- 1 Nisan 2025
- 38
- 100
- 8
- 37
- Konu Sahibi severedebiyat
-
Ben tam tersini düşünüyorum o altınlar ilk evlenene gider gibime geliyor yani inş öyle olur.Muhtemelen o kaynın ilk düğününe gidenler buna belkide hiç gelmeyecek gelse de göstermelik takı takarlar benim çevremde öyle geneldeGelen "ödünç" altınlar dönecek Marjo. Hani kayınvalidenin gittiği düğünlerden taktıkları bacımsu. Onlar ilk evlenene gider işte.
Doğru gerçi millet takacağı takıyı ikiye böler. Hatta uzaktan gelenler ilkine gittik ikinciye gitmeyelimde diyebilir.Gelen "ödünç" altınlar dönecek Marjo. Hani kayınvalidenin gittiği düğünlerden taktıkları bacımsu. Onlar ilk evlenene gider işte.
Seneler önce boşanmış ama adam. O arada yine kayınvalide düğünlere gidip takı takmıştır. Arada 5 sene bile olsa yine çıkar bence.Ben tam tersini düşünüyorum o altınlar ilk evlenene gider gibime geliyor yani inş öyle olur.Muhtemelen o kaynın ilk düğününe gidenler buna belkide hiç gelmeyecek gelse de göstermelik takı takarlar benim çevremde öyle genelde
Yani bir çeyreği varsa bende mesela, gidip ilkine takarım. İkinciye niye aynı ay ikinci kez çeyrek alayım ki? İnsanların bütçesi var, zorlamazlar.Doğru gerçi millet takacağı takıyı ikiye böler. Hatta uzaktan gelenler ilkine gittik ikinciye gitmeyelimde diyebilir.
Hem takıyı düşünüyor hemde kıskançlık var muhtemelen. İnsan kendini bu duruma düşürürmü üç kuruş para için? Abi olacak birdeYaa ekonomi belli yani eskisi gibi kimse fazla fazla takamiyo ben bi anda aynı evden iki kişiye gideceğimi bilsem ve ikisine de aynı derece samimiyetteysem normal de birine atacağım takının üstüne bi tık koyar yarıya bolerdim sizin dediğiniz gibi yeni evlenen çifte biraz daha fazla verirdim ama yinede yanii yeni evlenecek olan çift her türlü kaybetmiş olacak yazık değil mi ya. Hani bide abi bi anda ortaya atlamış yani uzun zamandır konu olan bir evlilik değilmiş burda kardeşini hiç düşünmemiş.
Kendisi de aynı şekilde tavrını koymuş şekilde fakat günğnü değiştirmek lazım onların ya 1 ay öncesş ya. 1 ay sonrası olsun ben gelecek altında değilim zaten çok takmazlar asıl mesele rol çalmalarıBu kayın denen şahıs çok art niyetli orası kesin ben eşinizin yerinde olsam mesafe koyarım asla iyi niyetli değil size karşı.Ayrıca insanlar takı takarken ilk,ikinci evlilik vs bu durumları göz önünde bulunduruyor ona göre takıyor bence. Ay sinir bozucu cnm Allah yardımcın olsun.
İnanın yol yordam bilmiyor.. Bilse böyle yapmazdı diye düşünüyorum... Benim nişanşım abilik yapıp dğrekli fedakarlık yapıyor resmen..Hem takıyı düşünüyor hemde kıskançlık var muhtemelen. İnsan kendini bu duruma düşürürmü üç kuruş para için? Abi olacak birde
Görümce ortalığı karıştırıp gelin buldu. Kaynana ve kayınbaba gitti istedi.. Ama şimdi düğün için ilerş vakte ya ds bizim düğünden 1 ay öncesine almaları lazım diye düşünüyorumİşte tam burada ana babaya iş düşüyor.Ne yapıp edip buna engel olmalılar.Adalet bunu gerektirir.Kardeşler arası çıkan husumetlerin birinci sebebi bu adaletsizlikler.Ben bundan snr tamamen onlardan beklentiye girerim o kayın vazgeçirebilirler.
Nişanlımın kız kardeşi tyt sınavına gireceği için sınavdan hemen sonra olan en müsait gün 6 temmuzu seçmiştik allah cezalarını vermesin nişan mısın abisi ise tam kardeşinin sınavından 1 hafta sonrasını seçmiş o yüzden 1 hafys öncesini seçemiyorum ki..yeri degistirme imkaniniz varsa siz de ondan 7 gun onceye alin :))
Bencede anne babası ne söylerse o olur anne babasının konuşması lazım.. Abisiyle veya görümcem ile konuşmak yerine direkt annesş ve babası ile konuşsun.sidik yarışına çevirmeye gerek yok nişanlınız sert bi şekılde anne babasıyla konuşsun onlar devreye girip halletsinler.
Herşeyi geçtim bu sözünüz benim gözümde sizi haksiz yaptı. Sen ilk evleniyosun diye ne demek tabiki sana daha fazla takılacak? 3.yede evlense 5.yde evlense ne farkeder o aileye gelin gidiyor mu gidiyor. Sizin tek derdiniz milletin onlara önden takı takip size bişey bırakmamalarından korkmussunuz.Maddi anlamda şöyle söyleyebilirim: zaten ailesi destek çıkmıyor tüm yük nişanlımda o kendisi yapıyor. Bu kıza süğüni önce yapma sebepleri neymiş bana takılacak olan takıları görmesin diyeymiş.. Zaten takılacak olan belli bi kısıtlıkta ve benim ilkevlilişim ister istemez daha fazla yapılacak ailesi de çok destek çıkmıcsk bu bahane olamaz
Takı takacak bi durumları yok paralar umrumda, değil ben daha yeni gelinim. Düğünümden 1 hafta önce yapmaları bana nispet mç rol öalmak mı manevi anlamda iki kardeşte birbirinin yanjnda olamıyor bu bize yapılan bi haksızlıkHerşeyi geçtim bu sözünüz benim gözümde sizi haksiz yaptı. Sen ilk evleniyosun diye ne demek tabiki sana daha fazla takılacak? 3.yede evlense 5.yde evlense ne farkeder o aileye gelin gidiyor mu gidiyor. Sizin tek derdiniz milletin onlara önden takı takip size bişey bırakmamalarından korkmussunuz.
Su dediğin şey çok ayıp ya. Haklıyken haksız duruma düşüyorsun. Sizin düğünden 7 gün önceye tarih koymaları bence de yanlış. Ama alttan alttan kadının 3. evliliği olmasını ayıp biseymis gibi söyleyip duruyorsun. Hayat insanın karşısına neler çıkarır hiç belli olmuyor malesef. Senin evliliğinin de bir ömür sürme garantisi yok. Dikkatli konuşmanı tavsiye ederim.Tabikş hayır ben takıdan dolayı değil de manevi anlamda rol çalınıyo rresmen ben daha yeni gelinlken birden gündem 3 defa evlilik yapmış taze geline döndü..
Nikah sayısı farketmeksizin her defasında evlendiğinde yeni gelin olursun. Hem burada hem aile içinde karşı tarafın kaçıncı evliliği olduğu üzerinden gidersen de linç edilirsin haklı iken haksız konuma düşme.Takı takacak bi durumları yok paralar umrumda, değil ben daha yeni gelinim. Düğünümden 1 hafta önce yapmaları bana nispet mç rol öalmak mı manevi anlamda iki kardeşte birbirinin yanjnda olamıyor bu bize yapılan bi haksızlık
Hoş olmamış tabiki, evlerinde nişanlınız daha mı ilgi ve sevgi görüyor da rol çalmaya çalışıyor. Nişanlınız konuşup ileri tarihe almasını isteyebilir ama şahsen bunu yapacağını düşünmüyorum. Ben olsam kafama hiç takmam onun isteği bu çünkü. Sizin mutluluğunuzu gölgelemek, bu tarz bir harekette art niyet ararım. Siz düğün gününüzde mutluluğunuzu yaşayın ve hiç kimsenin mutluluğunuzu gölgelemesine izin vermeyin. Bu konuda da nişanlınızla atışmanızı tavsiye etmem bu süreçdeki tartışmalar, söylenen sözler unutulmuyor ilişkileri zedeliyor.Arkadaşlar biz aylar öncesinden düğün günümüzünişanlımla belirledik ve ailelerimize söyledik. Biz belirlerken kaynımın evlenmek veya nişan yapmak gibi bir isteği ve hevesi yoktu. Benşm kaynım bundan 10 sebe önce evlenip boşanmış ve şimdi evlenmek istediği kadınında 3. Evliliği. Yani zamanında zaten bu hissi tatmış insanlar biz aylar öncesinden düğün günümüzü belirlememize rağmen beden bizden 1 hafta öncee yapıyorlar nişanlımda bu duruma çok kızdı ailesini uyardı. Ama çok saygısızca bi hareket bu bula bula bizim düğüne yakın vakit mi bulunmuş? Ne yapacağız biz bu durumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?