi gibi ilgilenmiyorum. hele böyle tavırları olunca zaten ilgilenmek içimden gelmiyo. yani şukadar diyim kızlar bebeğime her akşam taze çorba yapmamı bebek ekmeği almamı kıskanıyo.

mesela bakkala gidiyorum bisküvi istiyo oğluma byere gidersem evde hazır bulunsun diye 2 kutu kavanoz mama alıyorum onada 1 paket bisküvi vay efendim ona niye 2 kutu mama almışımda eşime 1 paket bisküvi almışım. komik bi durum anlatınca şimdi ben bile güldüm ama yaşarken zor geliyo.

ben bütün sevgimi aşkımı oğluma adamış durumdayım onunla mutlu oluyorum yürüdü boyu uzadı kilo aldı falan derken mutlu oluyorum. ama eltimin kızı gelirse ne olur bilmiyorum. bazen kör olası çenemi tutamıyorum. k.valide ninde torunuyla yaşıt oğlu var eşimle üveyler. k.valide çocuklar arasında ayrım yapıyomu zaten karakter olarak öle bi insan bende görümcemle konuşmamızı paylaştım eşime. git sen hafta sonu al çocuğu annemden diyo. almak bişey değilde ben ondan annem için bişey isteyince şekilden şekie giriyorum hatta kendim için bile adam ne kadar rahat git al diyo. bende vicdanımla gururum arasında biyerlere sıkıştım.

burda asıl sorun eşinin anlayışsızlığı.eşin senin annene yakın oturmayı bile kabul etmiyorken senden yiğenine bakmanı istemesi de çifte standart aslında:23:hep senden özveri ve taviz istiyor ama gördüğüm kadarıyla onun senin için yaptığı birşey yok.ben olsam o çocuğun sorumluluğunu almazdım çocuklara üzüldüm ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak kolay bir yük değil canım:50: kayınvaliden yaşıyormuş torununa o baksın derim eşin kıymet bilse neyse ama kıymet bilmeyen biri için fedekarlık yapmayacaksın:19:evini de asla satma o senin güvencen.bu kocayla da işin zor Allah yardımcın olsun

tabiki canım evlilikte bazı şeyler karşılıklı. şimdi eşim dese aa ciko annen tek kadın hadi bu akşam gidelim süpriz olsun. yada annen şimdi iyi durumda hasta falan olursa ozaman yanına taşınırız insanlar şimdi hakkımda yanlış düşünmesin. bende derimki bu adam iyi biri yedi sülalesine bakıyım ama yok işte hep bana hep bana diyo adam.

eşin çok akıllıymış.çocuğu da sana baktıracak başka derdi varmıymış.kendi çocuğunun işlerini bile yapmıyordur.o çocuğun bütün sorumluluğu da senin üstünde olacak.o çocuğun yurda verilmesi gibi bir durum olmadığı sürece sakın kabul etme.kayınvalden bakamaz mı.zaman zaman sizde de kalır ama sorumluluk onda olsun.
ev işine de gelince boşver taşınma annenin evine ve satma da.annene çok mu uzaksın.uzak değilsen yine destek ol ama oraya taşınma.dediğin gibi tatsızlık çıkarsa annen daha çok üzülür.eşin de ev alabiliyorsa alsın alamıyorsa da kirayı ödesin bir zahmet.eşine sinir oldum ya hem duran evi satıp ev sahibi olcak hem yeğenine baktıracak.

eşin çok akıllıymış.çocuğu da sana baktıracak başka derdi varmıymış.kendi çocuğunun işlerini bile yapmıyordur.o çocuğun bütün sorumluluğu da senin üstünde olacak.o çocuğun yurda verilmesi gibi bir durum olmadığı sürece sakın kabul etme.kayınvalden bakamaz mı.zaman zaman sizde de kalır ama sorumluluk onda olsun.
ev işine de gelince boşver taşınma annenin evine ve satma da.annene çok mu uzaksın.uzak değilsen yine destek ol ama oraya taşınma.dediğin gibi tatsızlık çıkarsa annen daha çok üzülür.eşin de ev alabiliyorsa alsın alamıyorsa da kirayı ödesin bir zahmet.eşine sinir oldum ya hem duran evi satıp ev sahibi olcak hem yeğenine baktıracak.

çocuklardan biri zaten k.validede canım kendininde ilk okula giden çocuğu var eşimin babasıyla ayrılar bu çocukta yeni eşinden. k.validenin eşide sorun çıkarıyo ki çocuk anlaşamıyo k. valide zaten çocuklara torun gibi davranmıyo. ayrımcılık yapıyo. o çocukta orda diken üstünde. o yüzden annesinin yanında olan kız çocuğunu mahkeme kararıyla alırsalar annededn diğer çocuğun nerde kalacağı meçhul. evet sanırım en iyisi taşınmamak bukadar oladan sonra zaten güvenemem eşime eskiden olsa yine buralarda alıcaz derdim anneme ve satardım. zaten annemde öyle istiyodu satın bunu birazda para veriyim istediğiniz bi evi alın diyodu.ama en son bazı olayların içinde bulunca kendini oda geri çekti haklı olarak. bide geçen anneme anlatıyodum çocukların durumunu garibim demezmi sen kızı alıp baksan sevabına. saflığımın kime çektiğini böylelikle bulmuş oldum. eşimin okadar kötülediği kadın bak bana ne öğüt verdi. ama eşime desem garanti inanmaz kinaye şeklde güler.

aslında şuanda çok kasıcak bişeyde yok çocuk gelecekmi nezaman gelecek ne olacak henüz belli değil ama eşimin böyle hepbana taavrı ve yüzünün astarını bana karşı yok etmesi deli ediyo

O çocuğu yuvaya bırakmaya kıyamayacak gibisiniz.
Lütfen caymayın,bu dünyada olmasada öbür dünyada mutlaka mükafatını alırsınız.

Merhaba, gercekten karisik bir durum icindesin allah yardimcin olsun arkadasim..

Sana tek bir tavsiyem var..Sakin ola evi satma.. Simdi sen o evi satip yeni ev alirsan Allah korusun ama bosanma gibi bir durumda basin ağrır.. Evin yarisi otomatikman esinin uzerine kalir.. Ev suan senin ustundemi bilmiyorum ama degilse boyle kalsin..

Yani boyle soyluyorum diye yadirgama sakin..Hayat bu yarin ne olacagimizi bilemeyiz..Bu nedenle her ihtimali dusunup saglam adimlar atmakta fayda var..

Eşin cok uyanik biri anladigim kadariyla.. Hep bana diyen bir insan gibime geldi.. Yaniliyor da olabilirim..
Eve de tasinmamanizi oneririm.. Erkekleri boyle seylere alistirmaya gelmez.. Ben senin yerinde olsaydim o evi kiraya verip kira tutarini da adima actigim bir hesapta biriktirirdim cocugumun gelecegi icin.. Esimede annem biz tasinmayinca kiraya verdi derdim..

Cocuk konusuna gelince kayinvalidemin torunu yasinda cocugu var demissin..Bence babannesi baksin torununa.. Yuvaya verilme, kotu muamele gibi bir durum olursa sen alirsin..

Cunku senin oncelikle kendi cocugunun psikolojisini ve ailenin gelecegini dusunmen gerek.. Esinin kendi evladini bile kiskandigini belirtmissin.. Bu durumda aranizdaki iletisim iyice kopmasin.. Kas yapayim derken goz cikartma.. Uzerinde cok etraflica dusunulmesi gereken bir mevzu..

O kucucuk cocuklarada yazik.. Allah yardimcilari olsun.. Anladigim kadariyla ana baba birlikte olsa bile onlari zor bir hayat bekliyormus.. Rabbim hakkinda hayirli olani nasip etsin canim..

çocuklardan biri zaten k.validede canım kendininde ilk okula giden çocuğu var eşimin babasıyla ayrılar bu çocukta yeni eşinden. k.validenin eşide sorun çıkarıyo ki çocuk anlaşamıyo k. valide zaten çocuklara torun gibi davranmıyo. ayrımcılık yapıyo. o çocukta orda diken üstünde. o yüzden annesinin yanında olan kız çocuğunu mahkeme kararıyla alırsalar annededn diğer çocuğun nerde kalacağı meçhul. evet sanırım en iyisi taşınmamak bukadar oladan sonra zaten güvenemem eşime eskiden olsa yine buralarda alıcaz derdim anneme ve satardım. zaten annemde öyle istiyodu satın bunu birazda para veriyim istediğiniz bi evi alın diyodu.ama en son bazı olayların içinde bulunca kendini oda geri çekti haklı olarak. bide geçen anneme anlatıyodum çocukların durumunu garibim demezmi sen kızı alıp baksan sevabına. saflığımın kime çektiğini böylelikle bulmuş oldum. eşimin okadar kötülediği kadın bak bana ne öğüt verdi. ama eşime desem garanti inanmaz kinaye şeklde güler.

aslında şuanda çok kasıcak bişeyde yok çocuk gelecekmi nezaman gelecek ne olacak henüz belli değil ama eşimin böyle hepbana taavrı ve yüzünün astarını bana karşı yok etmesi deli ediyo

bu durumda kayınvaldende de durum sıkıntılı.o zaman çocuk gelirse büyük ihtimal siz bakacaksınız.çocuk sizde olursa eşine de sorumluluk verirsin.herşeyi senin üstüne yıkmasın.işte eşinin ailesi sıkıntılı olunca malesef sana da yansıyor yapacak birşey yok.boşuna dememişler eşinin ailesiyle de evleniyorsun diye

Merhaba, gercekten karisik bir durum icindesin allah yardimcin olsun arkadasim..

Sana tek bir tavsiyem var..Sakin ola evi satma.. Simdi sen o evi satip yeni ev alirsan Allah korusun ama bosanma gibi bir durumda basin ağrır.. Evin yarisi otomatikman esinin uzerine kalir.. Ev suan senin ustundemi bilmiyorum ama degilse boyle kalsin..

Yani boyle soyluyorum diye yadirgama sakin..Hayat bu yarin ne olacagimizi bilemeyiz..Bu nedenle her ihtimali dusunup saglam adimlar atmakta fayda var..

Eşin cok uyanik biri anladigim kadariyla.. Hep bana diyen bir insan gibime geldi.. Yaniliyor da olabilirim..
Eve de tasinmamanizi oneririm.. Erkekleri boyle seylere alistirmaya gelmez.. Ben senin yerinde olsaydim o evi kiraya verip kira tutarini da adima actigim bir hesapta biriktirirdim cocugumun gelecegi icin.. Esimede annem biz tasinmayinca kiraya verdi derdim..

Cocuk konusuna gelince kayinvalidemin torunu yasinda cocugu var demissin..Bence babannesi baksin torununa.. Yuvaya verilme, kotu muamele gibi bir durum olursa sen alirsin..

Cunku senin oncelikle kendi cocugunun psikolojisini ve ailenin gelecegini dusunmen gerek.. Esinin kendi evladini bile kiskandigini belirtmissin.. Bu durumda aranizdaki iletisim iyice kopmasin.. Kas yapayim derken goz cikartma.. Uzerinde cok etraflica dusunulmesi gereken bir mevzu..

O kucucuk cocuklarada yazik.. Allah yardimcilari olsun.. Anladigim kadariyla ana baba birlikte olsa bile onlari zor bir hayat bekliyormus.. Rabbim hakkinda hayirli olani nasip etsin canim..

eşimle daha önce konusu geçmişti eğer evi alırsan imza veririm hakkım olmadığına dair dedi. ben eskiden saçmalama olurmu öyle şey senin benimmi var derdim ama şimdi böyle bi yol varsa kesin yaparım. evide satmam zaten olduki satıldımı oda annemin üstüne olur. ama ben vicdan azabı yaşarım o evi satıp anneme uzağa gidemem zaten. bazen düşünüyorumda eşim evlendikten 2 hafta sonra mide ameliyatı oldu mide kanaması geçirip ölümden döndü. zaten sonrasında böyle değişti bazen derler ya böyle büyük ameliyatlar karakter değiştirtirmiş. belkide ben buna inanmak istiyorum.

Bir lanet de ben ediyorum evladını bırakıp giden anne babalara…nasıl bir vicdansızlıktır. Canından çıkan bu varlığı nasıl atar gidersin?
Eşin konusunda bence sen haklısın annen zaten bir ev vermiş sana elinden geleni yapmış senin için. Eşinin satalım başka yerde alalım demesi son derece yakışıksız olmuş. Senle aynı fikirdeyim ev konusunda taviz verme.. gelelim küçücük bir melek var ortada işin en zor kısmı sanırım..manevi katkıları sana çok olacak orası kesin. Bir yandan düşünüyorsun eşinin senin yaşlı annene yaklaşımını bir yandan yeğenini ne kadar düşündüğünü..peki kayınvaliden baksa da sen de ona maddi ve manevi destek olsan? Çok mu yaşlı kadın? Sen bunu kaldırabilecek misin? Yurt son çare mi? Senin de çocuğun var adil olabilecek misin? Bunun cevabı çok önemli canım. Zor bir sınav..umarım en hayırlı şekilde sonuçlanır.

Bir lanet de ben ediyorum evladını bırakıp giden anne babalara…nasıl bir vicdansızlıktır. Canından çıkan bu varlığı nasıl atar gidersin?
Eşin konusunda bence sen haklısın annen zaten bir ev vermiş sana elinden geleni yapmış senin için. Eşinin satalım başka yerde alalım demesi son derece yakışıksız olmuş. Senle aynı fikirdeyim ev konusunda taviz verme.. gelelim küçücük bir melek var ortada işin en zor kısmı sanırım..manevi katkıları sana çok olacak orası kesin. Bir yandan düşünüyorsun eşinin senin yaşlı annene yaklaşımını bir yandan yeğenini ne kadar düşündüğünü..peki kayınvaliden baksa da sen de ona maddi ve manevi destek olsan? Çok mu yaşlı kadın? Sen bunu kaldırabilecek misin? Yurt son çare mi? Senin de çocuğun var adil olabilecek misin? Bunun cevabı çok önemli canım. Zor bir sınav..umarım en hayırlı şekilde sonuçlanır.

işte bende bu yüzden tedirginim bana sorduğun herşeyi kendime soruyorum. adil olacağıma eminim tabiki onu öperken çocuğumu öptüğümdeki his olmıycak ama kimsenin kinini tutmam. zaten çokta sevimli ve zeki bi kız o anneden babadan nasıl öyle çocuk olmuş şaşıyorum.

ama biraz kırılgan bi çocuk bide evinde anneden hiç bir terbiye görmediler. şöyle diyimki günün hiç bir vakti kaın evde sofra kurmazdı bazen ben gittiğimde yemek yapardım daha yemek ocaktayken sofraya gitmeden biterdi. 2 çocuk annesi bi kadın sofra adabını bile bilmiyosa ne öğretebilirki. hadi bunları aştık diyelim busefer işte anneme karşı konuşmaları geliyo eşimin aklıma o anneme yaklaşmıyosa bende yeğenini istemem diyorum. ama sonra düşünüyorum o çocuğun günahı ne. heee bide ş.u var diyelimki babasıda hapisten çıktı. çocuk falan bakamaz o adam. acaba hepten çocuk bizle kalırmı. hadi aldı yanımızdan diyelim biz bakmazsak oda devlete verecektir kesin.

aslında bunları eşimle konuşmam gerek ama daha ortada kesin bişey yok. şimdiden dırdırcı durumuna düşme istemiyorum.

kayınvalidem erkek olan çocuğu aldı annesi onu bırakmış zaten kendisininde yaşıt çocuğu var ikisi zaten anlaşamıyo kayınvalidemde kendi çocuğunu kayırıyo. kocası huzursuzluk çıkarıyo. bende kalma ihtimali olanan kız çocuğu şu an annesiyle mahkeme vasıtasıyla almayı planlıyolar. şimdi bu çocuk benim yanımdayken bide akmamı falan beğenmezlerse ozaman sinirimden deliye dönerim.

Back