- 25 Ağustos 2014
- 20.917
- 49.862
- 798
- Konu Sahibi severedebiyat
-
Aynı evden iki insan 1 hafta arayla evlendiğinde illa ki hazırlık telaşı, karmaşası, maddi külfeti daha fazla olur.bu kadar kaosluk ne var yahu?
biz düğünlerde en kötü ihtimalle 500-600 sık sık da 1000 kişilik yemek yapıyoruz
biz bu kadar yemekle bu kadar misafirle uğraşıyoruz yine de üst üste düğünde kaos yaşamıyoruz. sadece yoruluyoruz belki o da olur o kadar.
akşama kadar bulaşık yıkayıp sonra sabaha kadar göbek atıyoruz yani, salonsa abiyeleri çekip kuaföre de gidiyoruz. evin içindekiler gelen misafiri evde yatırmıyor ki zaten etraf alıyor, kendi telaşları sadece, arada 1 hafta var, bu kadar kaosluk durum ne düğün 1 gün değil mi? hadi 1 gün de kına. zaten kuafördü tıraştı dış çekimdi araba süslemeydi vırttı zırttı gelinle damat evde olmuyor ki. çok dışarıdan gelen varsa asıl 1 seferde çıksın bitsin gelsin valla.
ay bilmiyorum bana herkes olayı çok abartıyor gibi geliyor. yapmaya, eğlenmeye, bir olmaya gönlün olsun yeter ki...
Allah razı olsun gönlümü ferahlatan bir yorum herkes sanıyor ki ben 3. Defs evlenen kadını yadırgıyorum. Her şey insan için sadece ben benim ilk olmasjna rağmen neden mağdur bırakılıyorum buna canım sıkılıyor altın değil benim hevesim.Kendini doldurma yanlış yapmışlar yaptıkları doğru değil ama bu şekilde sen mutsuz olursun.
Kaçıncı evlilik olursa olsun düğün yapar isteyen hata senin belli planlı düğününden önce böyle bir şey olması.
Sen kendi düğününe evine odaklan niye olaya takılıp mutsuz oluyorsun.
Benim çevre insanlar ilk defa evlenenlerin düğününe daha çok gidiyor.
İlk düğününe gittik diye ikincidefa evlenenin düğünü olursa fazla giden olmuyor.
Zaten takılacak bir şey değil sen niye kendini mutsuz ediyorsun aksine kendine odaklan .
Takı da önemli değil ALLAH bereket verince az çok olur.
Huzurlu sağlıklı olsun yuvan bu şekilde düşünme kendi düğününe odaklan .
Herkesin yaptığı kendine eden bulur eken biçer.
Ya soru sahibi önceki yorumumda peş peşe düğün olması konusunda size hak verdim ama sizin olayınız biraz başka sanki. Üzgünüm ama gerçekten kadının 3. evliliğini yapması ve aslında sürekli maddi hesap yapmanız gerçekten irite edici ya. Yani ilk defa evleniyorsunuz diye ne bekliyorsunuz herkes peşinizde pervane mi olsun? Bana kalsa kimse kimseye evleniyor diye altınlar takmak zorunda değil ama öyle işlemiyor bir şey diyemiyorum. Herkesin bütçesi neyse ona göre takar.Bakın her şey insan içindir. Ben hiç bir zaman bu konuda yeni eltimi yadırgamıyorum. Lakin aklı başında olan her insan şu büyüklüğü göstermeli ve anlamalı ilk evlilipş olan kişi daha görmediği için ister istemez belli şeyleri ister 3. Evlilşğş olan kişi ise arrık evlilikten sadece mutluluk bekler öbu kadın görümceme benim için ne takacaksınız diye sormuş? Şimdiden daha 2 aydır tanımalarna rağmen gelmiş bana ne takacaklarını. Sorguluyor ona ne? Ben bile bilmiyorum ne takılacağını görümcem ve bu buldukları kadıj aynı şehirde yaşıyor görümcem her fırsatta onun ev tutulması ve davetiye işleri evlenirken yemek hazırlanması vs gibş konuları hakkında benle sohbet ediyor lakşn bana gelince ben sana uzağım yapamam edemem diyor bir ev araştırması için çabaları bile yok. Ben kendim bakamaz mıyım bakarım. Ama o kadına ilk defs evleniyor muamelesi yapıp bana 3 evlilik muamelesi yapamazlar benşm kırıldığım bokta bu madem uzaktasın kaynanama söyle o senşn yaptığkn adetin bebzerinş bsna yapsın öonuda yapmıyorlar. Hiç bi insan bi kere evlenecek diye bi şry yok her şey insan için ama 1 hafta arayla evlenipte abinin tam destek olacağı günde şu yapılır mı benşm davetiyem hiç konu bile olmadı çama bu kadın görmüş geçirmiş halççç onun davetiyesinden bahsediliyor benim neden bahsedilmiyor benim canım manevi anlamda buna sıkılıyor.
Konu para değil altın değil. Onun için manevi anlamda dert edinmeye çalışmaları mesela evimiz tutulacak ama kimse ev tuttunuz mu diye sormuyor. Mesela davetiye konusu konuşuldu ama onun davetiyesi konuşuldu. Mesela imam nikahi için bir davetiye düzenleyeceklermiş ona ama bunların hiç birş yok bana..Ya soru sahibi önceki yorumumda peş peşe düğün olması konusunda size hak verdim ama sizin olayınız biraz başka sanki. Üzgünüm ama gerçekten kadının 3. evliliğini yapması ve aslında sürekli maddi hesap yapmanız gerçekten irite edici ya. Yani ilk defa evleniyorsunuz diye ne bekliyorsunuz herkes peşinizde pervane mi olsun? Bana kalsa kimse kimseye evleniyor diye altınlar takmak zorunda değil ama öyle işlemiyor bir şey diyemiyorum. Herkesin bütçesi neyse ona göre takar.
Sizin ilk evliliğiniz olacağı ne malum?
Önceki konularınızda da nişanlınızın ailesinin maddi olarak çok fazla destek olamayacağını ifade etmişsiniz. O zaman nişanlınızın ailesi ile konuşun çok dert ediyorsunuz belli.
Abinin yaptığı çok ama çok saygısızca ,ailenin buna ses çıkarmaması da bir o kadar ayıp ama emin ol insanlar da bunun farkındadır , "Ali ile Ayşe 5 ay önce haer vermişti bu adam başka gün mü bulamadı da kardeşinden 1 hafta önceye gün aldı " diye. en azından sınır cizmeniz kolay olur bu saatten sonra yapılacak bir şey var mı sanmıyorum en fazla tavrinizi koyar yolunuza bakarsiniz başka da yapılacak bir şey yok.Arkadaşlar biz aylar öncesinden düğün günümüzünişanlımla belirledik ve ailelerimize söyledik. Biz belirlerken kaynımın evlenmek veya nişan yapmak gibi bir isteği ve hevesi yoktu. Benşm kaynım bundan 10 sebe önce evlenip boşanmış ve şimdi evlenmek istediği kadınında 3. Evliliği. Yani zamanında zaten bu hissi tatmış insanlar biz aylar öncesinden düğün günümüzü belirlememize rağmen beden bizden 1 hafta öncee yapıyorlar nişanlımda bu duruma çok kızdı ailesini uyardı. Ama çok saygısızca bi hareket bu bula bula bizim düğüne yakın vakit mi bulunmuş? Ne yapacağız biz bu durumda?
Allahaşkına ne dediğiniz anlaşılmıyor, biraz dikkatli yazın yaa. şu mesajınızı düzenleyin lütfen.Allah sizi inandırsın. Beniö nişanşım çok diğergam saf mı dersiniz bilmiyorım lrtanca kardeş bi de üstelik hel denge sağlamaya çalılam tarsf ama pnun bile canına tak etti arrık ailesiyle tartışıyor bu mlnuda oda artık. Düğün tarihlerini değiştiricek ler başka yolu yok tavrımkzk6 öyle koyabiliriz ancak çbi de abi gibi davranmıyor nişanlıma destek çıkmak için söz verip birden evlilik arifesine girdi ve eminim destek çıkmayacak. Durumu yok çünkü. Nişanlım ondan daha olgın ve abi gibi davranıyor.
Konu sahibinin kaynı bir hafta öncesine tarihi alarak dikkatleri üzerine çekmiş bu yaptığı hoş değil gerçekten. Eğerki altın takılırsa ikisine de takılır diye düşünüyorum. Ama onun 3. Evliliği benim ilk evliliğim , ben taze gelinim diye yazması çok değişik bir bakış açısı.Yazdiklarinizi okurken zorlandim resmen bu ne bicim Turkce? Hirstan nefretten gozunuz dondu de yazmayi mi unuttunuz? Olmus bir kere kendi dugununuzu onlardan onceye alamadiginiza gore en mutlu zamanlarinizin tadini cikarmaya bakin.
Yağmasa da gürlesin ister insan şöyle diyelim düşünmek lazım neden kimse düşünmüyor bizi? Ben her şeyi kendim yapacak olursam ailee olmanın anlamı nedir?Sen bu gidişle kendini yer bitirirsin konu sahibi. Evet hoş değil yakın tarihe almaları. Ancak çok hata yapma potansiyelin var.
1-Görümcen niye uzaktan da gelsin de yardım etsin madem yapabilirim diyorsun niye bu beklentidesin?
2- 3. Evlilik diye vurgulaman çok çirkin burada dikkat etmen gereken o daha tecrübeli, madem ilgiyi, sevgiyi görmeyi önemsiyorsun eltinle zıt düşme. Eğer kötü niyetli biriyse sen attığı her zarfa atlarsın. İyiyse de düşüncelerin seni er geç ele verecek.
3- Yardımlar çoğu zaman yardım olarak kalmaz beraberinde bir müdahil olmayı da getirir ve ben bundan hoşlanmam ama sen sana karışılmasından hoşlanıyorsan yardım etmiyorsunuz, ilgilenmiyorsunuz diye sitem et nişanlının ailesine.
Düşünseler yapsalar iyi olur ancak önemli olan çekirdek aile olabilmektir eşinle. Önce bu rayına oturmalı sonra geniş aile...Bizim toplumumuzda bu olay çok sağlıklı ilerlemiyor ne yazık ki.Yağmasa da gürlesin ister insan şöyle diyelim düşünmek lazım neden kimse düşünmüyor bizi? Ben her şeyi kendim yapacak olursam ailee olmanın anlamı nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?